icon

Ako reagovať, keď vás niekto ignoruje?

1. apr 2023

Ahojte, spolužiačka ma sklamala. Napísala som jej slušne správu, že som z jej správania sklamaná. Ona to prečítala ale ignoruje ma. Myslela som si, že si to vysvetlíme, nič také od nej nehrozí. Ako by ste reagovali na ignoráciu?

h2
1. apr 2023

To, že si ona zohnala odvoz, ktorý bol možno ochotný odviezť len ju, predsa neznamená, ze ho má odmietnuť, lebo sa s tebou nejako dohodla. Predpokladám, že ste nespísali žiadnu dohodu, ani ústne sa záväzne nedohodli, ze neprichádza do úvahy, aby ste cestovali jedna bez druhej. Mala možnosť ísť, tak išla. Ty si jej napísala správu, kde si jej to vytkla. Tak čo čakáš? Že sa ti bude ospravedlňovať? Možno má toho vášho spoločného cestovania plné zuby a nemá to srdce ti to povedať. Predpokladám, ze ste dospelé ženy, keď študujete v sobotu 200 km od bydliska. Tak buď trochu samostatná.

thoughtfulweirdo
1. apr 2023

Keďže píšeš, že ani v škole sa s tebou nebavila, povedala by som, že jej proste čosi preletelo cez nos. Keby šlo len o cestovanie, nevidím dôvod sa s tebou nebaviť 🤷🏻‍♂️ alebo jej na tebe niečo vadí a nevie povedať, že sa nechce kamošiť a tak čaká, že pochopíš ignor. Takže by som to na tvojom mieste zobrala ako vybavenú vec a viac sa jej neozývala ani písomne, ani osobne.

autor
1. apr 2023

@miadi presne pre tieto reči som sa nechcela rozpisovať. Netvrdím že je môj pes, ani manžel ale ja keď som vybavila auto, šli sme po ňu. Tak mi to prišlo od nej nefér. Ale ďakujem za názor. Jasné, má ma plné zuby. Vidíme sa tri krát do mesiaca a pomáhame si s úlohami cez net keď niektora potrebuje.

autor
1. apr 2023

@h2 Ďakujem za názor. Trochu sa niektoré opakujete. Riešim niečo celkom iné ale nevadí. Áno, má ma plné zuby. Veď sa vidíme maximálne 4 x do mesiaca. A mimo to nie. Vždy keď niečo potrebuje ohľadom školy alebo ja si maximálne napíšeme cez messenger. Nevypisujem jej ani nevolam.

h2
1. apr 2023

Prepáč, nečítala som odpovede, až teraz, takže vidím, že opakujem, čo už tu bolo. Nemusí ťa nevyhnutne mať plné zuby. Len proste neberie tú vašu dohodu, ako písmo sväté. Píšeš, ze si zohnala odvoz, čiže niekoho iného s jeho autom. No a vy ste každá z iného mesta. Jedna vec je s vďakou prijať ponuku na odvoz, niečo iné zase, keby si ešte ona chcela diktovať ochotnému šoférovi, že ešte treba ísť do susedného mesta pre spolužiačku. Asi vie, aká si, že jej to budeš vyčítať, čo sa aj stalo, tak jej to bolo nepríjemné a radšej sa ti vyhýbala.

reanda
1. apr 2023

beries tu vasu 'dohodu' moc vazne a zavazne.. nie kazdemu sa chce si takto zakazdym kvoli niekomu komplikovat zivot.. ja by som to brala skor tak, ze ked vybavi odvoz aj pre mna, tak super a ked nie, tak pojdem sama vlakom, ale narokovat si to ako pomaly jej povinnost? alebo kvoli tomu, ze aj ty si to pre nu urobila? urobila si to, predpokladam, dobrovolne, nenutila ta k tomu, nie?
a ty si to teda ako vysvetlujes, ze preco ta ignoruje, ked tak vehementne odmietas moznost, ze jej 'lezies na nervy'? ono liezt niekomu na nervy mozes nielen preto, ze ste spolu furt, alebo stale nieco chces, ale aj kvoli prave takemuto pristupu, ako mas.. vynucovanie si nejakych kamaratskych 'dohod' a sklamanie, ked sa niekto nechova, ako si predstavujes.. take kamaratstvo je skor zatazujuce

autor
1. apr 2023

@h2 cestu do školy mali cez moje mesto, doteraz sme nemali konflikt. Nechám to tak, snáď to vysumi. Ja sa snažím slovo vždy dodržať, tak možno preto to beriem osobne.

autor
1. apr 2023

@reanda ok, ja som nekonfliktný typ, možno niektoré si myslíte opak. Toto je prvá vec, kedy sme sa nepohodli ale nebudem riešiť. Nabudúce si vybavím odvoz pre seba a budem myslieť len na seba. V pohode. Veď naša dohoda nie je grál svätý, chápem.

miroslava21
1. apr 2023

Ja ta chapem co ta mrzi. Ked si vybavila auto ty tak sa kamoska rada zviezla. Ale ked uz vybavi ona, tak nereaguje. Take cudne jednanie z jej strany. Ak teda ti nevysvetlila strucny dovod preco ide sama.

autor
1. apr 2023

@miroslava21 vraj šofér nebol ochotný zobrať aj mňa. Čo je čudné lebo je to tiež naša spolužiačka ale mne sa nechce vyšetrovať aj od nej ako to bolo.

reanda
1. apr 2023

mozno si nekonfliktna, ale si urazliva 🙂 a prilis upata na svoju predstavu, ako by veci mali byt spravne.. najdi si radsej kamosku, co to ma rovnako, ako ty, lebo kazda, co bude trochu ina, sa bude pri tebe citit prilis zviazana.. a bat sa, aby sa ta niecim nahodou nedotkla.. a v tom sa nikto dlho dobre citit nebude

miroslava21
1. apr 2023

A dala ti dopredu vediet ze ide sama aj preco?

autor
1. apr 2023

@miroslava21 hej, neskoro večer

ckocka
1. apr 2023

No tak ťa ale neignorovala. Vysvetlenie ti už poskytla, len to viac asi nechce rozoberať. Či to je pravda alebo nie je iná vec, ja by som to teda tiež nechala tak.

autor
1. apr 2023

@reanda áno, to je pravda, som urážliva ale veľakrát to ako sa hovorí prehltnem a tvarim sa, že je všetko ok. Občas sa mi to nepodarí skrývať ako teraz. Moja mama ma vždy učila, že slovo sa má dodržať a že kto ho často porušuje alebo raz povie tak, potom zase inak, si robí z huby rit. Možno preto to aj tak vážne beriem

reanda
1. apr 2023

takze nakoniec si vlastne vysvetlenie dostala uz predom, tak neviem, o akej ignoracii si vobec pisala

autor
1. apr 2023

@reanda dnes sa so mnou vôbec nebavila a keď som prišla domov som jej napísala čo sa deje a že som sklamaná aj z odvozu aj z dnešného chovania nereaguje

h2
1. apr 2023

Ale toto nie je záväzná dohoda. Zrejme to neprebiehalo, že by ste si povedali, že odteraz už budete stále chodievať spolu a nikdy inak. Mimochodom, zaujímalo by ma, kto to navrhol. Ty, či ona?
A to, že cesta vedie cez tvoje mesto, ešte neznamená, že ona môže šoférovi, ktorý ju viezol, povedať, aby zobral aj teba.

zuzanka.zuzu
1. apr 2023

@reanda urážlivá a otravná 🙂 a mladučká, aspoň tipujem...
autorka - takýýýých ešte bude, druhých nevieš ovplyvniť, tak aspoň poučenie pre teba, aby si nereagovala takto emotívne - ako vidíš podľa komentov, tvoja reakcia bola mimo (áno, aj kamoška je mimo, ale také veci sa stávajú)

autor
1. apr 2023

@reanda boli sme dohodnuté, že ideme spolu vlakom ráno a v noci mi príde správa, ze ide sama autom. Ale už nebudem riešiť

autor
1. apr 2023

@zuzanka.zuzu áno, som mladá a poučenie mám, že budem v prvom rade myslieť na seba

zuzanka.zuzu
1. apr 2023

vieš čo by bolo horšie???? keby ste dohodnuté ísť spolu AUTOM a toto by v noci odrekla... veď vlak ťa zviezol či nie? prosím ťa nedramatizuj 🙏

zuzanka.zuzu
1. apr 2023

veru tak! aj v lietadle kyslíkovú masku dávaš najskôr sebe a až potom dieťaťu 😉 proste aby si mohla pomôcť iným, musíš byť ty zabezpečená... tvoje auto to nebolo, vec ukončená.

reanda
1. apr 2023

nic neskryvaj.. to je pokrytectvo.. ak sa ta nieco dotkne, tak to daj najavo.. ale neocakavaj pochopenie, ani omluvu, ani ze sa niekto zacne chovat, ako by to podla teba alebo tvojej mamy malo byt.. kazdy sa ma pravo chovat tak, ako to citi.. a ked sa kazdy bude chovat transparentne a nic neskryvat, tak si aspon budes moct vybrat za priatelov ludi, ktori ti vyhovuju a aj oni teba.. lebo bude kazdemu na prvy pohlad jasne, co moze od toho druheho cakat.. a nikdy sa nedockas, ze by si vyhovovala kazdemu, ani kazdy tebe
ja by som to uz cele zahodila za hlavu

autor
1. apr 2023

@zuzanka.zuzu ok, nechajme to tak. Už nebudem hrať vážne dohody. Nie, šla som peši

ckocka
1. apr 2023

Naozaj si to moc berieš. Keď sa s niekým dohodnem na nejakej pravidelnej činnosti tak nepredpokladám že to už nikdy nemožem zmeniť a urobiť inak. Upozorním dopredu a tým to považujem za vybavené.

autor
1. apr 2023

@reanda veď ok, len snažím sa vyhýbať konfliktom, radcej si veľakrát zahryznem do jazyka aby som predišla konfliktu a keď sa raz za uhorský rok ozvem, som zlá a detinska

autor
1. apr 2023

@ckocka ok

reanda
1. apr 2023

ale ved to, ze povies, ako vec citis, nie je konflikt.. konflikt vznikne, az ked si na zaklade svojho citenia zacnes od druhych nieco narokovat.. tak si nic nenarokuj, nevynucuj a nebudes mat konflikty, ani nebudes detinska 🙂
prehltat pocity a tvarit sa, ze si ok, ked ok nie si, je uplne nahouby pristup.. zaprve potom druhi ludia nemaju ako vediet, na com u teba su a za druhe sa to v tebe kopi a ked ti potom pretecie pohar, tak reagujes este horsie, lebo si uz nahnevana nielen na tu jednu konkretnu situaciu, co sa prave stala, ale aj za tych desat predoslych, kedy si si kusla do jazyka.. a mozes potom reagovat ozaj neadekvatne, s takou nazbieranou nespokojnostou

autor
1. apr 2023

@reanda čiže adekvátne som mala na ňu ako reagovať? Ak som bola trochu urazená