Ako sa brániť proti kolegyni?
Ahojte žienky. Vytvorila som si teraz nový nick, nakoľko potrebujem poradiť v dosť citlivom probléme v práci. V práci mám kolegyňu, ktorá mojej nadriadenej posúva o mne nepravdivé informácie, škodí môjmu menu, manipuluje s nadriadenou, zámerne na ňu tlačí, aby mi dala výpoveď a šla proti mne v zamestnaní. Jedným slovom, ovplyvňuje ju v môj neprospech. Nechápala som, čo sa deje, odkiaľ zrazu ide o mne to množstvo nepravdivých informácií a prečo začala nadriadená voči mne vyvíjať tlak, aby som si dala výpoveď doslova až na hrane zákona. Tento týždeň som si však našla v schránke obálku s papiermi, na ktorých sa nachádza jej komunikácia s ešte ďalšou kolegyňou o tom, ako na nadriadenú zatlačia, ako ju nahovoria, aby spravila kroky proti mne, ešte aj s množstvom hanlivých vyjadrení na moju adresu, ktoré jej tiež podsúvajú. Je to však ich súkromná komunikácia na facebooku. len medzi nimi dvomi. Má však dopad na moju prácu, nakoľko som tlačená k výpovedi a zároveň aj spoločenský dopad, lebo sa snaží tie jej vymyslené informácie šíriť do okolia. Že nie sú pravdivé a že to celé je jej manipulácia dokazuje tá súkromná komunikácia, ktorú som obdržala. Ako sa v takomto prípade brániť? Je možné tie papiere ukázať mojej nadriadenej aj verejnosti a dokázať tak, že všetko to je jej práca, lebo má osobný problém voči mne?

@candii možno sa spoznala 😀