Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?
Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?
@darijja draha moja, dialnica nie je len tvoja, ale aj tych smatlakov ako tvrdis maju na nu rovnake pravo a ist 130 v lavom nerobia nic zle, akurat ti trosku pretrenuju tvoje slabe nervy ked mas potrebu blikat a trubit, ale to uz je na odbornika 😘 alebo dychove cvicenia odporucam
A ja ti odporucam kondicne jazdy v autoskole, aby si neobmedzovala premavku, lebo za to je tiez pokuta a ziskala viac sebavedomia za volantom 😀
Je to vlastne smutne, ze dnes davaju vodicak aj takym ludom ako si ty 🙂
A asi ta muselo veeeeeeeela ludi vyblikat, ked si az musela zalozit diskusiu na koniku :D tak porozmyslaj, ci ma tolko ludi len slabe nervy alebo ty si na prd sofer 😀 😀 😀
Na dialnici jazdim dovolim si tvrdit poslednych 7 rokov cca 70% mojich tras a najazdim za rok 50-60 000km. V lavom pruhu jazdim vtedy, ked chcem obehovat. Samozrejme ked vidim v spatnom zrkadle, ze sa v lavom pruhu rychlo priblizuje auto, tak sa do tohto pruhu nedrbem a pockam si tych 5sekund. Nestalo sa mi aby ma vyblikaval niekto len tak, ze idem pomaly, lebo zvacsa som chodil 140km/hod na tempomate. Co ma vedelo, ale neskutocne vytocit, ked som sa zaradil do laveho pruhu aby som mohol obehovat, predomnou dalsich asi 3-6 aut (rychlost niekedy 120-140) a debil za mnou zacne blikat, ako keby tym nieco ovplyvnil a neuvedomuje si, ze v prvom rade blika na mna, ale ja tu kolonu pred sebou neovplyvnim a nemam sa mu ani kde uhnut. Takemu magorovi by som povedal aj svoje. Cize autorka, nedrb sa do laveho pruhu len aby si ty nemusela sa vliect par sekund a tymto obmedzis rychlejsie auto, ktore prinutis aby sa ono vlieklo za tebou. Ked chces jazdit pomaly, nikto ti nebrani, ale ber ohlad. A topka su magori na dialnici, ktori ma obehnu, zaradia predomnou a znizia rychlost o cca 5-10km ako som isiel ja dovtedy na tempomate. Toto nechapem, obehnes a zrazu ides pomalsie?
@fido69 akoze mi chces povedat, ze ked 2 kamiony objehajuce sa 90 na dialnici do kopca nikto nevyblika? Kazdy normalny ich vyblika, aj keby to bolo lambo 😀 a ked pojde aj neviem ake suv v rychlom pruhu pod 130, tak ho ludoa vyblikaju. Absolutne to nema nic spolocne so znackou auta
@fido69 takú kravinu som ešte nepocula , kamióny sa vyblikavaju stále a môžeš mať akékoľvek suv, keď budeš zavádzať vyblikaju ta zozadu aj na škodovke 😄
Asi netravís veľa času denne na diaľnici alebo máš šťastie na extrémne tolerantných šoférov za tebou.
A robia to väčšinou Poľski kamiónisti, lebo šoférovať v PL po diaľnici na to potrebuješ veľa Neurolu. Tam chodí každý ako chce kade chce.
Autorka zahod už svoje ego a hrdosť, lebo ak budeš mat takýto truc prístup stále a chceš vychovávať môže to skončiť raz veľmi škaredo pre teba , keď sa nezadari
@fido69 tam kde trávim čas, pracovne som v PL a na Sk za volantom pravidelne . Ty máš akési zázračné šťastie, že všetci šoféruju šťastní , vysmiati a predpisovo na oblaciku 😄
Trubi sa na ľudí čo zavádzajú všade, bliká takisto a je úplne jedno aké máš auto. Raz zavádzias a ešte úmyselne nemáš na tej ceste co robiť a ani za volantom.
Viac to už s tebou riešiť nejdem.
Zatial po celom Slovensku a v zahranici ma este nikto nevyblikal. Okrem trojpruhoveho useku Ba-Trnava. Tam je vela takych strasne nervoznych.
Zazitok su soferi v Madarsku. Viackrat sa nam stalo, ze bez smerovky niekto sa z pomaleho pruhu vykotulal v staruckom malom aute 80tkou do rychleho spoza kamiona. Len tak, lebo zrovna dobehol ten kamion. Tak co by sa pozeral do spatneho zrkadla, ci ma volny usek na preradenie sa. On ide.
Akoby prvy raz v zivote stravenom na okreskach omylom vysiel na dialnicu.
Davame na nich pozor, ale ti soferi si takto nezodpovedne koleduju o pruser.
@fido69 cuduj sa svete ano, pretoze sa stava, ze ten "pomalsi kamion" zrychli a znemoznuje tym ten druhy kamion zaradit sa- oni sa radi navzajom nervia a potom sa zvacsa uvedomia obaja kamionisti, ze zavadzaju osobnym autam a na urcity cas sa spracu do praveho pruhu -normalna prax na cestach. Treba si uvedomit, ze vodici z povolania reaguju inac ako prilezitostni vodici, ktori idu cely cas 120 v lavom, lebo medved....
@fido69 poliaci všeobecné jazdia ako nenormálni a keby len doma... To máš šťastie,alebo jazdis ako oni🤪
@fido69 nie,jazdievam poväčšine iná na poliach 🙃,ale aspoň sú to polia rrrrrrrakuske🤣🤣🤣🤣.
Ja ešte doplním,že jazdu máme prispôsobiť aj svojim možnostiam a schopnostiam,taktiež stavu vozovky,situácii na ceste,technickému stavu vozidla,nie nemá silnejšie auto prednosť ,ale keď viem,že moje auto naozaj nedáva to zrýchlenie tak rýchlo, aby som obehol,obehla to pomalšie auto dostatočne rýchlo,tak je tam v každom aute brzdový pedál a idem v tom pravom pruhu, možno predbehnem v strednom,ale naozaj načo ísť do ľavého .Toto nieje súťaž, kto má aké auto, ale keď vidím za mnou je lietadlo t,ak nepredbieham, pribrzdim a počkám kým prejde.
Obmedzovať a odrozovat ostatných účastníkov cestnej premávky a naschvál svojou pomalou jazdcov a ešte nedaj Boch vybrzdovat,v ľavom pruhu je choré a absolútne nebezpečné ,pre všetkych okolo

😀 presne s takymto vyjadrovanim si predstavujem tych šmatlakov co maju smrt v ociach, su nalepeni na celnom skle sedackou, krcovito drzia volant oboma rukami a ruuuuuutia sa 120 v rychlom pruhu 😀 ... sak chod cez dediny a netrep sa na dialnicu a vsetci budu spokojni