Ako pokračuje prípad Judita?
Zaujíma ma ako to pokračuje. Vie niekto niečo? Študuje niekde?
@petulda333 taky isty ako vy vsetky 😉
@petrahl stalo sa, ale nestalo sa. Idem, nejdem, hej, ne 😅 Čítaš po sebe? 🤭
@90909 čo sa týka Gypsy Rose, súhlasím. Ono podľa mňa systém v tomto trochu zlyhal - kvitujem, že je obeťou týrania, a preto mala svoj trest vykonať vo väzeňskom psychiatrickom zariadení, kde by jej pomohli spracovať traumy a naučiť sa žiť “normálne”, samozrejme v danom zariadení. Pretože bolo vidieť, že akonáhle prišla na slobodu, tak robí jedno nezodpovedné a nepremyslené rozhodnutie za druhým, kompenzuje si tak stratené roky, bez akejkoľvek rozvahy. Ten obrovský mediálny priestor a vystupovanie na sociálnych sieťach tiež určite robí veľmi zlú robotu. V jej prípade taktiež aj vrah nebol odsúdený (podľa mňa) správne a tiež sa vedú kontroverzné debaty o jeho treste, ale to je už na inú tému.
💃
@annelise17 Mňa u Gypsy zarazilo, že dvaja lekári mali podozrenie na Munchausen-ov syndróm u matky a komunikovali to ďalej a nič sa nestalo a Gypsy ďalej operovali a ládovali tabletkami. Každopádne je to úplne iná východisková situácia ako v prípade s Juditou.
@enmery áno no, podozrenie bolo ale nikto ho neriešil, nakoľko tvrdenia matky nevedeli vyvrátiť, pretože tvrdila že tornádo zničilo všetkú dokumentáciu. Aj keď je pravda, že možnosť mali, pretože prostredníctvom medicíny vedeli preukázať, že netrpí danými diagnózami, aj keď pôvodnú dokumentáciu nemali. Zlyhali určite úrady aj lekári, keď to nechali tak. Ale tiež je pravda, že Gypsy od svojej mami dosť pochytila, manipulatívne techniky a podobne - myslím v štádiu procesu, kedy najskôr presvedčila Godejohna aby zavraždil jej matku a potom sa hrala na nevinnú obeť. Takisto aj teraz je vidieť, že ju to detstvo veľmi poznačilo a je smutné, že jej nebola poskytnutá náležitá pomoc. S čím nesúhlasím je to, že jej dávajú za vinu to že vedela, že môže chodiť a klamala že nevie. To je podľa mňa irelevantné, keďže ona v tých klamstvách žila od narodenia, bola pod liekmi, počúvala matku a určite mala aj strach. S Juditou možno budú mať spoločný mediálny záujem a boom na sociálnych sieťach, uvidíme o pár rokov.
@annelise17 Súhlasím. Áno, hurikán im "zničil" všetku dokumentáciu, ale proste hlava neberie roky liečenia od mnohých lekárov, keď to dievča bolo zdravé. A tí, ktorí na to pokuázali, aj na psychický problém jej matky, boli odignorovaní. A Gypsa ma definitívne poškodenú psychiku, má len to šťastie internetovej doby a na prvý klik ju niekto vie sledovať a podporovať. Ale zase, listy vrahom a podivným ľuďom sa písali vždy, táto doba to nezmenila, iba to uľahčila. Aj táto diskusia je toho dôkazom.
U nás v dedine sa stal podobný prípad, pár rokov dozadu (cca 20 ročný uškrtil, vtedy 21 ročnú)...odsedel si smiešny trest...keď ho teraz niekde zazriem, až mi hrdlo zviera a nedokážem to prekusnúť, že po tom čo urobil, si už chodí po slobode ako by sa nič nestalo...strašne by som chcela, aby sa v takýchto prípadoch vrátilo: oko za oko, zub za zub
Najdôležitejšia info je ta, že kamery nezachytili nikoho vstúpiť ani vyjsť z brány v tom čase. Takže nebola tam žiadna 3 osoba.
@wintery Na margo tej kamery. Tam bol ešte jeden vchod.
Pozri, ja presne viem kde je tá bytovka aj ako je situovaná, ak by ho aj nezachytili kamery, tak je nulová šanca, že by ho nikto nevidel. Kedysi som čítala, že mohol utiecť cez les - reálne je ten “les” dosť ďaleko na cestu pešo celý od krvi, plus to ani nie je žiadny les v klasickej predstave, ale mestská hora, v ktorej sa nachádza frekventované veľké detské ihrisko, workout a každý deň tam stretneš milión ľudí, napr len venčiacich psov z okolitých sídlisk.
Netušila som,že má iného biologického otca, tiez by ma zaujímalo kto to je 🤔...čudný celý tento smutný prípad, len nechápem,že prečo sa ešte nepriznala...
Aj keby pri druhom vchode nebola kamera,tak nejake stopy by zanechal. Ved tolko ran,to bol masaker. A nikde nic nenasli
@nenne27 ked som bola na sk, vypis z registra chceli vsade, aj na brigadu, aj na prihlasku k vs🙃 v zahranici ma pytali az raz vypis, aj to z tamojsieho registra (a to vydavala obec a vypis vobec neobsahoval trestne veci, len ci si platim poctivo dane a nemam nedoplatky voci danej obci🤨🤨). A v nemecku sa aj urcite veci mazu (napriklad konkretne takyto pripad by svietil pre policajtov, ale pre vypis do prace by po 5r. o ulozenia trestu nikto nic nevidel...). A ine staty absolut ani nezajem nemali o nejaky vypis.....
@nenne27 praveze tu v AT je výpis z registra trestov potrebný na veľa povolaní … od učiteľky v škôlke až po pracovníka v banke.
@vevesh ja som musela davat vypis z registra trestov (ten europsky) do prace v nemecku a este nejaky rozsireny aj ked som dieta chcela vobec prihlasit do skolky. Rovnako aj v belgicku a rakusku som ho potrebovala do prace, takze vlastne som ho potrebovala zatial do kazdej prace, ktoru som mala za poslednych 12 rokov
@bluka2 my mame tiez Elterninitiative a nedavali sme nic🤔🤔asi ma kazda ine pravidla, comu by som sa v de necudovala🫣a akoze len tak, ked sa nad tym zamyslim, cize deti rodicov so zaznamom nemaju narok na skolku..?Ci to len pre "cezpolnych" maju take poziadavky a ich deti maju smolu...🤔🫣🫣🫣
@vevesh tam ide o to, ci nemas v zaznamoch nieco s detmi (pedofili…) kedze mas pristup do budovy a mozes sa podielat na aktivitach s detmi. Asi maju aj pedofili narok na skolku pre vlastne deti, len sa musia od nej drzat daleko. Predpokladam, ze ide o tuto logiku. To bolo pravidlo pre vsetkych, bola tam drviva vacsina nemcov a ani som za vypis nemusela platit, lebo to je akoze ehrenamt, ze sa bez platu podielas na vedeni skolky. Ps: nerobila som pre nich nic, aj ked mi ponukali viest financie tej elterninitiative… nein danke!! 🙈
@vevesh u nas treba doniesť aj keď chceš napríklad dobrovolničiť v škole, v triede kde chodi tvoje vlastne dieťa. Napríklad sa ide na výlet a potrebuju rodičov ako dozor, tak treba mať výpis. Ja robím v zdravotníctve, u nás po prijatí do práce sa čaká kým človek donesie výpis a až potom môže nastúpiť do práce.
Teraz som si to vyhľadala online a ten zoznam je dlhočizný od pracovníka v banke, cez pracovníka v zdravotníctve, realtora, taxikára … až po predavača, trénera, či dobrovoľníka.
Akože mne na Slovensku príde reálnejšie, že by ju odsúdili neprávom lebo to bolo v záujme nejakých malých vplyvných ľudí ktorym to vyhovovalo, ako že by, aj keď právom, odsúdili dcéru nejakého znameho podnikateľa. Takže si myslím ze to sú len dohady, že je dcérou niekoho iného, aj keď podobu by som tam videla aj ja.

@negymama pekne motto,mali by sme sa ho drzat. Fakt to nema zmysel