Ako stíhate vysokú školu popri dieťatku?
Ahojte baby včera som sa dozvedela že ma prijali na vysokú školu z čoho mám samozrejme radosť 🙂 Mám dcérku Moniku ktorá má dnes 14.-mesiacov a rada by som sa dozvedela niečo o vašich skúsenostiach ako ste to stíhali či sa vám darí alebo má kto pomôcť. Idem na externé ale manže pracuje v Bratislave a my sme z východného Slovenska pričom sa starám o domácnosť a mamka mi môže s malou pomôcť samozrejme aj môj muž keď bude doma 🙂 P.S. Viem že na túto tému tu sú už diskusie ale sú riadne staré tak by som rada informácie od niekoho pre koho je to momentálne aktuálne ďakujem za odpovede 🙂
Ahoj. Ja jsem otehotnela v prvaku, dcerka se narodila zacatkem druhaku a ve tretaku uz jsem byla tehotna s druhou 😀 Takze bakalarske mam hotove, na inzenyrske mam odklad, mela bych nastoupit od zari, ale popravde ti reknu, uz se mi nechce. Hlavne proto, ze tam musim chodit v sobotu, takze manzel by byl s dcerkami sam a hodne vikendu by jsme si tim pokazili. Takze ja si ted rikam ,ci mi to jeste stoji za to a asi vyhraje, ze ne 🙂 Navic, nepripadam si po tech 3 letech ve skole nejaka chytrejsi, nebo ze by mi to nejak extra dalo teda. 🙂 Spis jen ze mozu na pohovorech po materske ukazat papir, ze jsem neco se sebou delala 🙂
ahooj..ja som ostala tehu v prvaku vyšky...v lete som porodila a v druhaka som už mala drobca..mam individuálne študium..to znamena, že ako sa dohodnem s vyučujucimi..zatial su super..nemusim chodiť ani na cvičenia ani na prednašky...iba na skušky...mala som tak teraz zimný semester...skušky boli sice trošku ťažšie..ale zvladla som to,všetky skušky urobene... teraz letny semester je taky isty..je trošku náročnejší na predmety...ale snažim sa chodiť do školy ked je mm doma, alebo sestra, mamina prídu k malemu a ja idem do školy...aby som vedela aspon o čom sa tam bavia 🙂 dufam,že aj teito skušky zvladnem a neprenesiem nič 🙂
ahojky, ja si myslim, ze pokial mas podporu v rodine, da sa to. kamoska takto tiez isla na VS (dialkovo) a podporila ju cela rodina, pokial bolo treba pomahala jej mama i svokra. a aj ucitelia v skole boli ustretovi..... tiez rodila v lete - medzi 1 a 2 rocnikom.
takze urcite nehadz flintu do zita ako sa hovori, ale smelo do toho. vsak odist sa da vzdy, ale presne ako pisu mamicka vyssie - ukazes, ze si sa aj na materskej vzdelavala 😉
drzim place!
ja som si robila pri Patrikovi maturitu ....dva krát do týždňa dva roky...neľutujem školy ale je mi ľúto,že som sa na to nedala skôr-hlavne keď som mohla...
veľa vecí išlo na úkor Patrika,dodnes si pamätám,keď som mala počas poobedňajšieho spánku rozložené papiere v obývačke,on sa zobudil (vtedy mal 2,5 roka)a rozbehol sa ku mne,samozrejme cez tie papiere, všetko mi porozhadzoval a niečo aj dokrčil a ja som sa nahnevala,nakričala na neho,rozplakal sa a potom som plakala aj ja....
dá sa to zvládnuť,hlavne ak ti rodina pomôže,len ten čas,čo by človek mal stráviť s dieťatkom tak sa venuje sebe.... aspoň ja som to tak cítila....
ale vypadnúť na 3-4 hodinky bolo fajn,len keď som sa chcela naozaj niečo naučiť (a nie len preliezť) tak som som sa musela učiť aj doma....
ja obdivujem maminky,čo sa dajú na štúdium už keď majú rodinku, držím im päste aby úspešne dobojovali a fakt majú môj veľký obdiv 😵
Ahoj, ja studujem na VS s dvomi detmi, bez prerusenia a bez individualneho planu, externe, pomoct nam nema kto, musime vsetko zvladnut s manzelom sami, takze manzel berie dovolenky ked musim ist do skoly aj v piatok, pripadne ked je skuska len v doobednajsich hodinach cez tyzden, ucim sa po nociach, cez skuskove bezne spavam dve tri hodiny v noci a dve hodiny cez den s detmi 🙂 Bude ta to stat vela sil, musis mat pevnu volu, nevzdat sa pri prvom neuspechu a zvladnes to 😉 . Tiez zalezi aku vysoku skolu si si vybrala
Ahoj, ja som končila vysokú ked mala dcerka 1,5 roka a bolo to v čase ked bol manžel na pol roka v zahraničí. Takže celá domácnosť, aj starostlivosť o malú zostala na mne. Diplomovku som písala po nociach a zhodila som vtedy pekných 13 kg. doma som mala ako keby mi tam bomba buchla, ale to som vôbec neriešila, kedže som bola unavená z toho, ale týmto ťa nechcem odradiť. Každopádne ma to posunulo ďalej, zdvihlo sebavedomie a ked sa na to pozriem s odstupom času tak nechápem ako som to zvládala a dalšia vec, záleží aj na akú školu ideš. (niektoré sú viacej náročné, iné menej) držím palce a verím že to zvládneš ...
ahoj, urcite sa na to daj, nezahod sancu, skusky zvladnes aj popri dietati, uz bude len vacsia a rozumnejsia, ked budes statnicovat, uz bude v skolke 🙂 ja som stvrty rok chodila s bruskom a statnicovala s rocnym drobcom, bolo to narocne, pomahal len manzel, chodili sme vsetci traja do skoly, ked to bolo nutne a maleho som kojila pomedzi prednasky 😀 bolo to narocne obdobie, ale nelutujem, tiez som zvazovala, ci to nechat tak, kedze som mala skolu 200km, ale manzel mi nedovolil a podporoval ma...
Ahojky, ja taktiez chodim na vysku.prvym rokom externe,popri praci, mam 8 rocneho syna; druhaka a poviem ti pravdu niekedy je to narocne hlavne v skuskovom obdobi, ked mam co robit so sebou a nie este s druhakom, ktoremu sa taktiez treba venovat zo skolou🙂 a to pokusame este o druhe dietatko.taktiez mam niekedy dilemu ako dalej a ci to vsetko zvladnem.myslim,ze si treba polozit otazku, ci to naozaj chces Ty. a nie mat pocit ze to robis pre niekoho ineho, myslim ze zvladmut sa da vsetko ale samozrejme su s tym spojene urcite obmedzenia, ako napr. je krasne pocasie chcela by si ist niekam na vylet s rodinou ale nemozes lebo sa musis ucit na skuskove obdobie,ale to je len moj nazor. prajem ti vela stastia🙂
ja som tretiacka, chodim na denne studium VS, mam individualny studijny plan. ked mal malicky 5 mesiacov, skolu som prerusila na rok, lebo mal ekzem- v noci nespal, mali sme vtedy viac problemov.pokracujem v studiu a kedze uz je velky, ma 20 mesiacov, ide to ako po masle, muz s nim ostane ked musim ist do skoly.
ak mas mamu a muza, zvladnes to uplne bezproblemov! mala uz bude dost velka, ucit sa mozes po veceroch.
cakame druhe babo, po tretom rocniku si dam taky prestupny rok iba so statnicami, a do stvrteho rocnika pojdem, ked budu mat deti 3 a 1 rok, teda starsi v skolke a mladsi s ockom doma 🙂
no baby ja som pracovala a externe škola a bola som tak vyčerpaná že mať ešte bábo asi skolabujem..všetky choroby sa na mna z vyčerpania lepili. Do školy som chodila piatok po práci a celé soboty...ja by som sa na to nedala s bábätkom.
Vydržať sa to dá, ale fakt to dieťa v malom veku o vás príde..všetko chvatom sa robí, no akože ešte že to mám za sebou materskú si chcem inak vychutnať ako v škole🙂
Ahoj, ja som taktiež študujúca mamička. 🙂 Študujem právo v Trnave, 2.ročník, denné, ale mám individuálny študijný plán, tentokrát aj s možnosťou vykonania skúšok mimo ustanovené skúškové obdobie a to z môjho pohľadu hodnotím ako najlepšie riešenie pre mamičky.
Dohodnem sa o špeciálnom termíne, prípadne sa prihlásim na termín ako ostatní, ak mi to vyhovuje a je to. 🙂 Ak ti má kto byť s dieťaťom a ty môžeš chodiť na prednášky, bude to len plus. Kamoška má 2r. a 3r. deti a študuje denné bez problémov. Takže určite sa to dá. 🙂 Otázka je len, či sa budeš vedieť učiť... Mne sa cez deň nedá, takže sa učím len večer a v noci, vtedy som už unavená...
Inak, keď si z východu, nechcela si ísť do Košíc? A na akú školu ťa prijali? Môžeš mi napísať aj správu, ak chceš 🙂
ja som bola v stvrtom rocniku ked som zistila, ze som tehotna, cize k statniciam som sla takmer s rocnym dietatom. Da sa to zvladnut s podporou rodiny, hlavne ak ti ma kto opatrit dieta kym ides na skusky. Ucenie a priprava sa da zvladnut bud po veceroch, ked deti spia, alebo pri ich obednajsom spanku. Drzim palce. 😉
Ahoj, ja som otehotnela v prvaku, dokonca som bola v prvom semestri na PN, tak som si musela nejake skusky preniest... a ked sa narodila mala, bravala som ju so sebou lebo skolu som mavala 2-3 dni a od rana do vecera a kedze som kojila a z vychodu som chodila az do NR.... obcas to pomohlo pri skuske, ked som tam mala malu 😀 obcas ma pustili skor domov 😀 a ked som mala promocie tak aj profesori sa zhodli na tom, ze mala mala dostat tiez diplom 😀
doma pomahal kto mohol, manzel poobedia, nasi vikendy, pred statnicami ako by u nas bomba vybuchla, bordel neskutocny ale zvladli sme to a nelutujem, obcas bol stres aj opravak sa pritrafil ale na stastie iba 2x 🙂 takze hlavu hore a povedz si, ze ked to zvladli ine maminky, tak to zvladnes aj ty !! DRZIM PALCE 😵
Tem o studujucich mamickach je tu viac nez dost
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/mamicky-kt......
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/aku-vysoku-skolu-studujete-ako-sa-vam-paci/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/studium-na-vysokej-skole/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ako-studovat-vysoku-skolu-ked-s-tym-manzel-nesuhlasi/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/je-tu-niekto-kto-studuje-externe-socialnu-pracu/
zvladaju externe aj zamestnane baby s 3 detmi, takze ak ti ma kto pomoct a nepracujes zvladnes v pohode 😉, budes ale musiet obetovat vecery a noci na ucenie, byt nebude vzdy tip top vyupratovany 🙂 a ak chces chodit na prednasky, soboty s rodinou budu tiez prec
ja som otehotnela na konci 3. rocnika, takze v 4 rocniku som ako tehotna pokracovala v studiu a urobila som si co najviac predmetov z 5 rocnika, lebo som vedela, ze ked maly uz bude na svete, tak to nezvladem. nasa skola sa neda studovat externe takze som isla stale denne, hoci to bolo tazke. syn sa narodil v druhom semestri 4. rocnika, takze s malym synom som skuskovala, pisala diplomovku aj statnicovala. kolkokrat som mala syna v babyvaku na skuske, lebo od starych rodicov zijeme daleko... takze zvladla som to a dokonca tak uspesne, ze som dostala pozvanie studovat PhD od mojho skolitela, ktore asi vyzuijem az o rok. takze som Mgr. na materskej, nikdy som nerobila, hned po skonceni skoly som nastupila na RD.
kym som mala len jednu islo to v poho, sice doma bol obcas bordel a bola som stale na ceste lebo byvame dost daleko od babiek ktore varovali kym som bola v skole
inak to ale nebolo take zle horsie je to teraz ked mam dve a este jedno kojim ale da sa to no uvidim ako to dopadne na skuskach 😉
ahoj,ja mam 15 mes.syna,muza do konca roka v zahranici.studujem externe 4.roc.mama byva dalej odo mna,ale ked mam skolu,idem tam aj s malym na par dni a mama je rada,ze ma vnucika u seba a ja ze sa vyvetram v skole.skuskove je narocne,ulozim maleho,dorabam co som nestihla cez den,varim a pot.sa ucim,ale nelutujem.skola je dobry kontakt s ludmi,ked si na materskej.
ja som sla na prijimacky v 8.mesiaci, ked som nastupovala na externe tak mala mala 2 mesiace 🙂 da sa to zvladnut a vobec nemam pocit, ze by sa dialo nieco na ukor malej. stale sa jej plnohodnotne venujem a mozno som aj rada, ze nieco musim citat a len nehlupnem pri spievankove a konikovi 😀 (nic proti spievankovu a konikovi 😉 )
Aj prave teraz sedim nad papiermi a v piatok mam skusku 🙂
Najprv sme dochadzali z BA do BB, teraz dochadzame z Prahy 🙂 da sa 😉 skola ma bavi, a v buducnosti by som sa chcela zivit tym co studujem 🙂
@predajkniziek aj ste sa citili dobre pri preberani diplomu ked ste neboli schopna ani napisat zaverecnu pracu? 😀
(Hoci predpokladam ze skor vy tie prace pisete na zakazku ...) Aj vdaka tomu je na slovensku diplom na urovni toaletneho papiera.
Ahojte,
ja chodím na Pedagogickú fakultu UK extrene. Tento rok som tretiačka, v 2015 končím bakalára. Popritom parcujem ako učiteľka na ZŠ. Rozmýšlala som, že keďže počas letného skúškového a štátnic budem v pokročilom štádiu tehotenstva, asi sa nechám vypísať na PN, aby som sa mohla venovať prípravám na štátnice.
Nevedeli by ste mi poradiť, ako budem môcť potom chodiť na skúšky a zoštátnicovať, ak vychádzky dávajú zvyčajne 2x 2 hodiny denne?
Ďakujem za každú odpoveď. 🙂

Ahoj, ja som promovala na bakalára už s veľkým bruškom 🙂 potom sa narodila Livika, teraz má 8 mesiacov stále ju dojčím, tak tento rok u mňa VŠ nepripadá do úvahy, ale budúci rok chcem ísť na prijímačky a akurát tie dva roky dobojovať popri materskej 🙂 Takže smelo do toho a držíme palce! 😅