icon

Štvrtý cisársky rez po štyridsiatke: Máte skúsenost?

bagiro
15. júl 2026

Ahojte, mame doma 3 deti narodene cisarskym rezom.
Posledne pred 3 rokmi.
Tuzime este po 4tom babatku, ale vieme,ze je to velmi rizikove.
Je tu prosim niekto, kto ma za sebou 4 cisarske rezy?
Moj porodnik o dalsom porode nechce vobec pocut.
Dakujem

Strana
z3
anonym_e0800f
15. júl 2026

Potrebujes pokusat? A co ti pomoze, ze ti niekto napise, ze ma 4 cisarske? Uplne irelevantne.

crazy_cat_lady
15. júl 2026

A ked ti niekto napise, ze mal 4 a je ok tak co? Pojdes do toho? Ten lekar ti to asi nehovori len tak zo srandy

anonym_c9686f
15. júl 2026

Tvoj život tvoje zdravie tvoja rodina
Keď už ani lekára nepočúvaš,tak čo chces vedieť
Iba tvoj lekár vie v akom si stave a nie my

anonym_d02094
15. júl 2026

Mám len jedno dieťa.Velmi som túžila po druhom, ale vzhľadom na vysoké zdravotné riziko,volila som radšej mat jedno, vidieť ho vyrastať a vedieť sa o neho starať , než nechať tu dve siroty.

hytal
15. júl 2026

Občas je múdre lekára počúvať....Radšej vychovávať tri zdravé deti, než tu zanechať štyri siroty.

anonym_2fe399
15. júl 2026

Mas 3 deti, nie je pre nich dolezitejsie aby mali mamu ako daslieho surodenca ale budu bez mamy? Pretoze moze sa hocico zvrtnut a mama nebude. Ruptura maternice je stav, ktory ohrozuje na zivote aj matku aj plod. Uvedomujes si to? Lekar na rozdiel od teba vie co vsetko sa moze stat a co riskujes, tak ho pocuvaj.

ivik4
15. júl 2026

Tebe ale naozaj nepomôze ak si precitas dobru skusenost inej zeny. Ty si ty, aj tvoje telo.
Nam to môze byt jedno. Sama si zodpovedna za seba a svoje deti

anonym_ce344c
15. júl 2026

@bagiro v tvojom veku uz hlavne dieta neplanuj.Pockaj si radsej na vnucata,pridu isto ochvilku.

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_e0800f

Potrebujes pokusat? A co ti pomoze, ze ti niekto napise, ze ma 4 cisarske? Uplne irelevantne.

@anonym_e0800f napr ake mal skusenosti s porodom, priebehom.

bagiro
autor
15. júl 2026
@crazy_cat_lady

A ked ti niekto napise, ze mal 4 a je ok tak co? Pojdes do toho? Ten lekar ti to asi nehovori len tak zo srandy

@crazy_cat_lady su lekari kade tade po SE, mozno sa niekto stretol s inym pristupom.

anonym_4a3551
15. júl 2026

Pre mna su uz aj tri cisarske nezodpovedne.

bagiro
autor
15. júl 2026
@hytal

Občas je múdre lekára počúvať....Radšej vychovávať tri zdravé deti, než tu zanechať štyri siroty.

@hytal ano,ale mozno je to len o mojom dr,su rozne pristupy, mozno ma niekto skusenost,ze natrafil na iny pristup.

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_ce344c

@bagiro v tvojom veku uz hlavne dieta neplanuj.Pockaj si radsej na vnucata,pridu isto ochvilku.

@anonym_ce344c dakujem za za radu.

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_4a3551

@anonym_4a3551 preto som sa pytala niekoho,lto s tym ma realne skusenost.
Vsetky 3 cisarske som mala bezproblemov, na Sk je to ano menej casty jav,ale vo svete bezne.
Nie v zlom.
Preto som aj zadala diskusiu pre mamky,ktore maju mozno nejaku realnu skusenost🙂

anonym_4a3551
15. júl 2026
@bagiro

Vsetky 3 cisarske som mala bezproblemov, na Sk je to ano menej casty jav,ale vo svete bezne.
Nie v zlom.
Preto som aj zadala diskusiu pre mamky,ktore maju mozno nejaku realnu skusenost🙂

@bagiro ale to je ako so zlomeninou, niekomu nasadia sadru, niekoho srubuju. 10 zien ti napise, ze mali 5 cisarskych bez problemov a prave tebe sa pri stvrtom nieco stane. A este po 40tke. Pre mna nezodpovedne voci uz tym zijucim detom.

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_4a3551

@bagiro ale to je ako so zlomeninou, niekomu nasadia sadru, niekoho srubuju. 10 zien ti napise, ze mali 5 cisarskych bez problemov a prave tebe sa pri stvrtom nieco stane. A este po 40tke. Pre mna nezodpovedne voci uz tym zijucim detom.

@anonym_4a3551 s tou prvou castou odpovede suhlasim,mate pravdu.
Ale nikdy nesudim ine zeny, kedy a kolko deti maju.
Nie v zlom.
Ja som len mozno chcela odpoved od niekoho,kto mal 4 cisaraky na Sk.
Ale dakujem za odpoved.

anonym_2fe399
15. júl 2026
@bagiro

Nie v zlom.

@bagiro vela takych co maju realnu skusenost nebude, pretoze vacsina zien pocuva lekara a pouziva rozum, Uz tretie tehotenstvo po dvoch cisarskych je rizikove, nie to este stvrte po troch. Rizikovy nie je cisarsky ale tehotenstvo v maternici s jazvou, jazvami. Ty asi nechapes, ze mas velmi oslabenu maternicu a dalsie tehotenstvo moze skoncit predcasne, ked budu lekari zachranovat zivot tebe a dietatu. V tom najlepsom pripade uspesne

anonym_00ab24
15. júl 2026

Ahoj aj ja mam tri cisarske, do dalsieho by som uz nesla, uz pri prvom som mala tazku preeklampsiu a zopakovala sa aj pri dalsich dvoch tehotenstvach. Chcela som si dat podviazat vajecniky uz pri druhom, moj doktor ale povedal, aby som si to rozmyslela, ze vselico sa moze stat (mal tym na mysli to, ze dieta mozno neprezije). Kedysi uz podväzovali po dvoch cisarskych, dnes od toho upustaju, ale vzdy zalezi od tvojho stavu. Preco si mala cisarske ak bolo vsetko v poriadku, pises ze bezproblemove? Ci posledne dva boli indikovane kvoli prvemu?
Verim, ze tvoja tuzba po babatku je silna. Mozno by som sa este poradila s inym gynekologom, aj ked na Slovensku je malo pravdepodobne, ze ti to niektory schvali. V zahranici je bezne ze maju zeny aj 5 cisarskych, ale to asi vies. Je to iba na tebe, ak jedneho dna prides k lekarovi tehotna, interrupciu ti na vysetrovacom stole neurobi, maximalne ta vyhresi a bude krutit hlavou, ale svoje povinnosti si splni. Rozhodnut sa musis sama.

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_2fe399

@bagiro vela takych co maju realnu skusenost nebude, pretoze vacsina zien pocuva lekara a pouziva rozum, Uz tretie tehotenstvo po dvoch cisarskych je rizikove, nie to este stvrte po troch. Rizikovy nie je cisarsky ale tehotenstvo v maternici s jazvou, jazvami. Ty asi nechapes, ze mas velmi oslabenu maternicu a dalsie tehotenstvo moze skoncit predcasne, ked budu lekari zachranovat zivot tebe a dietatu. V tom najlepsom pripade uspesne

@anonym_2fe399 dakujem za radu, rozum pouzivam, ale beriem aj Vas nazor.

lenka13332
15. júl 2026

@bagiro ak naozaj veľmi túžiš po štvrtom. Možno si vypýtať názor iného pôrodníka. A ak nezávisle od seba povedia to isté radšej do toho neísť, veď máš 3 deti tie ťa potrebujú

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_00ab24

Ahoj aj ja mam tri cisarske, do dalsieho by som uz nesla, uz pri prvom som mala tazku preeklampsiu a zopakovala sa aj pri dalsich dvoch tehotenstvach. Chcela som si dat podviazat vajecniky uz pri druhom, moj doktor ale povedal, aby som si to rozmyslela, ze vselico sa moze stat (mal tym na mysli to, ze dieta mozno neprezije). Kedysi uz podväzovali po dvoch cisarskych, dnes od toho upustaju, ale vzdy zalezi od tvojho stavu. Preco si mala cisarske ak bolo vsetko v poriadku, pises ze bezproblemove? Ci posledne dva boli indikovane kvoli prvemu?
Verim, ze tvoja tuzba po babatku je silna. Mozno by som sa este poradila s inym gynekologom, aj ked na Slovensku je malo pravdepodobne, ze ti to niektory schvali. V zahranici je bezne ze maju zeny aj 5 cisarskych, ale to asi vies. Je to iba na tebe, ak jedneho dna prides k lekarovi tehotna, interrupciu ti na vysetrovacom stole neurobi, maximalne ta vyhresi a bude krutit hlavou, ale svoje povinnosti si splni. Rozhodnut sa musis sama.

@anonym_00ab24 dakujem🙂

bagiro
autor
15. júl 2026
@lenka13332

@bagiro ak naozaj veľmi túžiš po štvrtom. Možno si vypýtať názor iného pôrodníka. A ak nezávisle od seba povedia to isté radšej do toho neísť, veď máš 3 deti tie ťa potrebujú

@lenka13332 dakujem

anonym_523ed9
15. júl 2026

Nerozumiem tejto obsesii niektorých žien nasilu sa rozmnožovať za každú cenu. Niektoré zastaví až narodenie postihnutého dieťaťa, niektoré dokonca narodenie mŕtveho. To ti fakt stojí za to? Neverím, že obaja túžite po štvrtom bábätku. Ty po ňom túžiš. Manžel určite nie. Muži zvyknú mať na toto triezvejší pohľad. Venuj sa trom deťom, ktoré máš a nešpekuluj.

anonym_43b8f6
15. júl 2026
@anonym_4a3551

@anonym_4a3551 Ale no... Mozno v sociku to bolo rozsirené a ludia sa toho doteraz držia zubami-nechtami. Na západe bolo a je bezne viac cisárskych, co maju ine maternice ako my? Pomaly sa to aj u nas udomácnuje, len žiaľ, takéto názory tomu nepomáhajú...

anonym_43b8f6
15. júl 2026

@bagiro
Moja kamarátka má 4 cisarske, aj posledne úplne v pohode. Dokonca povedala, ze zotavenie bolo pri poslednom najrýchlejšie. Ma nádherné babo a je velmi šťastná.

martul
15. júl 2026

@bagiro moja známa pred pol rokom, dieťa narodené predčasne, rozpadávajúcq jazva, maternica tenká ako vlások, doktori sú sledovali celé tehotenstvo, ktoré však narozdiel od teba nebolo už plánované, ale obrovská nezodpovednosť, celé tehotenstvo sa napocuvala od doktorov aké to bolo nezodpovedné, či chcela nechať na tomto svete muža samého s tromi deťmi

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_43b8f6

@anonym_4a3551 Ale no... Mozno v sociku to bolo rozsirené a ludia sa toho doteraz držia zubami-nechtami. Na západe bolo a je bezne viac cisárskych, co maju ine maternice ako my? Pomaly sa to aj u nas udomácnuje, len žiaľ, takéto názory tomu nepomáhajú...

@anonym_523ed9 ja napr nechapem aj taketo typy odpovedi,ked nevies, nepoznas,ani mna ani manzela,ani preco mam cisarske. A vobec pisat take,ze moj manzel chce/nechce dalsie…
Keby vsetky zeny/matky rozmyslali v casoch nasich mam,babiek takzo,polka z nas by tu dnes vobec nebola zial.
A to zdravotnictvo nebolo na takej urovni.

@anonym_43b8f6 dakujem, konecne aj pozitovna odpoved a nie len hanenie, odsudzovanie, pytala som sa len na nazor a uz klasika su tu odpivede,ze moj manzel deti nechce atd, hrozne sme my zeny na SK:(

bagiro
autor
15. júl 2026
@anonym_43b8f6

@bagiro
Moja kamarátka má 4 cisarske, aj posledne úplne v pohode. Dokonca povedala, ze zotavenie bolo pri poslednom najrýchlejšie. Ma nádherné babo a je velmi šťastná.

@anonym_43b8f6 dakujem🙂

anonym_43b8f6
15. júl 2026
@bagiro

@anonym_523ed9 ja napr nechapem aj taketo typy odpovedi,ked nevies, nepoznas,ani mna ani manzela,ani preco mam cisarske. A vobec pisat take,ze moj manzel chce/nechce dalsie…
Keby vsetky zeny/matky rozmyslali v casoch nasich mam,babiek takzo,polka z nas by tu dnes vobec nebola zial.
A to zdravotnictvo nebolo na takej urovni.

@anonym_43b8f6 dakujem, konecne aj pozitovna odpoved a nie len hanenie, odsudzovanie, pytala som sa len na nazor a uz klasika su tu odpivede,ze moj manzel deti nechce atd, hrozne sme my zeny na SK:(

@bagiro
Nic si z toho nerob, to je take slovenské, hned hanit...
Ja by som zasla este za jedným gynekológom, mladým, ktory ma uz úplne iné info zo skoly, nie za starou konzervou, ktorá novoty nepripúšťa. Ti sa este drzia toho, co sa v skole učili pred 40.rokmi.
Verím, ze ti to vyjde, ak po tom tak túžite 🥰.

anonym_5a2fad
15. júl 2026

@bagiro ja by som sa nepytala tu, ale skusila by som.nazor ineho odbornika, aj by som vycestovala, a dala sa poriadne vysetrit. Ako vyzera maternica, jazva, vsetko. Tu dostanes len hejty, ked to napises. Musis hlavne pozerat na svoj zdravotny stav a to musi posudit lekar. Ale lekar, ktory ma naozaj skusenosti.

Strana
z3