Ako správne reklamovať jedlo v reštaurácii?
Zaujíma ma, ako reagujete, keď idete niekde do reštaurácie, v menu je napríklad hovädzí vývar s cestovinou, na obrázku krásny tanier, pekná žltá polievka, zelenina, mäso, rezance...a prinesú vám letnú vodu, ochutenu, tam nejaké fliačky, žiadna zelenina, ani mäso. Síce v popise je len hovädzí vývar, ale tak aj oči jedia.
Potom príde čašník a opýta sa, či vám chutilo a poviete pravdu, alebo len, že áno, zaplatím?
Mne sa to stalo viackrát, že som bola sklamaná, popis nezodpovedal realite, ale nedočkala som sa nápravy. Vraj nikde nevaria podľa fotiek, a keď mne nechuti, neznamená, že nikomu. Raz mi nezapocitali jednu kofolu, akože zľava za nespokojnosť, či čo 🤣
@quaxi poradim ti, nikdy nikdy neziadaj druhe jedlo. Ver mi ze sa ti vacsina kucharov pomsti 🙈
Zle ste ma pochopili. Viacerí tu píšete, že nechodíte na menicko a ze si čítate recenzie atď.
Proste, dáte si inzerát aj tu do bazáru, "predám čižmy, ako nové, bez poškodenia," pridáte fotky, z každej strany atď. Cena 5e. Zaplatím, prídu s odratou pätou, bez vložky,...ked sa ozvem, odpoviete, že čo chcem v bazári kúpiť? Co chcem za 5e? Ze fotky veľa znesú? Keď chcem bez poškodenia, mam si ísť kúpiť do obchodu?
Keď raz niečo predávam, tak kľudne aj ten bujón, ale nech to tam je uvedené. Mňa nezaujíma, že majú kuchárov neschopných, alebo že nemajú chuť variť 8 hodín vývar... Ci sa im nechce pripraviť mäso k omáčke čerstvé...zaplayila som si za niečo, čo je napísané v jedálnom lístku, či už v dennom menu, alebo minútky, či niečo špeciálne.
@quaxi zase nie aby to bolo identické ako na obrázku. Ale keď raz je tam písané, že poctivý vývar so zeleninou, mäsom a rezancami. A prinesú ti tam s nejakými fliackami co sa dávajú do granadiru, alebo fliačky s kapustou. Aj vas chuť prejde.
Alebo už neviem čo to bolo. Ryža, nejaký plátok mäsa a Parena anglická zelenina. A namiesto parnej zeleniny, bola klasická restauracna obloha kapusta mrkva, uhorka.
Nikde ti nenapisu do karty ze maju polievku z bujonu.newer ever
@konikmodry111 ja viem, že nie, ale prečo potom nepriznaju, že je otrasná a nechcem za ňu zaplatiť?
Jaj jedlo na obrazku, tie mozu byt z internetu stiahnute a v zivote to tam tak nebolo servirovane. Pokial si nedostala co si objednala, mala si to riesit ihned. A poctivy vyvar v slovenskej obycajnej menuckovej restike? Snad tak u @konikmodry111 by to tak bolo, ale ona zije v zahranici.
Nepoviem, zaplatim a odchadzam, ak sa bavime o tackarni. V lepsej restike max hodim uskrn ze hm ale neriesim. Raz som reklamovala jedlo lebo to bolo uplne cele zle a uz som ani ine nechcela radsej.
Ale asi okrem toho sa mi nestalo zeby nieco bolo vyslovene ns reklamaciu alebo staznosz napr ze malo rezancov v polievke a tak 😀
Ako pisala
@muchotrafka298 pravdepodobne su fotky z netu, nechceli aby si im robila zlu reklamu, nevedeli ti dat inu nahradu kedze nieco lepsie nemali, nechceli ti ju dat gratis… dovodov je vela preco si nepriznali chybu 🤷♀️
Ja som sa len zasmiala na tých fliačkoch 😂 akurát dnes som objednala menu pre mňa a syna, 2x vývar. Bol úžasný ako stále, z danej reštaurácie mi veľmi chutí, vždy sa na nich môžem spoľahnúť, chutí ako domáci.
Ale prvýkrát sme mali miesto rezancov také "fliačky" 😂 asi došli rezance. Nevadí, aj tak bolo skvelé a môj malý zjedol úplne celú.
A len pre niektoré komentáre, že v reštaurácii sa robí z bujónu. Robila som v reštike okolo 3 rokov a stále sme robili poctivý, domáci a bez bujónu. A dosť hustý. Takže nie všetkých do jedného vreca treba hádzať.
Obrázky pri jedlách beriem ako čisto ilustračné a nečakam, že tak to bude vyzerať . S obrázkovými menus sa stretávam len v cudzokrajných reštauráciách typu - činské, vietnamské, japonské, mexické, kórejské atď. kde mi názov zväčša nič nehovorí, opis síce pomože, ale nie úplne.
A či som niekedy vrátila jedlo, ktoré mi nechutilo? Nie. Vraciam len jedlá, ktoré sú buď pokazené - raz sa mi stalo s ustricami, nedopečené (kura), prepečené (steak, ak si vypytam médium rare, tak taký chcem aj na tanieri). Pri veciach ako rozvarené cestoviny zjem, ale už tam určite nepôjdem.
Na Slovensku som bola 2x za posledné roky a teda ešte aa nám nepodarilo nájsť reštauráciu, kde by jedlo bolo výborné, zväčša je to len ok, veľa krat fakt bieda a raz sme mali úplný hnus - škoda, že si nepamätám názov, krásne urobené priestory dnu, von, pre decká, ale jedlo 🤢 Čo ma tiež naštvalo - jedlá uvedené v menu a polovica z nich - dnes nemáme, už nemáme, ešte nemáme, tak to kurnik vyškrtnite, nie?!
Pre mňa slovenská gastronómia je hrúza, sa nečudujem, keď ľudia píšu, že škoda peňazí, lepšie si doma uvaria. Ak ma niekto chce vyviesť z omylu kľudne dajte typy, rada vyskúšam pri najbližšej návšteve
Áno, stalo sa bývalej kolegyni, že dostala zeleninovú prílohu viditeľne obschnutú z predošlého dňa. Reklamoval to. A raz kamarátka si dala bryndzové pirohy a doniesli jej ich rozvarené, úplne prázdne. Tak jej vymenili. Novy tanier bol plný pirohov, ukážkovo uvarených.

@konikmodry111 fuha tomu kebysa niekto stazoval na jedlo, ze mu nechuti by zle dopadol.