Ako ovplyvnili influenceri posledné mesiace?
Dobrý večer. Ako vnímate posledne mesiace “influencerov” ktorí sa dennodenne chvalia aký majú super život, čo všetko zažívajú a hlavne keď idu na dovolenku tak sa chvália a zároveň sťažujú, že sa im nechce baliť? Že sa stále majú super, všetko zle ich obchádza? Je to aj naozaj tak? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ to ozaj je teraz taká onicom doba alebo?
Tam kde je dopyt, tak tam je ponuka. Ja sledujem na instagrame par ludi, ale su to pre mna naozaj osobnosti kt ma niecim inspiruju (lekari, architekti, cestovatelia, nejaky ten humor ale aj moda, cvicenie, gastro…) nepotrebujem sa pozerat na preafektovane baby, kt prezentuju uz 10ty krem tento rok ako ten najlepsi 🙈
Mna ale absolutne nevyrusuje ak sa niekto chvali svojim dokonalym zivotom ci uz ho taky ma alebo je to len pozlatko. Mne by napriklad liezlo na nervy stale musiet tvorit nejaky obsah a pobehovat s telefonom v ruke, my nieledy na dovolenkach vsetky fotky robime posledne 2-3 dni, lebo ani kvoli tomu sa nam nechce téefony vytahovat a uzivame si proste tie okamihy.
Ak ta stve alebo sa pozastavujes nad tym, ci ma niekto iny dokonaly zivot, tak podla mna hlavne nie si spokojna s tym svojim a s tym by si mala nieco robit a nie riesit ako sa prezentuju ine osoby 🤷🏼♀️
Sama si si strojcom svojho instagramu. Ked sledujes sliepky, tak co sa cudujes? Cakas od nich nieco viac nez plytky obsah? Obklopuj sa ludmi, ktori ta motivuju, nie takymi, ktori ta irituju. 😉
@zmrzlinka2021 jasne, že mám, ale nie na IG. Sledujem nejaké kanály na YT, ale skôr o cestovaní alebo ľudí, čo niečo dokázali.
Sledujem len takych, ktori vytvaraju obsah s nejakou pridanou hodnotou a nieco mi to da.
V kazdom pripade, ludom sa nezavdacis. Das na socialne siete hlavne pozitivne veci? Chvalis sa a si falosna lebo nie je mozne, aby ta vsetko zle obchadzalo. Das tam aj negativne casti zivota? Si ufrflana, mat tak tvoje problemy, len sa stazujes. Takze asi tak. Nehovoriac o tom, ze snad kazdemu je jasne, ze na soc. siet idu najma tie naj chvilky dna/mesiaca... Ci si niekto mysli, ze tam bude zena davat nasrata urevana storky o tom ako sa prave pohadala s muzom? Mozno tak nejaka masochistka lebo by sa spustila spŕška hejtu a akurat tak by ludia do rany este soľ nasypali. Aj ked najdu sa aj take odvazne, co tam davaju aj tazsie temy, ktore sa ich osobne tykaju, co je samozrejme fajn...
A inak... kazdemu kto to povazuje za pracu, ktoru by kazdy zvladol s prstom v nose, resp. to ani za pracu nepovazuje by som to dala vyskusat. Verim tomu, ze snad vacsina takych frflosov by ani jedno kvalitne kreativne par sekundove reelsko s nejakou pridanou hodnotou nevedelo vymysliet, natocit a zostrihat...
@zmrzlinka2021 slovenská vlastnosť? To je akoze aka? Pre mna su tie veci bezcenné, ak to pre teba ma nejaku hodnotu a chces zabíjať cas dobrovoľným sledovaním “reklamy”, tak fajn, tvoje rozhodnutie.
Ja už myslím.ze žiadneho ani nesledujem, úplne strata času 🤣 ja už len keď počujem ten marketingový hlas niektorej, je mi zle
Internet veľa znesie. Ukážu len čo ukázať chcú.
Prizivnikov myslis?🤭 uz to tu odznelo, absolutna ignoracia takychto zbytocnych existencii. Nevytvaraju ziadnu hodnotu, su piatym kolesom na voze, bez prace dostavaju kolace. Ak sa za pracu nepovazuje to, ze sedia na riti pred tlf/kamerou a robia zo seba cvicene opice, co upisali dusu kazdemu certovi, co im podhodi mince za kazdu loz. a to praca naozaj nie je. Vedlajsi efekt - vdaka takymto nadbytocnym elementom nam v konecnom dosledku rastu ceny produktov, cize idelne by bolo, keby ich ignorovalo 100% ludi a budu sa musiet naucit zivit pracou😁
Ja by som chcela vedieť, ktoré konkrétne sú tie ženy prizivnicky a to , že niekto má viac detí není chyba alebo vec iného človeka,ale len a len toho kto ich spravil ,antikoncepcia je fakt neskutočne ľahko dostupná v dnešnej dobe
@minenkak 🤦♀️ čo pises za bludy doslova. Veď mat deti je nádherne, o akej antikoncepcii hovoríš?
čo majú povedať tie mamky, ktoré majú 2,3,4 deti a chodia do prace 8hod a viac?
Však ty si toto napísala kto nestíha detí nech si ich nerobí
Väčšinou ľudia dávajú na Instagram príspevky ktoré vyzerajú že majú dokonalý život, sú estetické, upravené. Chcú sa ľuďom ukázať v tom najlepšom svetle. Ak ich niečo trápi, tak to nezverejnia. Takže ja neverím všetkému čo je na ig. Ja veľa influencerov nesledujem. Z tých známejších ľudí sledujem len Lucid a Milan bez mapy.
@minenkak tie mamky sú obetavé, robia pre rodinu maximum. Sa zamysli nad tým, čo pises🤦♀️
Mat vase problemy…
Nesledujem, co sa mi nepaci a co ma rozculuje.
Ja sledujem pár "mojich "obľúbených ako Milan bez mapy. Toho dlho a keďže milujeme cestovanie tak sa veľmi teším z každého nového postu a žeriem jeho príspevky 😀😀 Mám veľmi rada humor Denisy Višňovskej jej príspevky a posty zo života aj o cestovaní .Velmi dobrou cestou sa vydala. Rovnako Ivanku,Mišku a pár ďalších. To sú pre mňa veľmi inšpiratívny ľudia a držím im palce. Rovnako ako aj tých ktorí robia osvetu. Nezávidím ani jednému ba naopak viem sa tešiť,pobaviť a zároveň aj veľa užitočných rád a tipov. Ale za mňa je menej viac.
@estellas súhlasím. Tiež nesledujem čo ma irituje,Ale naopak vie obohatiť. Niekedy mi úplne stačí pokochať sa krásnymi fotkami z rôznych miest a vôbec žiadna závisť. Každý máme svoje radosti aj starosti. Aj oni (Ale to predsa všetci vieme,že na sociálnych sieťach je väčšinou to pozlátko).
Inatagram nemam, na youtube obcas pozriem nejake videa, vacsinou o vareni alebo o cestovani. Povrchne pipinky a uzasne mamicky, ktore pridavaju vela reklamnych prispevkov, vobec nesledujem. Poznam osobne dve taketo osoby, jedna to hra na fitnesku a super maminu a druha robi beauty veci. Ani jedna nie je v skutocnosti taka, ako to prezentuje.
Nie, nesledujem ich. Nezaujíma ma to, a nemám na to čas. Mam síce instargam, ale vytvorila mi ho kamoška, mam tam par fotiek pracovných, ale nechodím tam.
Nesledujem ich a ani ma nezaujímajú. Keby ich nikto nesledoval neboli by žiadni influenceri.
Ved si vytvor aj v online svete svoju bublinu, ktora ti vyhovuje, a vudes mat pokoj. Naco je toto dobre 😅
@ruxandra
vlastnost sledovanie cudzich zivotov a pindanie.
To ze pre teba nikto nie je inspirativny, je OK. Ja sa rada inspirujem, kedze mam rada pestry zivot, vedomosti, proste od detstva som bola taka chtiva po poznatkoch. Nestaci mi "sledovat iba seba". Milujem historiu, bajkovanie, cestovanie a sledujem ludi, ktori mi veci ukazuju z inej stranky a mozem sa dozvediet nove veci.
Lenze ja mam pocit, ze ty ani nerozumies slovu influencer, mozno vnimas pod tym pojmom iba osoby typu plackova. Lenze to je uz o tebe a tvojom zivote, nie realnom vyzname, kto a za co moze byt influencer. Ja nemam ani tv, ani nesledujem farmi, ani slovenske serialy atd... preto cas vyuzivam hlavne na sebarozvoj, odpocinnok, cerpanie novych informatcii.
A pre vysvetlenie - influencer je kazdy, kto ta ovplyvnuje v niecom, ci je to v cviceni, ci vareni, ci v zivotnom style... ak v zivote si nikdy nestretla nikoho, kto by ta na nieco navnadil, povzbudil, je to potom o tebe, nie o tych ludoch.
Influencer moze byt uplne v pohode aj tvoja mama, ci babka, ci tvoja trenerka vo fitku.
@3009 Vies kto je vobec influencer?
@zmrzlinka2021 ale ved pisem, ze ich nesledujem a nie ze sledujem a potom pindam 😅 čítaj s porozumením prosim 🙂
Tiez nemam telku, nepoznam tie programy co si vymenovala, ale ze by som potom mala cas ušetrený na tom, ze nepozeram tv venovat sledovaniu internetu, mi pride trochu pritiahnuté za vlasy 😅 radsej si precitam knihu, vyjdem do prírody ci stretnem sa so svojimi priateľmi. To mi da naozaj viac ako pozeranie co pridávajú na net influenceri 😅
A miešanie do toho rodiny, ze aj oni su influenceri, v tomto pripade je to absolútne irelevantné, v tomto fóre sa pani jasne pytala na tych internetových, tak reagujem len na nich.
@ruxandra Inluencer ja kazdy, kto ma vplyv na nnieco v tvojom zivote. A je jedno, ako to robí - ci cez net, ci podcasty, ci osobny kontakt...
Ak niekto sleduje ludi, ktori mu nic nedavaju a len sa predvadzaju - to vypoveda jedine o nom, o jeho prazdnote v zivote. Ak autorka touto temou mala na mysli toto, a teda ze sleduje ludi bez realneho prinosu pre jej zivot, je to jej rozhodnutie.
Ja vo svojom zivote mam vela influencerov, ci na nete, ci v reale - napr. teraz som spravila vyobrny wrap a inspirovala som sa clovekom z netu - proste mal v tomto smere na mna vplyv a netusila som, ze je to take jednoduche a aky je skvely vysledok.
@zmrzlinka2021 rozumiem a v podstate s tebou suhlasim 🙂
z vlastnych skusenosti viem, ze internet znesie vsetko. teraz da za influencera poklada aj fotografka, modelka atd. akoze naco? obycajny clovek, co ma len vyssie cislo followerov.
snad vsetky tie nase "influencerky" su dfalosne a neprijemne. len ich na nieco upozornite, bud zo srandy alebo milo a hned pisu a v sukromnych spravach su hnusne, povysenecke, hned sa za vsetko urazaju a snazia sa debila urobit z vas. ale hlavne, ze tie veci verejne zdielaju, slusne ich na nieco upozornite, bez vulgarizmov, bez uraziek. nieco sa opytate a hned sa do vas pustaju, su drzi, falosni, povysenecki, myslia si, ze su nieco viac. a toto ludia obdivuju, na par vynimiek sa mi uz snad kazda influencerka zhnusila 😂 tie baby nie su vobec nicim vynimocne, su to obycajne kravy, co zo seba robia nieco viac. kazda jedna klame za peniaze ako su pofiderne produkty nejakych znaciek kozmetiky o ktorych nikdy nikto nepocul, freylish tiez snad kazda propaguje a pritom kazdej zamietnu reklamaciu, uz to niektore riesili aj cez soi. propaguju sperky, ktore aj tak nic nevydrzia, lebo su pozlatene a za taku cenu si kupim alebo dam radsej vyrobit sperky u zlatnika zo zlata. dalej taky myprotein dalsi odrb. jedna slovenska baba co ma sampony a velke reklamy, hovori ako je to prirodne a na vlasy super a pritom tie sampony spravia tak hnusne vlsy a to nie ze jednej babe - vela babam. zbytocne minute prachy. treba vela citat recenzii na tie ich reklamy. lebo clovek potom ziati, ze je to fakt len klam. a ze pre peniaze tie baby urobia vsetko. netreba im nic verit...
Veľmi negatívne ich vnímam. Ignorujem ako sa dá.
Dakujem za vaše reakcie a názory. Pýtam sa iba preto, že som napísala dvom slovenským “influencerkam” aby sa nevysmievali. Jedna mi odpísala, že som krava a mám ísť do riti a druha mi reagovala správou, že ona sa vysmievať bude lebo ma na to peniaze 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ rozum sa mi zastavil. Napísali to take ženy, ktoré poznáte. Nebudem ich menovať.
Nesledovala som, nesledujem a ani neplánujem sledovať 🙂

Btw,ak je niekto presyteny dokonalym insta zivotom,mrknite obcas na profil Mamba Dasi.jej tam dokonca vycitaju,ze je ufrflana,ze vsetko zhejtuje,a ze sharuje veci zo zivota,ktore sa nemusia ludom pacit,lebo kazdy je zvyknuty len na to pekne pozlatko,a vsetko dokonale.
Ja sa na jej videach vzdy pousmejem,ze nemam naprd den len ja ale aj niekto iny😃