Ako pomôcť sučke prekonať smútok za šteniatkami?
Ak tu sú nejaké psickarky, prosím vás naša sučka mala šteniatka a už všetky našli nový domov. Odvtedy ako odišlo posledné, pred dvoma dňami je stále smutná a kňučí. Viete mi povedať ako jej pomôcť a koľko to môže trvať? Nemôžem sa už na ňu pozerať ako kňučí.
@simca06022011 z chovnej stanice predsa
daj ju vykastroat ak uz nechces mlade .. ja som moju nedala a aj tak dostala rakovinu a nadory ... zachranila som ju na poslednu chvilu a stalo ma to majland..nastastie je uz ok .. to ze stenata mala nezmanea ze falosnu graviditu uz nedostane . keby som ja mohla vratit cas dam ju katrovat este kym bola mlada ...na stare kolena to zvladala horsie
@nika523 velmi inteligentne si na mna reagovala, tak som cakala nejaky super napad :D ale ja pisem o tom v tom prispevku "Z KADE BY SME TIE PP PSY MALI" teda tie bez chovnej stanice nedostanes. Ak dame vsetci psov kastrovat, lebo mozno mozu mat problem zdravotny raz, tak ziadne chs nebudu.
Tu ten komentar na zaciatku skodoradostny, kde zena obvinuje chovatela a tesi sa ako super, ako dopadol, nema ani psa uz, ked chcel zarobit je dovod preco som toto napisala. A prehnane tlacenie do kastracii absolutne nechapem. Ale to uz nech si rozhodne kazdy majitel psika.
@bloger ďakujem za normálny komentár. Bolo mi povedané že je pre ňu lepšie ak aspoň raz bude mať šteniatka a potom kastrácia. Mať šteniatka bolo náročné pre ňu aj pre nas. O finančných nákladoch ani nehovorím. Rozhodne sme nechceli na nich zarábať. Predávali sme ich o polovicu lacnejšie ako sme kúpili našu. Išli zaočkované, zacipovane, na zmluvu a každu chvíľu mi posielajú fotky drobcov. Dohodli sme sa tak... Šteniatka sú nádherné a som rada že našli všetky úžasné domovy. Naša nemá papiere a bolo mi to jedno. Nezakladam si na tom. Je úžasná aj bez papiera.
Ani jeden z vás dvoch nerozumie/nevie nič o chove, kynologii, rozdieloch medzi chs a množením, PP a bPP a vykonaným skutkom… Češi majú krásnu vetu: “myslet je hovno vědět”..,
@j_m tým je to očividne tiež jedno. Všetky šteniatka skončili v ČR 😉. A majú sa tam výborne bez ohľadu na to že nemajú papier.
smejem sa... 😂 všetko, čo ide bez PP je množenie.. či sú v chlieve, alebo na gauči.... ide o nekontroľované množenie.... priala by som vám všetkým starať sa o sučku zachranénu z množiarne, potom by ste mali tiež také múdre reči 😉 a meniť veterinára čím skôr... je rok 2023 a ľudia stále veria, že sučka musí mať aspoň raz šteniatka, aby nemala pyometru alebo rakovinu.... kastrovať, kastrovať a ešte raz... kastrovať
@nicoletta98 Ešte raz!!! Moja sučka mala šteniatka len raz a myslím že aj naposledy!!! Ako to môžeš porovnávať s mnoziarnou? To že ty potrebuješ papier na psa je tvoj problém.
Ako to môžem porovnávať s mnoziarnou? tak, že ide o nekontrolovateľne množenie? ty vies ako skončia šteniatka tvojej sučky? Čo keď na ďalšie množenie? A ich šteniatka?
Ďalšia vec.. ty vies, či tvoja sučka je zdravá? nemá srdcové vady, kardiologia videla? Kožné problémy ? Rtg snímky, či je všetko ok? šteniatka máš taktiež podrobené vyšetreniam?
Tvoja sučka je kríženec, keďže nemá papiere a dalších orechov naozaj nie je treba pri dnešnom počte opustených psov a preplnených útulkov 😊
Ja nepotrebujem papiere na psa, ja potrebujem, aby prestali trpieť sučky a psy u mnozitelov… ako moja Emka, ktorá zjedla drôt lebo bola taka hladná ešte u mnozitela a dva mesiace po adopcii nám zomrela po operácii alebo moja Sisa , ktorá ma od srdcových problémoch , alergií , stuhnutej chrbtice len same ťažkosti a čaká ju tretia operácia, od kedy je u nás… a na úkor mnozitelov a že si nevidia ďalej , ako od špičky nosa 🙂 lebo si myslíš, že nie si súčasťou problému, ale do toho problému si pridala ďalšie xy šteniatka, tak ti teda gratulujem…
@nicoletta98 súhlasím so všetkým čo píšeš, mne sa to tu nechcelo rozpisovať ale neodsudzovala by som autorku, bola len zle informovaná a na fenke jej záleží a ďalej množiť nechce, veľa ľudí ešte o tejto problematike veľa nevie
@nika523 ja odsudzujem, aj budem.. je rok 2023, osvety až až..ale ako som písala, ak si raz niekto nevidí ďalej ako od špičky nosa , tak to takto vyzerá 😊
@nicoletta98
Už len doplním info (aj pre ostatných)…
Ak nemáte RCH (chs), nemáte feny/psov s PP ktorí prešli bonitáciou atď… tak množíte! a je jedno či na jednom alebo 100, či za vidinou € alebo zadarmo! či v pivnici alebo zlatom gauči! Informácií je na nete veľa…
(Pridám ešte info prečo som použil RCH: https://polovnictvo-rybarstvo.pluska.sk/kynolog...
@nicoletta98 no mám dosť 😂👌🙈 veď to ani žena pred otehotnením neabsolvuje toľko vyšetrení a nepozná tak svoj zdravotný stav ako by som ja mala vedieť o svojom psovi. Kto povedal že to je nejaký orech alebo mix? Ako viem čo bude zo steniatkami? Ľahko, mám kontakt s majiteľmi a ukotvila som si to do zmluvy. Tie šteniatka išli do takých domovov čo mnohí ľudia tak nežijú. Pochybujem že by sa oni dali na množenie. Ale kto chce hľadať problém nájde ho všade...Idete ma tu teraz niektorí psíčkari ukamenovat a je mi to jedno. Na jednu stranu sa tu ide pes dávať pomaly na úroveň človeka a bojuje sa tu za ich práva a na druhej strane pes ktorý stojí za to tak musí mať papier. O čom to je? Len o biznise chovných staníc. Pes bez papierov nie je živá bytosť? Nemá právo na šťastný domov?
Stále “len” trepeš hlúposti… a s tou zmluvou (ak vôbec existuje) si môžeš akorát tak vytrieť vieš čo… nie si RCH takže je nevymožiteľná… a ešte jedna z mnohých maličkostí výrok “pes ktorý stojí za to…- toto je len pohľad na svojho psa Tvojimi očami, nie odbornou formou… Toto si mylne myslia aj tí, čo “chcú” mať šteniatka, pretože ICH pes je najúžasnejší na svete…
(Ostatné v príspevkoch, čo sú vyššie). Ešte dodám, že LEN pes s PP je PLEMENO!
@j_m ale chápeš že mne to je jedno??? Môj pes je pre mňa najúžasnejší a to že to tak iný nevidia ma netrápi. Ani tvoj názor ma netrápi. Keby mi záležalo na pp a plemene, tak si kúpim ten papier... Psa mám tak či tak a nie je o nič horší ako tie z chovnej stanice.
Ďaľší omyl… JE HORŠÍ! A tým, že Ti to je jedno (“čo som si všimol už skôr”) tak o to je to smutnejšie a horšie! A keby si mala “rada” psov a NIE “LEN” svojho, tak by Ti na tom všetkom práve záležalo… Platí to, čo som už písal v príspevkoch.
Prave to, ze su nutne chovne stanice a papierove psy na to, chrani psov. To nie je len "biznis"- Ale ked to nechapes.. tazko vysvetlit. AK chce clovek psika, a chce ho mnozit, musi byt v CHS (nemusi si majitel zakladat novu), pes musi mat urobene skusky, vystavy, byt uchovneny atd, to nie je ze ty sa rozhodnes a pre teba je pes nauzasnejsi. Ak chces uzasneho partaka domov, papier nepotrebujes, ale nepotrebujes ho ani mnozit, je uplne jasne, ze pre kazdeho jedneho majitela je ten jeho pes nauzasnejsi. Ale tymto pristupom milovnici psov, prichadzaju o plemena... objavuju sa geny, vlastnosti, ktore to plemeno nema mat atd.
V kazdom pirpade, ak chces aby napr. tvoje plemeno, vyzeralo tak ako teraz, mala take vlastnosti aj vyzor, tak ho nemozes krizit s kadekym. A to je zabezpecene papierovymi psami. A nie, ten papier si nekupis, ten papier dostane steniatko narodenim, v chovnej stanici, papierovym rodicom, ved este aj krytie sa vopred dohaduje a PPcka kontroluju, kvoli rodokmenom...
Ale to sú také buzeračné zákony. Kedy to kde riešil pri mačkách. Alebo ak niekto kupuje kravu a podobne. Príroda si vždy poradila so všetkým. Mačka sa okotí a nerieši to nikto. A už vôbec nie podmienky v ktorých sa okotila.
@bloger no poviem ti, mame aj domace zvierata a plati to tiez. Ak drzis kravu, ovcu, kozu.. musi si ju pekne zaregistrovat :D a kazdy rok akutalizovat a riesit ci sa nieco narodilo, ci nie, preco atd atd
@simca06022011 Dedko nič také neriešil. Kúpil a nikto mu tam neprišiel. Nikde nemá nič zaregistrované.
@bloger tak to je chyba, raz pride... museli sme aj na dve ovce a jednu kozu.. :DDD
Jo, jo… karma je zdarma 😉
odsudzujem množenie , mám papierových psov , niekoľkotisícových hodnôt, s krásnym rodokmeňom ♥️ suka vyhráva prvé miesta na súťažiach.. nikdy nemali stenata..lebo sa na to necítim ..a vieš čo sa mi stalo? (Mám viac psov)Môj nepapierovy pes , nakryl moju nepapierovu sučku
.nevieme kedy ,keďže boli oddelený a za celé roky sa nám to nestalo ..po jeho smrti (zomrel ako 13 ročný) sme zistili že sučka je kotna..má šteniatka ,ktoré si musíme nechať , lebo množenie neuznávam 😅..ironia osudu 🤦🙈
@simca06022011 Vieš niečo môže byť myslené aj dobre. Ako píšeš o tých PP a podobne. Ale vieš už ak je toho veľa ťažko sa v tom orientuje. A to na čom záleží je láska k tomu zvieratku. Môžeme si vyslieť X zákonov a mať v tom guláš. A aj tak to túto problematiku nikdy nevyrieši. Najdôležitejšia je láska k tomu zvieratku. Koľko psíkov z útulov po tom túži. Nie po rade zákonov ale po láske a starostlivosti.
@cicikmicik
Áno, stáva sa… (nespomínal som to tu zämerne, aby ľudia nešpekulovali…). Ide o neúmysel a to je niečo iné…
Držím palce na výstavách atď…

@j_m ďakujem podpísala som aj zdieľala 👍👍👍