icon

Ako reagovať na neohľaduplné vyberanie pečiva?

28. máj 2025

Ahojte, nedavno sme sa stahovali a mame tu taku jednu chudobnejsiu rodinu, kuria drevom, nemaju vodu, chodia spinavi, smradlavi, zlte oci... Chapem, ze nie kezdy ma rovnake podmienky, ale cez vikend som mala to stastie pani stretnut v obchode a ked som videla, ze vyberala rozky holymi rukami, skoro ma vykotilo. Som ostala totalne znechutena. Ved to je nechutne! Upozornujete takych ludi? Alebo ste presli na balene pecivo? Ja si nejaku dobu asi nakup cerstveho peciva odpustim ...

Strana
z3
viera012345
29. máj 2025

Nebalene pečivo a chlieb by sa mal vyberať pomocou sacka, rukavíc, klieští, keďže ruky pri nákupe nemáme čerstvo umyté.Tym berieme ohľad na iných, ale aj na svoju rodinu.Na tento fakt neupozornujem, keďže bezohľadní ľudia si z toho nič nerobia, akurát tak možno vyrobia konflikt.Snazim sa kupovať balené pečivo, chlieb.

margotka17
29. máj 2025

Bola som raz v Tesco, pani sa hrabala v rozkoch, keď pán z boku na ňu vykríkol, že mladá pani, svižnejšie tie rožky prehádzujte s rukami bez rukavíc, potom nám všetkým bude lepšie chutiť, to z kieho čerta ste sa tu vzala a išiel veselo ďalej. Myslím si, že už nikdy nebude rožky vyberať bez rukavíc, tak ju to poučilo 🫣

ismarela
29. máj 2025

A viete ako sa vari v reštauráciách? Nikto tam nič neumýva, ani mäso ani zeleninu/ovocie, proste nič…najideálnejšie si variť a piecť doma všetko len komu by sa to chcelo 😁

evansova
29. máj 2025
@akvi

Chápem, že ti to vadí, mne tiež, ale reálne, celý socik toto nikto neriešil, ešte aj chlieb sa krajal v obchode na polky a štvrťky a každý ho zo zvyku chytil a stlačil, či nie je tvrdý 😅. V Kauflande som minule videla, ako sypali rožky do tých boxov, jeden im spadol na zem a šup ho tam medzi ostatné 🙈 No proste, je to síce nechutné, ale... A preto ja veru kupujem pečivo len veľmi občas a aj to radšej balené.

@akvi Haha, napadla mi prihoda, ktorú kedysi vysiela TV. Pred ešte zatvorenými obchodom prepravky s pečivom, jedna rozsypana. Predavačka pozbierala, odniesla do obchodu a vyložila do regála. A o päť minút napominala zákaznícku: Pani, neobchytkavajte nám tie rožteky, kto to má potom jesť!?

iwesska
29. máj 2025
@katulienkax

tie sacky a rukavice zachvilu unia zakaze, som zvedava ako sa bude naberat potom 😉

@katulienkax Kliestami zeby?

gaborka28
29. máj 2025

Ja neupozornujem a kupujem nebalené alebo si pecieme doma. Mna však kedysi upozornil jeden pan, keď som si vyberala jeden donut. Keby bol slusny, nepoviem… ale zvrieskol po mne, čo to je za úroven, ci nevidím tie rukavice. Snažila som sa mu vysvetlit, že som brala jeden a príde mi zbytočne tvoriť odpad. Hundral, ako keby som to pecivo rovno v obchode jedla. A potom som ho videla pri salamach, ako si utiera sopel do ruky a chyta kosik. Takze ak by sme chceli byt takí striktní, mali by sme sa natiahnut do skafandra ešte pred obchodom, lebo na pečivo si síce dame sacok, ale potom chytíme po niekom kos a “naložíme” si na seba nieco ine 🤷🏻‍♀️

Strana
z3