Ako často treba dať vysvätiť dom?
Ako casto si davate posvacovat dom byt ?
@maja22 to nie je mágia,,,posvätiť- vysvätiť dom robí kňaz,. A svätenou vodou tie kúty mi povedaa mníška. Ak tomu nerozumieš, neosočuj. Napísala som len pravdu. Mágiou sa nezaoberám. Si na zlej adrese.
@lenkakravcova ruženec sa nevešia na stenu, ale ruženec sa modlí, a krížiky sú i stojaté. Pri kríži sa modlí.
@isis234 neosocujem ta. Napisala si, ze dom sa moze vyzvonit zvoncekmi. To s katolickym ucenim o posvateni domu nema nic spolocne. Zvonceky, vydymovanie bylinkami, rozmiestnovanie veci podla feng-suej a pod. su v absolutnom protiklade s prosbou o pozehnanie domu a ludi, ktori v nom byvaju.
Príspevky, ktoré túto tému zosmiešňujú alebo znevažujú nabudúce radšej nepíšte nič alebo sa zapojte do iných tém.
@lenkakravcova Možno to moslimovia majú inak, ale rímsko-katolícke náboženstvo používa ako ochranné predmety kríž, svätenú vodu a ruženec, tiež môže byť, z neho sa modlí podľa desiatkov a je ako pomôcka pri modlitbe. Niektorí ľudia ho nosia aj v aute.
Svätenou vodou sa aj prežehnáva v kostole. Najdôležitejšia je viera to je isté, ale to spolu súvisí, napr. v ruženci sa modlí za posilnenie viery alebo aj posilnenie vôle (keby sa ho modlilo viac ľudí mali by pevnejšiu vôľu odolať rôzným závislostiam).
Neviem, my sme si dávali raz keď sme sa nasťahovali, niekto si dáva každý rok, myslím, že je to skôr o tom ako to kto vníma, berie.

@julka828 a to kto si trufa povedat z pozemskych ludi, ze ma taku moc a cistu dusu, ze moze cokolvek posvatit? To bude nejaky ruhac ☝️