icon

Ako by ste to riešili? Potyčka na ihrisku s 10 ročným

viktoria12
14. aug 2018

Ahojte dnes sa nám stala taká vec. Ako každý deň tak aj dnes som bola s deťmi vonku . Máme na sídlisku ihrisko kde je basketball.kos a futbalové bránky. Moja dcéra staršia dosť ju zaujalo basketbal teda hádzanie si do koša kúpila som jej aj basketbalovú loptu. No šli sme. Vonku na to ihrisko jeden kôš bol voľný deti boli bokom taká skupinka deti tam len stala v rohu na Tom ihrisku . Tak som deťom povedala že je voľný kos tak nech si idú hádzať loptu ja som.mala psa na vodítku. Ale bola som pri Tom ihrisku pri plote .no dcéra pribehla o sekundu že ju vyhodili že jej povedal jeden chlapec že má vypadnúť že je ich ihrisko. Tak som tam zašla a povedala slušne tomu chlapcovi že ihrisko patrí každému a že oni stali bokom a nehrali sa a prečo by si moje deti nemohli zahrať . No ten chlapec mal možno 10 rokov no začal nadávať a vulgárne sa vyjadrovať a že on ma má v p... A že nech deti vypadnú dcéra sa otočila a odišla no ja som neustúpia a povedala som jej nech si ide hádzať . Že má rovnaké právo tam byť ako on. No ten chlapec naschvál hodil loptu do mojej malej upozornila som ho no začal ešte viac nadávať a že si mám zavolať policajtov a že čo mu môžu a také veci . Ignorovala som ho nemalo to zmysel . Prišla svokra a dala som jej psa a šla som s deťmi ja na ihrisko a jeho som totálne ignorovala no poviem úprimne mala som sto chutí ho prefackat. Ide o to ako by ste reagovali vy ??? Nechcem aby moje deti si nechali skákaťa po hlave a zase aby ich každý neodbil. No na druhej strane nechcem aby sa samozrejme hádali a mlátili. Ako by ste to riešili???
72

Strana
z3
liligreg
16. aug 2018

@romiada monolog?
@lulica tu neslo o rypanie. ale o upozornenie, ze nemozes bit cudzie dieta! tvoja rada prefackat ho ci zdrapit je uplne mimo

romiada
16. aug 2018

Sorry, dialog len medzi Vami 😉

olive777
16. aug 2018

@liligreg facka ešte nie je bitka

liligreg
16. aug 2018

@olive777 este raz sa opakujem. nik nemoze stiahnut ruku na cudzieho cloveka/dieta. je jedno ci ho zmlatis ako zito, alebo ho len "zdrapis" a zatrasies nim, alebo mu das pohlavok.nemozes si to dovolit, nemas na to pravo. mozu na teba zavolat policjatov, ci dokonca moze byt na teba podane TO

olive777
16. aug 2018

@liligreg OK ja chápem..ja som písala len na margo toho, že medzi fackou a bitkou je veľký rozdiel..ale ten chlapec v prvom rade napadol jej dieťa a úprimne mne na jej mieste by praskli nervy..takže ešte že zachovala kľud, moja ruka by bola letela v tom okamihu, akoby hodil do môjho dieťaťa loptu..lenže fagan vie, čo si môže dovoliť, a zrejme zažíva domáce násilie, preto pozná zákony, ocko mláti mamku ale aj tak ho nezatknú...☹

interneta
16. aug 2018

@romiada coze? to co je za zazitok...:O

romiada
16. aug 2018

@interneta no aj ja som pozerala, ze co to má byť o 15tej popoludni za bieleho dna, normalne v parku 😲

lulica
16. aug 2018

@liligreg ja som neradila ja som povedala.co by osm urobila.ja a nie co ma urobit.ona tak laskavo sa uz preber a citaj😄 pravo dat facku druhemu decku co sa snazi sikanovat nemam ale to neznamena.ze to neurobim a na upozornovanie mna tu ty.nie si tak laskavo..... dobre?☺
@olive777 pravda

interneta
16. aug 2018

@viktoria12 na chalana slusne nepomohlo. ak bol volny kos, je okej si zahadzat. ak sa hrali a mali prestavku, da sa to aj inak povedat. z popisanej reakcie chalana je vidno, ze vie, co si moze dovolit, lebo mu nikto nic nemoze. otazkou je, ako je ten chalan agresivny. ucit deti, aby si nenechali skakat po hlave je jedna vec. ale pustat sa do nejakej motanice s agresivnym clovekom moze byt riskantne. praveze je lepsie ustupit. co keby ju ten chalan strcil a ona nejako zle spadla? stalo by to za to, aby si nenechala skakat po hlave a napriklad sa slusne ozvala? problem by mohol byt aj vtedy, ak by bola dcera na ihrisku sama (neviem vek) a ten chalan by tam bol zas. mohol by sa jej pomstit. byt na vasom mieste, v tej chvili by som mala tlak 200 😞

montemotherone
16. aug 2018

@tova nechápem, ale nevadí 🤔 nemusím každého pochopiť 🙂

viktoria12
autor
16. aug 2018

Ďakujem za vaše názory. Dnes sme boli opäť na ihrisku . Ihrisko bolo prázdne keď sme prišli . Moje dievčatá si šli hádzať . No asi po 10 minútach prišiel ten chlapec . Ja som bola vedľa ihriska nakoľko máme psa po zákroku tak ho učíme opäť byť vonku . A na ihrisko pes nesmie .Ale na deti som videla. Ten zasran pribehol k mojej staršej dcére a povedal jej aby vypadla . Či ju má prefackat . Dcéra pribehla a povedala čo sa stalo. Ja som mala tlak asi 500 . Šla som za tým chlapcom držala som sa aby som mu nedala výchovnú. Upozornila som ho že ešte raz sa bude navážať do mojich detí tak zavolám políciu a oni si to poriešia. Chalan ako stále múdre reči. Kaslala som naňho .poslala som staršiu odniesť psa domov . To je o bránu ďalej ako je ihrisko. A keď prišla ostala som snimi na ihrisku a toho som totálne ignorovala. Chlapec bol vytočeny. Behal naschvál okolo nás a nadával mi . Potom dcéru urážal . Ja som nahlas povedala deťom že oni sú slušne vychované a na takých ako je on nech nereagujú . Že nech sanneponizuju na jeho úroveň . Chalan skúšal ako vedel naschvál hádzal aj loptu ako boli deti. Úprimne ak by ich trafil volala by som hliadku. Po chvíli sme šli na zmrzlinu . Keď sme sa vracali domov stretli sme ho šiel asi to bola jeho matka tak som ju zastavila a upozornila na to ako sa správa jej synáčik . Zachovalá sa ako som čakala aj ona mi vynadala . Tak som jej povedala že ako vidím jablko nepadlo ďaleko od stromu. A že je mi veľmi ľúto akym príkladom ide svojmu decku . A ona mala reči . Mne už praskli nervy tak som jej povedala aj pred ním že ešte raz sa ozve na moje deti a bude im robiť zle zavolam hliadku a potom nech vysvetľuje ako si vychovala decko.

lulica
16. aug 2018

@viktoria12 jedna baba tu pisala ze dobru napad by bolo natocit si to. Mala pravdu skus to

romiada
16. aug 2018

@viktoria12 to mi je luto ze musis na ihrisku blizko Vasho domu s takymito grazlikmi bojovat. 😮☹Je to presne ako som si myslela. Zasran, ktoremu uz slusny privetivy ton nic nepomoze lebo ma tiez taku "supermatku" ktora ho namiesto "vychovnej po papuli" este obranuje 🤨

vikus17489
17. aug 2018

@romiada ano obranuje si ho preto lebo ani nevie co sa stalo a preco by mu mala aj ona dohovorit, lebo stale pozera iba do telefonu a ani poriadne nevie co sa okolo nej deje 😠 to ja take mamicky zboznujem, chyti do ruky telefon a ma na salame okolity svet 😖

romiada
17. aug 2018

@vikus17489 no a supermatka bude raz prekvapena ked ten grazlik zacne o par rokov byt drzy aj k nej a pocastuje ju nadavkami😏

duun
2. sep 2018

máme podobbnú partiu výrastkov 10-15 rokov aj u nás vo dvore. Niektorí rodičia ich kryjú (len jej daj, svini susede, treba sa vedieť presadiť), niektorí netušia a sú veľmi prekvapení a iní majú strach z vlastných detí (videla som na vlastné oči šikanu matky 12 ročným a to priamo pred policajtom). Tieto decká robili hluk a vulgárne vykrikovali, keď ich ľudia z domov napomínali, začali sa baviť zvonením na náhodné zvonce po domoch. Nakoniec ešte tie decká zavolali políciu, že ich dospelí zo sídliska šikanujú, napádajú (!!) A to pár týždňov predtým dve slečny zo slušných rodín, kde nezvládajú výchovu, resp. praktizujú nevýchovu skončili na záchytke totálne ožraté (rodičia dostali pokutu a musia zaplatiť výjazd záchranky a sú strašne rozhorčení "veď ony sa len ocitli v zlej partii, nie sú to zlé dievčatá").

Ako na takýchto výrastkov neviem - návod nemám, ale ja by som žiadnemu neustúpila. Doma im hranice neurčia, tak skúšajú všetkých naokolo a vonku.

somavi
2. sep 2018

Ja by som zavolala manžela . A myslím , že by si viac toto nedovolili. Decká drzé .

Strana
z3