icon

Ako čeliť zhoršujúcej sa situácii?

9. jan 2025

Ako si dodávate nádej? Čo Vás drží nad vodou? Že raz aj toto skončí? alebo aké máte plány na najbližšie roky? Slniečkárky, ktoré sú spokojné, prosím, neprispievať do diskusie, len tie, ktoré vidia objektívne fakty.

Strana
z8
yoxinka
9. jan 2025

Sťahujeme sa s rodinou do Česka 🤣🤞. Ako … fakt sme sa snažili, ale čo je veľa, to je moc.

rude_baby
9. jan 2025

Len ta poopravim, slniečkari tu spokojní nie sú. To skôr tá druhá strana je ok so stavom republiky 🤷

hipuska
9. jan 2025

Ja planujem tiez odchod do zahranicia. Dnes som sa presne nad tym realne zamyslela, ze aka buducnost ma tu caka. A banajum, ze som sa pred 15 rokmi na Slovensko vratila

autor
9. jan 2025

@rude_baby 🙂myslela som vo vyzname naivne optimistky ktore vidia svet cez ruzove okuliare. Take slnieckárky🙂

br4n
9. jan 2025

Trocha si pleties pojem: Slniečkár[p 1] je neologizmus pejoratívneho[6][7] až dehonestujúceho[3] charakteru: sociálna nálepka[8][9] či urážka[10]. Pôvodne išlo o pomenovanie, ktoré od kritikov európskej migračnej politiky dostali najmä osoby, ktoré prejavovali solidaritu s utečencami počas migračnej krízy, a ktoré boli vnímané ako liberálne či presadzujúce multikulturalizmus. Po ochabnutí migračnej krízy začali termín využívať vyhranenejší politici či komentátori konzervatívneho spektra a označovali ním svojich ideových odporcov s liberálnejším či progresívnejším zmýšľaním.[8][7][6] Okrem kontroverzných médií typu ZEM & VEK či internetových diskutujúcich termín často používajú politici z krajne pravicového spektra (napr. ĽSNS[3]), no je vlastný aj ľavicovému spektru (napr. SMER-SD) a politikom stredu.[3]. https://sk.wikipedia.org/wiki/Slniečkár

7miriam77
9. jan 2025

Nevidím to vôbec ružovo, smerovanie našej krajiny ide totálne zlým smerom, prestáva tu úplne všetko fungovať a koalícia si to očividne užíva. Nás ľudí majú úplne v paži, nezaujimame ich. Starajú sa len o svoje veci. Neviem ako toto všetko skončí,no ak to my ľudia nejakým spôsobom nezastavíme,tak dobre to neskončí. Nádej si dodávam tým, že verím, že nás normálnych je v tomto štáte viac a nejako sa toto už zvrtne 🙏. Musí

veklipo
9. jan 2025

Mne pomohol film VLNY. Bola som nan v kine s manzelom a plakala som. Manzel uz davno chce odist, ale ja sa zatial drzim hesla z toho filmu: Nemozeme odist vsetci, inak sa tu nikdy nic nezmeni.

lily111
9. jan 2025

ja som vcera zazila sok uz o 6.00 v potravinach- osie hniezdo 1.40€, maly skavrkovy pagac priemer 95c. Dnes oznam o zruseni vstupov zadarmo do muzei a galerii...kazdy den horsie a horsie. Odchod do zahranicia nezvazujem ale mojim.detom to doprajem, neverim, ze tu sa o 3 r ide nieco zmenit- totalna vymena vladnej garnitury

oceanahory
9. jan 2025

Ja by som velmi rada odisla, ale uprimne...nemam na to odvahu. S manzelom tu naozaj slusne zarabame, ale nemyslim si, ze by sa o nas v zahranici trhali a bojim sa, ze by sme si svoju situaciu iba zhorsili.
Plne vsak dufam, ze moj syn tu nezostane a budem ho co najviac podporovat v tom, aby tu nemusel zit!
Nevidim ziadnu nadej na zlepsenie a dovodom su ludia a ich zmyslanie...mentalita vacsiny ludi v tomto state sa tu nikdy nezmeni!

autor
9. jan 2025

@br4n moj pojem slnieckarky je z kontextu jasny,takze tvoje jazykotvorne okienko nebolo treba..

miska1997
9. jan 2025

Keby to bolo jednoduché, odchádzam aj s rodinou.. Neviem ako ďaleko to až zájde.. Ak mám ísť do obchodu až ma mrazí 😅 ceny su extrémne. Aby nebolo málo, teraz som zas čítala, že je už aj u nás prvý potvrdený prípad toho nového vírusu.. 😷

annm81
9. jan 2025

Nepoteším ťa. Jediné, čo mňa osobne ako-tak upokojuje, že moje deti majú občianstva iných krajín. Niežeby to niekde bolo ideálne, skôr ide situácia dolu vodou všade, ale prvá na rane bude východná Európa. Mám nádej, že po tom ako dopadne, sa zvyšok civilizovaného sveta dokáže spamätať.

17alexis
9. jan 2025

My zatiaľ pracujeme na tom, aby sme čo najviac zarobili a mohli si dovoliť zaplatiť kvalitných lekárov, dieťa plánujeme mať na domácom vzdelávaní, nedať ho proste systému a ak sa manžel konečne "zlomí", že už bude vidieť ten bod, z ktorého sa nedá hnúť, tak sa odsťahujeme. V podstate sa aj máme kam, nakoľko hovoríme cudzími jazykmi. Ja som sa teraz začala viac učiť angličtinu, tak uvidíme, kam nás budúcnosť zaveje...celé Vianoce som bola smutná lebo sa ma veľmi dotýka, že kým si my žijeme ako prasce v žite, vo vojnách umierajú otcovia rodín,deti, ale aj mamy...rodiny sú nekompletné, žijú v strachu...strašne sa ma to dotýka, ale, žiaľ, nemám s tým čo urobiť okrem súcitenia s nimi...

tiezjedna
9. jan 2025

Po posledných voľbách sme predali dom, ktorý sme na SK mali a zrušili aj zvyšky podnikateľských aktivít, ktoré sme udržiavali pri živote presne pre to isté ako ten dom - že raz možno na SK zakotvíme alebo sa tam budeme častejšie vracať. No nebudeme a nezakotvíme. Nikdy. Taká situácia určite nenastane. Dlhodobo máme základňu v ČR, druhú, zatiaľ iba dovolenkovú, si budujeme v Chorvátsku. Na SK chodíme už iba za rodinou. Bohužiaľ...

yoxinka
9. jan 2025

@veklipo
Ja som bola v móde “nemôžeme všetci odísť, lebo sa to tu nezmení” 8 rokov. Ja som dôvod, prečo naša rodina neodišla preč. Ale tá emócia, že toto je domov totálne prestal dávať zmysel, keď som sa pozrela na svoje deti a reálne zhodnotila, aké tu majú možnosti a budúcnosť. Vtedy sa to vo mne zlomilo a povedala som mužovi, že som pripravená, môžeme ísť.

autor
9. jan 2025

@lily111
@oceanahory ano, väčšina ľudí sa úplne scovkla, sorry za výraz. alebo asi pomaly a isto väčšina súdnych odchádza. o to viac šanca, že tých zopár normálnych tú situáciu nebude vedieť vo voľbách zvrátiť.

autor
9. jan 2025

@yoxinka áno, mojich detí mi je neskutočné ľúto tiež:( jedine, že sa to zlepší alebo ozaj budú musieť odísť..

autor
9. jan 2025

@tiezjedna v dobrom závidím. snáď sa kataster spustí🙂 už aj ja som rozmýšľala o predaji, kým nie je neskoro.

la_dolce_vita
9. jan 2025

Spokojna rozhodne nie som... zvolila som pristup pstrosa, ktory strka hlavu do piesku. A mam nadej, ze sa mozem vratit do rodiska v CR, zatial tu este pobudnem kvoli praci a synom, ale toto ma drzi nad vodou. Mam uz svoj vek, rada by som do dochodku nejako vydrzala, ale cas ukaze. Aj v CR pridu zmeny a len politika nam nerobi zivot, potrebujeme aj ine veci k zivotu, tazke je to pre mna :(

martinka13
9. jan 2025

Drží ma nad vodou fakt, že deti odlifrujem preč z tejto bezútešnej krajiny.

oceanahory
9. jan 2025

Autorka, cca. 70% mojich priatelov a rodinnych prislusnikov, s ktorymi sme mali dobre vztahy posobia v zahranici. Minuly rok, nam traja kamarati ohlasili, ze odchadzaju...bolo mi z toho doslova do placu, kedze odchadzaju prave ti, ktori by boli prinosom pre nasu krajinu.

autor
9. jan 2025

@la_dolce_vita máš zadné dvierka, to je super.

autor
9. jan 2025

@martinka13 podobne..

autor
9. jan 2025

@oceanahory podobné skúsenosti aj my:( ale vidím, že v tom prežívaní nie som sama, niekedy si pripadám ako mimoň..vidím, že nie som.

madeincssr
9. jan 2025

Nebudte pesimisti, vsade to ide dole vodou, nielen na Slovensku. To je len sumrak nasej civilizacie 🙃.

petracandle
9. jan 2025

A vy si vážne myslíte, že v Česku je to oveľa lepšie, respektíve, že aj tam sa to nemôže zhoršiť? Alebo naopak tu zlepšiť keď padne ficovláda? To nerypem, naopak sa pýtam lebo neviem

yoxinka
9. jan 2025

@oceanahory
Nikto pri zmysloch tu nebude ostávať. Naši známy popresúvali firmy do Česka, deti im chodia zatiaľ do škôl tu, ale už na stredné školy plánujú chodiť v zahraničí (Rakúsko, Česko).

softiesofie
9. jan 2025

Chapem celu situaciu. Len ono "vonku" tiez na 2/3 Slovenska nikto necaka.
Tieto vykriky do tmy su mi fakt smiesne, lebo presidlit je proces o ktorom nema vacsina ludi ani najmensi pojem.

autor
9. jan 2025

@petracandle jasné, že môže. a ver mi, doteraz som bola aj ja optimistka... ale tu to ide zo dňa na deň k horšiemu.nevidíš? nečítaš? nevnímaš?🙂

la_dolce_vita
9. jan 2025

Autorka, to ano, mam zadne dvierka, ale zaroven mam vybudovany zivot tu, zijem tu 30 rokov. Vravim si, ze odidem, zbavim sa sice Fica 🙂 a co dalej.. rodina, priatelia, praca, byvanie.. v mojom veku zacat odznova len kvoli nejakym s prepacenim hovadam v politike?!

Strana
z8