Ako riešiť psie výkaly na našom súkromnom pozemku?
Ahojte, asi je to zvlastna diskusia, ale prave som prisla z vonku, s 3 detmi, maximalne vytocena. Mame rodinny dom, kedze sme sa nedavno stahovali, nemame vpredu pred domom z ulice este oplotenie. Byvame v slepej tichej ulicke a deti sa bezne hraju na ulici. Problem je, ze majitelia psov z ulice ich chodia vencit na ulicu. To, ako vyzeral chodnik po zime od psich h... nejdem ani riesit. Radsej som nechodila kocikovat. Ale ze pravidelne nachadzam psie hovna na nasom pozemku a deti mi do toho pravidelne skocia ma vytaca dobiela. Vsetci susedia vedia, ze mame tri male deti, ok, nemame plot, ale aj tak, je taky problem to po psovi zdvihnut? Moje deti tiez nerobia potrebu na cudzom pozemku. Mam podozrenie, ktory sused za to moze, ale prichytit ho neviem. Preto som chcela vymysliet nejaku akoze vtipnu tabulku, aby tie h.... odpratavali a vycapit ju na hranicu pozemku, len ma nic nenapada. Viete mi nieco take poradit. Nechcem si rozhnevat celu ulicu, ale snad sa deti mozu hrat bez toho, aby do niecoho stupili. Dakujem
@fokuska to by ale museli všetci psickari robiť (nedovolit) a to je nemožné 🤷♀️
@hennyinnsbruck Ale cim viac takych uvedomelych bude, tym lepsie. Tym menej bude ten plot smrdiet. Je rozdiel ked ho raz za cas osti prs ako kazdy den 10x. Vies ako to smrdi? V lete nemozes sediet v zahrade za tym plotom, ides domov a napina ta pri brane, ide k tebe navsteve a privita ich smrad.
Ak by si to uz ani ty nedovolila svojmu psovi, tak aj to by bol uspech. Lebo ok, dajme tomu, ze su ludia co si neuvedomia co to sposobi. Ale ak je clovek upozorneny a robi to dalej, tak to je uz drzost :(
@fokuska to verím ze to smrdí a nezávidím 😔
A s poslednou vetou suhlasim... Neďaleko odomna je tabak trafika. Nedovolím im to ocuravat ale raz sa bohužiaľ podarilo... Majiteľ ma poprosil aby to nerobili, ja som sa ospravedlnila a akceptujem to...
@siska25 ja len, ze nie vsetky macky po sebe zahadzu - nam chodia kadit bezne na travnik, co ma srdi tiez.
Vystriehnut suseda, nejaku cedulku na pozemok. Alebo aspon ponatahovat nejake pletivo, provizorne dosky, nieco, ohradit to aspon "na oko". Drzim palce
@benit Toto su tie "najlepsie" typy ludi. Moj mozog toto nikdy nepochopi, nikdy.
@siska25 Inak ja ked som sa prestahovala do domu na dedinu, myslela som ze to bude lepsie - no neni. Nezda sa to, ale ta dedinska kultura je prave taka, ze pes si beha sam po dedine, vyskriabe sa cez plot, pobeha si, a potom sa domov vrati vecer nazrat a tak.
Možno by pomohla aj tabuľka, že to máš chránené kamerových systémom a teraz sú aj tie atrapy kamier celom dôveryhodné. No inak ti od hovienok pomôže len plot ale tak isto ti to chodník neochráni

@hennyinnsbruck Podla mna aj 9 z 10 deti si v obchode chce alebo ukradne lizatko - tak nechajme ich to robit, lebo oni to chcu preto, ze vidia ine deti robit to.
Ano, pes citi pach a chce ho preznackovat - tak mu to nedovolim. A ked to nedovoli nikto, pach raz casom vyprcha.
Ved na to som ako majitel tam aby som psa usmernila.
Keby si mala taky ostaty smradlavy plot, tak by si sa na to inak pozerala 🙂