icon

Ako sa riešia prípady nenablokovaného tovaru pri samooblužných pokladniach?

29. dec 2024

Ahojte, dnes predomnou platil v Kauflande parik, ktory nakupoval skenovanim tovaru cez appku. Pri nahodnej kontrole predavac zistil, ze 3 ks nemali nablokovane a zavolal ich bokom. Oni sa samozrejme tvarili prekvapene, mali plny kosik nakupu, ale nejdem sudit ci to bolo omylom alebo naschval. Vie mi niekto povedat, ako sa riesi takyto pripad? Rata sa to ako kradez? Ja si appku pre istotu vzdy 2x pozriem ci mam vsetko, ale aj tak mam vzdy “stres” pri nahodnej kontrole 😂 ako ked mam elektricenku a pride revizor

Strana
z3
saxana000
30. dec 2024

Raz sa stalo aj mne pri nejakom balenom salame pritom dam ruku do ohna ze mi ta blbost na skenovamie pipla kod ked som ho davala do tasky.normalne mi to tam na pokladni doblokovali.ked mam 150eurovy nakup nezavru ma snad za balicek salamu za euro co tam nemam.nahodeny..potom ma na dalsie nakupy 3x za sebou vyhodilo na kontrolu asi to vedia zadat do systemu alebo ja neviem.

luccija
30. dec 2024

@adri266 v sklade po tom behajú myši, chytajú to x krat ľudia a tebe sa hnusi pás pri pokladni?
Veď aj ten scanner mohol chytať usopleny zákazník.
Autorka nič sa nestane vieš koľko ľudí žerie rovno v obchode😆aj ich vidia na kamere a čo spravia?
Ja som dnes videla ako pani vyobliekana madam trhala z ďalšej reďkovky pár guličiek v Lidli a vložila si do sacku k tej prvej.A reďkovka stala 59 c ľudia sú hovada

macko1983
30. dec 2024

Mne sa raz stalo,vždy mám nákup za 150 a viac eur,skener mi nenablokoval sójovú tyčinku, brala som tri jednu nenablokoval a to som zadávala množstvo. Predavačka z toho nerobila žiadnu vedu,nablokovala tyčinku ja som zaplatila a odišla, ale teda hanba riadna.Ešte doma som sa rozdrapovala a pozerala na bloček,nechápala som.

rommie
31. dec 2024

Ved tie samoobslužné pokladne sú otras, včera v lidli 4x musela prísť predavačka lebo niečo nešlo a z toho raz mi naskenovalo 300 g dezert 3x a vôbec tej váhe nevadilo, že sú len 2. Vždy si hovorím ze som tam naposledy, ale potom keď vidím tie rady pri klasickej pokladni tak aj tak idem do samoobslužnej 😆 ale kedze im to takto funguje, musia počítať aj s prípadmi ako autorka opisuje

ekira1
31. dec 2024

Funguje té úplne jednoducho. Na blokovanie cez scener používate svoje číslo club karty, kaufland karty atď. Je to nastavené, že dá kontrolu dajme tomu každý 10ty nákup. Keď pri kontrole niečo nie je naskenované, normálne to zaúčtuju a zaplatíš, nič sa nedeje. Ale už tvoje číslo bude v databáze a kontrolu budeš mať dajme tomu každý 8my nákup. Čím viac chýb, tým častejšia kontrola. Taktiež na kasách si môžu zapnúť kontrolu keď je menej ľudí a nabehne kontrola nákupu každému. Pretože ľudia veľmi rýchlo prišli na to, že sa dá cez samoobslužné dobre kradnúť. Kradli celé košíky, preto už hádam všade sa dá vyjsť len s pokladničným blokom, tak aspoň neukradnú celý nákup.

radkasswe
31. dec 2024

@enya00 ty si to volaj krádež ale ja som nebola na školení pre samoobslužné pokladne a počty mi moc nejdú tak stane sa ....

slniecko3108
1. jan 2025

@jankalukasova Áno je to rozdiel.... A veľa závisí hovorím aj od sbs... Poklopem mi sa snažíme byť naozaj ústretový v akejkoľvek situácii či je ťažká či ľahká... Hoc príde zákazník a hneď z rána nás vytočí do vyvrtky.... Náš takisto ako zamestnancov veľakrát skontroluje sbs či sme všetko nablokovali... A aj nám sa kľudne môže stať že nám niečo nevzalo... Čiže ani my nie sme neomylný... A vždy sa všetko dá pekne riešiť... Bez hádok a stresu

jankalukasova
1. jan 2025

@slniecko3108 ono záleží aj od konkrétnej predajne. Verím, že sú aj lepšie Tesca a horšie Kauflany ale v tom miestnom je to trvalý a zjavne nezvratný stav. Po tom poslednom "vystúpení" som písala sťažnosť. Také čosi sa mi s "mojimi" tetuškami v Kauflande nikdy nestalo. Tam sa vždy aj zasmejeme, pokecáme. Nie sú zduté. Najlepší bol jeden pán, ktorý tam pracuje, kým boli len samoobslužné pokladne bez scanerov, tak som bola na veľký nákup (ale fakt veľmi veľký).. a idúc k samoobslužnej kase, ma objal jednou rukou okolo ramien a druhou odklonil vozík na normálnu kašu a hovorí:"Nooo moja zlatá, pocte pekne ke mne, chcete nám tu samoobslužnú kasu zavariť? Pekne si to tu vylozte, ja Vám to šecko nablokujem raz dva". 🤣 A týždeň na to rovnaká situácia... A len pozrel na mňa a hovorí:"Som Vám už minule hovoril, že toto nemožete". Neskutočne zlatý bol.

martin96321
2. jan 2025

@maranco Uz sa tesim ked pojdem v buducnosti do bordelu))))))

oskvarka
2. jan 2025

@radkasswe wow ako malokedy ma nieco odrovna co tu dievcata pisu .. ako ked sa nechas uniest emociami niekedy to nieje prijemne citanie ale toto ma odrovnalo... prepac ale umyselny podvod pri pokladni nazves tym ze ti pocty moc nejdu?.. moje deti miluju tie pipace preto rady chodia do tesca .. ja mam z toho trochu stres lebo presne sme dvaja niekedy nieco zabudneme pipnut a teda ako nakupujeme ekonomicky v zhladom na rodinnu situaciu kedze zijeme s jednev vyplaty a je nas 6 takze ideme po akciach .. ale ak sa nam stane ze aj pri aute pri prekladani tovaru zistime ze nieco sme nenablokovali tak aj moj 10 rocny syn vie ze sa ma k tym pokladniam vratit a ma to doplatit ...

ayato
2. jan 2025

@radkasswe v politike by si sa uživila 😃 a ani v osade by si sa nestratila. Chváliť sa tým, že som zlodej, odpadnem.

veronikaszabova
2. jan 2025

@radkasswe chvalit sa tym, ze si krava a vedome kradnes. Woow, dno spolocnosti.

masinka
2. jan 2025

Este sa mi nestalo ze by som mala nieco nenablokovane, ja mam skor opacny problem, iniciativne deti, takze pridem domov a zistim ze mam namiesto 2 suniek bloknute 4 a podobne.
Inac, vo velkom Tescu v Ba zacali ludom "platit" za to, ze idu na samoobsluznu pokladnu, na blocku su za to pripisane extra CC body, sice je to "len" 1% zlava, ale aj to potesi. U nas v malom dedinskom to nie je, asi je to viazane na tie pipaky, to u nas nemame a tu nas motivovat netreba, obvykle su aj tak klasicke pokladne zavrete a jedna ustvana predavacka doklada tovar a medzitym dobieha k tym 4 samoobsluzny, takze aj tak vsetci ci chcu, ci nechcu idu k samoobsluznym.

mandzula
2. jan 2025

@rude_baby myslis to tak, ze ak to nepresiahne 700 €, nie je to kradez?

simsalabim
2. jan 2025

@radkasswe to je aka vyhovorka, ze si nebola na skoleni a pocty ti nejdu... ved pipnut tovar vie male dieta a pocta to za teba. Mas 3 dzusy, pipnes postupne kazdy jeden. Ake pocty?

radkasswe
2. jan 2025

Ja nie som povinná si sama blokovať tovar a tak isto v autobuse mi nepovie šofér vystriedaj má ale keďže to zverili do rúk mne tak si spravím zamestnaneckú zľavu 20-30€ na nákup...

maranco
2. jan 2025

@radkasswe nenastúpiš do autobusu kde šofér nepredáva lístky, ale si ho máš sama nablokovať v automate podľa času jazdy a ešte si ho aj sama označiť po vstupe?

veronikaszabova
2. jan 2025

@radkasswe tak nelez na samoobsluzne pokladne! 🤦

rude_baby
2. jan 2025

@mandzula krádež to je, ale nemyslím, že to budú nejak extra riešiť a zlodej tiež nedostane žiadny extra trest...

mandzula
2. jan 2025

@rude_baby ak to obchod nahlasi, riesit sa to musi, trest bude pokuta.

zuza2252
4. jan 2025

@ekira1 no neviem ja som.ani raz nezabudla nič nablokovat cez skener a kontrolujú skoro každý nákup.Ale môjho muža to baví tak nech si skenuje.Ja keď idem sama tak idem na samoobslužnú skener neberiem

ekira1
4. jan 2025

@zuza2252 môžu si I oni zapnúť kontrolu. Zrejme im chýba veľa tovaru, tak si zapli kontroly. Mne paradoxne vychádza kontrola na malých nákupoch, veľké ani nie.

romino
5. jan 2025

Omyly sa mozu diat pravidelne. Napr. som mal nezrovnalost, ze som akoze nenaskenoval daky jogurt.
Poslali ma vsetko vylozit na pas.
A tam vo vysledku - rovnaka vysledna suma.
Dimahal aom sa teda, ze v com je omyl. To uz oni vraj spatne pozriet nevedia, co bol obsah skeneru.
Zistil som az doma.
Problem je, ze ludia robia bordel na predajni, miesaju tovar.
V pripade jogurtu , bola to len ina prichut, podla obalu min. rozdiel, nevsimol som si.
Naskenoval som iny, a dal x5 na skeneri.
Pritom som tam mal zamiesany aj trocha iny ....a just ten skenovali pri nahodnej kontrole.
Odvtedy na toto davam vacsi pozor, detailnejsie pozriem obaly cokoladok, keksov ...uz sa mi to stalo skoro znova medzitym.

romino
5. jan 2025

@radkasswe vsak povinna nie si sama si skenovat, je to len moznost ktora casom prisla.
Zaujimave, takto vselijako si obhajovat kradnutie.

masinka
5. jan 2025

@ekira1 tiez tak nejak, ideme cez vikend na velky nakup za 100 E, kopcom vozik a nic, potom idem kupit 1 zemlu a sup, kontrola, asi sa im to zdalo podozrive ze co tak malo zrazu 😂

Strana
z3