icon

Ako postupovať v prípade tajnej svadby?

4. máj 2020

S priatelom mame zaujem o tajnu svadbu. Neviete prosim ako je to, naozaj mozme prist na urad a poprosit cudzich ludi na urade, aby nam boli svedkovia? Nechceme, aby o tom vedela rodina, znami ani priatelia. Nemame zaujem ist ani potom na spolocny obed. (Nie, ze by sme boli zgrlosi, ale nemame potrebu travit takto cas a tahat do pre nas intimnej zalezitosti ine osoby). Samozrejme na urad by sme doniesli vysluzku alebo darceky. 🙂 Na samotnom obrade nam taktiez nezalezi, jedine co chcem, aby sme vyzerali nadherne, luxusny makeup, vlasy, krasne jednoduche minimalisticke saty a prekrasne fotky aj s nasim syncekom. Na vizazi si dame zalezat, ide mi len o fotky, ak by sa dalo kludne by sme poslali nejake potvrdenie online a nesli ani na urad a urobili si len celodenne fotenie. 😀

autor
4. máj 2020

@panelacikova Dakujem! 🙂 Ano to som pisala ja osobne, ze to odchytenie svedkov na ulici nie. Ale ti plateni svedkovia to sa mi paci najviac.

lija22
4. máj 2020

ahoj ja som mala taku, povedzme ze taku. tajna sice nebola ale nikoho sme nepozvali, lebo vsetci vedeli, ze my nicneoslavujeme len chceme byt oficialne zobrati. svedkov sme ale nemali nahodnych, hodinu pred svadbou sme stiahli dvoch kamosov a bolo, fotky sice nemam ziadne ale bolo to super, ziadny stres. od prvej navstevy matriky po svafbu presiel tyzden takze rychlovka, muz mal slapky a kratasy, ja obyc saty. pre mna su to vtipne spomienky. nech ti to vyjde podla predstav 😉

titla
4. máj 2020

Moj bratranec mal takuto svadbu. So zenou tvorili par uz 20 rokov a mali dve deti. Svadbu mali na urade, za svedkov im sli pritomni zamestnanci. Potom spolu s detmi absolvovali spolocne fotenie. Maju tak velmi pekne rodinne fotografie.
O par dni pozvali rodicov a surodencov na grilovacku, kde im to oznamili. Reakcia bola "konecne" 🙂 Zvysok rodiny dostal email s fotografiou a oznamenim.

lenuliatko84
4. máj 2020

Fuha,asi ide mladej slecne o foto na insta🤣apropo co je zle na svadbe o rodicoch a súrodencoch?my sme taku mali a nevymenila by som za nic.kamoska mala na tajnasa a lutuke to do teraz,rodicia smutní ze nemohli byt na jej svadbe.podla mna robis velku chybu a uvedomis si to neskor

lenuliatko84
4. máj 2020

A mimochodom dufam ze ti toto tvoje deti nikdy neurobia

zitaje
4. máj 2020

Ahoj, nečítala som to všetko... My sme mali svadbu na úrade: my dvaja, naše vtedy tri maloleté deti, matrikárka, tlmočníčka (muž cudzinec) a dvaja zamestnanci matriky ako svedkovia. Nemali sme dokonca ani obrúčky, teda nemáme ich dodnes, môjmu mužovi na tom nezáleží a ja šperky neznášam. Obrad bol minimalistický, a oblečení sme boli normálne, i keď muž mal tuším košeľu... deti si mysleli, že ideme do zoo, alebo také dačo, mali prekvapenie. Dodnes sa dcéra smeje na mojich "svadobných nohaviciach" hnedej farby.

tncka
4. máj 2020

Presne takto som.to chcela aj ja,nikde nikto iba my. Nakoniec sme zavolali iba rodicov,surodencov a nase deti. Par ludi,obed a dovi. Uplne stacilo. Dokonca som.sa nevedela dockat kedy to skonci a budem doma na gauci. Ja tiez nie som na ovacie okolo a chystacky pol roka dopredu. Svaty pokoj chcem mat. Brali sme sa po 10r.iba kvoli papieru a ucel to splnilo. Samozrejme ze aj krasne fotky mam,mozno raz z nich bude foto kniha 🙂 ale to tak dobrovolne nasilu,len skvoli pamiatke,inak taketo "tanecky" okolo ja nemusim 😀

nikolapie
4. máj 2020

Ahooj, čítala som pár komentov, ale musím povedať, že hrôza to čítať. Ten “veľký” deň má byť hlavne o tých dvoch. Za mňa musím povedať, že to bol najkrajší deň môjho života aj keď sme boli v cudzine sami dvaja. 🤪
Moja rodina o tom vôbec nevedela pretože ani ja, že sa vôbec budeme brať. Zobrali sme sa v NYC v Central Parku, svedok nám bola fotografka Američanka. Papiere sme podpisovali vonku. Veľmi sme si to užili a aj celé fotenie. Najkrajší zážitok mi vynahradil všetky tie peniaze za občerstvenie a v podstate deň plný stresu. Prosím, nenechaj sa odradiť. Správ si tak, aby ste boli vy dávaj spokojní a šťastní.
A fotky sú nádherná spomienka pre deti, vnúčatá a hlavne pre nás oboch. Nie raz som pri nich plakala. 🙏🏽

panelacikova
4. máj 2020

@lenuliatko84 odkiaľ máš informáciu, že ide o mladú slečnu??? 😀
@zitaje obrúčky sme nemali ani my s manželom pred necelými 2 rokmi 🙂 ja som si nechala zásnubný prsteň, ktorý mi on kúpil kedysi dávnejšie pred tým zo srandy, že "ideme sa brať", sme sa z toho ohromne udrbávali, bola to sranda, ale prsteň bol skutočný a krásny (aspoň pre mňa, lebo bol z lásky). a potom som mu povedala, že už keď mám ten prsteň, tak to dajme dokopy, nie? tak sme dali. a tiež viac-menej potichučky, akurát za svedka nám šiel jeho brat so ženou a "hostina" spočívala v neskorom obede pre pár ľudí, ktorých sme tam naozaj chceli mať a ktorí tam mohli aj prísť... viac-menej sa všetci museli presúvať. dokonca sme my mali sobáš asi 60 km od mesta, v ktorom žijeme 🙂
@lenuliatko84 mne tiež neboli rodičia. no a čo? nie všetci nejdú preto, lebo ich deti nechcú. niektorí nejdú preto, lebo nemôžu... toto bol aj náš prípad. a prečítaj si diskusiu skôr, než odsúdiš. autorka jasne píše čosi o vozíčkarovi a neviem čo ešte.... ale ak číslo 84 v tvojom nicku značí dátum narodenia, tak neviem, už by si to mala brať s nadhľadom...
@tncka krása, tak sme to mali nejak aj my... ľudí tak do 10, pokojný neskorý obed a hajde domov 🙂 ja som nemala ani biele šaty. napokon, som už stará škatuľa 😀

janynyna
5. máj 2020

Neviem aký vzťah máte s rodičmi ale mne by bolo asi ľúto keby som tam nemala rodičov. Vieš aby si to časom potom neľutovala. Každopádne držím palce.

lenuliatko84
5. máj 2020

@panelacikova tak jek hadam nenapisem stara pani ked je to estee slobodná slecna predsa

nikelca
5. máj 2020

Poznam viacerych co chceli svadbu len ze svedkovia rodicia a posedenie s nimi a hotovo... a podla mana je super uvažovať ze ide o to aby sme boli manzelia a nie o to kolko ludi pozvat kto sa urazi kto nie a podobne. Teraz su male svadby normalne, povies hned ze chcete rychlovku ak niekoho zozenes v dobe ruskovej kto pojde z ulice neviem popripade poproste len suseda alebo kolegu. A fotografi su zvyknuti fotit iba manzelov popripade s dietatom. Malo kto si na cele svadobne fotenie bere niekoho viac. Ak je dobry fotograf stacite si ale mozno by bolo fajn ak mas syna mozno aj tu by sa nejaka znama hodila ze ked nebude s vami na fotke aby ho mal kto postrazit mozno aj pri obrade. Fotky sa inak casto robia aj pred obradom proste ako sa dohodnete s fotografom. A vysluzku nie len na urad ale potom aj rodicom mozno zobrat aspon tu ked pojdete ukazat fotky a potesit ich spravou, ze uz ste "na poradku". 🙂

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
vevesh
5. máj 2020

My sme mali taky obrad- nie na sk. Svedkovia boli zamestnanci mestskeho uradu- prisli v rifliach🙈😄boli dost soknuti, ze my sme boli "vyfinteni", kedze svadobny obrad tam je podpisanie papierov🙃ale co poradim- vybrat dobreho fotografa, aby ste mali pekne spomienky (nas bol hruza a des, dodnes tie fotky nemusim a nie su ani pekne a je mi to aj dost luto, ze to takto spackal- museli sme cast davat potom v druhom studiu upravovat😬😬😬). Apropo rodina- priprav sa na to, ze aj ked vyhlasuju, ze im to je jedno, jedno im to predsa len nebude a zopar z nich sa oduje. Ale je to vas den, tak si ho spravte podla vasich predstav😉

marca12
5. máj 2020

@kittykat22 prislo mi to divne,ze niekomu ide len o fotky a najviac ma dostalo slovne spojenie luxusny makeup. Ja svadbu nechcem prave kvoli tomu,aby som sa nemusela strojit a zazivat tie oracie okolo toho. A paci sa mi myslienka vziat sa na urade len my dvaja a svedkovia,ale rodicia by to nerozdychali. Ale ak su oni s tym v pohode,hor sa do toho,fotky budu urcite krasne.

janarochester
5. máj 2020

Vôbec sa neobhajuj..nemusíš..ja mám za sebou takú svadbu..v stredu poobede na úrade,len my dvaja a svedkovia..je pravda že musíš mať dopredu stanovený termín,lebo predtým ako sa vezmete musíte vypísať žiadosť o uzavretie manželstva.Svedkov sme síce mali svojich ale myslím,že keď na úrade poziadas dopredu o to,aby Ti poskytli svedkov zo "svojich radov"nebude to problém.Keď sa chceš vydávať mimo sobášny deň,čo najčastejšie býva piatok,sobota,platí sa za to nejaký poplatok..ako kde..my sme platili 16..každý má svoj život a svoje dôvody..pre mňa to bol už druhý sobáš,pre manžela tiež..každý z nás si ten cirkus už raz zažil..naši rodičia,ktorí sa spoznali až po svadbe to prežili a ešte nám aj boli vďační,že sme ich ušetrili cirkusu..aj my sme to prežili 🙂 za mňa to bola top svadba..a tiež máme fotky..ja som síce nechcela ,ženích to spáchal za mojím chrbtom,ale teraz som rada..ukazujeme našim trom dcéram akí sme boli pekní 🙂 držím palce,užite si svoj deň,je len a len váš 🙂

autor
5. máj 2020

@janarochester Dakujem. Inak presne z mojej strany mam taku rodinu, ze bude tiez rada usetrena cirkusu, tak to uz bolo na mojej stuzkovej kde sme nemali rodicov, ale sme boli 10 dni pri mori a tam sme si dali stuzky.

autor
5. máj 2020

@perdulka7 To, ze som to nenapisala tak, aby to kazdy pochopil, neznamena to, ze som od sameho zaciatku nepocitala s tym, ze nalicit sa dam 3x: na obrad, fotenie mimo obradnej saly, oslava s rodinou. Od zaciatku som vedela, ze nic z toho nebudem silit v 1 den. Avsak je mozne, ze fotenie a obrad by sa do jedneho dna spojit v casovej pohode dali.

ludovit11
6. máj 2020

To je aká TAJNÁ SVADBA? Hádam bez rodičov? Vám asi načisto šibe.To chcete načisto pretrhať ake koľvek vezby na rodinu? To by som nerobil.

ludovit11
6. máj 2020

Tak už som počul p hoci čom ,ale toto je strašne silné.Tak do vašich intymnych veci nechcete ťahať hocikoho ale totálne a úplne cudzích ľudi áno???????????????? Vám naozaj šibe.

autor
6. máj 2020

@ludovit11 Máš 56 rokov a takéto vyjadrovanie?

vevesh
6. máj 2020

@ludovit11 podpis na papieri ti moze dat hocikto. Na uradnych dokumentoch ta ani nehne studovat, kto ti ich podpise, takze to je dva krat sum a fuk, kto bude podpisovat papiere na matrike- a svedkov ani nikde neuvadzas, kedze ti su tam proforma. V niektorych statoch ti ich ani netreba...

miadi
6. máj 2020

@ludovit11 nešibe. Moja mama mala zdravotny problem a nemohla cestovat na svadbu. Svokrovci boli tiez v inom state na zimnom pobyte. Dosli by ale bolo to len fer ked som tam nemohla mat nikoho z mojej strany.. ani mm ich tam nechcel Lebo naša svadba nesplnala ich predstavu a nemal chut počuvat ich frfflanie .Manželstvo sme uzavreli koli sebe. Keby o tom vedela svokra chcela by 400hosti ktorych nepoznam len aby bola ona spokojna. Robila by mi take nervy ze by som asi ušla pred svadbou😂 nevies preco ludia volia taky štyl tak nesud a ani to Nie je tvoj business! Vlastne hovor si co chces na tvojom nazore nezaleži. Kazdy sa zariadi podla svojej situacie a preferencii,

maialeo
6. máj 2020

A hlavne pri tajnom obrade nezabudni na poriešenie BSM 😀 Kristova noho, to je svet... 😀

jvlo
6. máj 2020

Nechápem, keď sa niekto vezme na dovolenke pri mori, tak počúva, ake je to super, ako im bolo dobre, ake pekne fotky mali a bla bla... a keď chce niekto takú svadbu na Slovensku,tak je nevdacny a divný.... myslím,že najdôležitejšie je urobiť ju tak, aby boli manželia spokojní.

ludovit11
6. máj 2020

@miadi toto mení situáciu.Ale potom nezavádzajte a nehovorte o tajnej svadbe keď de facto vaši o tom sú uzrozumený.Či chcete aby vás za každú cenu ľutoval? Preto že tajná je tajná........a bodka.

ludovit11
6. máj 2020

@miadi čo si vy robíte v Kanade je váš problém.

katarinka89
7. máj 2020

Zámerne v takom slova zmysle, že to ostatné by teoreticky nebolo podstatne spomenut- keďže si rozhodnutá už vopred a radu si nechcela. Chcela si asi založiť diskusiu kde sa budú baby s tebou dotahovat- asi sa nemáš s kým. Ja ti nemá čo zavidiet, svadbu som mala klasickú Slovensku, dokonca 2x a komentár som napísala preto- nie že by ma téma zaujala- je to tvoja vec, keď sa budeš aj vydávať aj fotiť s holou ricou hore nohami, lebo keď nechcem aby niekto riešil fotky, nehosti .....tak to nebudem písať. Komentovať to môžu všetci s každý má iný uhol pohladu

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
katarinka89
9. máj 2020

@perdulka7 asi tak tajná ale na MK netajna. Škoda že tí ktorí o Tom majú vedieť - nevedia.