Ako pripraviť a uskladniť jedlo pre deti vipred?

Tak prosim poradte co sa moze a nemoze zamrazit co sa moze nemoze zasterilizovat na dlhsiu dobu
niesom mamicka leniva ale prosto ked uz varim napr. brokolicu tak uz kombinujem so zemiakom,ryzou...mrkvu so zemiakom,jablkom,zeleninou a jednoducho ked uz vyvaram,mixujem..tak by mi padlo vhod vediet ako co uskladnit...napr zemiak ne dobre mrazit,banan=da sa vobec vopred pripravit?musi byt cerstvy?...naozaj niesom leniva ale lepsie sa mi uvari vic zeleniny a ovocia..nakombinujem a je...ale ked varim na jeden ci dva dni tak mam neekonomicke straty...ci uz na energiach ako i na tom ze sa neda odhadnut kolko uvarit na dany den
daaaakujeeem! 😉
elise
27. nov 2007
medvedík zmraziť môžeš všetko ja to zmrazujme aj ovocné šťavy aj polievočky aj zeleninku aj mäsko, aj dreň v nádobkách kde vysajem vzduch ale minieme ich najneskôr do mesiaca a velmi mi to uľahčí den ked to vyberiem, rozmrazím a ohrejem, malý mi to papa dobre, chutí mu to, zemiaky nezmrazujem iba ak ho rozmixujem s mäskom a banán iba celý v šupe ktorú umyjem a zabalím do alobalu a dám do mikroténového vrecka
emjee
28. feb 2008
bobulka34 • Dnes o 07:57
zaujimalo by ma kde kupujete prvu zeleninku masko pre vase deticky?
da sa uvarit aj na dva dni prikrm a dat napr do viapohara do ladnicky? Ja prikrmujem tyzden a rozmyslam, ze ci neuvarit napr. zemiacik mrkvu a cast dat na dalsi den.

riuska • 1d, 16tt • Dnes o 08:19
bobulka ja kupujem obcas biomrkvu, obcas normalnu - na aku natrafim a miesam to aj so zemiacikom, porom obcas karfiolik alebo kalerabik pridam, zmixujem a dam aj do 10tich poharikov a sup ho do mrazaku.
predtym ako ide tomasko papat to dam na minutku a pol do mikrovlnky a mozme papat 🙂

ziviny sa uchovaju nemusis sa bat
janina77
28. feb 2008
Ja pripravujem zeleninku na 3-4 dni. Je jedno, co tam je, moze byt aj zemiak. Uvarim, rozmixujem, jednu davku spapame, jednu dam do chladnicky vo VIA pohariku, a 1-2 dam do mraznicky tiez vo VIA pohariku (od Aventu). Na poharik si nalepim datum a zlozenie. Varim len cistu zeleninu a tak uskladnujem.
Maso varim tiez do zasoby. Uvarim, rozmixujem, co spapame odoberiem, ostatne dam do nadobky na lad a urobim mrazene kocky. Tie potom presypem do nejakej nadobky (od masla) a drzim v mraznicke.
No a potom obed pripravujem tak, ze zoberiem nadobku so zeleninou, hodim k tomu 2 kocky masa, rozmrazim v ohrievacke, prilejem olej, vitaminy, zelezo, zamiesam a papame.
bibianka
10. mar 2009
Je možné zamraziť aj doma urobený mäsovo-zeleninový príkrm?
chymenitta33
10. mar 2009
Ahoje ja tiež tak robím na dlhšie bud do avent pohárikov alebo normálne do sklených do pary. Ale teraz väčšinou každý den robkám hami.
kisska
10. mar 2009
bibianka - je to mozne. Dolezite je, aby si hotove jedlo rychlo schladila a co najskor ukladala do mrazaku. Je jedno ci v skle (neplnit uplne) alebo v plaste (vhodny do mrazaku). Vydrzi to tam aj niekolko mesiacov. Ale rozmrazene treba spotrebovat, uz viac nemrazit. A olej je dobre pridavat az do ohriateho jedla 😉
bibianka
16. mar 2009
kisska, vďaka za odpoveď, to som rada, že to ide. Stále urobím o niečo viac a potom vyhadzujem 😢 Už som niečo namrazila, robila som to tak, ako píšeš, tak som rada, že je to správne.
bibianka
16. mar 2009
kisska, mám ešte otázku - dá sa takto zamraziť aj príkrm, kde je súčasťou zeleninky aj pôvodne zmrazená zeleniny alebo zelenina z detskej výživy (mrkvička, karfiol)?

A čo rozmrazovanie? Dať to na noc do chladničky, nech sa to rozmrazí pomaly, alebo až ráno do izbovej teploty alebo teplej vody? Alebo rovno zmrazené zohrievať na jedenie?
kisska
16. mar 2009
bibi ak mas cas, tak je asi chladnicka najlepsia. Ak si zabudla, alebo to potrebujes rychlo, tak potom je najlepsi vodny kupel, aj ked nie teplu, ale vlaznu vodu. Rovno do hrnca na rozmrazenie davam iba polievocky, lebo tak sa ti moze stat, ze jedno ti uz prihara a cast je este zamrazena 😉

mrazenu zeleninu by som uz viac nezamrazovala. A z flasky neviem... tu by som sa asi snazila spotrebovat do 48 hodin po otvoreni a skladovala v chladnicke. Este som to neskusala.
bibianka
16. mar 2009
Kisska, dík 🙂
Mám v tej zmesi rozmixovaných aj pár zelených hráškov, hádam to nebude vadiť. Keď nemám biomrkvu a karfiol, pridávam tam tie fľaštičkové =-)
kisska
16. mar 2009
hrasky naozaj nevadia a mrazene su super. Teraz som pisala do prvych prikrmov, ze ja vacsinou pouzivam mrazenu zeleninu. HLavne takto mimo sezony, lebo ta je zbierana v plnej zrelosti a rychlo spracovavana. Netrvam na Bio kvalite, ale ked pohladas aj taku najdes v mrazakoch. Flaskove ma na moj vkus prilis neurcitu chut...
bibianka
16. mar 2009
Dokedy sa vlastne treba s tým jedlom tak "serinkať" ? 😉 V akom veku vlastne môže dieťa papať stravu uvarenú pred 2-3 dňami? Taká kapustnica je najlepšia dobre "odstáta" 😃
kisska
16. mar 2009
jaaaaj zlato, ved ked velmi chces, tak aj hned... len potom sa budes viac "serinkat" s vystipanymi ritulkami a bolavymi bruskami.
Vsetci vravia, ze po roku to uz je volnejsie - aj kapusta sa uz moze skusat, aj mixovat uz tolko netreba... V podstate by mohli skoro vsetko co dospelaci, len nesolene, nekorenene...a zdrave... Ale obavam sa, ze stale cerstve 😉
bibianka
16. mar 2009
to by som svojim milovaným riťulkám neurobila 😃
kisska
16. mar 2009
ved to a teraz pozeram, ze to mas dvojmo 😉 tak to mas moj obdiv... :-N
sirinka
17. mar 2009
ja obcas urobim vacsiu porciu a hned ako vychladne tak v sklenenom pohariku polovicu zamrazim 😉
a nikdy z toho nemala problemy...
kisska
17. mar 2009
siri - to jasne, ale teraz som reagovala na vybornu 3-dnovu a 3x ohrievanu kapustnicu. Tu asi este ani ty nedavas 😉
sirinka
18. mar 2009
kisska mala uz na vianoce jedla kapustnicu...a varila som ju den pred tym :-N mala vtedy 17 mesiacov.
kisska
18. mar 2009
jaaaaaj, no tak, ked my budeme mat 17 mesiacov, tak uz hadam budem odvaznejsia 😉 kedy si zacala davat malej taketo veci? Uplne bez upravy pre deti?
sirinka
18. mar 2009
kisska no ja varim s upravou pre nu a my si na tanieroch dochutime...
ale do teraz jej vacsinou obed varim zvlast, spolocne varim polievky, prip. peciem kura a tak...
frogy22
18. máj 2009
Ahojte - nenasla som vhodnejsiu temu tak sa pridavam k tejto.

Prosim poradte mi, ak mate skusenost ohladne sterilizovania detskej stravy, hlavne masovy prikrm. Ideme na dovolenku a potrebujem urobit malemu takuto stravu nakolko sa nam vyskytol problem a mame nejaku alergiu na potravinu ( zatial nam nezistili pricinu) a tak kupene vyzivky odpadaju.
Hlavne by som potrebovala vediet ci by som mohla do uvareneho maska + zeleninka pridat aj uvarenu ryzu alebo zemiak a takto to sterilizovat vsetko spolu alebo radsej len to masko zo zeleninkou. Popripade cas potrebny na sterilizaciu v hrnci s vodou. Takto pripravit stravu potrebujem na 10 dni. Dakujem vsetkym 🙂
kijonkova.k
18. máj 2009
frogy,já sice zkušenosti nemám(poprvé jsem nedávno zavařovala přesnídávky ovocné),ale určitě můžeš přidat rýži a těstoviny,v kupovaných je to taky přece. 😉
frogy22
18. máj 2009
No ved som zato rozmyslala, zeby sa to asi dalo. Cestovina ma nenapadla lebo tu mame zatial zatrhnutu ale ta ryza by sla. Asi ak mi zostane nieco z obeda tak skusim co to urobi a ako dlho mi to vydzri a potom dam vediet. 🙂
ukana
18. máj 2009
froggy, ryzu mozes urcite zasterilizovat..... 🙂 s maskom....... a sterilizovat tak polhodinku...... 🙂
frogy22
18. máj 2009
Ukana - dakujem tak vyskusam dufam, ze sa nam to podari 🙂 dam potom vediet ako bolo este raz dakujem
tanja61
5. okt 2011
baby ako potom taky zamrazeny prikrm je dobre rozmrazit a ohrievat?je vhodne to vybrat z mrazaku priamo do chladnicky a potom ohriat v mikrovlnke a podavat?mozno som blba ale este len teraz som s tym zacala pri prvom synovi som nemrazila prikrmy 🙂 su nejake specialne mysticky alebo mozu byt normalne umele misky?dakujem
79zuzana
10. okt 2011
ja stale mrazim malickej jedlo, vecer pred spanim dam rozmrazit do chladnicky a na druhy den to len prihrejem v mikrovlnke... mrazim to v takych umelych vzduchotesnych nadobkach. Vacsinou vsak mam jedlo pre nu v mraznicke tak maximalne 7 dni.
alenka600
17. okt 2011
@tanja61
@79zuzana
Caute, ja sa pridam k tomu, co napisali baby pred vami este v r. 2009 - mam dobre skusenosti so sterilizaciou stravy, vraj je to zdravsie ako mrazenie, udajne si to zachovava o nieco viac vyzivnych hodnot. Mozno je to blbost, neviem. Ale mam aj maly mrazak, takze aj kvoli tomu. A dalsou vyhodou je, ze to nemusi byt ani v chladnicke. Tak pre inspiraciu 🙂
ktore
18. okt 2011
aj ja som mrazila vsetko

Začni písať odpoveď...

Odošli