icon

Ako riešiť problém so sťažnosťami na poštárku?

23. okt 2024

Ahojte, kde vyššie ako na poštu môžem poslať sťažnosť na poštárku? Bývame v malej dedine, nemáme poštu chodí k nám pojazdná pošta. Bývame v tej istej dedine ako svokra a poštárka je jej veľmi dobrá kamarátka. Máme so svokrou neutrálny vzťah, muž ju tiež nemusí, extra sa nestretávame a keď už tak je to na takej úrovni ako keby to bola nejaká vzdialená rodina. No svokra chce asi vedieť o nás viac a dohodla sa s poštárkou že našu poštu bude nosiť ku svokre. Zo začiatku sme to ešte prekusli že teda po pomýlila sa, lenže neskôr to prišlo k tomu že k nám nechodila žiadna pošta ani balíky ale všetko nám nosila svokra a veľakrát aj otvorené. Muž to riešil so svokrou a ja som si odchytila poštárku. No posunuli sme sa tam že ku nám nosí len moju poštu a mužovú stále nosí ku svokre, občas tam prihodí aj moju ale to už málokedy. Ja mám aj splnomocnenie preberať mužovú poštu a nikdy mi ju nechce dať, aj keď viem že čaká nejaký dôležitý list vraj mamička má právo podpisovať za neho a nie žena...už sme písali 8 sťažnosti na Slovensku poštu, vždy dostaneme odpoveď že to vyriešili dohovorom, upozornením a takto, raz sme dokonca dostali odpoveď že je to tvrdenie proti tvrdeniu a poštárka si nieje ničoho takého vedomá. Kde sa dá ešte podať sťažnosť? Ďakujem

hipuska
24. okt 2024

@pbra40 nom, tiez behat stale na postu pre postu nie je ziadne riesenie, Od toho mam predsta postovu schranku, aby bolo toto ulahcene

simca06022011
24. okt 2024

@katie253 ja byvam na dedine teraz 10r a postarka tu vsetkych pozna (viem, ze napr. s niektorymi je az tak, ze vola, ze ma pre nich nieco a nie su doma, a da im to = kam povedia atd), tak napr. partnerovi na JEDNEJ adrese, tu u nas, preberam postu.. len mi povie.. tuto mi hodne podpis za muza, podpise a hotovo a nepiseme ani OP nikde, ani nic, ani pri dorucenkach. Ale nie aby inekde na inej adrese dala niekomu postu , hlavne ked vie ze si to nezelaju. Uz v meste, na poste, na firme = mam splnomocnenie, vyberam, pisem cislo.

A napr. mali sme postarku zastupujucu toto leto a ta hadzala postu kade date, listky zlte nahodou dorucovala naozaj hojne (aj ked v 90% je niekto u nas doma), to sme si podavali so susedovcami ale naj bolo, ze co sme cakali dolezite nam ani neprislo + dala nam listy z inej dediny (asi si vymenila). A potom to riesila nasa postartka po dovolenke, uz sa za hlavu chytala :DD a ja som sa smiala.. ale neslo o otvaranie posty ani preberanie doporucenych veci..

hipuska
25. okt 2024

Inbak, doporucene listy moze preberat aj niekto iny. Ale, mala by tam byt podmienka rovnakeho bydliska. Ale, mozes na postu poslat ziadost...

Môže moju zásielku prevziať niekto iný z rodiny, ak nemá splnomocnenie?
Áno. Vašu zásielku môže prevziať aj manžel/ka alebo osoba, ktorá s vami býva v tom istom rodinnom dome/byte, ak ste ich nevylúčili z prijímania zásielok. Týmto osobám môže pošta vydať všetky zásielky okrem zásielok s doplnkovou službou Do vlastných rúk.

cacianka
25. okt 2024

@ibrunova kľudne nejaké zvieratká pribaliť, bzdochy sú dobrá voľba, mravce, sviečky...

jaja20
27. okt 2024

@katie253 Splnomocnenie potrebuješ len na doporučené a úradné zásielky do vlastných rúk, obyčajné doporučené listy môže podpísať hocikto z obyvateľov domácnosti,len musí dopísať aj vzťah k adresátovi.

vanilka83
27. okt 2024

Ale toto nie je nejaká maličkosť povedz svokre že ešte raz tak ju udas za porušenie listoveho tajomstva. Ak posta nereaguje,napíš im teda ešte raz, že ak si neurobia poriadok s postarkou udas aj postu za porušenie zákonu o listovom tajomstve a ze posles tvoj pripad do markizy aj do jojky.A dôkazy?napíš im že ani jeden podpis o prevzatí zásielky nie je váš.

gerrwie_girl
27. okt 2024

Dávajte si posielat všetko na dobierku 🙂. Nech platí.

majla87
27. okt 2024

@gerrwie_girl to som presne sla navrhnut, objednavat na dobierku, nech svokrusa plati a nedavala by som jej za to peniaze 😀 ze ved to malo prist k vam domov, je tam vasa adresa... a samozrejme nepotrebne blbosti, ktore sama nechces 😀 nech si to rovno necha

majla87
27. okt 2024

Alebo daj adresu, poslem ti nejaky biely prasok (sol, cukor...) mozno ju vykoti a mate vyriesene 😀

danielahamar
27. okt 2024

Na pošte sa dá vybaviť papier, žiadosť, aby nemohla svokra preberať Vašu poštu😉, daj aj tvoju, aj mužovu žiadosť zvlášť. Tiež sa nato chystám

karolinakr
27. okt 2024

@majla87 🤣

karolinakr
27. okt 2024

objednat vibrator a žiadaj si poslane v original krabici

kacenkka23
27. okt 2024

Normalne nam sem napis svokrinu adresu a take kokotiny jej naposielam ze bude mat posty vyse hlavy 😃 moja svokra je tiez pripad ale chvalabohu nebyvame v jednej obci. Inak by som sa asi davno prestahovala 🫢🤣

senta_sofia
27. okt 2024

Skusila by som podnet verejnemu ochrancovi prav, s tym, ze by som zdoraznila vztah postarka-svokra, ze sa poznaju a kryju. Treba poukazat na listove tajomstvo. Inak ani ten napad s trestnym nie je zly, ale to by skoncilo maximalne na priestupkovom. Este by som skusila jednu staznost na postu a ziadat zmenu dorucovatela.

koniarova
27. okt 2024

@kacenkka23 😂😂😂😂

mentolka12
27. okt 2024

nebudú z tým nič robiť, prečo? Lebo je málo poštárov a malý záujem o túto robotu tak si "vážia" každého kto to robí

ema22270
27. okt 2024

Preboha tak toto je sila 🙄🙄🙄 urcite sa nedajte a rieste to dalej lebo za toto ju mozu a mali by vyhodit. Extrem toto!

ema22270
27. okt 2024

@kacenkka23 toto nie je zly napad ked posles autorka adresu svokry mozeme jej naposielat listy ze sa zazelena (nie vyhrazne samozrejme).

ema22270
27. okt 2024

@gerrwie_girl to by urcite uz odniesla im konkretne zrazu... si to viem predstaviť.. urcite by to neprebrala.

ema22270
27. okt 2024

@vanilka83 toto je fajn napad dato to normalne do telky nech sa svokra spamata a hanbi sa.

1fifinka1
27. okt 2024

Pokiaľ viem, keďže som na poste strávila 8 rokov toto je veľmi veľký dôvod rozviazat s poštárkou pracovný pomer. Funguje to ale tak, že vždy sťažnosť pošlú vedúcej, ta ak ju kryje tak sa nevyrieši nič. Ona napíše stanovisko a oni ti ho len prepošlú. Treba písať priamo managerovi obvodu, nech si tam spraví poriadky. Inak to nemá zmysel. Alebo aj riaditeľovi regionálnenu. Ten už narobí poriadky.

cacianka
27. okt 2024

@kacenkka23 mám nové známky, pošlem aj ja ✌️🥰
Urobíme akciu proti svokre, trochu výchovy nezaškodí

pssssst007
27. okt 2024

Ja robím na pošte a asi len do BB na centrálu zavolať alebo napísať a malo by sa to pohnúť. U nás na pošte sa rázne rieši každá blbovina tak nechápem.

karolinakr
27. okt 2024

@1fifinka1 tiež si myslim, že veducej - jej kamaratke, nema zmysel pisat listy
Autorka, napíš do Banskej Bystrice, tam majú centrálu.Je tak, fifinka?

minka80
Autor odpoveď zmazal
mrtartina
27. okt 2024

V prvom rade by som za čala s tým, mať veci v poriadku. Teda schránka uzamknutá označená menom, zvonček na bráne, bez prístupu psa k zvončeku a schránke. Označenie domu číslom. A potom by som si zastavila poštárku a opýtala sa jej prečo to robí a že si to neželáte. Väčšinou normálny človek pochopí. Ak sú listy do vlastných rúk a preberá ich svokra bez splnomocnenia, dá sa to napadnúť, pretože nie je oprávnená preberať tieto zásielky. Potom by som si dohľadala datumy, kedy sa to doručilo a kto vtedy doručoval. A riešila by som to v BB, nie na konkrétnej pošte.

1fifinka1
27. okt 2024

@karolinakr oni to odtiaľ zas posunu len vedúcej. Treba priamo jej nadriadenému.

karolinakr
27. okt 2024
karolinakr
27. okt 2024

@cacianka 😆

sklamanapacientka
27. okt 2024

a, u vás na pošte, b, na nadradenej pošte, asi banská bystrica alebo najbližšie mesto, oni to postúpia kde majú, aj keby si nesprávne dala