Ako sa pripraviť na dobermana bez skúseností?
Chcela by som si zaobstarat dobermana ale nemam ziadne predchazajuce skusenosti so psami, vsade pisu, ze je vhodny do ruk skuseneho majitela ale mne sa toto plemeno nesmierne paci, velmi po nom tuzim, som schopna pre neho obetovat cas, peniaze aj vycvik ale nemam s tym ziadne skusenosti. Co by ste mi poradili?
@elmivelmi nepáčia sa ti staré psy? A není si náhodou teraz ty sebec? Ja do nich investujem, sú to členovia rodiny chodia s nami na dovolenky aj všade. A nieje to umelo predlžovaní život...aj dôchodca si dáva lieky aby mu bolo lepšie. Samotná strava nestačí a hlavne ak dávaš aj ľudsku stravu (čo ideálne by bolo nedávať) tak to nevie už vôbec stráviť
@elmivelmi uzavriem to tym, ze minimalne v nazoroch na temu psov sa nezhodneme. Citala som nejake ine diskusie, kde si prispela a mam pocit ze psa si nikdy v zivote nemala.
Povel k nohe je zaklad ale neda sa uspokojit iba s tym a psom sa treba venovat ale co, ved staci potom zhodnotit, ze pes je posahany.
Ahojte, nahodou som natrafila na toto forum a chcem sa spytat ci sa tu nenajde najaka dobra dusa, ktora by si osvojila 2.roc.dobermana? Je to psik, na ludi reaguje dobre aj na “cudzich” aspon co som si vsimla a viem. Je v zlych podmienkach, kde sa mu majitel nevenuje, “zabuda” mu kupit sem tam granule a ked som ho teraz videla, tak mi puklo srdce. Je podvyziveny na kost, a to doslova, na prechadzky nechodi, je len vo vybehu o cca 15-20m2, nezateplena buda a nejaky dotyk alebo prejav naklonnosti nehrozi, kedze majitel na neho “nema cas”. Vedel by mu niekto pomoct? My si ho zial zobrat nemozeme, uz mame 2 psikov, utulkaca a 7mesac.stena a k tomu 2 male deti :(
@timea90 ahoj ešte ho mate

@natall113 mne sa take stare psy ale ani nepacia.Ja by som takto neinvestovala a nepredlzovala zivot.Ma stravu,staci.V prirode tiez musia zvierata vyzit z jedla.To pre mna je zasa len novodoby farma trend-ako vyhadzovat peniaze.Celkovo aj chemicke vitaminy pre ludi nie su nic moc,telo ich tak nedokoze spravovat ako zo stravy.
@erika237 mozno mas pravdu kolia hl ma tada sa ucit veci,ale pre mna je zaklad povel k nohe,a to ked zvlada som s tym uplne v pohode.