Ako ste sa zmierili s tým, že budete mať len dve deti?
Ahojte ,ako ste sa zmierili s tým že budete mat len 2deti?
Aby ste pochopili láka ma to mať ešte jedno , neviem často na to myslim žeby som chcela ešte bábätko ..
Svoje dve deti mám z IVF , rizikové tehotenstva, nie ľahké pôrody (pre dr , nie pre mňa), zrasty , silné krvácania pri cisárskom ..hojenie po cisárskom ok..
Môj muž nechce vôbec , v žiadnom prípade , že zase umelé oplodnenie, ďalšie inj skoro počas celého tehu na udržanie , stresy či sa udrží a že teda máme dve , pred pár rokmi nám povedali že nebude možno ani jedno , tak on sa teší že dokonca dve sa podarili ale že na dnešnu dobu nám to aj stačí , nakoľko pre nich chceme aj dovolenky a všetko ..
Primár ktorý mi robil cisárske v oboch prípadoch mi 3 vôbec neodporučil , už pri pôrode druhého mi povedal že ďalší pôrod nie ..
Jedno má 6rokov a druhé 2,5 roka
Ja som stastna za dve krasne deti a velmi ich lubim, uz su pomerne velke 13 a 6 rokov a idem si uzivat dalsiu etapu zivota..cas s manzelom, vybrali sme si auto ake sa nam pacilo a nemuseli riesit ci tam zmestime kocik a autosedacky, prerobila som si spalnu bez detskej postielky na " dospelacku" , deti sa uz vedia zabavit aj film si pozriem, vecer vklude dam pohar vinka, nemusim opat riesit ci mi dieta vezmu do skolky aspon v 4 rokoch a pod. a v neposlednom rade pri dnesnych cenach ked im mam kupit vsetko co potrebuju a mozno nieco navyse, zariadit izby, zaplatit poplatky v skole, skolke je to zaberak aj pri dvoch 🙂
Nijako sa s tym „nezmierujem“, som vdacna za to jedno zdrave, ktore mam. Ak ti lekar dalsie neodporuca, nechapem ta, ved v prvom rade mas zodpovednost za tie dve deti, ktore uz na svete mas a teda riskovat, ze tie dve existujuce deti nebudu mat mamu, no naco toto. Su dve, maju jeden druheho, tes sa z toho, co mas a neries to, co nemas.
Povedala by som si, že čo sa má stať, tak to sa aj stane a mala by som nechránený styk so svojím mužom s tým, že to nechávam na prírodu....Žiadne lúčenie a definitíva, jednoducho by som to nesilila umelo, ale ani to nezavrhovala. Ale poviem ti, že dve zdravé deti by mi stačili, už by som určite nepokúšala osud a už vôbec nie hentak nasilu
Ja mám tri a veľmi často pocit, že už sme to trochu prešvihli 😂.
Pozri, niektoré ženy nemôžu mať deti vôbec a je to veľmi smutné... Čiže to, že máš dve krásne zdravé deti je veľký dar a v dnešnej uponáhľanej dobe, keď je naozaj pre mnohé ženy ťažko otehotnieť, o to viac. Takže ja by som, byť tebou, nebola vôbec smutná 😉
co by som ja dala zato mat dve deti .. naozaj nemusis byt smutna, mas dve deticky, tes sa z ich 🙏
Počkaj si radšej v zdraví na kočíkovanie vnúčat.
Vždy som chcela mať aj ja veľkú rodinu. Okolnosti ma priviedli k tomu, že teraz sa bojím porodiť aj druhé dieťa. Obdivujem preto viacčlenné rodiny.
Bud rada ze máš dve krásne a zdravé deti... Tretie IVF neznamená ze by bolo tretie dieťatko... Ale možno aj štvrté, piate.. Vid môj profil a pochopíš.. 😉 Tiež som podstúpila 3xIvf všetky skončili tehotenstvom ale v 10tt a 12tt abortom a predtým spontánne tehu v 19tt potrat... Tretie IVF bola posledná šanca ze budem mat babo... Tam uz aj vek hral svoju rolu...
Občas ma to chytí keď vidím babatko malé že by som chcela ešte potom sa započúvam do hadky tych mojich dvoch /9a 3/ a vačšinou ma to prejde ....cez leto som strážila aj sestryne /9,5,3/a myslím že nadobro ostanem už len pri 2 lebo moje nervy by to nezvládli....prípadne požičiam si neaké z okolia na chvílku postrážiť😆
Tak nemozeme mat uplne vsetko, co si zmyslime....ze ano. Dve su dost, aj pre planetu...niektori nemaju ziadne, trochu pokory a vdacnosti by neuskodilo
V dnešnej dobe 2 deti booohato stačia ❤️ Po všetkých stránkach 😅 👩❤️👨
Myslím, že nikto z nás nemôže mať v živote všetko. Ty nebudeš mať 3 deti, niekto ani len to jedno, niekto zas nebude mať úspech či kariéru, ktorú si vysníval. Niekto zas nemá zdravie. Takže treba sa s tým len zmieriť.
Viac som ani nechcela..a ani nechcem
@kvietokniki Pravdepodobne to bolo vekom, pred 40-kou a povedala som si, že dám tomu do 40-ky šancu, aby som si neskôr nevyčítala, že som to ani neskúsila. Podarilo sa po polroku,rodila som v 38. A brala som ohľad aj na staršieho, že neostane sám.
@julish ta klimaticka zmena konečné bude teplejšie na severe
Ja toto fakt nechápem. Koľko žien nemôže mať ani to jedno dieťa. Vy máte manžela a dve zdravé deti a stále Vám je to málo. S týmto pocitom sa naozaj veľmi ťažko dá "zmieriť".
Ahoj. ja mám deti dve, chlapcov, skoro 8 a skoro 6 ročného. Keď mal mladší tak cez 3 roky, tak som ešte chcela tretie, no mužovi som to nepovedala a tak nejak čas plynul, zabehla som sa v práci v ktorej som bola aj pred oboma materskými. Potom som dala výpoveď, našla som si novú prácu v ktorej som spokojná a nerada by som odišla. A bum - muž mi začal píliť uši, že on by chcel tretie. A ja vôbec neviem čo mám robiť 😀 Na jednej strane si to viem predstaviť - malé krásne bábätko, pokojné dni plné kočíkovania a užívania si toho malého stvorenia. No a potom mi môj rozum začne hovoriť, že veď mám prácu v ktorej som spokojná, v štátnej správe a zmluvu mám dočasnú, našla by som si ešte takú prácu v ktorej som spokojná? V inom sektore by som nechcela pracovať. Čo sa týka financií, sme priemerná slovenská rodina, nežijeme si zle, ale tretie dieťa by sme finančne pocítili. Máme 3 izbák, čo nám tiež moc nehrá do karát. Mala som dve sekcie a pri druhej sa so mnou natrápili, pretože som mala veľké zrasty a bolo mi povedané, že keď sa do brucha pôjde tretíkrát, tak to bude ešte horšie. No keď poviem "nie, nechcem tretie", tak na mojom mužovi je normálne vidieť, že je smutný z toho 😀
Ale na záver si hovorím, že je tak, ako má byť. A keď má do nášho života prísť tretie dieťa, tak príde. A keď nemá, tak nepríde ani keď sa ja rozhodnem, že chcem.
Vies co, ajmoj mladsi, ked mal 2,5 -3 r tak
som mala silnu tuzbu po dalsom. Postupne presla. Neviem, ci to bol9 vekom, koncom rodicaky, ajked som uz tiez robila.... asi to bolo tym, ze uz mi vyrastol z miminka a uz som ho aj ja vnimala ako starsieho. Ako pisem, preslo to nejako prirodzene.
Adoptuj si tretie alebo aj štvrté 🙂
@jozef11111111 to je obrovský omyl, na severe to znamená zaplavy
@julish pozerám si z Ba tam máte menej prírody tak preto si možno tak citlivá na túto tému. Ak nemaš v zaplavovej oblasti alebo tesne pri potoku postavené tak ani moc nie...
Že LEN ? 😂😂😂 V dnešnej dobe podľa mňa riadny luxus mám dve a poviem vám že v živote nikdy už nechcem žiadne deti stavia mi tieto
Mas 2 deti. 2 zdrave deti. Chces mat 2 deti bez mamy?
@valerya ak na to dozdrie
@jozef11111111 ano
Doktorka mi povedala ze dieta urcite nedonosim. Ze sa to urcite skonci potretom a opytala sa ma ci chcem ist do IVF aj za ceu ze sa potratim. Poviem ti par mesiacov som o tom rozmyslala, ale potom som do toho sla a mam syna. Neviem ako ale som spokojna s tym ze viac deti mat nebudem. Mozno ma to raz prepadne ale zatial dakujem bohu za pohodu a spokojnost.
Byt tebou, asi by som mala pred ocami tie dve tazke tehotenstva a mozny potrat ako odstraujuci moment, ktory by ma vzdy schladil ked by na mna prisli tuzby po tretom dietati. Ak tretie dieta nebudes mat, budes to asi do konca zivota lutovat, ale taky je zivot. A este by som sa bala stresu, ktory moze priniest neuspech pri snazeni a IVF. Lebo ked sa uz do toho date, budes nazhavena a ked potom mesiac co mesiac (alebo transfer co transfer) budu neuspesne uplne ti to otravi cely zivot. Nebudes sa vediet tesit ani z tychto 2 deti... budes mat pred sebou iba to ze sa vam nedari.
Ale vies co, tato diskusia ti ukaze ako to skutocne citis. Ak ta totiz vsetky prispevky kde ti radia neist do tretieho dietata, iba nahnevaju a zmietnes ich z mysle a podvedome cakas len na tie prispevky ktore ti poradia do toho ist, tak ta nikto a nic nezastavi.

Vzdy je to o tom clovek chce to co nema a to co ma mu pride v ten okamih “malo” nadnesene samozrejme. Mas zdravu krasnu rodinu tes sa z nej, uzivaj si pritomny okamih a bohatstvo co mas doma 💕