Ako často treba dať vysvätiť dom?
Ako casto si davate posvacovat dom byt ?
@julka828 tak ja určite v živote nikdy, ty si daj kľudne aj každý deň. 😂 Wau, to som sa riadnu somarinu zase dočítala 😂
nijak netreba 🙂
my nemame vôbec napriklad
Na Troch kralov. Niekto si dava kazdy rok, niekto s vacsim odstupom. Alebo, ked je akutny problem, tak cim skor.
@julka828 to ma nejakú minimálnu trvanlivosť alebo dobu spotreby? 😶 Alebo je to tak slabé, že to funguje dajme tomu iba týždeň mesiac alebo rok a potom treba zavolať poliať dom znovu?
vzdy po sexe.
@lenkakravcova Utahujes si z toho, ale ano, ma to dobu "spotreby". Ked clovek spacha taky tazky hriech, ktorym si moze zavliect zlo do domu. Napr. zacne navstevovat pravidelne vestice... To ako priklad.
what??????
@lenkakravcova dom sa nepolieva, ale "kropí" svätenou vodou.. ako sa hovorí, čert sa bojí kríža a svätenej vody,,,tiež nemá rád ruženec. V podstate sa kropia kúty, kde najviac sa zdržujú zlé sily, entity... ak sa stalo niečo zlé... alebo človek povedal v hneve na niekoho veľmi zlé veci... Nemá to danú spotrebu.
@sojorez akutne problemy su, ked zacnu v dome nevysvetlitelne veci, napr. ked clovek pocuje kroky, pricom nema realne koho pocut, ked sa zacnu samovolne otvarat skrinky a vypadavat z nich veci, ked male dieta niekoho vidi a boji sa... Navstevy neriesim. Dolezite je neprijimat od navstev okultne predmety, to sa moze stat, ked v nevedomosti niekto nieco dovlecie z dovolenky z cudziny. Zlo pride vtedy, ked mu clovek otvori dvere a nezije sviatostnym zivotom, tzn. ze ho nezaujima stav vlastnej duse, nelutuje svoje hriechy...
Posväcuje sa obvykle raz v roku, na Troch kráľov (to klasické GMB na verajach , akurát že to nie sú mená tých kráľov 🙂)
@julka828 pocítila si nejako za tých 15 rokov, že dom nie je vysvätený? Ak nie, tak to zrejme ani nie je treba či? Ak máš pocit, že sa vám v ňom potom bude lepšie žiť, tak daj vysvätiť
@isis234 jasne, preto sa do takých domov ten "čert" vracia. 🙂 Je to dosť paradoxne, že najviac tých "čertov" majú doma ľudia, ktorí tam majú povešané ružence a podobne artefakty.
@lenkakravcova ty si vedies statistiku ohladom visiacich ruzencov a problemov v dome?🤔
@maja22 Nie, ale všimni si príspevky. Väčšina ľudí, čo odpise aj v iných témach o takýchto veciach, bude svato sväté prisahať, že to zmizlo keď dali vysvatit dom a modlia sa ruženec a také.. A potom napíšu že sa to tam zase opakuje o pár rokov, alebo kladú otázky tupu kedy to treba zopakovať. Bud teda sami neveria, že to funguje, alebo to funguje len chvíľku alebo si to len nahovaraju, alebo.. Alebo si to tým spôsobom života a obradov sami privolavajú.
@lenkakravcova tuším si písala v inej téme, že si moslimka, u vás to asi zvykom nebýva.
Ja tiež nemám vysvätený byt, ale neutahujem si z toho, pre niekoho je to asi dôležité. A možno je to taký de facto "placebo" efekt pre niekoho.
@lenkakravcova nuz, nevsimam si nejako tieto prispevky, reagujem na to, co mi aktualne vyskoci na stene, tak ti ani neviem povedat, ci to vidim rovnako, lebo nevidim... Opakujuce sa problemy treba riesit komplexnym pristupom, nielen vysvatit dom, ale aj seba udrzovat v posvacujucej milosti.
@maja22 Hlavne sa treba vzdať všetkých modiel, ak to ma fungovať (teda všetky hmotné predmety, ktoré ľudia dokážu uctievať alebo voči nim konajú skutky úcty, ktorá náleží len Bohu) - tj všetky sošky, ktoré majú ľudia v "svätej" úcte, to isté obrázky, to isté tie ružence ak je na ne človek upaty a verí, že majú nejaký efekt.
Iba ak človek pevné vloží dôveru v Boha, mimo všetkého hmotného, tak dokáže tie "veci" ("čertov") vyhnať zo svojho života. Inak to nejde a opakuje sa to donekonečna. To polievanie nemá zmysel, ak sa človek nevzdá modlosluzby a neverí v Božiu moc. Ak pochybuje o tom, že Boh je Všemocný a vkldá nádeje do predmetov, vodičiek...
@veronicka1901
@lenkakravcova v tomto s tebou celkom nesuhlasim, ale mozeme to uzavriet, ty si moslimka, ja katolicka, v otazke nabozenskeho kultu sa prosto rozchadzame.

Záleží či sa tam niečo zlé deje.