icon

Ako riešiť menštruáciu počas dovolenky, tabletky nechcem.

khuliniova
11. júl 2019

Baby ako riešite túto,, habaduru "počas dovolenky 😁naplánovali sme si dovolenku na týždeň v Štúrove. Potom sa mi dostavila menštruácia rok po pôrode 🤔no nemohla uz tri mesiace počkať. Vychádza mi presne na termín dovolenky. Teraz mam druhy krát a prišla na deň presne. Tabletkami to riešiť nechcem, cely cyklus to zvrátiť a aj jest chémiu. No neviem si to celkom ani predstaviť ako sa kúpať, vymieňať. Tampóny neznesiem na cely deň. 🤔

Strana
z3
simsalabim
12. júl 2019

@khuliniova no ja som kedysi pouzivala Melunu S a M, aj po prvom porode, no po druhom porode zacali pretekat, hoci boli krasne prisate ( a s poharikom som mala dlhorocne skusenosti), musela som kupit L. Zrejme sa mi zmenili proporcie...mozno v tom bude problem. V kazdom pripade, este to par krat skus, niekedy len treba cvik a potom uvidis. Mozno bude teba zmenit velkost.

erinne
14. júl 2019

@khuliniova a co to za znacku predavaju v dm, meLuna? Uz mam takmer isté, že tiež budem mat červenú dovolenku😲😫😵 a to idem k moru po 11rokoch. Tak snáď sa naučím s tým, mam objednaný meluna Lko..

ehja129
14. júl 2019

@erinne tiež ideme k moru.. tiež som tam nebola min. 10r..

khuliniova
autor
14. júl 2019

@kylie1983 podarilo. Raz mi pretiekol. Aši som ho zle dala. Odvtedy som si ho vsunula a prstom skontrolovala ci je pekne guľatý a vsetko ok. Som veľmi spokojná a rada, že som kupila... Ked si ho zavedie ho chvíľku trosku cítim, akoby si musel nájsť miesto a potom už ani neviem ze ho mam, vôbec ho necítim... Nieje to take tazke ako tu niektoré podpisovali. No určite zalezi aj od typu kaliska a ženy..

khuliniova
autor
14. júl 2019

@erinne v dm predávajú lunete.. Tie sú len 2velkosti a len jeden druh. Nieje na vyber toľko veľkosti a ani tvrdosti a neviem čoho esre ako pri tej melune. Myslím si, že naučíš... Budeš spokojná. Ja som šťastná. Ze som sa dala nahovoriť 🙂🙂

1aduliatko1
14. júl 2019

Ja som si dala tabletky predpisat. Inak sa to neda 😉 ja by som sa nekupala pocas menzesu v bazene a mame 2 male deti kt.same do vody nemozu, takze to riesim liekmi.

innather
14. júl 2019

@khuliniova ok, necitala som vsetky prispevky len hlavnu temu, asi teda inu velkost..

vamajka
14. júl 2019

@1aduliatko1 ake lieky mas predpisane

1aduliatko1
14. júl 2019

@vamajka norethisteron na oddialenie 😉

marsmykkok
14. júl 2019

ak nie lieky, tak mne vlani a sčasti aj tento rok vyšlo podobne, tento rok som mala doma našťastie až 4 dni, vlani len 2 dni (tie najhoršie, tam pre mňa neexistuje pomoc aby som to prežila v pohode, kedže mám strašne bolesti a pretekám....) , potom zvyšné mi pomohol ascorutin dala som si vždy ráno a aj vodu s citronovou šťavou a nekrvácala som už, len špinila trochu a hlavne v noci ked to už neúčinkovalo, takže na pláž malá intinka, do vody prvý deň dva tampon, potom nič, na noc tiež stačila intinka tiež

prihlassa
Autor odpoveď zmazal
erinne
17. júl 2019

Zeny, vy co pouzivate uz dlhsie kalisky.. To pouzivate pocas celej menstruacie? Ja mavam dlhu, 7 dni, pricom posledne 3 dni je to uz take viac-menej spinenie. Akurat mi teraz prisla meLuna ku koncu menstruacie, takze mam z toho take zmiesane pocity.. V podstate ked ho vyberiem, je skoro prazdny, len zababrany, a pri manipulacii s nim sa zababrem aj ja, aj vsetko naokolo😏
A cele mi to pride ako taka operacia, vcera som si ho nevedela najst, ako bol vysoko😁 to pride casom, alebo som extra nesikovna?
@simsalabim
@chovancova27
@sorciera24
@innather

chovancova27
17. júl 2019

@erinne ja ho používam úplne dokonca, nechce sa mi nosiť intimky. prestanem ho používať, až ked už netreba vôbec. operácia to nieje vôbec, zvykneš si, neboj. je to záležitosť pár sekúnd

chovancova27
17. júl 2019

@1aduliatko1 dá sa to jedine tým kalíškom. kúpem sa sním všade.

innather
17. júl 2019

@erinne pouzivam pocas silnych dni, na slabsie dni maly tampon alebo intimka ale ked je clovek na dovolenke, je fajn ho mat na cely cas 🙂

simsalabim
17. júl 2019

@erinne stale, ak som napr na dovolenke a nehodi sa mi riesit spinenie. Zababrane nie je nic..,. Alebo pouzijem posledny den len intimku ( ked neriesim plavanie a tak).

khuliniova
autor
9. aug 2019

Baby.. Som taká naštvaná... Minulý mesiac s kaliskom úplne super, raz pretiekol aj to prvý krát keď som ho dala, potomuz nič... Včera som dostala menštruáciu, skôr ako by som mala.. Ale fajn, ideme zajtra na dovolenku tak to najhoršie budem mat za sebou. Ale pretekal včera, preteká dnes. Nechápem. Roztvori sa pekne, skúsila som ho dat aj co najhlbšie ako ide.. No aj tak mi nieje ten princíp jasný.. Ci je rozdiel počas prvých dní menštruácie... Pretoze min mesiac som ho kúpila a používala asi od 3tieho dňa. Zajtra odchádzame a som naštvaná na cely svet 😁

petruldo
9. aug 2019

@khuliniova pretekať môže aj preto, že máš silnejšiu menštruáciu. ja mám už druhý mesiac takú silnú, že musím vylievať aj 4x za deň, čo na začiatku používania stačilo ráno a večer

innather
9. aug 2019

@khuliniova Skuste castejsie vylievat a sledovat to. Kalisok moze pretekat aj ked je prilis velky a tym padom je v niektorom mieste stlaceny/skrceny a tade moze pretekat. Alebo ak je krcok zostupeny nizsie az akoby v kalisku(moze byt na zaciatku mens.), moze tiez pretekat, vtedy mozno skusit vacsiu velkost.

ketrint
9. aug 2019

@khuliniova som na tom velmi podobne alebo rovnako ako Ty. 🙂)) Tieto dni mavam strasne, teplotu, hnacky, fakt sa mi deje 'vsetko' vtedy. Takze som schopna zrusit akykolvek program/vylet ked sa dostavia... Tento rok jasneze akurat tiez v prvy den dovolenky mi vyslo, takze rusit som nemohla ani ju dcerke pokazit lebo bola prvykrat pri mori. A vies co? Nakupila som tampony s aplikatorom, a pohoda jahoda! Fakt to je rychle, prakticke a pohodlne (ja popravde normalny tampon ani neviem spravne dat, ked som mala par pokusov v minulosti, tak vzdy boj a nervy na wc, vysla som vystresovana a bolo to neprijemne, strasne som ho citila a vadil mi - ano, neviem to dobre dat proste). S tymito s aplikatormi som to zvladla uplne v pohode. A dokonca som si povedala ako dobre sa stalo, ze to takto vyslo, aspon som tomu musela celit a vies co? Uz kvoli tomuto ziadnu oslavu/program/kupanie nikdy nezrusim, zistila som, ze to je v pohode a zvladnutelne, takze tak.
Drz sa a nedaj si pokazit dovolenku.

PS: Tampax Compak (tampony s aplikatorom) kupis na istotku v DMke, ale mavaju aj v supermarketoch, ale nie vzdy.

simsalabim
9. aug 2019

@khuliniova suhlasim s
@innather. Mam rovnaku skusenost, musela som zmenit znacku poharika ( aby bol kratsi, pri menzese mi velmi klesne krcok) a po rokoch aj velkost ( zacala som s Mooncup L, lebo taky odporucali zenam po porode - no mne bol velky, pridlhy, po 2 mesiacoch vymenila za Melunu shorty S a M. Tie som pouzivala roky. A po 2. porode Meluna shorty L). U teba by som to nevzdavala, mozno treba poharik kratsi alebo sirsi.... A pamatat, ze poharik je plny, ked je naplneny z 2/3.

khuliniova
autor
9. aug 2019

Baby ale kalisok nebol plný aj tk pretiekol..chyba je niekde inde.. A neviem kde...

@ketrint ďakujem, ja nemám problém zaviesť tampóny vobec.radsej sa popasujem s tým kaliskom. 🤣🙈

kalerabka99
9. aug 2019

Prosím vás, mám kalisok teraz používam prvý krát v prvý deň menštruácie. Zajtra ideme na dovolenku.
* Nosíte aspoň intimku? Ja som si dala pre istotu vložku, ale bola trochu od krvi.
* Ako to máte s cikaním? Vylievate pri každom cikaní? Mne sa to vždy počas cikania nejak pouvoľňuje a tečie mi krv.
* Prečo sa mi vnútri neroztvori? Teda roztvori, ale mám pocit, že tam strávim celý deň. Aj ho zasuniem hlbšie, pootočím, potiahnem a trvá mi to dlho. Mám tam nejaký silný podtlak,alebo čo, je nejaký vnútri zdeformovaný. Ako tam dostať trochu vzduchu?
Ďakujem pekne

Strana
z3