icon

Ako ísť z pôrodnice domov, keď nemáme auto?

226lenka
8. okt 2022

Chcem sa opýtať, ako už názov napovedá, ako sa dostanem domov z pôrodnice keď nemáme auto. Totiž boli dnes u nás mamine kamarátky a tie ma dosť zneistili, keď mi povedali že bez vajíčka nás z nemocnice nepustia. Od nemocnice kde budem rodiť bývam asi 15 minút autobusom. Uvažujem že toľko už pôjdeme domov s kočíkom a tým autobusom. Je tu niekto kto riešil rovnaký problém? Fakt to je tak že bez vajíčka nepúšťajú? Mňa z tej pôrodnice ani nemá kto odniesť a pochybujem že taxikár má zoberie aj s vajcom aj s novorodencom do taxíka. Som v 36. týždni, a budem stresovať asi celý mesiac či mi pri odchode nebude personál robiť problémy.

Strana
z4
basska_b
8. okt 2022

@janickacrazy Myslim, ze ta chodza na cerstvom vzduchu porod celkom rozbehla 😃 mne povedali na cakacke, ze lezte na lavom boku.. to bolo celkom prijemne... a potom ked ma davali do stoja, tak take tlaky, ze som cakala, ze to dieta zo mna vypadne hned. Zas do klasickeho pololahu ma dali, hned ulava... ale tlacila som 1.5 hod 🤷‍♀️

basska_b
8. okt 2022

Inak, ja v tom nevidim nic hrozne, ked novorodenec ide busom. Tam skor ide o tu zenu. Je šitá zospodu, unavena, slaba... zranitelna mozno na nejake infekcie a musi dvihat kociar do busu a este pri nom stat. Ale pokial neni ina moznost, tak my zeny dame vsetko.

katulka94
9. okt 2022

@basska_b tak ja neviem ale veľa mamiciek ma problém v obdobi 600 nedelia prísť do styku čo i len s blízkou rodinou koli budujúcej sa imunite bábätka a nie ešte nastúpiť do mhd plnej desiatok cudzích ľudí kde nikdy nevieš kto je chorý a čo ma. Ja teda neprezivam veci až tak vážne ale do mhd by som s novorodencom fakt nešla.

viky_21
9. okt 2022

Pokial budes mat kociar tak nevidim problem. Mna ked prepustali tak somnou odchadzala aj jedna baba a nemali nic. Kociar, vajicko nic. Maly bol len zabaleny v perinke a otec ho drzal na rukach. Myslis, ze nasi "spoluobcania" ako odchadzaju z nemocnice ? Ale asi by som zvazila ci chcem ist s takym malym babom autobusom plnym ludi. Nikto z rodiny pre teba nemoze prist ?

Strana
z4