Ako vás rozčuľuje správanie ľudí v obchode?
Dneska v obchode pri pokladni som sa zamýšľala nad spravím sa ľudí. Napríklad vy si tovar balíte hneď do tašiek alebo počkáte, zaplatíte a potom si ho vezmete? Strašne ma rozčuľuje, keď sú niektorí akoby spomalení. Ako to máte vy? Čo vás v obchode vie vytočiť? Okrem cien
To, co teba. Ozaj neznasam ludi, ktori tam stoja jak pripeceni, pozeraju jak blokuje a....nic. Ani do tasiek, ani do kosika. 🙈
Ľudia, ktorí sa na mňa tískajú s košíkom, nedodržiavajú odstup z môjho osobného priestoru, stoja v strede uličiek a tvária sa, že nik okrem nich tam nie je, ľudia, ktorí okamžite gánia na počet detí, na dieťa s rožkom v ruke, či dieťa, ktoré sa hnevá ( nie len moje dieťa, aj cudzie), ľudia vulgárni a ufrflaní. Nevytáčajú ma, ale vnímam ich, a často aj hlasno komentujem a doma o nich referujem.
Ja ani neviem, ja sa nezameriavam nato co ma vie vytocit skor mam v hlave pozitivne skusenosti s ludmi v obchode ci uz spoluzakaznikmi alebo predavackami a negativne sa snazim vytesnit a zahodit. Ako urcite nieco negativne by sa naslo ale to by som sa musela viac zamysliet ale ked som len precitala nazov temy hned som si spomenula na 3pozitivne zazitky v obchode a to len za posledne 2tyzdne. A to ci niekto bali nakup pred alebo po plateni nato som sa nikdy nezamerala.
Mňa skôr rozčuľuje že sa kazdi pri pokladni strašne ponáhľa, čaká s frflanim a potom ho vidím vonku pri kosikoch sa pohode vykecavat a už sa neponáhľa. A vadí mi keď predavačka blokuje tak, že mi tovar hádže ako seno, minule mi zlomila 2 tulipány.....
Nic take ma nevytaca, pri cakani v rade sa snazim meditovat, neviem, ludia su v dnesnej dobe extremne netrpezlivi
Ja patrím k tým podľa teba spomaleným.. a ukladám si všetko pekne, ešte pri tom rozmýšľam, čo dám na spodok, čo na vrch... a vonkoncom ma to netrápi, že niekto má na mňa nervy. Ja sa pri tak hlúpej veci ako je nakupovanie nemienim vystresovať lebo druhí sú nedočkaví.. prepáč mi to pls 🙏🙂
Ja nemam rada ludi ktori si najskor musia zbalit tovar a az potom platia. Pritom mozu zaplatit a potom si balit, a ja mozem blokovat dalsi nakup… neznas takych ludi…
Kedze mam surodenecky kocik vytacaju ma vsetci ktori si svoje poklady parkuju uprostred ulicky. Alebo opacna skupina ktora ten nezaplateny nakup nepusti z ruky a tak ma clovek problem dostat sa k regalu.
Ja nemam rada ludi ktori si najskor musia zbalit tovar a az potom platia. Pritom mozu zaplatit a potom si balit, a ja mozem blokovat dalsi nakup… neznas takych ludi…
@klarissa25 mozes zatial oddychovat ;)
Mña nevytaca nic, ani ceny, ani ludia. Nikto sa neponahla, mame cas. Predavacka po nablokovani pomaha balit do tasiek, aby dalsi dlho necakali. Ked nejde o zivot, ide o h...
treba chodit do samoobsluznych pokladni
Vadia mi dve veci - jedna je, keď do mňa pri pokladni narážajú vozíkom. Ak sa to stane raz, ešte pochopím, ale ne ze 5x. Neviem co si myslia. Keď sa ohradim, tak ze oni si to nevšimli🙆♀️
Druhá vec je, keď sa rozprávajú v úzkej uličke, zablokuju cestu a ešte točia očami, keď ich človek pekne poprosí, aby sa uhli. Ale je to len 4x do mesiaca, tak to zatiaľ zvládam 🙏🤣
@tairyx Toto si ja usporiadavam priamo, ako to dávam na pás. Že prvé dám tie ťažšie veci a potom na koniec tie najľahšie (veď nechcem, aby sa mi napr. rajčiny alebo pečivo pomačkali)
@tairyx Toto si ja usporiadavam priamo, ako to dávam na pás. Že prvé dám tie ťažšie veci a potom na koniec tie najľahšie (veď nechcem, aby sa mi napr. rajčiny alebo pečivo pomačkali)
@unicornlady áno robím to tak aj ja, ale bežne mi to skĺzne po nablokovaní predavačky kadejako. Ešte keď mám syna so sebou tak učím aj jeho, ako sa ukladajú veci.. no bohužiaľ, nechodím na maratón do obchodu a všeobecne nerada robím veci v zhone, rýchlo a pod tlakom, potom vždy len sama sebe uškodím.
@tairyx Niektoré veci napr. položím len vedľa tašky do košíka, keď vidím, že je to veľké a nezmestí sa mi to do tašky (prípadne to potom len položím navrch).
tovar sa má okamžite po nablokovaní ukladať naspäť do nákupného košíka a až mimo pokladne baliť do tašiek alebo vonku do auta. Preto sú v marketoch tie pulty na balenie tovaru. Ak chodíte do Hoferu v Rakúsku, tak tam niekedy nestíham ani ukladať späť do košíka, také rýchle sú pokladníčky.
Mne sa často stáva, že vykladám obrovský nákup na pás a ľudia hneď za mnou začnú vykladať tiež, hoci ja mám ešte polovicu nákupu v košíku a potom to už nemám kam vyložiť. 😀 Musia si to potom posúvať, prekladať 😀
Na malinky nakup chodim len rano do jednoty kde zacinam veci balit do tasky uz pocas blokovania.
Na velkom nakupe ideme vzdy do samoobsluznej pokladne, tovar si nablokujeme scenerom pocas nakupu a je. Pocas nakupu ho rovno davame aj do tasiek
Vadia mi dve veci - jedna je, keď do mňa pri pokladni narážajú vozíkom. Ak sa to stane raz, ešte pochopím, ale ne ze 5x. Neviem co si myslia. Keď sa ohradim, tak ze oni si to nevšimli🙆♀️
Druhá vec je, keď sa rozprávajú v úzkej uličke, zablokuju cestu a ešte točia očami, keď ich človek pekne poprosí, aby sa uhli. Ale je to len 4x do mesiaca, tak to zatiaľ zvládam 🙏🤣
@galganka mne ked niekto chce pri pokladni v rade vyliezt na chrbat s kosikom,vzdy poviem ,ze to ,ze domna budu buchat s kosom ,tak skor tam nebudeme. Vacsinou to vzdy zaberie.
@lucia13022023
@klarissa25 si nejaká premotivovaná. Však Teba neplatia od počtu zákazníkov, ktorých nablokuješ. Prečo by si nemohli svoj nákup kľudne zbaliť. Ja zásadne nezaplatim skôr ako vtedy, keď viem, že už stihnem zabaliť ten nákup a nebude sa na mňa tlačiť druhý zákazník.
Mňa ešte vytáča, keď je pokladnička fakt mega rýchla, nemám ešte všetko na páse a už mi to blokuje ako šialená. A to som rýchla si myslím.
@klarissa25 mozes zatial oddychovat ;)
@hederamonstera hej, a potom si nechať vynadať od šefstva že máš pomalý čas blokovania 🥴
@galganka mne ked niekto chce pri pokladni v rade vyliezt na chrbat s kosikom,vzdy poviem ,ze to ,ze domna budu buchat s kosom ,tak skor tam nebudeme. Vacsinou to vzdy zaberie.
@lucia13022023
@gypsomilka skúšala som už všelijaké frázy, väčšinou je mi reakciou odutá huba 😂 dlhodobým pozorovaním som zistila, že na 99 % sú to vždy ženy, väčšinou v strednom, až dôchodcovskom veku, s tými staršími sa mi väčšinou nechce dohadovať... Ale skomentujem to vždy a nahlas. 😂
Mne sa často stáva, že vykladám obrovský nákup na pás a ľudia hneď za mnou začnú vykladať tiež, hoci ja mám ešte polovicu nákupu v košíku a potom to už nemám kam vyložiť. 😀 Musia si to potom posúvať, prekladať 😀
@ewellina no presne aj to. Ze ponad moje plece uz niekto vyklada. Ale to uz som tiez zacala tobit tak ze najskor sa postavim ja a kos necham na konci pasu. Neposuvam sa blizsie k pokladnicke. A ked mam vylozene,necham este velku rezervu aby tovar prisiel ku pokladni a az potom dam ten oddelovak 😂😂 aby zamna hned nedockavec nevykladal.
Mňa skôr rozčuľuje že sa kazdi pri pokladni strašne ponáhľa, čaká s frflanim a potom ho vidím vonku pri kosikoch sa pohode vykecavat a už sa neponáhľa. A vadí mi keď predavačka blokuje tak, že mi tovar hádže ako seno, minule mi zlomila 2 tulipány.....
@mischy00 toto. Vzdy mam na to take nervy ked v mensich potravinach robim velky nakup. Bohuzial najblizsie male zrovna mensie potraviny. Priestor tam daju 30cm na potraviny, ja nakup na 2 tasky, predavacka blokuje ako keby mala na to len 30s. Ukladam do tasiek, pyta karticku z obchodu, hladam penazku a uz tam mam vsetko nahadzane ako smeti jedno cez druhe. Nie, ze by sa na 30s pristavila kym jej ju podam. Potom tam na mna caka clovek za mnou, lebo ved 2 tasky clovek za minutu a pol neulozi. Hlavne ked chce aby tazsie veci boli naspodu a nemal pecivo alebo tycinky len ako placku alebo sacok s pieskom. 🫣
Mňa ešte vytáča, keď je pokladnička fakt mega rýchla, nemám ešte všetko na páse a už mi to blokuje ako šialená. A to som rýchla si myslím.
@gribka1 vylož na pás ako prvé to, čo nemá kód, nebalené ovocie, zelenina, chlieb pečivo, to musí pokladníčka nájsť na obrazovke a naťukať, mierne ju to spomalí 😉
Ja som to povysila o level vyssie a tasku rozprestriem hned za skenom- takze predavacka mi posunie pri skenovani 80% z nakupu rovno do tasky🤣🤣. Poctivo vytriedim na pas od tazkych veci a koncim vzdy pecivom.
Minule inak stojim v rade a daka teta zacala nadavat strasne ako pokladnicka blokuje a ze jej to trva atd. Ze ona sa ponahla a ze nema este obed 😂 a bol tam v rade ujko a sa ozval, ze ked sa ponahla nech si rano privstane ,ze o 7chodia dochodci nakupovat a potom ludia z prace co ideu. Som myslela ze ju roztrhne od jedu 😂😅
Ja nemam rada, ked sa ma niekto v rade snazi predbehnut. Vzdy sa ohradim a ludia na mna potom cumia, ze o co mi ide. Ja v pohode pockam v rade, ale keby som mala kohokolvek pustat, stojim tam doteraz 🙈 a nikdy by som nesla niekam tesne pred zaverecnou, mysluac si, ze hlavne ze som vola pred zatvorenim a oni uz hadam pockaju, kym si povyberam. Nerada chodim na poslednu chvilu. Radsej na druhy den...

Že nechajú obrovský košík krížom cez chodník a stoja tam ako tulene, že nemáš šancu prejsť.