icon

Ako celebrity vozia svoje deti

4. apr 2023

Niekedy žasnem…”celebritka” s dvomi deťmi a svoje dieťa vozí takto 🤦‍♀️ Áno áno mňa do toho nič, ale ma hnevá, ze keď ma niekto dieťa nevie si naštudovať niečo o jeho bezpečnosti

Ako celebrity vozia svoje deti
panda21
4. apr 2023

@evica17
@callisia 5 bodové pútanie býva v sedačkách do 18kg. Výnimkou je Joie bold, ktorá má 5 bodové pútanie do 25kg (v smere jazdy, sedačka putania tt, iso aj pasom auta SÚČASNE). Alebo čisté protismerky do 25kg alebo 36kg (ale to sú čisto protismerné sedačky.) Vždy sa treba riadiť manuálom k sedačke. 5 bodové pútanie je super, bezpečné, ale vo väčšine sedačiek testované a konštruované do tých 18kg. Len niektoré mamičky kúpia sedačku 0-36kg a neprecitaju si, že od 18kg treba pútať sedačku aj s dieťaťom pásom auta. Isofix udrží iba cca 33kg.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
4. apr 2023

@elizabet173 ďakujem ti za radu 😀

tinkavvv
4. apr 2023

@nyusika dieta v sedacke (konkretne na fotke vo vajicku) je mozno posadene dobre, ale faktom je, ze sedacka je nainstalovana nespravne v smere jazdy.
Kazdopadne kazdeho vec, ako si vozi deti.

aknamorka22
4. apr 2023

Ja žasnem ze ma niekto potrebu sledovať na IG takéto osobnosti a celkovo ľudí, ktorý nerobia nič iné len reklamu a fotia bežné veci. A ešte striehnuť na nejakú chybu a hneď to zavesiť na MK a hejtovat. A obhajovať sa, ze to nie je hejt 🤦 odporúčam skôr sledovať profily, ktoré ti aj niečo do života dajú. Napriklad pediatricka_denjas, ktorá tu na MK mala aj poradňu 😉

autor
4. apr 2023

@aknamorka22 sledujem ju prestav si.A nie je jediná dr ktorú sledujem 🙂

panda21
4. apr 2023

@nyusika tak ja som reagovala iba na ten povinný protismer do 15m. Bohužiaľ, u nás fungujú dve normy - stara a nova i-size.
A je pravda, že Sajfa kona protizakonne, keďže ma vajíčko nainštalované proti manuálu.
Ja som za dlhý protismer, syn 3r bude ešte dobré 3 roky v protismere, ak vydrží sedačka tak aj dlhšie.. Ja som musela iba autorku opraviť v tom zakonne.

marca12
4. apr 2023

Mas co robit so sebou,tak co sa staras do inych. Keby sa radsej vsetci starali o seba a nie verejne tu poukazovat na niekoho chybu. Mala si to napisat jemu a nie sa tu strapnovat takto. ludia ako ty su obycajne hyeny s prazdnym zivotom

autor
4. apr 2023

@marca12 a kto povedal že som mu nenapisala? strašne hyena som veru, no🤦‍♀️🤷‍♀️😀😀😀😀

miskakyska
4. apr 2023

..sa už ukludnite preboha..🤣 ...sa tu všetky tvárite, že ste tu v živote neriešili žiadnu celebritu z ig.. podchvíľou tu niekoho ohovárate,prepierate , vysmievate a dobre je..a naraz sa idete pototo niektoré z toho

aylinn
4. apr 2023

@panda21 ktorá autosedačka pre 2 a pol ročné dieťa sa dá dať do protismeru?

tinkavvv
4. apr 2023

@aylinn je ich naozaj dost vela. Zalezi od rozpoctu, ci isofix, pas, miery dietata a tiez ake sedadla su v aute.

tani777
4. apr 2023

@nyusika toto dieta je vo vajicku,vajicko sa da priputat iba v protismere jazdy,toto konkretne vajicko priputane v smere jazdy,kde vidis spravne umiestnene dieta?

autor
4. apr 2023

@miskakyska máš pravdu. Všetky sa tu hrajú ake sú sväté. Pri tom ja som tu nenapisala jedno zle slovo na Sajfu. Len že mi to príde nebezpečne. A hneď už závidím, som socka, hyena😀😀😀 ale smejem sa z nich

evica17
4. apr 2023

@panda21 Čiže pri náraze by dieťa nemuselo udržať v sedačke. Vďaka,toto som nevedela,musím pozrieť akú máme sedačku

evica17
4. apr 2023

@marca12 možno nechcela ho tu ohovárať ale zvýšiť povedomie o správnom vozenie detí v aute. Aj ja som sa tu dozvedela zaujímavé veci a nejaký Sajfa je mi ukradnutý . Len všetci sa tu do nej navážajú že ko ho on ohovára a závidí mu.

autor
4. apr 2023

@evica17 som rada, že existujú ľudia ktorý aj trochu rozmýšľajú nad tým čo som napísala 🙂

panda21
4. apr 2023

@aylinn podľa toho akú chceš, záleží aj od rozpočtu. Isofixove otočné sú do 18kg protismerné. Isofixove obojsmerné (preklikava sa, nie otáča) do 18kg v protismere. Čisté protismerky tam je krásny výber do 25kg a 125cm na 5 bodove pútanie, plus maju bohaté miesto na nohy. Tie prechádzajú aj Plus testom, je to najprísnejší test sedačiek, ktorými prejde veľmi máličko sedačiek.

panda21
4. apr 2023

@evica17 áno, je tam riziko pretrhnutia. Preto je väčšina sedačiek do 18kg s 5 bodovym putanim a ak je sedačka väčší rozmer (0-25,0-36) tak sa potom pásy schovajú a používa sa pás auta. Aj isofix udrží iba 33kg (sedacka+dieta) sedačky na iso maju cca 14kg. Napríklad ta Boldka aby udržala dieťa s 5 bodovym do 25kg, musí mať naraz 3 spôsoby putania, lebo keby je iba na isofix a nedrží ju nič ine, dieťa aj so sedackou odtrhne pri náraze.

zorkahorka
4. apr 2023

Dufam, ze ty robis vsetko, ale uplne ze vsetko spravne a podla predpisov 🙄

vero96
4. apr 2023

Milá autorka. Išli spoločnosťou carsen na letisko. Sedačka je v poriadku, jazdíme rovnako carsenom na letisko. Tiež som to riešila, pán mi to jasne vysvetlil aj odporučil nejaké zákonné normy, kde si to viem dohľadať. Nešír preto prosim klamlivé informácie. Ak ťa zaujíma niečo viac, kľudne kontaktuj spoločnosť carsen.sk radi to vysvetlia aj Tebe, pracujú tam milí a ochotní ľudia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
4. apr 2023

@vero96 aha jasne carsen majú výnimky čo sa týka vozenia 7 mesačných deti v smere jazdy🙂

aylinn
4. apr 2023

@panda21 toto kebyže viem 🤦🏻‍♀️ akurat cez víkend som objednala Britax romer evolva, ja som bola v tom že do protismeru je len vajco 😌

mondolina
4. apr 2023

@vero96
smer jazdy vo vajíčku v poriadku nie je...či carsen či necarsen.
či Sajfa či Nesajfa.

nafka0483
4. apr 2023

@panda21 No pockaj, mam joie ispin 360, moze byt v protismere alebo v smere a v navode je ze putas vzdy 5bodovym pasom od sedacky. Je tusim do 22 alebo 25ky, alebo 100nieco cm.

nafka0483
4. apr 2023

@aylinn Mozes vratit ak si online objednala a kup nieco bezpecne - protismerne ;) su protismerme bezne do 4 rokov, ale existuju aj do 6-7.

vero96
4. apr 2023

Ja sa tu svami dohadovať nebudem. Je to autosedačka od 0-18kg, ktorá môže byt aj v smere jazdy. Ak vám niečo nie je jasné, kontaktujte výrobcu alebo firmu. Radi Vám to vysvetlia. Rozumiem, že lepšie urobiť z komára somára a ukajat sa na anonymnymom fóre. Slovami klasika .. blbi lidi, taki lidi zvyšok asi poznáte 🥲 prajem pekný zvyšok dňa. Viac ma neoznačujte

autor
4. apr 2023

@vero96 zapojila si sa sem dobrovoľne tak ta mozeme označovať koľko chceme 🙂 a jasne. Ja vlastne zašnem ako zo mňa tu robíte socku a hyenu a pritom jedine kto uráža a úročí ste vy

panda21
4. apr 2023

@aylinn nie, nie. Protismerné sedačky sú aj do 6 rokov. Tam je výhoda, že aj ťažšie deticky, ktoré síce majú váhu, ale ešte nemajú vek na pútanie pasom auta, sa nemusia nikam ponáhľať. Lebo v normalnej sedačke by už napríklad museli pútať pasom auta, ale majú iba 2 roky, a to by mentálne nezvládli 🤷‍♀️ my máme Axkid Minikid. Ale sú aj Avionaut, besafe.. Besafe má teraz novinku, protismernu do 36kg, to je bomba. Aj Plus test zvládla najlepšie zo zatiaľ všetkých sedačiek, ktoré hodnotili.

@nafka0483 joie i-spin360 je sedacka do 18,5 alebo 19kg (niesom si istá teraz) a áno, celý čas je možné vozenie v protismere na 5 bodových pásoch 🤗 ja píšem napríklad o Joie stages 0-25kg. Tá je do 18kg na 5 bodovych pásoch (ideálne celý čas v protismere), potom sa musí otočiť do smeru jazdy, pásy schovať a do 25kg pútať už pásom auta. Joie i-spin360 je super, určite ju naplno využite v protismere 👏