Ako celebrity vozia svoje deti
Niekedy žasnem…”celebritka” s dvomi deťmi a svoje dieťa vozí takto 🤦♀️ Áno áno mňa do toho nič, ale ma hnevá, ze keď ma niekto dieťa nevie si naštudovať niečo o jeho bezpečnosti

@evkao @mamuskazuzuska baby prosím vás, viete sa pozrieť odborným okom na fotku, či je to vajíčko alebo ako píše vero, sedačka 0-18kg?
@sasenus áno ohováram ho, že si nevie zistiť niečo o bezpečnosti… a on to dal verejne pred niekoľko tisíc ľuďmi. neposlal to mne súkromne .. takže s tým môže rátať
ja si zas myslím, že osveta v tomto smere nezaškodí. aj na konkrétnom prípade.
možno by som zvolila inú formu príspevku a nie vysmievavú.
Známa dávala malé do vajíčka, že mu nezapla pásy na ňom, iba vajíčko upla pásom...v podstate dieťa len tak ležalo položené.
To som jediná, ktorej sa zdá, že Sajfa sedí vzadu? Veď za tými opierkami už akokeby boli dvere do kufra.
Nie, nie je v zakone, ze sa ma dieta do 15 mes.vozit v protismere.
Ale odporuca sa do 4 rokov vozit deti v protismere.
@martul veď sedí vzadu a čo tým chces povedať ?
Uz si na zltom sloniku🤣
problem u cloveka ktory ma 300k followerov je ten ze taketo obrazy sa stavaju normou - ludia ked to opakovane vidia zovsadial, povazuju to za standard... Mne rovnako vedia zdvihnut tlak zle produktove fotky vyrobcu autosedaciek (volno pasy, bunda v sedacke) - ano aj take byva... Ako clovek ktory sa snazi nieco ohladom informovanosti o bezpecnosti v aute na SR zmenit mi taketo nieco vadi. A ano aj necelebrity vozia zle ale to vidi maximalne ich okolie a nie x stotisic slovakov....
Asi som to nepochopila, myslela som, že riešime prečo ju má na sedadle vedľa šoféra v smere jazdy 🤦
@panda21 je to vajo, priputane je len spodnym pasom ponad nozky
@vero96 akakolvek sedacka 0-18 ma predpisany protismer MINIMALNE do 9 kg (mimochodom toto je vajicko). Ak je to 0-19 (resp. sedacka obojsmerna do 105 cm) podla normy R129 tak ma protismer povinny MINIMALNE do 15 mes. To babatko je malicke, odhad pol roka? (neviem az ta nesledujem kedy sa im ten maly narodil). Aj keby to bola 0-18 (co nie je), v smere jazdy nema co robit.
@aylinn ajajaaaj tych je 🙂 protismerky vedia byt kludne az do 125 cm 🙂
@aaadkaaa konečne vždy to bol môj sen
@martul ani vzadu nemôže byt vajco v smere jazdy
Videla som to na IG, bola to služba “odvoz na letisko”, niekde cestovali spolu cela rodina, na inej foto bola aj foto zo 7 miestneho auta a pred ním sedela Veronika s druhým dieťaťom v sedačke. Preto aj Sajfa sedí vzadu. Možno na tých pár km sedačku na zadnom sedadle nainštalovali v smere jazdy.
Len toľko pre hejtujúcu autorku… keď píšeš A, napíš aj B
@aylinn sedacku kludne vrat a objednaj inu, ak treba, poradim 🙂
@daniela1911 ja si myslím že z BA na letisko do Viedne to zrovna nie je len pár km. A aj tak to tak byt nemá, či je to na 2km alebo na 100😉
@daniela1911 okrem toho to je taký problém dať to vajíčko správne?
@daniela1911 aj kebyto bolo na BA letisko, takto "upevnene" vajicko pri nehode v 50ke leti aj s dietatom jak fukot.
Súhlasím s tebou autorka, možno Sajfa ani len netušil že takto prevážanie syna vo vajíčku nie je vôbec bezpečne, ale ako verejne známa osoba preberá na seba zodpovednosť za obsah ktorý zdieľa, tuto fotku môžu vidieť tisícky ďalších matiek ktoré si povedia že keď môžu Cifrovci voziť dieťa takto, môže aj ja, lenze pri počte dopravných nehôd na dnešných cestách práve správne vozenie dieťaťa v aute môže zabrániť tragédii, takze ja úplne chápem prečo si to tu dala. A to že to urobí nejaká spoločnosť čo robi transfery na letisko je práveže ešte vážnejšie, keďže práve oni by mali mat najlepšie informácie o bezpečnosti pri prevážaní ľudí v aute. Nikto tu nepíše aký je sajfa nezodpovedný otec alebo niečo horšie, len možno práve treba robiť osvetu že sa toto ma robiť lepšie.
@kaitlin3 konečne ďalší človek, ktorý chápe. Je nás tu dokopy síce menej ako tie, ktoré po mne útočia ale je mi to jedno. Každopádne asi príspevok zaujal keďže je tu komentárov toľko koľko je 😀
@aaadkaaa a napríklad super že to ten úžasný človečik zverejnil a označil Sajfu. Možno sa vyjadrí prečo viezli takto 7 mesačne dieťa 😃
To je ako keď influenceri robia reklamu na alkohol, cigarety alebo hazardné hry. Všetci vieme, že to nie je okej ale je to legálne, tiež všetci vieme že každý ma právo tieto veci robiť a každý nech si robi so svojim zdravím čo chce, to je na ňom. Ale nemá sa to propagovať na internete.
Inak vajco v smere jazdy je jedna vec ale pan otec bez pasu (ktory v pripade nehody sam sebou zabije zvysok posadky) je vec druha...
@panda21 Ano, planujem ju vozit v protismere kym jej sedacka bude dobra. A aj potom by som chcela kupit protismernu, len sa obavam, ze sa mi do auta nezmesti :( mam malicku skodu citigo, sedadlo spojuzadca uz teraz tak vpredu ze ja v pohode ale manzel tam nesadne. Ked soferujem ja, tak manzel sedi za mnou vzadu 😅

@miskakyska keby žasla, nechá si to pre seba a žasne v duchu. Ona to dala verejne na inú sociálnu sieť a verejne ho ohovára. Nemýlite si pojmy s dojmami.