Ako často meníte posteľnú bielizeň ?
Zdravím žienky. Viem, že možno blbá otázka 😂, ale prosím Vás, ako často meníte posteľnú bielizeň za predpokladu, že máte s manželom pestrý milostný život, respektíve si plnite svoje manželské povinnosti takmer každý deň. Ďakujem 🙂
Tiez vzdy prveho, podla toho nezabudnem. Ale cez leto 1 za 2-3 tyzdne. Nepocitujem potrebu castejsie, nepotime sa tak a nesmrdia ani nic pod. Pes nema dovolene na postel, to by som castejsie prala.
Raz mesacne zaciatkom mesiaca...s milostnym zivotom to nesuvisi, to je za jedno, ci spis,alebo robis nieco ine teda pokial zo seba nelizete cokoladu😂
Ked to teraz citam,co pisete,my sme asi z Marsu 😂😂, ale my nic nezaspinime pri intimnych chvilkach...😂 sa inak dost cudujem,co tu rozpisujete,ake detaily.. uf...
@79viktoria79 presne aj ja tak isto
Raz za mesiac dospelakom, ak nezabudnem.
Detom podla potreby. Potiacemu sa pubertakovi castejsie ako malemu skolkarovi.
Muzovi sa aj toto zda casto, podla neho staci raz za dva mesiace, nenavidi prezliekanie posteli a ja to sama s mojimi krizami nedokazem.
Na druhej strane baby, za komancov, ked sme boli deti, to rodicia menej riesili, nepreobliekali sa periny tak casto a tu sme. 🙂 Prezili sme. 🙂
@danielinaa my sme doma vždy prezliekali raz za mesiac. Aj moja svokra to tak robí. Ale zas návšteve sme.vzdy dali čisté a po odchode sa rovno prali. Aj keď sme brali niekam na chatu, vyprali sa.
Ja mením nám dospelákom každý týždeň, nevidím v tom problém, mám sušičku a obliečky nežehlím. Synovi zatiaľ prezliekam raz za dva týždne, keď bude v puberte, budem mu tiež prezliekať každý týždeň. Keď som bola malá, prezliekalo sa raz za mesiac, ale to bola iná doba, vysávali sme raz za týždeň a bolo bežné chodiť aj viac dní po sebe v tom istom oblečení. Nič z toho si už dnes neviem predstaviť.
Ja mením každý týždeň milujem vôňu čistej bielizne to preto :D
@smejko25 čo má povedať taká chyžná 😂😂😂😂to bolo otroctvo 35 izieb do 15stej stihnúť na každej dve tri postele prezliecť a všetko upratať do čistučka vysávať ty môj Boh to bola práca za trest😂😂😂😂😂
Zaujimavy argument na prezliekanie je susicka...tiez ju mame a je super, ze pradlo nezavadzia atd..ale susicka za mna to pradlo nezvlecie,😉 nenavlecie..ved to je makacka...
Susicka nema vplyv na to, ako casto menim pradlo .
@katrin21 Za mňa je zase zaujímavý argument na prezliekanie perín raz za mesiac to, že je to makačka. Veď raz za týždeň tomu tých pár minút môžem venovať. Poznám aj oveľa nepríjemnejšie domáce práce, prezliekať periny mi vôbec nevadí, mám to celkom rada. A hlavne milujem ten pocit, spať v čistých voňavých obliečkach.
A predstavte si chyžné, ktoré vymenia x obliečok každý deň. Kedysi som chodila starkej pomáhať upratovať penzión a úplne som milovala prezliekanie obliečok. Keď som videla tie pekné poskladané voňavé obliečky a mohla som vyzliecť staré, tak to bola pre mňa úplná terapia 😀 Ostalo mi to doteraz. Mám prezlečenú posteľ za pár minút, nerobím z toho vedu. A kľudne aj dva krát do týždňa. Podľa nálady 🙂 Raz za mesiac si neviem predstaviť 🙈
@smejko25 pozri pokial je clovek cistotny a nie prasa,ktore sa umyva raz za tyzden😂(pardon ak som sa niekoho dotkla🤣)tak nemusi tak casto prezliekat periny....ja to tiez robim ako sa mi chce...3 tt mozno necham...ni neviem😂takze musim si to zacat znacit aj ja😊a inak aj gauce menite zeny hned po sexe????😂🤣😂🤣😂
@h2 za mna: prezliekanie je jedna z najnamahavejsich domacich prac..zdvihat matrace atd... ked nemas vyklopny perinak,ale len matrac na roste..uf.. lutujem chyzne, vazne...
A potim este umyvanie podlah..tych 150m2 da fakt zabrat..ostatne v pohode. Tieto dve veci ma vzdy zmoria.
Ano,aj ja milujem spat v opranom vonavom.ale kvoli tomu to castejsie robit nebudem..zrovna dnes som prala ..
A inak, je aj rozdiel ze mam tazky paplon z ovcej vlny...milujem ho, je velky a super,ale je fakt tazky..narobis sa..
@smejko25 Nie, to naozaj nemáme, máme klasické. My keby sme mali s mužom jeden spoločný paplón, tak ten by bol môj a mužovi by nič nezostalo. 😁 (Ja mám 164cm.) Ja to robím tak, že už pri vyzliekaní nechám obliečku naruby, tak sa aj perie, aj suší. A tak ju aj poskladám a odložím. Potom, keď idem obliekať čisté, tak si položím vyzlečený paplón vystretý na posteľ, strčím ruky do obliečky, každú do jedného rohu. Cez obliečku chytím rohy paplónu a jedným šmahom to naraz oblečiem, strasiem obliečku až dolu a pozapínam. Trvá to max. 2 minúty. 😉
Ak máš veľký paplón pre dvoch a je to na Teba veľa, treba prezliekanie perín zaradiť do zoznamu manželových domácich prác. 😊
@katrin21 Zdvíhať matrace netreba zakaždým. Robím to len párkrát do roka. Ja mám na matracoch pod plachtou ešte deku, tak tú vyklepem a matrace len nechám vyvetrať (nechám ich odokryté pri otvorenom okne).
Za mňa je najhnusnejšia domáca práca umývať sporák, rúru, digestor... proste také tie mastné záležitosti. To neznášam. A ešte žehlenie, lebo toho sa nikdy neviem úplne zbaviť, proste to vždy strašne rýchlo pribúda. (Áno, žehlím, aj keď mám sušičku. Obliečky a plachty síce nie, ale oblečenie áno.)
@h2 ha ha ha, to ti zdviham na ukazku😂 samozrejme periny prehadzujem nikdy ich nemam na matraci,ktory zdviham, predstav si,ze take IQ este mam😂..a nie,nestacia rohy, ja chcem mat matrac pekne cely zapraveny, takze rohom zacnem, a pokracujem pozdlz celeho..matrac nieco vazi a pomaham si aj nohou to pridrzat,aby som to rukou mohla natahovat a gumicku dala az zospodu... neviem,ako navliekas plachty ,bud mas vyklopny matrac a toto nepoznas,alebo mas plachty kade tade povyliezane..mna by svaclo..😉
A zehlenie? Ano,to nemam rada,minimalizujem..ale nie je ani z polovice tak namahave ako menit periny. Z pohladu sily, namahy.
Keď nám žil pes a vládal sa ešte vystverat do postele, tak sa menila plachta 2x do týždňa, návliečky na perinu a vankúše raz tyzdenne alebo podľa potreby. Od kedy ho nemame, meníme raz tyzdenne, Resp. Podľa potreby. Menila som včera a keďže sa mi dnes podarilo na plachtu výstreknut make up, tak vymeníme plachty zase zajtra. A ja mám super muza, on postelne pradlo vymieňa, keďže má viac sily zdvíhať matrace a širšie paže na navliekanie navleciek❤️
@katrin21 Ja to na okrajoch zastrčím medzi matrac a rám postele, pod matrac dávam len na rohoch. Plachty mám aj s gumičkami, aj bez a nikde mi to nevylieza, plachtu mám pekne napnutú.
No áno, žehlenie nie je namáhavé, ale je to práca, ktorej sa akosi neviem zbaviť, furt mám ten kôš plný. A ak náhodou aj všetko požehlím, tak najneskôr o 2 dní tam zase niečo pribudne. 🙄 Tak ale chápem, že každý má nejakú tú neobľúbenú prácu, už ako deti sme si so sestrou menili "služby" pri domácich prácach, ja som za ňu vysávala, ona za mňa umývala riad. 😁
@h2 ale ja neriesim oblubenost..ja neznasam zehlenie... ale porovnavam namahu..
No,ak tu plachtu zasuniem len prstami za ram, tak o 2 dni je cela zvlnena hore...neni to pevne...dlhsie mi vydrzi,ked sa zahne..ja sa vela v noci otacam..takze..a aj keby zdviham len ten roh, je to tazke jak fras ten matrac veru.
Idem uz spat ..
Posledné 2 týždne to bolo 2-3x denne 🙄 ale teda nie kvôli tomu čo máš ty, ale kvôli črevnej chrípke.. obe deti boli K. O. a postel to schytala najviac
Inak prezliekam keď vidím že treba, zase nie je to robota na pol dňa takže aj častejšie ako raz mesačne