icon

Ako by ste využili deň voľna pri štvordňovom pracovnom týždni?

maranta_leuconeura
21. sep 2025

Predpokladajme, že odrobíte po-pia každý deň po 10 hodín (alebo len klasicky 8 a máte skrátený úväzok). Manžel je v práci, deti sú v škole, môžete byť doma samy.

Ja by som začala tým že by som sa ráno vyspala dlhšie 🙂

Strana
z2
martinkatinka
21. sep 2025

Ja som to tak mavala. V den volna som si doma upratala, zasla na nakup, vybavila v meste co som potrebovala. Niekedy som mala v txzdni aj 3 dni volna, ked som robila cely vikend... Takze som stihla aj sit, nieco vyrabat a citat.

caramellka
21. sep 2025

@maranta_leuconeura Mám deň voľna v týždni a využívam ho prevažne na psychohygienu, väčšinou turistika, alebo aspoň prechádzka do lesa.

sszuzu8
21. sep 2025

Fu Predstava pekná 😁 od júna som taky deň nemala a do januára nebudem mat. Zvykla som mať doobedia pre seba. Hoci len ležať piť kávu čítať si pozrieť seriál, kedysi som len upratovala a vybavovala neskôr som sa naučila ze čas pre seba nerovná sa upratovanie

tramtada31
21. sep 2025

A keby si sa dlhsie vyspala, kto by nachystal deti do skoly? Ja nemam pevnú pracovnú dobu, ale proste sa dlhsie nemôžem vyspat, lebo deti… a to ani cez vikend, lebo má zobudia

diewcatqoo
21. sep 2025

Aktualne som doma s dietatom, ale ked som este pracovala, niekolkokrat do roka som si bravala volno len tak, aby som doma lenosila. Urcite s tym planujem pokracovat po navrate do pracovneho prostredia. A keby som mala 4 dnovy pracovny tyzden, tiez by to nevyzeralo inak - lenosila by som alebo by som isla niekam na vylet, pripadne by som vtedy vybavila, co by bolo potrebne.

anonym_a7e164
21. sep 2025

@maranta_leuconeura išla by som si zaplávať, alebo sa poflákať po prírode, niekam na obed, na kávu a keď prídu deti zo školy, venovala by som sa im

lindous
21. sep 2025

Ja tak zvyknem fungovať v lete, mám dosť dní dovolenky a vyhovuje mi ju čerpať ako takéto predĺžené víkendy... zvyknem si užiť relatívne prázdnu posilku doobeda a potom záleží, buď iba tak oddychujem pri seriály alebo sa idem natiahnuť niekam k vode si čítať alebo sa pustím do väčšieho upratovania a vecí, ktoré inak iba odkladám ako vytriediť šatník, čo treba, čo sa mi chce 🙂 a teda úprimne, niekedy aj tak pracujem a dorábam nejaké veci takú hoďku-dve😅

balerina2025
21. sep 2025

@maranta_leuconeura urcite do prirody

anonym_85d97b
21. sep 2025

Spala by som a potom len oddychovala v posteli.

anonym_5982c4
21. sep 2025

@maranta_leuconeura štyri dni práce a zvyšok voľno? 😂😱😂😱 Pri súčasnej konsolidácii to bude pomaly šesť dní práce a deň voľna

anonym_168911
21. sep 2025

ja to tak mam, dokonca este lepsie, tri dni praca a 4 dni volno.
Chodievam plavat, na masaz, upratujem, citam knihu, vybavovacky, velmi rychlo to zbehne..

maranta_leuconeura
autor
21. sep 2025
@tramtada31

A keby si sa dlhsie vyspala, kto by nachystal deti do skoly? Ja nemam pevnú pracovnú dobu, ale proste sa dlhsie nemôžem vyspat, lebo deti… a to ani cez vikend, lebo má zobudia

@tramtada31 rodic c. 2 🙂

anonym_da3cea
21. sep 2025
@anonym_168911

ja to tak mam, dokonca este lepsie, tri dni praca a 4 dni volno.
Chodievam plavat, na masaz, upratujem, citam knihu, vybavovacky, velmi rychlo to zbehne..

@anonym_168911 kde pracujes?😍😍

doriiis
21. sep 2025

Ja to mám tak. Najviac pracujem 4 dní v týždni. Raz za mesiac to tak vyjde. Inak tri. Extra voľno využívam na spánok a oddych

vladuska20
21. sep 2025

Mam 4dni volno cez tyzden,tak s malym na dvore,do mesta ked treba.Po obede uz pride muz z prace a opet bud do mesta,deti na kruzky a pod.No teraz ma caka poobedna,muza 4dni nocnych.Takze rano starsie deti uvidim chvilu a do obedie iba s malym.A sup do prace.

viera012345
21. sep 2025

@maranta_leuconeura Deň voľna v týždni by som použila na vybavenie úradných záležitostí, nákupov, domácich prác, aby víkend bol voľný, venovaný rodine a koníčkom

kavasmliekom
21. sep 2025

@maranta_leuconeura odrobiť 8hodin denne a ešte stihnem byť aj poobede sama? Nepredstaviteľné. Kým prídem z roboty, už aj pre deti idem. Čiže, som rada, že večer idem s nimi spať a manžel sa pritúli a nič nechce 😄

kalifka
21. sep 2025

@maranta_leuconeura ja som tak pracovala 5 rokov a bolo to asi najkrajšie pracovné obdobie v mojom pracovnom živote. Ten jeden deň patril naozaj iba mne a vychutnávala som si ten deň patrične.

ivanakal
22. sep 2025

Ja by som sa dlhsie vyspat nechcela. Za mna je to mrhanie casom. Radsej si privstanem, v klude ranajky, cajik, konecne by som si pomalicky porobila co treba, a co odkladam. A urcite vylety, turistika, prechadzky, bicykel. 😊 A na 100% by som prijala 4 dni v praci, den volna.

andrejka1974
22. sep 2025

Ja keby že mám čo i len jeden den voľný tak vermi nerobila by som absolútne nič možno dala mycku ale fakt by som si užívala mám autistického dcéru a tá da zabrať často aj cez víkendy najmä keď nemá svoj den čo je často

basska_b
22. sep 2025

Mna to caka po navrate do prace, budem musiet behom 1 roka odcerpat 100 dni nazbieranej dovolenky. Rozmyslam, ci si dat piatok alebo pondelok, lebo v praci su piatky take pohodove a v pondelok vzdy vsetko doma i v praci pada na hlavu 😄 kazdopadne budem asi prat, nakupovat a upratovat a uchmatnem si aj chvilku pre seba.

sense
22. sep 2025

Oddýchla si, porobila v kľude , idem si zacvičiť,sauna, kniha, wellness, turistika. Vždy si niečo najdem. Teraz síce už dcéra chodí dcéra cez obed domov ale, občas keď idem von na celý deň tak si vyberie aj sama a výstroji sa poobede do skoly

tilly
22. sep 2025

Ja som roky nerobila v piatok. A využívala som ho na upratovanie a chystanie vecí na víkend tak, aby som sa cez víkend 100% venovala rodine.

autumn1
22. sep 2025

Ja tak fungujem už 6rok a robím to čo potom zvyšné 2 ale jeden deň mám vyslovene taký oddychovejší 2 aktívnejšie.
No, nemám striktne určené, ktorý deň bude oddych a ktoré aktívne.

simsalabim
22. sep 2025

@maranta_leuconeura dlhsie by som si pospala (inak vstavam pred 5), kludne sa naranajkovala, nieco porobila v dome / zahrade, a venovala sa sebe - nejaky pohyb plavanie, bicykel, joga, cvicenie, prechadzka.... a potom kniha leharo na gauci. A zrejme by som presuvala vsetkych lekarov na ten volny den, aby som tolko nevymeskala v praci.

majlo1234
22. sep 2025

Na zivot🤣cas s rodinou, konicky

ma77
22. sep 2025

@maranta_leuconeura Nijak lebo toto u nás nikdy nebude

anonym_12d257
22. sep 2025

My sinm sem tam s muzom dame taky den, nazyvame ho, ze pyzamovy. Nic, ale ze nic nerobime , len sa usilovne povalujeme 🙈🤣

maranta_leuconeura
autor
22. sep 2025
@kavasmliekom

@maranta_leuconeura odrobiť 8hodin denne a ešte stihnem byť aj poobede sama? Nepredstaviteľné. Kým prídem z roboty, už aj pre deti idem. Čiže, som rada, že večer idem s nimi spať a manžel sa pritúli a nič nechce 😄

@kavasmliekom no ved ale neprisla by si z roboty, proste ty by si do nej nesla, ale nebol by to bezny sviatok, ked mas vsetkych ostatnych doma. Mohla by si byt sama 😉

adonish
23. sep 2025

@maranta_leuconeura cvicila by som, upratovala (aby som nemusela cez víkend), vylozila si nohy a pozerala telku 😂😂😂

Strana
z2