Ako sa prestať trápiť názormi druhých ľudí?
Dobre ráno a krásny deň želám.
Veľmi ma trápi, keď o mne niekto nehovorí pekne, keď ma kritizujú alebo sa mi smejú? Ako sa tým netrápiť? Včera som sa napríklad dozvedela, že nevyzerám byť podľa fotiek za vodou, teda finančne zabezpečená, hodil mi to do tváre kolega, ktorý si pozeral moju fotku na FB (mám len jednu viditeľnú foto, všetko ostatné pre priateľov). Dosť ma to urazilo a už mi to šrotuje v hlave a som kvôli tomu smutná a cítim sa ako nímand 🤦
@saluda To keby som vedela tak to neriešim 🙂 Vždy mi akosi príliš záležalo na tom, aby ma druhí brali a nikdy som nezniesla kritiku (neoprávnenú), narážky, urážky, vždy sa ma to dotkne viac ako je zdravé.
A preco riesia to, ci si za vodou alebo nie si. Je to dost cudne. Ved to nie je tema, ktora sa ako prva riesi, ked si pozrem kolegynu na fotkach na fcb. To znie, akoby si sa tym v minulosti chvalila niekomu z prace, preto si vsimaju prave tuto temu.
@kassandra25 Vôbec nie, už som sem písala prečo toto použil, bavili sme sa o Londýne, on si chválil ako tam je dobre a pritom Londýn je už skôr moslimský než európsky, navyše kriminalitou, násilím a vraždami predbehol New York, on s tým nesúhlasil a povedal, že ja viem hovno, že keď pozerá na moju foto, nevyzerám, že mám peniaze a teda že som musela žiť niekde v chudobnej časti keď toto hovorím.. skrátka ja som nežila v tých super častiach Londýna tak nič neviem 🙂 To ale stále neznamená, že sa to tam nedeje.mozno nie v tých bohatých, ale tak taky boháči tam majú ľudí, čo im strážia dom, ale je to žiaľ realita nie len Londýna, ale celého Anglicka.
@kassandra25 Takže inými slovami, ja som chudera bez peňazí, ktorá žila v nejakom geethe ako to tu už jedna milá dáma spomenula, lebo ak by som mala prachy tak by som žila v lepšej časti kde sa toto nedeje. 🙂
Pre boha, no to su problemy. Aj moj muz zil v londyne a nikto sa tym nikdy nezaoberal, ze v ktorej casti. Musis odpovedat, ze : cestovala som, mam precestovane aj to, aj to krizom krazom, nebola som len na jednom mieste. A hlavne je aj tak naucit sa tam jazyk alebo ked uz tak ziskat aj nejake referencie z dobrych podnikov, ako to, co riesi tvoj kolega. Ale to, ze si ta vsima, nieco naznacuje, mozno chce ist s tebou na kavu, kde by sa rad dalej skriepil a urazal ta, kde co je atd, sa ho spytaj, ci mate dat taku kavu mimo roboty, kde by sa prejavil este.
Na to časom prídeš aj sama. Neviem koľko máš rokov, či máš deti. Aj ja som sa podcenovala, hlavne ešte ako slobodná a bezdetná, ale rokmi som prišla na to, že nie som ani taká škaredá, ani hlúpa a neschopná, ako sa mi hlavne v detstve niekto snažil nahovoriť. Žiaľ našu výchovu nezmeníme, ale svoje myslenie zmeniť môžeme, ak naozaj chceme. Prijmi samu seba takú, aká si. Máš určite kopu skvelých vlastností, tak ich v sebe objav a začni si vážiť samu seba. Odrazí sa ti to v tvári, správaní a zrazu zistíš, že svet nie je taký šedivý, ľudia takí zlí a za ich nepekným správaním sa skrýva ich vlastné trápenie. Budeš sa na tých ľudí pozerať inými očami, s porozumením, že oni sami to majú ťažké, ak sa takto správajú. Človek, ktorý je spokojný so sebou a svojim životom, necíti potrebu ubližovať iným. Jedno pekne nadväzuje na druhé. Začni s asertivitou a uvidíš, že všetko okolo teba sa začne postupne meniť. Nie je to proces na týždeň, je to na roky, ideálne celý život. Pracuj na sebe, uč sa byť lepším človekom. Odrazí sa to na tom, čo vyžarujes a ako sa správaš, okolie to bude zrkadlit, začneš k sebe priťahovať tých spravnych ľudí, z tvojho života vymiznú tí negativni a to ta zase povzbudí k ďalšiemu kroku.
Ak mate priatela ... uprimne srat na kolegu ;)
Kazda asi mala kolegynu alebo kolegu co nic ine neriesi iba co si kupi, oblecie ... fotecky jedal v restikach... no povedzme si koho to zaujima... budte stastna s tym co mate ;)
Ja ti len poradim ze sa na take reci vyspi a chod do fitka cvicit alebo doma. Sprav nieco pre tvoje sebavedomie. Mna tiez raz dorazil zastpujuci sef hlaskou (bavili sme sa o rodine) 'ze mi urcite nevydrzi manzelstvo lebo moj manzel ma nizsie vzdelanie ako ja' Lebo pozna take pary co sa rozviedli' a ja ze prosim?Ako ma to dost urazilo ale bola som tehotna v 8mesiaci uz som sla na matersku. Tak som to riesila v hlave dost dlho. Keby som to povedala muzovi asi by mu rozbil usta 😬.
Mňa tiež trápi ak sa niečo o sebe dozviem, fakt netuším, či iným ľuďom to naozaj dokáže byť suma fuk, ale mňa tiež dokazu reči druhých uraziť.. podľa mňa to je o mojom sebavedomí, zväčša myknem plecom a prejde má to, ale chvíľu ma to trápi.. vždy si však poviem, že ako to prislo, tak aj odíde a potom na to.zabudnem.. nikto nežije môj život len ja, od nikoho nic nečakám a nechcem, tak si s rečami môžu vytriet viete čo.. ale mrzieť to chvíľu mrzí a naozaj netuším ako to iné ženy dokážu preskočiť.. 🤷
Ľudia su všelijakï, niektorí len drzí a hlúpi a nevedia kde je hranica toho čo by si mohli dovoliť povedať, niektorí sú hnusní naschvál a majú radosť z ponižovania či zosmiešnovania iných. Mna skôr udivuje že to tak riešiš... Veď sama vieš, že za vodou niesi tak? V podstate mal pravdu, akurát to nemal prečo komentovať. Ale bohužiaľ povedal... To je jeho vizitka.. No očividne by si ty chcela byť niekde inde finančne, keď ťa to tak serie...a preto treba niečo robiť.. Keď si spokojná s tým čo máš, nemalo by ťa to tak trápiť. A mimochodom.... za vodou nebude ani on... Alebo má byt, dom auto a podobne bez hypotéky? Má nejaké ďalšie pozemky, ma rozbehnuté vlastné podnikanie? Má úspory, pripadne nejaké ďalšie domy ci apartmany niekde v zahraničí v dovolenkových destináciách?? Toto su ľudia ktorí si môžu povedať že sú za vodou - aspoň u mňa...zabezpečená ja aj moje deti dobuducna...A tí, ktorí toto majú nemajú 25 ani 30,niektorí ani 40 😉 sú to často páni od 50 vyššie a že takých poznám viac, ale hlavne tí nemajú potrebu iným rozprávať také veci... Takže nie, podla mna nieje za vodou ani on..
Boze moj! Nie si za vodou, co si sa i dozvedela... A teraz co? My sa mame super...nemusim kupovat lacne jedlo, veci v sekaci, ci na ali... No i napriek tomu kupujem rada v bazariku tu na mk (hoc nove, nenosene, ci raz oblecene veci, obuv vyhradne novu), ci v mall u batu, ci sportisimo online vo vypredaji, nemame kablovku, lebo nam ju netreba, pozrieme, ked deti spia cosi na kodi, nemame auto, nie preto, ze by sme nemohli, my nechceme, a itak stale niekde sme... Pre niekoho su ludia bez auta socky 😂😂😂 mame vlastny byt v ba, bez pomoci rodiny... A je mi srdecne jedno, kto ma ako hodnoti. V zivote staci pokora, itak je najdolezitejsie zdravie, az to pochopis, nebudeTa trapit blbost ohladne penazi. Pokial mas kde byvat a nie si hladna... Priatel/ka v zivote staci aj jedna, len nech je skutocna... 🙂
..citala som asi len prve 4 prispevky...
Ja som tiež citlivejší človek. Ale naučila som sa nebrať to vážne a hlavne keď to chvíľu boli rýchlo to viem zahodiť za hlavu spomeniem si na mojich milovaných doma a na kopec povinností čo ma čakajú a hneď ma to prejde.🙂
Nie je tvojou povinnosťou vyzerať, že si "za vodou". Kopec ľudí nikdy v živote nebude za vodou, lebo musia platiť hypotéku, potom prídu deti, nejaké ochorenie v rodine a pod. A na také debilné komentáre vôbec nereaguj. Asi ti závidel, že ty si žila v Londýne a máš reálne skúsenosti a on nie.
To co si myslia druhi,nie je nasa vec,ale ich 🙂 vzdy to vypoveda len o tom cloveku,ktory si to mysli,nie o tom cloveku,na ktoreho adresu sa to vztahuje.ved napriklad o mne moze jeden clovek povedat ze som leniva,a druhy ze som pracovita,a pritom som stale iba jedna,rovnaka 😀 aka teda som,leniva ci pracovita? 😀 je to len jeho pohlad na vec,z hladiska toho,co v zivote zazil,aku mal vychovu,ake programy a vzorce ma v sebe,v akej situacii ma zazil... ale nie je to skutocny obraz o mne,je to len jeho predstava 🙂 ked som si toto uvedomila,prestalo ma naozaj zaujimat,co si o mne ktokolvek druhy mysli.je to uzasny pocit slobody
Snaz sa vsetko obratit na srandu,kludne zasranduj aj o sebe..Ja by som si pozrela jeho fotku a splechla nieco jemu..Keby ta mala urazit kazda prkotina,tak naozaj si hodis maslu..Vacsinou urazaju a ohovaraju ludia co maju sami so sebou komplex..takze by som sa tym netrapila..
A ja zase zvyknem reagovat odfajcenim 😀mna vzdy vie napadnut taka hlupa poznamka a je mi jedno ci sa urazi... urazil on mna ja donho dva krat 😂ser nato proste mne jedna tetka hovorila co bola z moju babku pozriet ze fajne som pribrala po tehotenstve asi sa mam dobre .. taka rypacna babka a ja jej hovorim no jasne teta mam sa fajne aspon vidno ze mam co jest.. ale ani na vas nevidno zeby ste trpeli hladom 😀tiez ste "fajna"
Ja by som sa ho spýtala ci je on za vodou alebo ci tu vodu vôbec niekedy videl. Asi nie keď súchá 8h nohami v práci. Takýchto tajtrlikov milujem.
A ešte ma napadlo jedno-byť za vodou je relatívne. Pre prachaca môžem byť chudera, pre bezdomovca prachacka 😀 A poznám ľudí čo vyzerajú ako bezdomovci že máš chuť im dat pár € a oni sú ťažko za vodou, bývajú vo vilách, jazia drahými autami na drahe dovolenky. A potom takých co sekajú cavov, kúpia si drahé auto ci byt, no ledva majú na splátku, ale budú hrať formu pred ostatnými, že na to majú....
Ale ved to su take typicke zaparacky a podjeby od kamosov, kolegov, neviem my tak stale srandujeme a doberame sa. Nic v zlom ale ty asi niesi taky ten typ co je pre kazdu srandu ze? 🙂
@joannita Toto bolo niečo iné, žiadna sranda 😊
To sú taky "rychlokvasenci".. Co si o sebe myslia, že sú niečo viac a pritom si to úplne hovnicka v živote. Normálny človek co sa ma naozaj dobre, nemá potrebu ľudí zhodiť, či sa im takto vysmiať.
To si ani nevšímaj.. Ži si svoj život tak ako ty chceš a ako ti vyhovuje.
Prečítala som iba tvoje odpovede a prvé čo mi prišlo na um je že to evidentne ty máš problém a nie ten arogantný asi narcis ale tiež nevieme prečo tak povedal, prečo ťa takto napáda či to nerobí lebo ma na to dôvod, hoci to je detinské. Ale ty ho tu tiež dosť urážaš takže.......... mne tiež raz niekto napísal "isto si chudobná lebo máš jeden zub krivý aj inej farby" bola som rada že sa preukazal hned a netratila som nim cas
Myslim, ze Tebe nechyba byt "za vodou" ale skor zdrave sebavedomie. Keby si ho mala, tak by si mu povedala, ze je k....ehm chudak a nech si hladi svojho alebo by si sa zasmiala a dala mu za pravdu, tym by si ho odzbrojila😉
Kvoli takemu sa citis ako nimand? Mozno preto, ze do seba nechas rypat takych primitivov a neukazes im, kde je ich miesto. To sa nemas ani trochu rada? 🤦🏻♀️ Si krasna, uzasna osoba a nedaj sa oklamat nejakym ohovaranim, pretoze Ty vies, aka je pravda. Bodka♥️
nech si kazdy mysli co chce, je to jeho vec co si mysli, nie moja.

Prečo jeho trápi, či si ty za vodou a prečo trápi teba, že jeho to trápi?
Popracuj na sebahodnote, bude ti potom jedno, čo si kto o tebe myslí. Okrem toho, takto komentujú ľudí hlavne tí, ktorí majú sebavedomie často ešte vo väčšej prdeli, ako ty to svoje 😜