Ako dlho môže byť dieťa na elektronických zariadeniach?
9r a 7r
@stadokoni pisem narychlo, tak strucne 🙂 nasa ma 7r, na mobile sa nehra (my tiez nie), tablet/notebook podobne (u nas na pracu a kontakt s rodinou), TV cez tyzden nepozerame vobec, nic normapne tam nejde a nie je cas, radsej sa hrame spolu alebo si citame, cez vikend si pozrieme nejaku rozpravku spolu, ideme von, ... netusim aky vpkyv budu mat neskor spoluziaci, ale zatial mobil na hru ani nepyta
Koľko len chce. Ale treba vedieť doma komunikovať a chápať jeden druhého. Dieťa sa má hrať, nie pracovať. Hry sú veľmi dobré pre všetkých. Iste, keď tam presedíš celý deň a na druhý deň zase baviť ťa to môže, ale po čase prestane. Áno aj bez zákazov hádok, nevraživosti a nenávisti. Treba vedieť učiť dieťa, najlepšie na vlastných chybách. Tak ako aj každého iného človeka.
Napr. ja by som nechal dieťa hrať celý deň až do noci s tým že má ráno školu, a musí vstávať. Veľmi pravdepodobne by nevstalo a zaspalo... a vedelo by to, a nechal by som ho ísť do tej školy. Interakcia ostatných detí a učiteľov, otázky o neospravedlnených hodinách a kde bol, by mu rýchlo došlo, že to nechce priznať, a do budúcnosti si bude dávať pozor aby sa to už nestalo. ... Lebo keď rodič mu len vynadá a diktuje a určuje všetko, tak to nemá efekt, je to presne opačný efekt, buduje to zlé vzťahy, nenávisť vzájomne, nepochopenie atď. Ospravedlnenku mu napíšem žiadny problém, ak chce mať zlé známky zo správania a vysvetlovať to v škole, že prečo...
Naozaj sa mu nič nestane, keď bude mať zlé známky, poučí sa, zistí.
A samozrejme ak by to nefungovalo, tak vždy je možné zmeniť rétoriku. Ale ja nie som zvlášť v 21.storočí a digitálnej ére za obmedzovanie hrania hier na počítači alebo konzole či mobile. Podľa mňa je to absurdné.
@stadokoni u nas je hodina. Potom su minuty za odmenu. Rozpis mame na chladnicke. Cez chatu a dovolenku maju viac ale u nas chalani zoberu aj knihu a čítajú.
@stadokoni tak dlho, až začne vyrábať elektrinu samo 😂
Má zmisel dávať deťom poistky na mobil aby mali obmedzený čas a aby nehrali o polnoci a o piatej rano?

@stadokoni hodinka by mohla stačiť hádam. Je to pre nich škodlivé.