icon

Ako účinne regenerovať po doobednom tréningu?

eee30
5. okt 2024

Máte niečo naozaj overené na regeneráciu po doobednom tréningu? Dáky produkt? Potrebujem ďalej do večera fungovať a neviem sa dať po cvičení do poriadku. Mám 46, po menopauze, štítka už 20 rokov mimo provoz. Zmena času ani intenzita tréningu nie je možná.

kiki68
•
5. okt 2024

@eee30 mozno isotonic napoje, tiez magnezko sa berie bezne, je tam viac moznosti, skus sa spytat skuseneho trenera skrz tu stitnu.

thirstymonk
•
5. okt 2024

Co cvicis? To je dost podstatna otazka. Je rozdiel behat 2km a drepovat v posilke s dvesto kilami na krku.

Ja po posilke si davam narez:
400ml nizkotuc.mlieka, v polsku zozeniem aj 0%. 40g srvatkoveho proteinu. Tym vlastne zapijam klbovu vyzivu, Bcko, Ccko, multimineral a 3g EAA. Dalsie tuhe jedlo mam za dve a pol hodiny.

sissy27
•
5. okt 2024

@eee30 a co je to za trening, ked ta takto odpali na zvysok dna a “zmenit intenzitu nie je mozne” ? Lebo to by zodpovedalo tak ruskym alebo cinskym olympionikom…
No ale k veci - za mna ladova sprcha a magnezko na rychlu regeneraciu organizmu po treningu. A z dlhodobeho hladiska prehodnotit jedalnicek, ci mas dostatocnu vyzivu k tak intenzivnemu treningu.

biba_18
•
5. okt 2024

@thirstymonk to 0% mlieko načo?

melanta
•
6. okt 2024

Mám rovnaký vek, bez maternice, cvičím silový tréning 3-4 krát týždenne, plus plávanie a joga. Po silovom tréningu vypijem proteín, s vodou. Raz týždenne pol hodinová športová masáž, každé 3 týždne 90 minútová olejová thajská masáž. A samozrejme, absolútny základ je strečing pred cvičením a dôkladný strečing po cvičení. Stravu sa snažím mať zdravú, veľa bielkovín, veľa čerstvého ovocia a zeleniny.

thirstymonk
•
6. okt 2024

@biba_18 Lebo večer si doprajem pol švini, takže tukov mám až až :D

biba_18
•
6. okt 2024

@thirstymonk aha, a voda by nestačila ?

thirstymonk
•
7. okt 2024

@biba_18 s mliekom je to lepsia odmena po rozbijacom treningu, aj ked sa potom srvatka vstrebava o cosi pomalsie