Ako odoženiem túlavé mačky zo záhrady?
Ahojte, chcem vás poprosiť o radu (ideálne niekoho, kto už riešil rovnaký problém), akým spôsobom by sme vedeli odohnať susedove a túlavé mačky z našej záhrady? Každý deň len tŕpnem, či mi dieťa nespadne, alebo nestúpi do mačacieho ho*na a už ma fakt nebaví v kuse ich zbierať a na druhý deň nachádzať ďalšie nové. Ďakujem 🙂
@0silvia0 verim, ze dvom uz mozno dochodcom, resp. dospelim tie macky nevadia, na trave sa nehraju, sleduju ci sliapnu do vykalov, nechytaju vsetko rad radom a nedavaju si prsty ust, vedia, ze ruky a vsetko zo zahrady si treba umyt a podobne. Takze ja chapem, ze nie kazdy je z toho nadseny. Zvlast ked nie su ani ockovane, ani odcervovane. Mame tri macky... aj male deti a niekedy si hovorim, ze toto mi bol cert dlzen ale sli sme do toho dobrovolne. Vsetky tri su kastrovane, vsetky tri su ockovane a odcervene... inak by tu byt nemohli. Tiez musime balit vonkajsie sedenie na terase... potom si tam sadnem v cistom obleceni a som cela od chlpov 🤮 pre nase macky sa s tym babrem, lebo sme ich chceli, cudzie by som hnala..
@jankalukasova ani ja by som nebola nadsena, keby mi srali cudzie macky do zahrady alebo do detskeho pieskoviska. Riesit som to nikdy nemusela, lebo sme vzdy mali psa, ten macky nestrpel na dvore. Keby sa kazdy clovek o svoju macku staral, o vsetky macky by bolo postarane. Len este v nasich koncinach sterilizacia, veterinarna starostlivost, odcervovanie nie je bezna zalezitost. A tie ubohe tvory za to naozaj nemozu.
Takze upinat svoj hnev na chuderu macku, ktora sa mnozi, lebo ju nikto nedal aspon sterilizovat a kastrovat, potom lozi kade tade a je ich prilis vela, je od veci.
Susedova macka je urcite odcervena, ale nemeni to nic na veci, ze mi kadi na travu, kde sa hraju moje vnucata. Najprv musim prezriet travnik, potom im dovolit behat. Pieskovisko mame s prikryvkou. Dalsia suseda dava v jari na posiate zahony konare, aby sa jej tam macka nevykadila. Kazdy ma vyhrady voci psom, ze stekaju, ale proti mackam nikto nic, lebo sa to tazko dokazuje.
@0silvia0 ano... s tymto suhlasim, ze sterilizacia a veterinarna starostlivost su casto utopia a aj to, ze zato tie tvory nemozu ale bezny clovek zas nemoze riesit vsetky tulave macky a to, ze zvysok obyvatelstva sa chova ako sa chova, lebo naozaj nie je v jeho silach to ovplyvnit, takze logicky riesi az ten dosledok🤷♀️
@zuzanaokasova dakujem za info 🙂 asi myslis ten akusticky odpudzovac maciek, ze? na neho som citala okrem pozitivnych aj velmi vela negativnych recenzii, tak neviem, ci to vyskusat. aky konkretne ste mali, nevies? psa este urcite nechceme a ako pisu ine baby, vlastnu macku tiez nie.
@choco6 dakujem za tip, hned to idem pozriet, vyzera to fajn, pokial je to aj bezpecne pre deti 🙂
Kupis psa, budes nat h....a od psa, este k tomu stekot, smrad a udupany travnik, navstevy budu obtazovat.. Plus pri detoch by som im neverila..
@ivana9191 áno, presne ten... Akustický odpudzovač... Mame dva. Vydávajú zvuky a blikajú. Su nastaviteľné na rôzne tóny, blikanie, hlasitosť a nič. Zvykli si a chodia ďalej... Ozaj možno 2-3m fungoval. Škoda peňazí... Bud sa s tým zmieriť 💩, alebo.... Nič iné na ne nefunguje. Mačka nie je pes, ze ju zavriet možno na dvor...
Riesit s obecnym uradom, niejakym zdruzenim na ochranu zvierat nech vam to poodchytavaju. Trpiet alebo vziat osud maciek do vlastnych ruk 😉
@mandarinka555 a preco by mala srandovat ? Ludom uz fakt sibe kvoli zvieratam...lebo chudatko zvieratko, ale ze maju vsetko osrate, to nikoho nesere. Tak ako psa musi mat clovek zabezpeceneho, tak aj macky. Tiez sa s tym neparam, mala som skveleho psa, ktory ich pravidelne likvidoval ak mu vosli do teritoria. Teraz uz nemam psa, ale dobru vzduchovku. Dobre miereny brok do kozucha a viac sa neukaze. Nemienim jest oscate ovocie a zeleninu a prizerat sa ako mam vsetko osrate. Je to moj pozemok a tam nemaju macky co robit. Ak by som chcela macku, tak si zaobstaram, ale cudzie mi bordel robit nebudu.
@amarilka26 Zrejme to nebude osratou záhradou....ale niekto má inde nasraté :(
@mandarinka555 skoda reci s takymi ako si ty. Prajem Ti aby ti cudzie macky behali po zahrade, vsetko poosierali a ty s kludom das dietatu kontaminovane jahodky a pod..fakt trafena. Kedysi sa macata bezne na dedinach topili, dnes kvoli takym ako ty beha kvantum nechcenych zvierat. Tak to tu aj dnes vyzera, zviera nad cloveka, chore, zvratene.
@amarilka26 Neviem, kto je tu zvrátený....strieľať do zvierat :(
@mandarinka555 a co ich mam poprosit aby k nam nechodili ?
@amarilka26 Vieš že páchas trestny čin? Keď máš problém so susedmi treba to riešiť s nimi. Tá mačka za to nemôže že jej majiteľ a jeho suseda má v hlave nasrate. 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
@lucia147852 nie je susedova, susedovi by som normalne povedala. Su to dive macky, v okoli macky nik nechova. Je to v zahradkarskej osade a sme tam mala komunita len. Vela si tam stazuju na macky. Obcas sa stava ze tam pridu ludia, vylozia macky a snaaad sa niekto postara. Bohuzial asi realita aj inde, a nie len s mackami.
@lucia147852 na dedinach je kvantum maciek kde sa majitelov nedopatras. Mne tiez hrozne vadia macky co sa pridu vysrat na travnik, nemas co urobit, len to likvidovat....ale pridu dalsie...
@amarilka26
@zooeynka ale stále platí to, že tie macky za to nemôžu. Sú to zvierata v prírode. Mne vadi, že nám vtáky seru na auto a čo ich mám strielať? Ja uplbe chápem, že ľudí to vytaca, keď majú h*vna v záhrade, ale keby mali ľudia väčší záujem o to kastrovat pouličné macky aj za cenu, že na to možno 20€ prispejú, situácia by bola niekde úplne inde. Lenže ľahšie je zviera zabiť alebo ich rozvážať a hádzať do cudzích záhrad ako predchádzať tejto situácii. A ak je to viac v prírode treba rátať aj s tým, že nie všetky hovna musia byt zaručene mačacie, ale aj iných divozijucich zvierat
@lucia147852 ale ani ja za to nemozem ze ich nikto nechce, no prekaza mi ze robia to co robia. Nehovorim ze ich likvidujem, za posledny rok, mozno dva sme problem nemali, no ak sa zacnu opat nejake ukazovat, tak zakrocim, no nezabijem ich. Stale su len zakony, paragrafy proti ludom. Ak chce clovek slusne zit, ma smolu, ci uz je to psycho sused, stekajuci pes v byte, jednoducho si nepomozete.
@amarilka26 Neprekrúcaj...písala si, že po nich strieľaš !
@mandarinka555 vzduchovka mačku nezabije...
@mandarinka555 ved strielam, ale vzduchovkou, tym ich nezabijem.
@mandarinka555 ale mozem Ti ich vozit, ak ich mas tak rada, urcite sa ich rada ujmes.
@amarilka26 Si chorá....mala by si vyhľadať psychiatra :(
@ivana9191 ja som pocula, ze na macky posobi ako afrodiziakum kvapky z valeriany. Skus pohladat odlahle miesto aby nebolo nic pocut vylej to tam. Vsetky macky pojdu tam na schodzku. To len taka rada do zbierky. Nemam to zatial odskusane, ale chystam sa. Nam zas niekto kaka v noci do dvora hovna, v ktorych su cernice. Zeby jezko? :D