icon

Ako riešiť reklamáciu pokazeného pudingu?

27. mar 2025

Ahojte. Prosím ako mám riešiť takúto situáciu. Nemáte náhodou skúsenosti prosím.

Zakaždým keď je produkt v zľave (je to puding v kapsicke) kupujem ho vo veľkom množstve na objednávku od vedúcej predajne potravín pre deti . Kúpila som ich naposledy 100 ks . Záruku majú do 8.4. a polovica z nich je pokazená rozumej horká a zdrcnuta a smradľavá. Koho by napadlo že sa toto môže stať bloček od nákupu som si samozrejme neuchovala. Iba predavačky čo mi to blokoju ma už mesiace poznajú čo to kupujem vo veľkom.

Na koho sa prosím obratit je vôbec možné že by mi to vymenili za inú várku alebo vrátili peniaze . Stalo to nemalé peniaze.

Ďakujem 🙏🏽❤️

mircalla
30. mar 2025

@rozculena A este aj v tom si jej zle poradila, nakolko bez blocku nevyreklamuje nic...

staryjarec
30. mar 2025

@jankasmejka S tou lenivosťou a pohodlnosťou by ste mali opatrnejšie. Pani má sedem detí. Každý deň raňajky, desiata, olovrant, večera, prať, žehliť, variť, učiť sa, krúžky, záujmy. Veľa z vás tu píše ako nestíha s dvomi deťmi. A tu idete okiadzať ženu, ktorá sa stará o sedem. Ja dávam pred ňou a jej manželom klobúk dole. Predajňa podľa všetkého reklamáciu neuzná, ale bol tu výborný nápad obrátiť sa na výrobcu. Mne sa to podarilo s práčkou, ktorá "odišla" po dvoch rokoch a dvoch mesiacoch.

mircalla
30. mar 2025

@staryjarec Tu ide skor o tu nevyhodnost tohto nakupu. Pre mna to je ekvivalent, akoby som si kupila za 85 eur tyzdenne sladkosti. Celkom ma inak prekvapuje, ze pani ma 7 deti, niektore uz musia byt starsie, a vsetky oblubuju rovnaky puding/kapsicku, urceny pre mensie deti....Nepovazujem to za velmi doveryhodne

autor
30. mar 2025

@mircalla milá mircalla a to je problém napr keď to zje aj dospelak za to že je to kapsicka to je niekde definované že keď je to puding s cucatkom že to nesmie zjesť ník iny nez dieťa 🙈

dariaaa
30. mar 2025

Preboha ,tak tebe by som rada videla do chladnicky.Chudence deti.To im nevies navarit cerstvy puding?Jasne,ze im chuti.To kup keks za 50 centov a davaj im to na veceru ci ranajky.To im tiez bude chutit.Pomoooooc

dariaaa
30. mar 2025

@staryjarec ja pochybujem,ze pri siedmych detoch a setreni par centov na pudingu,ma nato,aby platila vsetkym detom kruzky.S prepacenim,ale takto ziju asociali,narobit si deti a krmit ich lacnym bordelom pred zarukou.Som si ista,ze tie pudingy jedia na raňajky.

lenkakravcova
30. mar 2025

Autorka takéto nákupy si dobuducna premysli kus viac.
Nie je to zdravé ale ani ekonomické.
Hovoríš, že nie sú peniaze. Ale keby si uvarila 2l pudingu normálneho z mlieka, tak sa deti najedia viac (ja tak varím 3ks z 1l) a vieš, de je tam iba mlieko, škrob a nejaké ochutenie. V tých plastových sackoch jedlom škodis aj deťom (mikroplasty, konzervanty), aj životnému prostrediu a nakoniec aj svojej peňaženke. Len pre svoju pohodlnosť. Lebo o tom to je.
Pričom vlastne navariť 2l pudingu ti zaberie 15 minút, takže by si to určite zvládla.

lenkakravcova
30. mar 2025

@dariaaa ono to je celé nelogické. Normálny puding keby uvarila, tak ju to vyjde lacnejšie.
Lebo 7 pudingový po 0,8€ = 5,6€
Oproti tomu by kúpila 4 pudingy prášok 2€, 2l mlieka 2€, cukor - a má pudingu aj viac, aj chutnejší a ešte aj ušetrí..

mateson2004
30. mar 2025

@staryjarec a za dávaš prosím ťa klobúk dole? Že majú 7detí? A že sa o nich starajú? Klobúk dole by som dala , ak by si napríklad zobrali deti ktorým zomreli rodičia. Trebárs z rodiny. Ale pokiaľ si dobrovoľne urobili 7 deti, tak je to ich rozhodnutie a starať sa je ich povinnosť . Neviem čo je na tom obdivuhodné

staryjarec
30. mar 2025

@dariaaa Nerozumiem vám. Vysvetlite mi prosím, s koľkými deťmi môžeme rodinu chápať ako neasociálnu. S tromi, štyrmi? S piatimi sú to už asociálne rodiny? Budeme brať každú matku, ktorá sa rozhodne kúpiť napr. jogurt v akcii pred dátumom spotreby za asociálnu? Naozaj tomu nerozumiem, pretože v mojim okolí žijú viacdetné rodiny, ktorých deti sú vychované lepšie ako jedináčkovia. Tú ženu, ktorá sa tu chcela poradiť vôbec nepoznáte, takže ma veľmi prekvapili reakcie niektorých z vás. Že asociál, ts, ts, ts.

mircalla
30. mar 2025

@autor Moze. Ale pride mi to cudne, ze 7 deni z ktorych uz niekore asi budu aj teenageri jedia nejaku kapsicku a vsetkym chuti a zaroven, ze tebe to nepride extremne predrazene jedlo, ktore nema ziadne ziviny ani vitaminy. Je to nieco ako dezert. 85 eur za dezert tyzdenne ufff

mircalla
30. mar 2025

@staryjarec Ty si si vcera vytvoril profil, aby si toto mohol komentovat? Nie su nahodou autorka?

marca12
30. mar 2025

Je sialene dat 85€ za puding v kapsicke. Detom vies kupit lacnejsiu a vyzivnejsiu potravinu,ktora ich nasyti.

staryjarec
30. mar 2025

@mircalla Vaše dedukčné schopnosti sú obdivuhodné. Naozaj je vám čo závidieť.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
mircalla
30. mar 2025

@staryjarec Ja tiez nevidim nic obdivuhodne na tom, ze mam 7 deti a nemam peniaze

lienka.7
30. mar 2025

@mircalla mňa by zaujímalo, či jej to tam odkladajú alebo co. Lebo 100 ks mat len tak na sklade je celkom masaker 🙈 Inak finančná gramotnosť autorke asi nič nehovorí, sa nedivím, ze nemá peniaze

dariaaa
30. mar 2025

@staryjarec to su ti jednoduchi ludia,ktori nevedia kalkulovat.Chyba im zmyslanie,empatia,nedokazu sa prisposobit zivotu,ktory si zvolili..Mozes mat aj 10 deti,ked im uvaris puding z prášku,BB,akykolvek,z cerstveho mlieka,nikto nepovie ani slovo.Stale ta to vyjde menej.Kde mozes odlozit 100 kusov?Chce usetrit,ale naraz da 86 do LEN pudingov???Aby usetrila?Kolko masa z toho moze mat na kolko obedov a puding uvarit doma?

rozculena
30. mar 2025

@mircalla znova opakujem,podľa zákona bločik nie je povinnosť,môže sa kúpa dokladovať aj iným spôsobom.

vikiki29
30. mar 2025

To sú témy v poslednom čase. Mám podozrenie, že to tá pani čo v inej téme píše, že nemôže žiť keď nie je tehotná. Je pár mesiacov po pôrode, doma ďalšie deti podľa jej slov 5-10 ks a vykričala sa na muža keď si pri sexe naťahoval kondom, lebo ona chce ďalšie dieťa. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ autorka, to si tiež ty v tej téme, že? Píšeš, že si ostala tučná, nuž to bude asi z tých pudingov 🤣🤣🤣

personality
31. mar 2025

@vikiki29 Do riti, ja sem už reálne nechodím, otvorím mozno 3 témy za deň a všetky som čítala, to je v prdeli toto! 🤣

sisa_s
31. mar 2025

@vikiki29 vies dat link? 😀

mircalla
31. mar 2025

@rozculena Ano, a ako zdokladuje, ze kupit 100 kusov prave tohto z bankoveho vypisu? Rozmyslam ako by si navrhovala toto zdokladovat bez blocka?

elzena2
31. mar 2025

@mircalla vravela, že ju poznaju a kupuje to pravidelne, takže ak by chceli, spomenuli by si, že to kupila a dohladali ich kopiu, maju to ulozene. Skôr by ma zaujimalo, ako dokaze, že to mala v chlade a nepokazili sa až u nej doma.

mircalla
31. mar 2025

@elzena2 Co viem predajna si nechava povodny doklad v tychto pripadoch ak sa nemylim a ona dostane uz len doklad ku stornu/vymena. Pokial nieco vrati bez blocku je to ich dobra vola.
Ja sa tu pytam ine, ked nie blockom, ako inak sa da zdokladovat nakup

dariaaa
31. mar 2025

@vikiki29
"Je pár mesiacov po pôrode, doma ďalšie deti podľa jej slov 5-10 ks"

Ja som zomrela.Pomooooooc😁😁😁😁😁😁
Normalne by som sa nesmiala takto do éteru.Robím to len ked je tema vymyslená. Joj toto bolo dobré 🙏

sisa_s
31. mar 2025

@vikiki29 dakujem, to je sila, ak je to pravda

personality
31. mar 2025

Ja som vyrátala, ze za 15-20 e by to vedela navariť sama a lepšie. 😀
85 x 100g = 8500g / 500g = 17 ks pudingov (napriklad aj za 30-35 centov) + 9 l mlieka + nejaký cukor

Mohla by to variť každý deň čerstvé alebo aj do malých doziciek a pripadne aj s piškótami na druhý deň mat pripravené. 🤷‍♀️ Fakt uvariť puding nie je veda a nestojí to ani čas.

lenkasarka
31. mar 2025

Ale dámy veď to neplatí z vašej peňaženky tak nech kupuje aj 500 pudingov mesačne vám to môže byt jedno.