icon

Ako sa správne zachovať?

4. jan 2023

Ahojte dievčatá, poprosím vás o názor na nasledujúcu situáciu:
Na silvestra som si objednala občerstvenie. Malo byť doručené o 8:00. Okolo 8:00 nikto nevolal ani nepísal. O 8:10 a 8:12 som volala na firmu kde som občerstvenie objednávala, prečo zatiaľ objednávka nebola doručená. Nikto mi nevzal telefón. Tak som išla a občerstvenie dokúpila sama a odišla som preč. O 8:40 mi volal vodič, že už to veze. To už som nebola doma a neprebrala som to. Teraz firma chce aby som v plnej sume zaplatila za objednávku.
V podmienkach nemajú o meškaní napísané nič.
Ja som navrhla, že zaplatím polovicu ale chcú celú sumu.

Ako sa správne zachovať? Ďakujem za názor.

Strana
z2
marca12
4. jan 2023

Podla mna si spanikarila. Vies si predstavit kolko mali roboty v ten den a keby kazdemu jednemu odpovedali na dotazy,tak nemaju sancu potom nalozit a odviezt objednavky. Ano,mozu mat jednu osobu v zalohe,ktora bude vybavovat telefonicke hovory,no vieme ako to chodi. Nemala si panikarit a pockat este aspon do 9. Chapem ta,mna by asi svaclo od zlosti a tu hodinu by som kliala ako kocis,ale asi by som cakala.

thoughtfulweirdo
4. jan 2023

No ja autorku chápem. Píše, že ju tlačil čas, oni jej telefón nezdvíhali. Čo keby čakala, oni nakoniec skutočne nič nedoviezli a ona zostala bez občerstvenia, s ktorým počítala, lebo už by nezohnala iné?
Za mňa spravili chybu oni, nie meškaním, to sa stane hneď, ale nekomunikáciou.

loliku
4. jan 2023

@stanulienkat podnikam 😘 a ver ze za tie roky mam skod a skod a nie 50e za chlebiky... chlebiky aspon pojes. A zbytocne sa rozculujes, aj tak je to nejaka somrina ako pise
@abbey1

autor
4. jan 2023

@abbey1 mame pod domom pekaren a mavaju tam aj chlebiky. Takze som tam zbehla a zobrala co mali. Valna vacsina bola vegetarianska alebo veganska. Zobrala som aj pecivo, potom sme to poriesili pomazankami. Objednane som nemala chlebicky ale ine dobrotky.

abbey1
4. jan 2023

Vychádzala som z toho, čo si napísala. Nakúpila si obložené chlebíčky. ;)
Skutočne si myslím, že si urobila chybu, keď si okamžite riešila náhradu. Ak by si ich vopred upozornila, že musí byť doručené 8:00, lebo následne odchádzaš, či začína ti akcia, tak to beriem. Ale pokiaľ žiadna taká dohoda vopred nebola a potrebovala si bežné silvestrovské občerstvenie na popoludnie či večer, prevzala by som zásielku a užili by sme si dobroty. ;)

dorothee
4. jan 2023

Nezaplatila by som im nic,lebo si ziadny tovar neprebrala…ale tiez si myslim ze chybu si v prvom rade urobila ty,pretoze ani kurier nepride presne na minutu takze stresovala by som az ked by neprisli do hodiny..Meskanie 40minut nie je podla mna az tak vela..Zbytocne si sa unahlila a teraz musis riesit taketo neprijemnosti

autor
4. jan 2023

@abbey1 hej asi som to nemala hned riesit. Ale vies cakaj hodinu ked vobec nevies ci to prijde. Nikto nebere telefon, ja potrebujem odist. Pre mna ked sa dohodnem na 8:00 a nestiham to tak zavolam ze pridem neskor. Asi taky zaklad slusnosti.

taga
4. jan 2023

Keby som bola doma a meska a mam sancu to prebrat, tak ok...

Ale ty si asi zjavne cestovala, cize 40 minut - a to este len telefonoval - realne by mozno dorazil o hod neskor - mne to pride vela!

Zaujimave, ze pri temach, ked meskaju rodicia do skolky, vsetci su taki razni - ani minutu meskat, ved podmienky, cas, aj ucitelka ma zuvot atd atd...
A tu dodavatel 3/4 hod meska a to je uplne v poriadku a zakaznik ma platit? A este k tomu, ked ti 2x nezdvihli telefon? Uz kvoli tomu by som im nezaplatila nic! Objednana sluzba nebola poskytnuta a to nie tvojou chybou... smola, inak sa to "podnikatelia" nenaucia

autor
4. jan 2023

@dorothee no to bol ich argument, ked som im pisala mail. Konkretne to napisali takto:
"Co sa tyka casove rozpatia.......(posta udava rozpatie 6 hodin)"
To neviem ci miesto tych bodiek tam chceli nieco doplnit a zabudli 😂 Proste ani argument na ich obranu. Nic.

abbey1
4. jan 2023

Tak je trošku rozdiel vyzdvihnúť si dieťa zo škôlky a doručenie tovaru. Ako som už písala, je niečo iné byť vopred dohodnutí na presný čas a očakávať dodanie v určitom časovom horizonte. Ani tá mestská doprava nechodí na sekundu či minútu presne. Pri rozvoze tovaru stačí, aby niekde chytil červenú vlnu, mierne plnú cestu, klienta, ktorý pomalšie príde prevziať tovar a už je meškanie.
Áno, mobil niekto zdvihnúť mohol, ale tovar som raz objednala, vopred som neupozornila, že trvám na presnom čase dodania, tak by som ho prevzala. Slušné vychovanie by mi nedovolilo robiť problémy kvôli 40min meškaniu občerstvenia v hodnote 30eur.

autor
4. jan 2023

@abbey1 no casovy horizont tam nebol dohodnuty. Ja som napisala, ze chcem dodanie o 8:00 a oni napisali ok. A jasne mozes chytit cervenu, hocico sa moze stat. Cize som cakala 10 minut naviac (cela cesta trva bezne 15minut) a potom volala. Mna by ani nerozhodilo keby som mala cakat 40 minut ale vedela by som, ze to dodaju. Ale ked nevies ci z toho nieco bude, tlaci ta cas, vies ze uz nic dalsie obcerstvenie nezozenes tak by som chcela ta videt ako zachovas chladnu hlavu a cakas v pohodicke s nulovymi informaciami dalsich 40 minut.
Ale hlavne, ja nechcem robit problemy. Hned som ponukla, ze preplatim polovicu. (90% ceny obcerstvenia)
Mam za to, ze chyba sa stala na obidvoch stranach a mali by k tomu tak pristupovat. Od nich neprislo ziadne ospravedlnenie za meskanie. Napisali mi, ze na ich strane bolo vsetko v poriadku. 🤷🏼‍♀️

abbey1
4. jan 2023

Tak neplať, alebo im pošli len tú polovicu. Napísala som ti môj názor a ako by som sa zachovala ja. Si dosoelá, svojpráva a nepotrebuješ požehnanie MK. Áno, 17 km po diaľnici dáme hlboko pod 15 min, ale z obce do obce sa na 15 min na 17 km určite nebudem odvolávať.

autor
4. jan 2023

@abbey1 tvoje odpovede su uplne od veci. Najprv, ze si to cele vymyslam, potom ako som zohnala chlebicky na silvestra, kolko trva trasa ktoru ma previest,... Ved bavime sa o tom, kto spravil v tomto spore chybu, respektive kto je v prave a ako sa zachovat spravne. To co ty pises som sa vobec nepytala ale napisem ti teda este toto presne aby si to pochopila - ja jazdim tu konkretnu trasu, ktoru isiel vodic. Trva to 15 minut ked je normalne aut. Na celej trase je jeden semafor.

kiwi3
4. jan 2023

Je to blbá situácia, ale už by som to zaplatila... tak žiaľ, s meškaním treba ratat, to bolo este dobre, ked to porovnas s niektorymi robotnikmi... Ze nezdvihal by som pochopila - pravdepodobne soferoval a nemusel ani pocut, nemusel to byt niekto technicky zdatny, co si to vie prepnut na hlasity odposluch.

tykat
4. jan 2023

Ja len poznámku… objednať si na Silvestra “chlebíčky” na 8:00 a vopred neodkomunikovat ze 8:30 odchádzam a nepreberiem je celkom odvaha.

abbey1
4. jan 2023

Autorka. Opakovane som ti písala, že ja by som prevzala a zaplatila, čo som si objednala a čo bolo doručené. 30 eurové občerstvenie by sme zjedli a nemusela by som následne niekoľko dní riešiť, či zaplatiť, nezaplatiť a kto urobil chybu. ;)

karolinakr
8. jan 2023

Jednoznačne chyba bolau nich, dufam, že si nič nezaplatila.Pridu o trištvrte hodinu neskór a tu ti budu mamky nakladat, aka si neseriozna, že nechces zaplatit za neprebranu zasielku.50eur tiež neni tak malo.Je to chyba kuriera jednoznačne a jeho chyba.Vsak si mohla mat program, teraz budeme vsetci meškat 2hodiny, lebo kurier? Ani sa ti neospravedlni? vsak si hlupa, ked si im to zaplatila..nech to daju na sud.. 8.15 si odišla z domu a bodka..To je ine, ako ked čakaš balik, čo ti možu aj na druhy deň doniest..Nemam slov, ake rozumy tu dostavaš...akademicka štvrťhodinka ani o minutu viac

a este plus telefon nedviha - budme ohladuplni, kurier mohol este spať, mohol cikat, mohol raňajkovať, mohol sa v nose šparat - no kam by sme došli, keby cela slovenska ekonomika takto fungovala
mne kurier volal, nezdvihla som do sekundy, odfrčal preč ani sa neunuval zvonit pri dverach...to by ste už inak radili, že mala som byt pripravena atd...

radili - že mam byt pripravena

Strana
z2