icon

Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?

12. sep 2024

Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?

autor
12. sep 2024

@sono2 a mna zas ide porazit ked ide niekto 160 po dialnici.Tiez sa odporucam pozriet do zrkadla.

autor
12. sep 2024

@minenkak ked radis ty mne, dovol aby som aj ja tebe. Prosim, nejazdi 200km/hod ohrozujes nevinnych ludi.

autor
12. sep 2024

@petracandle veci si evidentne pleties ty, nakolko pisem, ze pri predbiehani 120/130 a teda vzdy v lavom pruhu.

minenkak
12. sep 2024

A ako ich ohrozujem,ja na rozdiel od teba nemám strach a viem si priznať keď na rýchlu jazdu nemám a idem pomaly, ,ak si to vôbec čítala,neutocila som na teba, ale napísala som ,že si máš dať viac času na cestu ,aby si mohla ísť pomaly ,ty si napísala že sa necítia na rýchlu jazdu ,čo 130nie je

autor
12. sep 2024

@minenkak ako ohrozujes ostatnych ludi, ked ides 200km rychlostou? Prosim nesranduj.

domini404
12. sep 2024

Autorka, myslí trošku aj na iných ľudí, nie si na tej ceste, resp. diaľnici sama. Predstav si, že idem po diaľnici konštantnou rýchlosťou 130km/h, neporušujem predpisy. Autá jazdiace v pravom pruhu obieham cez ľavý. Zrazu mi niekto vybehne do cesty a ja musím spomaľovať, a potom znovu zrýchlovať. A stretnem takto 15-20 ľudí, vieš ako to ide zbytočne do spotreby? A teraz, kde je pravda? Má ju ten, pretože on má právo predbiehať alebo ja, lebo mám právo na plynulú jazdu bez ohrozenia? Nikto to nerozsúdi, ale treba byť empatický trošku a nezavadzať hlavne. Aj ja som sa na začiatkoch bála chodiť rýchlejšie, chodila som 110km/h ale nikomu som nezavadzala a držala som sa v pravom pruhu. Keď pôjde za tebou vládne vozidlo, ktoré bude blikať, trúbiť a neviem čo ešte, tiež mu neuhneš?

fairyy
12. sep 2024

no dobre autorka podla tvojich poslednych reakcii je jasne, ze si slaby sofer a nie je to len slabym autom... proste nechod do laveho pruhu a chod za kamionom dalej zajdes... lebo to vyblikavanie je zjavne na teba pravom a nasieras tak aj neblbcov vodicov = blikaju na teba lebo jazdis na prd ... a napisat nejazdi 200km/h niekomu kto ti este aj napise, ze v Nemecku (teda je to.povolene) len aby si si mohla ustipacne kopnut...trapas

mondolina
12. sep 2024

120 nie je na predbiehanie🙈

autor
12. sep 2024

@domini404 ides konstantnou rychlostou 130 a natrafis na mna ktora ide 130 tak ako ta prosimta spomalujem?

minenkak
12. sep 2024

Tu kde žijem to nieje až tak vysoká rýchlosť,bývam aj ja vyblikana ,že idem pomaly,nie každý sa boji jazdiť a je hneď vystresovaný,naozaj dávaj si viac času na jazdu z bodu A do bodu B

minenkak
12. sep 2024

@fairyy presne ona absolútne netuší čo je to kľudná a zároveň rýchla jazda a jazdiť bez stresu a strachu

domini404
12. sep 2024

Na začiatku príspevku píšeš, že ideš 120-130km/h, takže áno, spomaľuješ.

autor
12. sep 2024

@domini404 ale nikde nepisem, ze vbehnem niekomu do cesty.

janai1
Odpoveď bola odstránená
kristinka92
12. sep 2024

v prvom rade autorka staraj sa najprv o seba, svoju jazdu a aby si zbytočne nezavadzala a neohrozovala druhych. keď sa každý bude starať najprv o seba, bude o každého postarané.
ja tiež nelietam viac jak 130, ale keď druhí áno, tak ja zbytočne nezavadziam. tým pádom nemám ani problém na ceste, ty očividne áno keď ta podľa diskusie niekto vyblikava

autor
12. sep 2024

@janai1 nie, chcela som len vediet nazor ostatnych, to je vsetko.

autor
12. sep 2024

@kristinka92 uz na teba niekto niekedy vyblikoval?

janai1
Odpoveď bola odstránená
30katrusa40
12. sep 2024

@jazula maximálna je 130 to že niektorý kreteni si nepoznajú predpisy je ich problém

janai1
Odpoveď bola odstránená
minenkak
12. sep 2024

Tak už vieš zdržuješ a ohrozujes druhých,tým ,že je niekde na diaľnici max130 neznamena ,že môžeš jazdiť tak pomaly ako ty jazdis a zavadzat v ľavom a strednom pruhu,máš brzdu môžeš pribrzdiť a potom ,keď bude naozaj voľný pruh predbehnúť kamión,vtedy treba podradiť rýchlosť a pridať a nenapis ,že máš automat.Vtedy nepredbiehaj!!!!!!

autor
12. sep 2024

@minenkak ok, ako povies

autor
12. sep 2024

@janai1 ok

kristinka92
12. sep 2024

Za 13rokov čo jazdím sa to stalo asi len 3x, aj to na mna blikli z veľkej diaľky že idú, cize som sa vedela v pohode plynulo uhnúť bez problému a ohrozenia seba či ostatných.

autor
12. sep 2024

@janai1 a ja nemam povinnost ist viac ako 130, kym neukoncim predbiehanie. Bodka.

autor
12. sep 2024

@kristinka92 no vidis a ja som prave narazala na tych, ktori blikaju z blizka v sitiacii, kedy sa uhnut este neda

minenkak
12. sep 2024

Ty máš automat na slabom aute,to je koniec na diaľnici,tieto autá sú do mesta, škola ,škôlka ,nákup

janai1
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
12. sep 2024

Ja napríklad nechápem že ľudia ešte stále nepochopili že ľavý pruh je na obiehanie, tj.maju sa v ňom držať len keď obiehajú auta a po obehnuti sa majú zaradiť vpravo..

mne sa strašne často stáva , že na diaľnici ľudia chodia v ľavom rovnakou rýchlosťou ako tí čo idú v pravom, pomaly, nie najvyššou povolenou rýchlosťou a človek nemá šancu ich obehnúť.. nevyblikavam, ale príde mi to choré.. keď je na diaľnici 130 a niekto sa tam trepe 100 a ešte pozerá do mobilu, to je úplne bežná prax čo vidím každe ráno.. neverím tomu že nehody sú len kvôli privysokej rýchlosti.. nehody sú preto, že ľudia sa nevenujú plne riadeniu a nedodržujú predpisy ktoré nie sú LEN o rychlosti..

vevesh
12. sep 2024

A stale si ides svoje, omg🫣🫣🫣🫣ak si nie si ista, chod v pravom pruhu, aj 130. U nas blizko na dialnici je 120ka, ale to je akurat tak pre pravy pruh. Stredny ide 160-170, lavy 200ku. Policajti nemeraju tento usek a je jednym z najznamejsich najrychlejsich a najplnejsich usekov v nemecku. Jednoducho, ked si nie som ista,unavena atd. uhynam a nie ze ja mam pravo, lebo je to maximalna povolena rychlost....🤦‍♀️tou tvojou 120ku v strednom pruhu by si vyrobila zapchu na hodinu u nas a islo by to az do hamburgu, kde by si cakal dalsie 2 hodky...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️