Ako sa vyrovnať so sklamaním z krajiny?
Dievčatá, verím, že ma pochopíte a neodsúdite... Nielen že som stratila hrdosť, na svoju vlasť, ale začínam ju doslova nenávidieť. Odkedy slováci znovu zvolili smer,hlas,sns ale najviac sa hnevám na ich voličov. Poslednou kvapkou je Ficovo vyhrážanie sa Ukrajine. Veľmi osobne sa ma ta dotýka, moja dcéra študentka už druhým rokom doučuje slovenčinu ukrajinské detičky, ktorým rusi zabili otca, a niektorým aj mamu, ani sa to nedá vyjadriť slovami, čoho sme svedkom, lebo sa s nimi aj ich rodinami stretávame aj mimo doučovania. Viete aké to je pozerať na plačúceho chlapca, ktorému práve oznámili, že mu zabili otca na fronte, do zaslzených očí mladej ukrajinskej ženy rozprávajúcej o tom, ako jej rusi uniesli brata do zajatia a už mesiace o ňom netušia,je neskutočný rozdiel to počuť a vidieť na vlastné oči... A potom sa otočíte a počúvate od slovenských spoluobčanov, ako by ich utopili v lyžičke vody, lebo rusi sú naši bratia, lebo ropa, lebo hento, lebo tamto. Cítim takú strašnú zlosť, a nie je to len čo sa týka tejto oblasti, ale celkovo, čo stvára táto vláda, ako nám všetko zrušili a zavádzajú nové dane, a pritom oni si pridávajú, šetria len na nás... Najnovšie povolili dovoz radioaktívneho odpadu na SVK, sme jednoducho odpad pre ostatných. Ako sa s týmto všetkým vyrovnávate vy ?
@baboobchod kazdy, kto mal cest s rusakmi povie len to iste, su to barbari a zveri, vzdy sa tak spravali
@paradajkova dobry ludia? Tej nenavisti a primitivnych nadavok, co od nich clovek pocuje a cita. Hlupi a nemaju ziadni zaujem si informacie overit, dohladat, nic. Staci im ficove video na jeho fasabuciku a budu ho ucitevat. Ti dobri ludia nam nicia svojimi hlasmi zivot a detom buducnost. Tak su dobri.
@ibatanecnica viete co? Je mi uplne jedno, ako sa chovaju niektori ukrajinci na slovensku. Pre mna je dolezite to, ze nam sucasna vlada nici krajinu a buducnost. To je to, co je pru.er. Nie nevychovane a drze ukrajinske deti. Vsade su ludia taki aj taki. To dokazem prekusnut, ale to druhe nedavam.
@kittykat22 ano auhlasim 100%%% slovaci sa zial neudrzime spolu :("(:("(
@lauricka internet nieje realny zivot.
@malena my sme po volbach odisli do Svedska. Prezidentske volby boli posledna kvapka. Zo Slovenska sme odist nechceli, no nevideli sme tu buducnost. Ked vidime ako to tu (Svedsko) vsetko funguje, tak sa uz, bohuzial, asi na Slovensko nevratime. Je nam to luto, no ide nam hlavne o to, aby nase deti mali kvalitne skolstvo a buducnost bez frustracie z toho, ako sa vsetko rozkrada, ze polovica krajiny veri hoaxom a zdravotnictvo a skolstvo su na pokraji krachu…
Na mk mam rada tieto politické témy, veľmi rada čítam názory, aké mám aj ja, keďže veľa ludi z mojej rodiny ma opačný názor. Toto je asi aj dôvod prečo nechcem odísť, lebo chcem byt ten protipól pre iný názor, kedze viem ake je tazke mat vlastny nazor a byt taka čierna ovca, už sme veľmi veľa veci v rodine zmenili a verim, ze sa dokazu zmenit viac a ak nie aspon prestanu chodit na volby. Ale tiež to bude len do času, kým mňa a moju rodinu nebude politická situácia veľmi ovplyvňovať. Lebo ja si osobne myslím, ze ti co boli takí bojovníci proti socializmu sú preto dnes veľkí milovníci Fica, lebo su nešťastní a svoj život nežili ako chceli, ale sa prispôsobili a okolnosťami boli dotlaceni k niečomu co nechceli a dnes keď chcú žiť podľa seba nevedia, lebo zas žijú v tom svojom boji a myslia si, ze musia bojovat proti zlu, neuvedomujú si, ze dnes mu ale pomáhajú.
@paradajkova presne a potom sa cuduju ako sa ludia spravaju voci nim. Len preto.ze.niekto ma.iny nazor a nie ten ich. Je mi zle.z takych ludi. Nedokazu akceptovat tolerovat iny nazor. Ja mam susedov zarytych smerakov. Do volieb sme to o nich ani netusili. Cloveku by zniesli modre z neba. A tera co? Mam ich odsudit nadavat na nich vynadat im? Kazdy sme si povedali svoj nazor pohlad a normalne fungujeme tak ako dovtedy kym sme nevedeli koho volili.
@mircalla a ty si sa tiez vyfarbila.taketo spravanie tiez nieco vypoveda o cloveku. Radsej mat za suseda niekohonkto volil Fica a je normalny ako takuto trubu
@ibatanecnica Ja narozdiel od teba politiku so susedmi neriesim. Ale pokial tu niekto pise, ze stat rozvratili progresivne svine a je to clovek, co je na temto fore jeden z top konspiratorov, tak sa ozvem. Ty mozes byt ticho a byt spokojna, to je tvoja vec.
Pokial je niekto fasista, extremista, rasista, homofob atd. jednoducho sa ozyvam. Ty suchas nohami. Kazdy to ma inak. U mna su truby taki ako ty, ludia bez nazoru ci schopnosti za nieco bojovat alebo si otvorit usta.
@malena a čo ma z toho ano je vzdelaná ale vidí že to lepšie nebude podľa mňa netreba do tohto zapájať deti ale jednoducho im vysvetliť nech sa snažia a nespoliehajú sa na vládu aké sami na seba a je jedno koho ma za rodičov dieťa keď im dajú správny vzor tak sa vedia uplatniť aj bez politizovania
@mircalla ja nesucham.nohami. bez ohladu na vysledky ktorych kolkvekvolieb som sa zariadila podla seba. Mam pracu ktora ma bavi dobre zarobim v podstate sirobim co chcem. Uz davno som pochopila ze clovek sa musi postarat sam.o seba lebontu to.ide dolu vodou. A poviem ti este jednu vec ktora je pre.mna podstatna. Ja hodnotim ludi podls ich slravania sa a nie podla toho koho volili. Mam ficovolicom v susedstve. Vacsinou starsi ludia. Pozdravia pokecaju s tebou donesunco maju na zahtadke postrazia deti inym co to potrebuju. Maju svoje nazory ale su to dobri ludia. Prespokladam ze ty si volic PS. Tiez.mam takych v.okoli dost
Vacisnou mladych. Maju plnu hubu toho ako treba pomahat UA' zrovnopravnit LGBTI a ine. Ale ked ich stretnes tak ta.ani neodzdravia. Minule.vo vedlajsom vchode fajcili vonku dvaja taki 30 rocnim isla 7o rocna suseda.ovesana taskami. Ani dvere jej neotvorili
Nehovoriac o tom ze.nepozdravili a ani tasky jej nechytili. Preco nezacnu od seba menit teda ten svet k lepsiemu. Ale predpokladam ze nazormi by ti sedeli. A tym to asi pre teba konci. Co.myslis kto by vytvoril lepsi svet? Nebud zase naivna ze ak by vyhrali tvoji favoriti bol by tu raj na zemi. Mozno pre nich. Uz davno som pochopila ze nech vyhra hocikto.clovek si.svoj svet akynho chce mat musi vytvorit sam svojim spravanim sa. Preto.nebudem.nazyvat spodinou toho kto volil ineho nez ja.
.
@kittykat22 Neviem ci vies,ale ukrajinci utekaju z domu pred vojnou. Neviem ci vies,ale slovaci mali vsade otvorene dvere a pomohli im hlavne rakusania ,ked utekali pred komunizmom. Neviem ci vies,ale dostali ubytovanie,jazykove kurzy,pracu a letenky ked sa rozhodli ist inam. Poliaci vsade kde pridu,tak si zriadia obchody,pracovne agentury,pravnikov.......aby pomohli svojim spoluobcanom ,slovakom a cechom........lebo my nemame v zahranici nic. Vlastny stat sa na nas pozera ako na nejake spiny. Pritom nosime domov miliony kazdy mesiac. Zijeme prec od rodin aby sa rodiny mali lepsie. Z kazdeho jedneho eura co donesieme si stat vezme minimalne stvrtinu. A to nevravim o odvodoch a o tom ze tie peniaze minieme tu na slovensku......A ze su slovaci slusni? Asi si nerobila so slovakmi. Najhorsia mozna volba v zahranici je robit pre slovaka......Poznam vel.i vela ludi,ktori idu radsej robit pod poliaka,lebo sa spravaju slusne a platia nacas.......Slovensky narodny sport,je nedodrziavat dohody a neplatit nacas......To je mentalita slovakov
@mircalla az na to, ze ked niekoho na fore urazis, ma to nulovy efekt. Vyvratit klamstva a reagovat je jedna vec, to je samozrejmost. A keby sa bavis so susedmi o politike, ma to vacsi efekt, ako ked tu niekoho pocastujes.
@ibatanecnica mňa napriklad zaujima prečo ľudia volia koho volia. Takže aj keď volia smer zaujíma ma prečo a keď ich potom viac počúvam je to taky vnútorný hnev na všetkých okolo a na zivot aký majú, podla mňa by ti ludia skutocne potrebovali terapiu.
@777januska777 tak terapiu by potrebovalo velmi vela ludi a to bez ohladu na to koho volili😉. Ja si tiez kazdeho vypocujem pokial nie je arogantny sprosty. Poviem svoj nazor a tym to konci. Kto chce pochopi kto nie ...zivot ide dalej. Ale.abysme sa za to nenavideli to je uz podla mna cez
@ibatanecnica tiez to tak mam, ze ludia sa nedelia na dobrych a zlych podla toho koho volili. Hlavne to plati vzdy aj opacne ak niekto kto voli opoziciu, nazve koalicneho volica zlym, tak aj koalicny bude nazyvat opozicneho zlym. Jednoducho budu dva tabory, ktore budu uzavrete v sebe. Ovela viac ma zmysel sa rozpravat medzi sebou bez predsudkov. Ak komunikujeme tak, ze automaticky niekoho odsudime, urcite nas nebude pocuvat. A uz mu mozem aj 1000faktov vytlacit a zaramovat, nebude ma pocuvat.
@malena treba si pripomínať, že to, čo sa deje na Ukrajine nie je dielom bežných občanov. Či Rusov, či Ukrajincov. Ani my by sme asi toho veľa nezmohli, keby naša vláda (a je jedno, ktorá) vyhlásila niekomu vojnu. Žiaľ, páni sa zabávajú a bežným občanom zostala len nenávisť. A to je to, čo môžeme ovplyvniť. Pomenuj si skutočných vinníkov. Možno to pomôže?
@paradajkova Ako chces komunikovat s takym Bombicom, Tarabom, Kotlarom a Simovicovou a im podobnych? Skus dat nejake napady, ako komunikovat s ludmi, ktori si idu svoje a nie su pristupni ziadnym agrumentom a faktom? Fakt by ma to zaujimalo
Toto sa velmi pekne hovori, horsie realizuje.....Z opacneho spektra, ako sa da komunikovat napriklad s Matovicom a jeho fanusikmi? Iny extrem.
@stvorenie Budes niekomu, kto tvrdi, ze holokaust nebol, pandemia nebola, zem je plocha, Putin je zlocinec davat milion argumentov, je to zbytocne.
Rovnako budu 5ty krat volit zlodejov. Problem je aj to, ze mame velmi slabucku opoziciu. To sa ukazalo aj pri predoslom vladnuti a osobne sa snazim byt kriticka a nemyslim si, ze take PS ma na to, aby ekonomicky zmaklo tento stat.
@stvorenie Hlupost. Co som uviedla nie som vacsinove agrumenty a fakty. Naopak. Z nejakeho dovodu sa ich potrebuju drzat,nakolko ich hlasaju ich "vzory" aj ked to je totalny nezmysel a uz len z principu nie su pristupni nicomu. To myslim realita az ukazala milion krat
A kazda krajina aj Rusko ma vladu ako si zasluzi. Aj my. Mame ju preto, ze si ju zasluzime, ze nemame ziadne kriticke myslenie.

@silvike tie ruske deti placu preto, lebo toto Putin pacha, ich Putin im to robi, okrem toho, ze zabija ludi na Ukrajine a nici im krajinu absolutne len tak, lebo sa mu zachcelo, tej zrude. Jedine, co vidi, je naspat jeho velke rusko. Pomatena hlava, ktora patri do blazinca.