icon

Ako riešiť menštruáciu počas dovolenky, tabletky nechcem.

khuliniova
11. júl 2019

Baby ako riešite túto,, habaduru "počas dovolenky 😁naplánovali sme si dovolenku na týždeň v Štúrove. Potom sa mi dostavila menštruácia rok po pôrode 🤔no nemohla uz tri mesiace počkať. Vychádza mi presne na termín dovolenky. Teraz mam druhy krát a prišla na deň presne. Tabletkami to riešiť nechcem, cely cyklus to zvrátiť a aj jest chémiu. No neviem si to celkom ani predstaviť ako sa kúpať, vymieňať. Tampóny neznesiem na cely deň. 🤔

zeytin
11. júl 2019

Raz za rok ti par tabletiek neublizi... Ine baby cpu do seba antikoncepciu niekolko rokov... Ja tiez nie som zastancom zbytocnych liekov, ale naco trpiet, ked nemusim?

lubiss
11. júl 2019

mna tiez chytila na dovolenke pri mori, no nastastie moja trva 3 dni..cize cez den tampony na noc klasika

lenka1241
11. júl 2019

Skus pit citronovu vodu 🙂

ehja129
11. júl 2019

@khuliniova moje slova..

chovancova27
11. júl 2019

@khuliniova ak si po pôrode, kúp rovno tú najväčšiu veľkosť a vyskúšaj si to aj bez menzesu, na youtube máš desiatky videí, je to mega jednoduché, až primitívne 🙂 a užiješ si dovolenku a ešte si aj chránená pred mikróbmi.

erinne
11. júl 2019

@chovancova27 aj mna ste ukecali, idem do toho😂👍

chovancova27
11. júl 2019

@erinne no jasné, neváhaj 🙂

erinne
11. júl 2019

@chovancova27 a co tie druhy soft/classic/sport atď? Je v tom nejaký podstatný rozdiel?

chovancova27
11. júl 2019

@erinne to je aká značka? ja mám ten Luna, tam nič také nebolo. nejakú vedu v tom nehľadaj, ak si nerodila, tak malý, ak si rodila, tak veľký.

sorciera24
11. júl 2019

@erinne soft je najmakksi a sport je najtvrdsi, pre tie, kt. vela sportuju....ideal ej classic, ja mam classic aj sport, menej citim ten soft, ale taszie sa moze roztvarat, ovle lahsie sa mi otvori classic....

erinne
11. júl 2019

@chovancova27 meLuna

kalerabka99
Autor odpoveď zmazal
pininka1
11. júl 2019

@khuliniova
@vamajka odpoviem baby naraz obom. Tie čo sú na oddialenie sú aj na to, aby prišiel skôr. Mne ich kázala začať brať dva týždne pred dovolenkou deväť dni v kuse, potom prestať a menzes mal prísť do troch dní po užívaní čo sa aj stalo. Normálne som mala 5 dní ako zvyknem mať a potom sme išli na dovolenku.

reklamka
11. júl 2019

@khuliniova - kalisku sa ozaj neboj. ja som teraz dostala v chorvatsku a utekala som ho do DM kupit. nikdy predtym som ho nemala. a poviem ti, uuuuplna pohoda. ziadny problem s vkladanim ani s vyberanim. fakt odporucam aj ja. 😉

khuliniova
autor
12. júl 2019

Včera som si kalisok kupila. Mali len veľkosť číslo 1 a 2. Kúpila som väčšiu a dnes testujem. Večer som to skúšala v sprche zaviest. Tak dnu išlo celkom fajn. A teraz stres, ze co keď to nepôjde von. Ale aj to fajn. Nevyzerá to byť žiadna veda, ešte som zvedava ako bude tesnit a ci bude všetko ôk. Nieje ho cítiť, akurat ta stopka co tam trci. Tu odstrihnem až keď sa naučím to vyberať lebo stále sa ma zmocňuje myslienka, ze co ak to nepôjde 🤣🤣🤣ďakujem za rady baby

chovancova27
12. júl 2019

@khuliniova super, tak sa teším že sme poradili 🙂 stopka trčí aj mne, ale ničomu to nevadí, nestrihala som to. Ona sa prispôsobí keď sedíš a tak. Ale je aj kalíšok čo má namiesto stopky guličku, aj to je fajn. Vybrať to určite ide 🙂 ak nejde, lebo je naplnený a je tam podtlak, tak ho stačí trochu zmáčknuť aby sa tam dostal vzduch a pekne ide hladko von. Tak peknú dovolenku želám 🙂

khuliniova
autor
12. júl 2019

@chovancova27 pretiekol mi to. Tak neviem kde je chyba 🤔

sorciera24
12. júl 2019

@khuliniova neroztvoril sa ti dnu dobre....musis to skontrolovat, ak je dobre roztvoreny, tak praveze von ti nejde az tak lahko vytiahnut

chovancova27
12. júl 2019

@khuliniova zle si si ho dala. Musí sa Ti uvutri úplne roztvorit, musíš to skontrolovať prstami. Treba na to prísť, neboj nič.

halci
12. júl 2019

tampony, kalisok ak sa chces kupat. ja tiez moc tampony nemusim ale co ine ostava, ked sa clovek chce kupat, ze ano?

khuliniova
autor
12. júl 2019

Kontrolovala som, zdalo sa mi to, že je to ako ma byt.. Asi nebolo. Von išiel relatívne ľahko..

kylie1983
12. júl 2019

Nic si z toho nerob, my ideme v nedelu vecer na tyzden, menzes mám dostať v pondelok 😀 A trva tyzden. Beriem aj tampóny, ktoré som nemala asi sto rokov. Ale aj ten kalisok ma láka... Daj vediet, ci sa ti to podarilo.

chovancova27
12. júl 2019

@khuliniova ja si ho tam ešte tak pootočím, troška povytiahnem a znova vsuniem, aby sa tam tak usadil. trochu sa stým "pohrať" 🙂🙂

sorciera24
12. júl 2019

@chovancova27 tiez to tak robim🙂

simsalabim
12. júl 2019

@khuliniova pretiekol znamena, ze bol do 2/3 plny a potom tiekol? Alebo tiekol aj ked bol v podstate prazdny? Ak je to ten druhy pripad, su 2 moznosti - 1) zle si ho vlozila alebo 2) potrebujes vacsi ( sirsi) aby prekryl krcok. Inak, este ma napadlo, ak si pred jeho vlozenim mala vlozku, tak mohla tiect nejaka zostatkova krv zo stien posvy.

innather
12. júl 2019

skuste menstruacny kalisok, nejaky kvalitnejsi, aby nezatekal..napr. http://www.happyred.sk/kategoria/menstruacne-ka...

chovancova27
12. júl 2019

@innather nemyslím si, že kalíšky sa delia na kvalitné a nekvalitné... všetky sú silikonové na rovnakej báze... či mýlim sa?

innather
12. júl 2019

@chovancova27 vyrabaju sa z prirodneho kaucuku, silikonu alebo TPE
ak to nie je lekarsky testovany hypoalergenny silikon, moze obsahovat latex, PVC, BPA, zvysky bielidla, zmakcovadla.. lisia sa aj makkostou a tvarom...

khuliniova
autor
12. júl 2019

@innather vy sa skúste najprv opýtať. Mam kvalitný..

khuliniova
autor
12. júl 2019

@simsalabim nebol plný, bol takmer prázdny. Takže bud som ho dala zle.. Alebo neviem 🤣pricucol sa pekne, až ho vtiahlo dnu.. Tak neviem..