Ako si doma odkladáte vratné PET fľaše?
Vraj sa nemajú stlacat, aby automat mohol rozoznať flasu a preto je to veľmi objemne, keď ich je už viac. Máte nejakú dobrú fintu, ako si ich uchovávať, kým pôjdete do obchodu?
Dávam ich na balkón, sú v igelitke.
U nas nie je pitná voda, tak kupujeme a mame toho tiez vela...mam na ne jednu prepravku, kde ich ukladam postojačky, ked je plna, dam do auta a vratim
@johnnyboi kavu, caj, sirupy, aj domace (s vodou z vodovodu), decka teraz spotrebuvaju 2 kartony mlieka tyzdenne, takze riesim skor tetrapaky. Niekedy si uvarime punch v tomto chladnom obdobi, alebo varene vino.
V lete si zas namiesame nejaky ten dzban drinku alebo ladoveho caju.
Pet flase su z coly a kofoly a plechovky z monsterov zvycajne. Aj to nie vsetky idu prec, lebo si z nich robia zbierku a vymienaju s kamosmi.
Obcas mame doma plechovky z radlera. V lete. Pretoze teraz holdujem comukolvek prijemne horucemu. 🙂
U nas sa tento druh tovaru moc nekupuje.
Inak dievčatá ako to je? Vrátim fľaše dostanem lístok a ten potom mi môžu aj vyplatiť alebo ako?
@janulik2008 buď ti ho pri pokladni vyplatia, alebo, ak robíš nákup, tak ti ho z neho odrátajú.
@michellemary vďaka 🙂
Len v spajzi, za mesiac mame 1 fľašu a 1 plechovku 😁 Pijeme kyselku, ktorú si chodíme naberať do bandasky a vodu z vodovodu.
@worko nekupujem balenu vodu, nemam vratne flaše. Pijeme cistu vodu z vodovou, varim caje. 🤷
@moonlight1210 a my sme zacali kupovat flaskove pivo.😅
Boze baby, on sa vas nepyta, ci ich mate. Pyta sa tych, co ich maju, ako ich skladuju.
Ja ich rovno davam do auta, chodim do obchodu min. 3x tyzdenne, tak radsej vratim zakazdym 1-2 flase ako ich tam nosit plne vreco raz za cas.
Mňa by skôr zaujímalo, ako to riešite, keď idete pešo / nemáte auto. Neviem si predstaviť trepať sa mestom s veľkou taškou fliaš 😂
@teosebastian Ty si riadny vtipkar. Tak nejdes autom do obchodu a nechce sa ti trepat s vrecom plnym flias,tak ja neviem daj si to na karicku. Karicku asi nemas,no tak lietat asi tiez nevies. No co ti ostava uz len poprosit niekoho o odvoz alebo ich nosit postupne a nie vsetky naraz.
@teosebastian ja nazbieram a tak idem 😀 vravím že najhoršie je to že fľašky sa nemajú stláčať 😒
@andrea_82 tiež to tak robíme, sme v obchode skoro každý deň, takže keď máme, tak hodíme.
ja ich mám v spálni za dverami v bednicke. Každú nedeľu keď mi príde tovar im ich vrátim. 😊
@teosebastian no radsej odtrepem prazdnu, ako plnu domov... Tak ked raz za cas kupim 2-3-4 flase a idem pesi (lebo viac plnych naozaj neodnesiem pesi daleko), tak potom tych prazdnych pri najblizsej navsteve obchodu nemam vela odniest... Logicky.
Inak mne sa tiez este nedostala taka do ruk, bude toho viac v lete, aj to skor plechovky z radlerov... My beznejsie kupujeme max tak nejake ladove caje alebo colu obcas, tak 1 balik na mesiac 🙂 doma tu flasu/dve/tri, kym pojdeme do obchodu, asi budeme mat hodenu niekde v komore alebo v predsieni, pripravenu na prenos, lebo z komory ich zrejme zakazdym zabudneme vytiahnut.
Juj, ja som na moju rodinu hrda, nasa spotreba plastovych flias je max 5ks rocne 👍 akurat plechovky od piva sa v letnych mesiacoch najdu 😊

Su v pivnici za dverami.
Ale u nas toho tolko z pet flias nepije. Takze pri navsteve obchodu raz za tyzden vraciame tak 4 flase a 1-6 plechoviek (ako kedy).