Ako sa naučiť korčuľovať na ľade?
Ahojte. Môj manžel ma chce zobrať korčuľovať, no ja to neviem a on nevie že to neviem. Je mi to extrémne trapne. Máte nejaké rad ako sa to naučiť?
Nešpekuluj s tým, že akože vieš korčulovať, keď nevieš. Buď normálna dospelá žena a vykomunikuj si to s mužom. Lebo za 10 minút sa to fakt nenaučíš ak si športové drevo.. Mám dvoch synov, jeden sa naučil korčulovať za jeden deň. Druhému to nejde ani po niekoľkých veľa razoch na ľade, a určite mu nepomôže ani keď sa bude tváriť, že to vie...vyzerá smiešne.
môj muž 40tnik nikdy nekorčuloval. cez vikend sme boli s deckami, išiel aj on na ľad. obehol pár krát pomaly zopár koliečok a na konci... cca po 1.5 hod. mu to išlo už super. nič trápne. potom mal velku radost a uz sa tesime nabuduce.
@madeincssr Ale ona sa chce naučiť korčuľovať okamžite, aby to muž nepoznal. Už odhliadnuc od tej absurdnosti, že je jej trápne priznať , že to nevie, tak rady, že za 10 minút to vie, sú úplne mimo. Ona potrebuje fyzicky ísť na ľad a tam to skúšať a skúšať. Ak je muž športovo nadaný, tak práve on je pre ňu v tomto výhra, lebo jej to bude vedieť vysvetliť, korigovať chyby a dávať príklad a dobré rady. Za desať minút dokáže niekto športovo nadaný spraviť pár krokov vpred, ale to je len úplný začiatok.
To som pisala preto, lebo ti tu pisu, ze za 10 minut to vies.... nevies.
Bojíš sa priznať, že nevieš vec, ktorá vôbec nie je samozrejmá, muž ťa nechce učiť... divné manželstvo... tak máš tri možnosti. Buď mu na rovinu povedať, že to nevieš a ani sa nechceš učiť, alebo mu povedať, že potrebuješ niekoho, kto ťa to naučí (na štadióne sa opýtaj, budú vedieť dať minimálne kontakt na trénera), alebo mu klamať a detinsky sa do konca života vyhovárať, prečo nemôžeš ísť na korčule s nim, hoci korčuľovať vieš.
Prepáč ten tón, ale toto je fakt tak neuveriteľný prípad, že nemôžem uveriť, že si svojprávna dospelá žena. Jedine, že tvoj muž je sociopat, ktorý ťa za to, čo nevieš bude ponižovať a trestať a to snáď nie je.
No môj manžel nevie na rozdiel odo mňa a starších detí korčuľovať ani lyžovať, nechápem, že sa dokázal priznať, a že som sa s ním rovno kvôli tomu aj nerozviedla, keďže ani len nemá snahu sa učiť lyžovať... (Akurát ľadové korčule 2x v živote vyskúšal)... 😀 Výhodou je aspoň, že môže strážiť mladšie deti a ja športovať 😀 Inak tie ľadové korčule po dvoch hodinách mu už celkom išli, ale dosť pomalé tempo mal. Neexistuje, aby autorka nejak skoro vedela držať tempo so skúseným korčuliarom, na klzisku sa budú iba míňať...
Autorka, ak budeš stáť 1x na korčuliach, tak prvé "kroky" skusaj akoby si pochodovala, čiže snaž sa doslova kráčať, ale ukladaj nohy akoby zvrchu. Takto sprav tri-štyri kroky a nechaj sa chvíľku viezť. Keď toto zvládneš bez toho, aby sa ti nohy podlamovali v členkoch a dokážeš stáť rovno, môžeš začať skúšať "citróny". A potom "vlnovky". A keď v tomto naberies aspoň trochu istoty, tak začni "vetvičky", čiže odrazy raz jednou raz druhou nohou. Po pár hodinách týchto cvikov budeš vedieť aspoň ako tak ísť dopredu. Chce to len tréning.
Co mate za problém,mne musel muž urobiť pred pôrodom,lebo cez brucho sa nedalo a to bolo nepríjemnejšie ako povedať,že sa neviem korculovat a ani ja sa neviem
Môže teraz chodiť aj každý deň na ľad, tak sa to sama nenaučí tak, aby si manžel nevšimol, že korčuľuje prvý krát. Nie, prešuchanie sa z jednej strany klziska na druhú nie je vedieť sa korčuľovať, teoretizovanie nepomože…
ale v tomto prípade je to fakt jedno, niekto sa snaží o trapnu diskusiu za každú cenu. Chodia spolu rok, manželia sú pól roka, deti nemôžu mať ( asi preto sa hrnuli do toho manželstva ) a ešte k tomu samozrejme muž je taký, že by ju určite odmietol naučiť korčuľovať 🤦♀️ Preto je oveľa jednoduchšie pozbierať rady na internete, pripadne si pozrieť pár YouTube videos o korčuľovaní a v sobotu s ním môže rovno vybehnúť na ľad. Potom sa sem príde poďakovať, ako ste jej vysvetlili tú techniku korčuľovania tak perfektne, že manžel nič nespoznal….
Autorka - koľko máš rokov 12-14? Baví ťa to? Skús si nájsť veku primeranú zábavku
@annm81 mne je úprimne jedno či nejaká ženská mi budee veriť alebo nie.. nemám 5 rokov a kopu času aby som su potrebovala vymýšľať
@mnamko smutne že tu vserky spomínate deti a pôrod, no ja deti mať nemôžem🙂
@sisaka milá sisaka, nemám čas na vymýšľanie si pi.ovín 🙂 normálne som sa spýtala na rady na korčuľovanie. Namiesto toho mi tu vypisujú ze mám počkať na pôrod a deti, pritom som tu napísala že deti mať nemôžeme. Tupé
nevien furt co je na tom trapne a neviem preco si si brala chlapa po pol roku co by odmietol aj taku kravinu ako naucit manzelku korculovat....ale odpoved je jednoducha - vacsina stadionov ma kurzy pre zaciatocnikov tak smelo vyhladaj najblizsi a bez sa korculovat podla pokynov, vela zdaru
@fairyy ja som taká povaha, mne je trapne veľa veci ale to len tak niekto nepochopí. Lebo som si ho zobrala a tebe do toho hovno. 🙂
Damy, ved sa tu nehadajme. Naco je to dobre urazat sa navzajom. Ludia su fakt rozni, velmi rozni. Skusme aj tu "trenovat" respektovanie sa, aj ked ide o velmi rozdielny nazor, pohlad na vec.
neboj sa to bola basnicka otazka, mna to vobec nezaujima... iba som ti poradila kurz korculovania ten si si nevsimla v mojej odpovedi
Darmo sa ofučuješ. Baby Ti radia dobre. Ešte nikto sa nenučil lyžovať, ani korčuľovať z popisu od niekoho na nete. Ďalšia vec, že je totálne nevyzreté báť sa povedať vlastnému mužovi, že nevieš korčuľovať. Akože keď nabúraš auto, keď dostaneš výpoveď, keď ochorieš, sa budeš tiež báť?A odkiaľ ty vieš, že on by Ti nepomohol s učením?Tak to si si vzala potom pekného...správaš sa ako nevyzreté decko. "Drahý, rada pôjdem s Tebou na klzisko, ale ja korčuľovať neviem, v detstve nás k tomu neviedli." To je fakt taká raketová veda?Stráviť spolu čas pri učení nového na klzisku v predvianočnom čase je šanca na romantiku a budovanie "prepojenia". Ako chodíš kakať, to ti nie je trápne, že Tvoj muž vie, že ideš na WC?Asi na takejto úrovni sú tvoju starosti. Tak sa uvedom a nenavážaj tu do báb.
Neverim, že taká papuľnatá máš problém povedať mužovi, že nevieš korčuľovať. Aháá, podá žiadosť o rozvod, či rovno ti hlavu odtrhne 🙄
hlavne sa daj do mierneho predklonu...uplne vystretemu cloveku sa neda korculovat , ani dobre drzat rovnovahu, damske korcule mavali zubky, tie su dobre na odrazanie...nohami pohybuj mierne do stran...pridaj prirodzeny pohyb ruk...a ides...hlavne sa nevystieraj...a nemas co pokazit, a uzivaj si to , je to prada...
Jaaaj taaaak.Tak najvyšší čas ísť s kožou na trh. Ved to nie je nič hrozné a manžel ťa rád naučí 🤩
@annm81 Aj mne to príde celé riadne smiešne 😂. Neviem si predstaviť jeden normálny dôvod aby človek nemohol pri takejto veci povedať pravdu.
tiež mi to nebolo príjemné priznať, ja zase neviem lyžovať. ale manžel mi zaplatil kurz a bola to nakoniec sranda. normálne mu to povedz🙂 a naučí ťa
@luxus10 Zúbky sú bežné aj na pánskych korčuliach a naopak, nemusia byť na dámskych- nie je to delené podľa pohlavia, ale podľa druhu korčulí, resp. ich určenia. Rozhodne sa nepoužívajú na odrážanie. Niektorí ich využívajú ako brzdu, čo ale nie je práve korektný spôsob brzdenia. Zúbky využívajú krasokorčuliari pri skokoch.
@luxus10 Ak ťa to niekto takto učil, učil ťa to nesprávne. Otvor si prvé video, čo ti vyhodí youtube na tému krasokorčuľovanie, kde budú mať všetci korčule s dlhými nožmi a zúbkami. U mňa to bolo toto
https://www.youtube.com/watch?v=eoMkWIA2jVY. Na začiatku máš, ako sa odráža dopredu - tlačením nohy do strany. Zúbky tiež nepoužíva na pohyb dozadu, ale len pri krasokorčuliarskych figúrach.

@annm81 iste, mas pravdu. Ale cloveka, ktory sa chce naucit nieco nove (kde navyse motivaciou je nielen kvoli sebe, ale aj kvoli partnerovi), asi nema zmysel odradzat/strasit, skor podporit ho. Ved dospely clovek ma rozum, nemusi (nebude) zbytocne ohrozovat inych. Vzdy sa da najst na klzisku (ci zamrznutom jazere) miestecko pre prve skusanie si. Nemozeme (ani nechceme) byt vo vsetkom takmer profesionali, chceme mat len radost z pohybu a partneri spolocny zazitok.