icon

Ako na zlodeja pošty?

zuzahajdulka
28. dec 2022

Zdravím vás, prosím o radu, ako si poradiť s idiotom, ktorý nám kradne všetky zásielky z poštovej schránky. Bývame v paneláku, netuším, kto to môže byť. Dorazilo ma, keď zobral aj listy od Ježiška pre deti a najnovšie oznámenie o balíku darčekov od rodiny zo zahraničia, čize balík vrátili odosieľateľovi. Pravidelne nám miznú oznamy do vlastných rúk od úradov, náhradné bankové karty, atď.
Mám nejaké možnosti? Namontujem amatérsku kameru do vchodu? Alebo čo iné?
Ďakujem za nápady.

ahoj0
28. dec 2022

@chillibubble viem že tieto GPS zariadenia nie sú úplne presné, preto by možno poradil niekto z tých obchodov čo to predávajú. Apple tag funguje na inej sieti ako GPS. Ale tiež neviem či je to úplne presné. Možno potom to odpočúvacie.

zojazoja
28. dec 2022

Ako sa dostane do schránky bez kľúča? Tenkou palickou, ktoru strčí do schranky podobere vsetky papiere co su tam a vytiahne hore?..takto sme ako decka tiez vedeli vyberat schranky..ale tie stare este... aká je to schránka?

denkatn
28. dec 2022

@zojazoja ano, inac aj zmenit typ schranky by mozno pomohlo... podla toho ak nie je problem teda v postarke a ked sa vylucia ostatne veci.

cacianka
28. dec 2022

1)Nová samostatná a dobre zabezpečená schránka
2) poprosiť suseda, seniora, aby čakal poštárku - poštárku poprosiť o pomoc aby telefonicky ohlásila zásielku
3) Pobox na pošte
4) pascu na myši do schránky
5) jednorázovo ( cca na týždeň) inštalovať kameru vysoko a zamaskovanu, keď príde viac pošty ,aj si poslať vlastnú aby lákala plná schránka
6) podať TO za krádež a porušovanie listového tajomstva
7) fotopasca, ako na vlkov
.....

ahhola
28. dec 2022

Vsak daj foto tej schránky... Ak je lezata, taka A4, ani si neviem predstaviť z toho niečo vytiahnuť... To skôr ma od toho kľúče-náhodou zistil, té tam pasujú tie jeho???

denkatn
28. dec 2022

baby, ked ja budem mat problem urcite sa na taketo detektivky obratim🙂 myslim v dobrom, nie ironicky. na zlodej treba totiz zakrocit, kto chce kam pomozme mu tam. trocha usilia treba a problem sa vyriesi.

maranco
28. dec 2022

@zuzahajdulka * a najnovšie oznámenie o balíku darčekov od rodiny zo zahraničia, čize balík vrátili odosieľateľovi *
žlté lístky sa dajú bezplatne vymeniť za SMS a email
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/

Keď ste vonku mimo domu nemusíte najprv domov, tam objavíte žltý lístok a znovu von ísť na poštu, ale rovno podľa SMS/mailu idete vyzdvihnúť na poštu balík.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@maranco dakujem za super tip, o tom som vobec nevedela.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@ahhola ide to lahko. Sama si to viem podobrat, ked zabudnem kluce.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@denkatn , @zojazoja, je to lezata A4. Vymenit osobitne svoju za iny typ nemozem, lebo schranky su v "radovej zastavbe" v jednoliatom celku vsetky rovnake pre cely barak.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@anjelicek26 dakujem, rodicia byvaju daleko, nebolo by to prakticke. Moznost je PO Box, ale nechce sa mi kvoli debilovi platit navyse. Ja ho chcem hlavne prichytit a obrazne dorazit.

simca06022011
28. dec 2022

Inak staré byty mali pár druhov kľúčov, môj napr pasoval ďalším par susedom. Aj sa kupovali podľa čísla.
Treba zvážiť kúpu lepšej schránky. Alebo pobox. A je aj riešenie nebyť ticho a riešiť to v dome. Dôverne, schôdza, susedia... kľudne by som sa vyhrážala políciou, nechala milý odkaz na nástenke... väčšinou sa preberú ľudia jed uvidia ze už po nich niekto "patra" a budú susedia uvažovať ktorý z nich je zlodej. Kľudne to môže byť nejaký pubertak.

maranco
28. dec 2022

@zuzahajdulka * Ja ho chcem hlavne prichytit a obrazne dorazit *
Daj si doručiť listovú bombu a v správach sa dozvieš kto to bol 😅

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@denkatn dakujem, nad takym niecim som rozmyslala. Pls, v akej kamerarni 🙂 sa to da kupit, v hocijakom elektro retazci? Myslim tu kameru do schranky.

simca06022011
28. dec 2022

Inak máš možnosť dvierka schránky zvnútra niečím tvrdím podle piť. Nebudeš to vedieť podobrať. Ty ani zlodej.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@simca06022011 super napad, dakujem. Teda ak si to neotvara cez zamku nejakou kancelarskou spinkou.

1fifinka1
28. dec 2022

Ja ako doručovatelka premýšľam, načo to komu je. Ešte balík ôk, ale obyčajne listy? Určite máte spoľahlivú doručovatelku? Rozmýšľam racionálne, ľudia sú rôzni. Elektronické oznamovanie zásielok je služba zadarmo, ale oznámi ti len balík, alebo doporučený list. Aj obyčajný, ak je veľký a nevojde sa do schránky. Klasický list nie. Ja mam v telefóne kopec ludi, ak majú postu, čo treba podpísať volám im, ak ich neviem ci zastihnut. Je to nadštandard, ale robím. Skus sa s doručovatelku dohodnúť, ak budete doma, nech ti volá prídeš si dole vziať. Ak však pracujete, toto odpadá, ale minimálne vieš, že máš postu. Kúp jej čokoládu za to 🙂. Ak nechceš pobox, post box, tak lepšie ako zabezoecit schránku. Ak viem, že čakám balík, podľa pod čísla sledovať na stránke posty. K balíkom sa lístky nehadzu, len k expres hádže lístok kuriér, ale nie vzdy. K balíkom chodia smsky. Žlté /modré lístky su k listom. Neviem si predstaviť človeka, čo vám to vyberá. Co z toho má.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@lululilien dakujem, presne nieco podobne, ale omnoho drastickejsie mi beha po rozume. Strasna skoda, ze to nemozem napojit na vysoke napatie 😆.

ukulela
28. dec 2022

@zuzahajdulka vymyslas detektivne plany. Ale zacni od zaciatku. Domova schodza. Problem mate len vy, ci aj susedia? Ak ano, je v zaujme viacerych to riesit. A ak mate skchranku, co sa da otvorit spinkou, tak to zmen.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@1fifinka1 bude to nejaky psychicky frustrovany jedinec. Lebo ako pises, toto su vyslovene nezmyselne veci, z ktorych ziaden uzitok mat nemoze.

1fifinka1
28. dec 2022

@zuzahajdulka výpisy z účtu si dajte elektronický energie faktúry elektronický, mobily elektronický, úrady píšu doporučené, to ti oznámi smska, a čo ti este chodí? Minimalizovať postu co najviac, hlavne citlivé údaje.

jankap55
28. dec 2022

A nemôže to byť postar/ka? Pokiaľ schránku nemáte poškodenú, či vám reálne aj tu postu do schránky poštárka vloží alebo si ju necháva ona

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@ukulela jasne, jedna vec je prijat opatrenia, aby k tomu nedochadzalo. Ale u mna zohrava ulohu este aj faktor pomsty. Proste chcem najprv vediet, kto to robi a potrestat ho za to. Schodzou a zverejnenim riesenia sa pachatel stiahne a moze zacat robit naschvaly inym sposobom. Ja potrebujem, aby sa vsetci obyvatelia dozvedeli, kto to je a aby vedel, ze bude aj oficialne potrestany aj si na neho vsetci budu davat viac pozor. Opatrenia treba potom samozrejme prijat.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@dusankomoj dakujem, ale obavam sa, ze toto by bola velka zataz pre postarku. Sme v BA, ma tu mnozstvo bytovych domov, nechcem ju obtazovat tymto sposobom.

marsmykkok
28. dec 2022

@zuzahajdulka No treba to zistiť a spoznať nepriateľa, keby dáš aj pobox a chodíš na poštu, ten psychopat ti môže ubližovať inak, urobiť defekt, otráviť psa a tak. Chcela by som vedieť kto to je. Ja by som tipovala na blízkeho suseda, ktorému napríklad vadia bežné zvuky vo Vašej domácnosti. Možno predtým to riešil priamo so susedmi predtým čo bývali tam a nič nevyriešil, tak teraz je ticho a mstí sa takto potichu.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@jankap55 teoreticky ano, ale aky uzitok by z toho mala?

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@marsmykkok presne tak premyslam. Proste ak ide o naruseneho, najde si inu cesticku. Preto ho teba identifikovat, verejne oznacit a potom si snad bude menej trufat. Napriamo nam nikto nic nevycital, takze nemame ziadneho predpokladaneho cloveka.

moonlight1210
28. dec 2022

Su ludia, co maju uchylku stalkingu. A tento jedinec ju asi posunul na level, ze sa chce "zucastnovat" na zivote druhych. Takze im berie postu, aby prenesene mal pocit, ze je v ich zivote. Vie o nich rozne veci. Aj nepodstatne, vsedne.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@1fifinka1 dakujem, vsetky vypisy mame elektronicke, akurat oznamenia od uradov nie. Ale uz mi tu poradili notifikaciu sms-kou.

zuzahajdulka
autor
28. dec 2022

@podobova15 tazko povedat, kedy to cmajzuje. V dome ziju prevazne mladsi ludia, aktivne pracujuci, cize cez den by nemal kto hliadkovat a vecer ma kazdy dost svojich povinnosti.