icon

Ako často treba dať vysvätiť dom?

julka828
20. sep 2022

Ako casto si davate posvacovat dom byt ?

Strana
z2
isis234
20. sep 2022

Záleží či sa tam niečo zlé deje.

lucia851
20. sep 2022

@julka828 vôbec , načo

svokrinjazykmonika
20. sep 2022

@julka828 tak ja určite v živote nikdy, ty si daj kľudne aj každý deň. 😂 Wau, to som sa riadnu somarinu zase dočítala 😂

mpg
20. sep 2022

@julka828 Stará mama si dávala vysvätiť dom každý rok, ak sa dobre pamätám, niekedy okolo sviatku Troch kráľov.

simca06022011
20. sep 2022

nijak netreba 🙂

lucia7933
20. sep 2022

my nemame vôbec napriklad

isis234
20. sep 2022

@mpg na Tri krále, posvätia vodou a kriedou napíšu nad dvere... ochranu,. Ale robia to i mimo toho sviatku

julka828
autor
20. sep 2022

@isis234 nie nic zle sa nedeje ale ked mamka zila davali sme raz do roka. Ale ked umrela uz je to 15 rokov tak sme nedali uz ani raz vysvatit

julka828
autor
20. sep 2022

@isis234 dakujem

julka828
autor
20. sep 2022

@mpg dakujem 🙂

maja22
20. sep 2022

Na Troch kralov. Niekto si dava kazdy rok, niekto s vacsim odstupom. Alebo, ked je akutny problem, tak cim skor.

lenkakravcova
20. sep 2022

@julka828 to ma nejakú minimálnu trvanlivosť alebo dobu spotreby? 😶 Alebo je to tak slabé, že to funguje dajme tomu iba týždeň mesiac alebo rok a potom treba zavolať poliať dom znovu?

wheel
20. sep 2022

vzdy po sexe.

maja22
20. sep 2022

@lenkakravcova Utahujes si z toho, ale ano, ma to dobu "spotreby". Ked clovek spacha taky tazky hriech, ktorym si moze zavliect zlo do domu. Napr. zacne navstevovat pravidelne vestice... To ako priklad.

tenerifka
20. sep 2022

what??????

sojorez
20. sep 2022

@maja22 Co spada pod akutne problemy? A ako potom riesite navstevy, opravarov....? Hadam nepisu dotaznik tazkych hriechov, aby nedovliekli zlo? Ja si neutahujem, len ma to zaujima. Chapem, ak ma niekto potrebu vysvatit pri zmene majitela, pri kupe...

isis234
20. sep 2022

@lenkakravcova dom sa nepolieva, ale "kropí" svätenou vodou.. ako sa hovorí, čert sa bojí kríža a svätenej vody,,,tiež nemá rád ruženec. V podstate sa kropia kúty, kde najviac sa zdržujú zlé sily, entity... ak sa stalo niečo zlé... alebo človek povedal v hneve na niekoho veľmi zlé veci... Nemá to danú spotrebu.

isis234
20. sep 2022

@julka828 je i taká možnosť, že môžete vyzvoniť zvončekom v kútok, v každej izbe. Bolo to i v telke.. Na chalupe, jedna rodina mala viac zvončekov z dovoleniek.. Povedala že každý deň zazvoní a cíti sa tam lepšie

maja22
20. sep 2022

@sojorez akutne problemy su, ked zacnu v dome nevysvetlitelne veci, napr. ked clovek pocuje kroky, pricom nema realne koho pocut, ked sa zacnu samovolne otvarat skrinky a vypadavat z nich veci, ked male dieta niekoho vidi a boji sa... Navstevy neriesim. Dolezite je neprijimat od navstev okultne predmety, to sa moze stat, ked v nevedomosti niekto nieco dovlecie z dovolenky z cudziny. Zlo pride vtedy, ked mu clovek otvori dvere a nezije sviatostnym zivotom, tzn. ze ho nezaujima stav vlastnej duse, nelutuje svoje hriechy...

maja22
20. sep 2022

@isis234 prepac, ale miesas posvatenie domu s praktikami magie. Toto sa navzajom vylucuje.

jaskolka
20. sep 2022

Posväcuje sa obvykle raz v roku, na Troch kráľov (to klasické GMB na verajach , akurát že to nie sú mená tých kráľov 🙂)

elizabet173
20. sep 2022

@julka828 pocítila si nejako za tých 15 rokov, že dom nie je vysvätený? Ak nie, tak to zrejme ani nie je treba či? Ak máš pocit, že sa vám v ňom potom bude lepšie žiť, tak daj vysvätiť

lenkakravcova
20. sep 2022

@isis234 jasne, preto sa do takých domov ten "čert" vracia. 🙂 Je to dosť paradoxne, že najviac tých "čertov" majú doma ľudia, ktorí tam majú povešané ružence a podobne artefakty.

maja22
20. sep 2022

@lenkakravcova ty si vedies statistiku ohladom visiacich ruzencov a problemov v dome?🤔

lenkakravcova
20. sep 2022

@maja22 Nie, ale všimni si príspevky. Väčšina ľudí, čo odpise aj v iných témach o takýchto veciach, bude svato sväté prisahať, že to zmizlo keď dali vysvatit dom a modlia sa ruženec a také.. A potom napíšu že sa to tam zase opakuje o pár rokov, alebo kladú otázky tupu kedy to treba zopakovať. Bud teda sami neveria, že to funguje, alebo to funguje len chvíľku alebo si to len nahovaraju, alebo.. Alebo si to tým spôsobom života a obradov sami privolavajú.

veronicka1901
20. sep 2022

@lenkakravcova tuším si písala v inej téme, že si moslimka, u vás to asi zvykom nebýva.
Ja tiež nemám vysvätený byt, ale neutahujem si z toho, pre niekoho je to asi dôležité. A možno je to taký de facto "placebo" efekt pre niekoho.

maja22
20. sep 2022

@lenkakravcova nuz, nevsimam si nejako tieto prispevky, reagujem na to, co mi aktualne vyskoci na stene, tak ti ani neviem povedat, ci to vidim rovnako, lebo nevidim... Opakujuce sa problemy treba riesit komplexnym pristupom, nielen vysvatit dom, ale aj seba udrzovat v posvacujucej milosti.

lenkakravcova
20. sep 2022

@maja22 Hlavne sa treba vzdať všetkých modiel, ak to ma fungovať (teda všetky hmotné predmety, ktoré ľudia dokážu uctievať alebo voči nim konajú skutky úcty, ktorá náleží len Bohu) - tj všetky sošky, ktoré majú ľudia v "svätej" úcte, to isté obrázky, to isté tie ružence ak je na ne človek upaty a verí, že majú nejaký efekt.
Iba ak človek pevné vloží dôveru v Boha, mimo všetkého hmotného, tak dokáže tie "veci" ("čertov") vyhnať zo svojho života. Inak to nejde a opakuje sa to donekonečna. To polievanie nemá zmysel, ak sa človek nevzdá modlosluzby a neverí v Božiu moc. Ak pochybuje o tom, že Boh je Všemocný a vkldá nádeje do predmetov, vodičiek...
@veronicka1901

maja22
20. sep 2022

@lenkakravcova v tomto s tebou celkom nesuhlasim, ale mozeme to uzavriet, ty si moslimka, ja katolicka, v otazke nabozenskeho kultu sa prosto rozchadzame.

euka210
20. sep 2022

@julka828 staci raz, niekto dava kazdy rok na Troch kralov.

Strana
z2