icon

Ako sa vyrovnať so sklamaním z realitného makléra?

2. aug 2024

Zienky, dnes ma uplne rozhodil jeden realitak. Pozerali sme starsi RD, boli sme dohodnuti tak, ze zavolam architekta a pojdeme to pozriet, pozreli sme to tyzden dozadu, isli sme na dovolenku, vedeli o tom, dnes mu volam, ze on robil obhliadku a dom sa na 90% predal. Uplne som hotova z toho, len placem. Nechapem aka svina to je, ked porusil to, co sme sa dohodli.
Som ja normalna, alebo pobedzte mi prosim nieco co ma upokoji, som uplne hotiva z toho

Strana
z3
viestta
2. aug 2024

Aj pre realitaka plati lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche. Nasiel sa rychlejsi kupec.

nelca84
2. aug 2024

no a povedali ste mu, ze ho beriete? lebo ak nie, tak jasne, ze ho ponukal dalej

minenkak
2. aug 2024

Zaplatili ste zálohu,podpísali zmluvu?

taynee
Odpoveď bola odstránená
anna_anicka83
2. aug 2024

Ak si nemala rezervačnú zmluvu, tak on ten dom ponúkať ďalej môže. Aj predávajúci je asi radšej, že rýchlejšie predáva. Žiaľ. My sme kedysi dávno mali vyhliadnutý dom, aj sme sa hneď rozhodli, aj sme chceli podpísať rezervačnú zmluvu, aj zaplatiť. A realiťák, že má ešte obhliadku. A potom volal, že berú tí za nami dom v hotovosti a bolo. Ktovie. Možno mu len viac prihodili😉. A náš terajší dom bol napr. už tiež rezervovaný, nestihli sme ani obhliadku. Už sme išli do bytu, keď volal realiťák, že nás má uložených, že kupcovi neschválil úver. Tak asi to všetko tak malo byť 🙂 Nezúfaj.

petamich
2. aug 2024

Mrzi ma, ze ti je z toho smutno kazdopadne je to realitak, on sa tym zivi ak ste nemali zaplatenu zalohu, rezervacnu zmluvu, tak ponukal dalej 🤷‍♀️ co ak by ste sa rozhodli nekupit? a tymzo zaujemcom, by povedal, ze nie je volny

simca06022011
2. aug 2024

no bohuzial, je to smutne, ale s domami to je tak, ze fakt sa jedna velmi rychlo... ak sa paci berie sa, na nas dom co sme kupili bol zaujemca, ktory uz mal aj dokumentaciu z domu a vsetko u seba, cakali sme kym odriekne aj to uz velmi nechceli s nami jednat a okamzite sa robila rezervacka, zaloha, lebo uz bol dasli zaujemca za nami a aj keby som mala banku prepadnut, som povedqala, ze si ho vyfuknut nedam. A vies co? kiez by ano... :DDD osud to zariadil, urcite najdete lepsi, ALEBO este je stale 10% ze predany nie je...

galganka
2. aug 2024

Si sa ústne dohodla. To je hold prd. 🤷🏼‍♀️ My sme aj rezervačnú zmluvu podpísali, aj zálohu vyplatili a majiteľke dačo sadlo na nos a prestala so všetkými jednoducho komunikovať. A mohli sme bárs aj plakať. Trvalo to pol roka a len vďaka podpisaným papierom sme dostali peniaze späť. A to na začiatku vymýšľala a chcela časť na ruku bez zmluvy.
Poučenie do budúcna máš. Možno krutejšie, ale o to účinnejšie.

tramtada31
2. aug 2024

A ako on mal vediet, že toto s tým architektom a vasa dovolenka nie je len vyhovorka? Veľa ludi, čo nevedia povedat narovinu, že to nechcu, mu toto povedia. Realitak potrebuje predat rýchlo nehnutelnost a nie na niekoho cakat, kým sa rozhybe. Môj tréner robi realitaka a povedal, že je tazka doba, že sa nehnutelnosti nepredávajú teraz a kopec realitakov je bez prijmu, nemôžu cakat donekonecna na niekoho. A ty hlavu hore, keď osud zamiešal takto karty, znamená to, že na nehnutelnost pre vás nebola prava a určite na vás caka nejaký lepší vysnívaný domcek niekde inde

lakebabe
2. aug 2024

Mrzí ma to, ale bez rezervacnej zmluvy a zalohy on nemá istotu zárobku. Kamarátka tiež nedávno pozerala jeden byt večer mala obhliadku povedala, že by ho vzala hneď poradí sa doma. Na druhý deň mi ho chcela ukázať link už neexistoval. Predal sa na obhliadke hneď po jej.
Vela ľudí im nasľubuje a už sa neozve. Mne stačili zážitky, keď som prenajimala a ľudia na obhliadkach vedeli sľúbiť hocičo a už sa neozvali.
Neboj sa bude iný lepší.

dzulli1980
2. aug 2024

Podľa toho, čo píšeš, ste realiťákovi nepovedali, že dom beriete, nemáte žiadnu zmluvu, nezaplatili ste zálohu ... prečo by vám ho mal držať? ... je to biznis ako každý iný ... nemyslím si, že sa zachoval zle, proste predal tomu, kto povedal, že dom berie, nepotrebuje statika atď. ...

beata_k
2. aug 2024

Prepac, ale si velmi naivna ak si myslis, ze predaj RD budu zdrziavat kvoli tvojej dovolenke. Nehnutelnost sa bud kupuje alebo nie. Urcite sa necaka na tvoje vyjadrenie kym ty prides z dovolenky. Nevidim dovod realitaka nazyvat svinou.

autor
2. aug 2024

My sme sa dohodli, ze prideme s projektantom :( to bolo v piatok, v sobotu sme odchadzali na dovolenku, dnes sme dosli, projektant vybaveny a dom predany...dohodla som sa ustne, este mi povedal, ze je to OK, ze nemaju kupcu, hotova som normalne

autor
2. aug 2024

Ale mam ponaucenie do buducna...žienky, dobre mi to padlo sa vyrozpravat, ďakujem Vám, lebo sama to spracovavam a aj som mu vynadala, ze to je nefer

koniarova
2. aug 2024

Kašli už na to . Bude krajší, uvidíš.

galganka
2. aug 2024

No, nadávať si mu ozaj nemusela. Môže ti pekné meno po kolegoch spraviť...

30katrusa40
2. aug 2024

A povedali ste že ho beriete ? Alebo ste len povedali že si zavoláte projektanta ? Podpísali ste niečo ? Len slovne dohody sú vlastne žiadne dohody

autor
2. aug 2024

@galganka preco by mi mal spravit zle meno? Zato,ze sme sa nejalo ustne dohodli? Ved vedel, ze ideme na dovolenku, ze kedy prideme a chceme prist s projektantom. Sam mi vravel, ze je to OK a sme dohodonuti...mohol mi dat vediet, ze sa niekto ozval...z jeho strany to nebolo fer...ja som mu dala len feedback...kebyze ja takto robim, tak si nezarobim ani na slanu vodu...

schauma123
2. aug 2024

Neplačte 😢 nemalo to byť vaše pre nejaký dôvod. Rozdychate to.😊🙏

autor
2. aug 2024

@galganka dom sa nekupuje ze pridem a podpisem, ale zavolam si niekoho kto sa mi k tomu vyjadri...bola to stara chajda, hodna tak na zburanie

autor
2. aug 2024

@schauma123 tiez si myslim :( len hladame uz velmi dlho a uz som proste toto nedala. Tyzden predtym sme v Ciferi pozerali dom, dosli sme a za domom dom na pidi pozemku...to ma skoro prekotilo... aj som mu povedala, kebyze viem, ze takyto je stav, nepridem..ti rralitaci su niektori mimo dost, robia z ludi hlupakov

galganka
2. aug 2024

Skôr za to, že ty sa spoliehaš na ústne dohody, ktoré sú platné nula celá nič a keď príde niekto, kto hneď koná, tak nadávaš a samonasieraš sa.
Predstav si pokec v obchode, bavíš sa s predavačkou, že zajtra budú melóny a ty nadhodíš, že si po jeden prídeš. Na druhý deň ozaj prídeš, ale človek pred tebou práve kúpil posledné tri. Normálne "sebecky" si ich kúpil. Vynadáš predavačke?

galganka
2. aug 2024

Dom sa pozerá tak, že ak sa mi páči, tak neváham a konám. Chodili sme na obhliadky s pármesačným dieťaťom, aby nám nič neušlo. A to teda za starú chajdu robíš taký bordel, či jako?

dzulli1980
2. aug 2024

Tak keď to bola "stará chajda, hodná na zbúranie", čo sa tak opúšťaš? ... dvakrát som vyberala byt a obidva razy som hneď, ako som doň vošla, vedela, že ho chcem ... nadávaš realiťákovi, kvôli čomu? ... nie si jediná na svete, kto kupuje dom ... on sa podľa mňa na Tebe parádne baví ... učebnicová hysterka z Teba.

autor
2. aug 2024

@galganka ty si fakt mimo, ale akoze sorry... my sme boli ustne dohodnuti, mali sme zaujem a este aj majitel vravel, ze to musime prist s projektantom, aby sme vedeli ci dom zoberieme...a zrazu inak...uz na teba reagovat nebudem...dom sa rozhodne nekupuje ako rozok v obchode a hlavne stary dom a ked nemas skisenosti, mininalne si zaplatis sluzbu statika/projektanta. Bezne sa to tak robi, je to bezna vec .. ale ak si statik a projektant v jednom gratulujem ti...

autor
2. aug 2024

@dzulli1980 moze sa bavit ako chce...je to jeho vizitka...ja pracujem v sluzbach, mam hocijakych klientov, ale toto by som si nikdy nedovolila urobit... minimalne by som zavolala, ze ako sme na tom...takto veci funguju normalne vo svete, aj ja aj moj muz takto fungujeme, je to cestne minimalne

autor
2. aug 2024

@dzulli1980 a ano, za chajdu sa neopustam, ak nemas co povedat a ides si tu svoju zlost vyvrsovat na mne, kludne si posluz

beata_k
2. aug 2024

Uplne zbytocne sa rozculujes. Zjavne to niekto kupil presne tak ako to opisujes. Niekto prisiel na obhliadku a povedal, ze berie. Kto prv pride, ten prv berie.

galganka
2. aug 2024

Ja som momo, ale ty sa ústne dohaduješ. Aj peniaze požičiavaš na ústne dohody? Keby si o tú chajdu mala taký veľký záujem, ako tu teraz kopeš okolo seba, tak do 24 hod ideš na obhliadku a stihneš vybaviť aj niekoho, kto pôjde s tebou, vypýtaš si od predavajúcich znalecký, pýtaš od nich posudok a pod. Riešení bolo milión, ty si vybrala najposlednejšie a najblbšie a teraz nadávaš všetkým naokolo. A zjavne ani poučenie do budúcna si neberieš. Takže aj najbližší dom si zarezervuj ústne a zbehni najprv na dovolenku.

dzulli1980
2. aug 2024

Ja nemám zlosť, akurát sa dobre na Tebe bavím ... prskáš okolo seba "kvôli chajde hodnej na zbúranie" ... a ako som písala vyššie, nikto nebude bez záväznej zmluvy, bez zálohy čakať, kým Ty prídeš z dovolenky, proste je to biznis, kto prv príde, ten prv melie.

Strana
z3