Ako vás rozčuľuje správanie ľudí v obchode?
Dneska v obchode pri pokladni som sa zamýšľala nad spravím sa ľudí. Napríklad vy si tovar balíte hneď do tašiek alebo počkáte, zaplatíte a potom si ho vezmete? Strašne ma rozčuľuje, keď sú niektorí akoby spomalení. Ako to máte vy? Čo vás v obchode vie vytočiť? Okrem cien
Nemám rada jedine ak niekto beží cez obchod s košíkom a nepozerá pred seba poriadne ale ide naslepo. Hocikedy sa stane, že už už mi takmer niekto prejde dieťa, lebo nepozerá pred seba ale niekam po tovare. Je to dosť nebezpečné. Samozrejme behajúce deti po obchode, ktoré nepozerajú pred seba sú v tej istej kategórii.
@gribka1 vylož na pás ako prvé to, čo nemá kód, nebalené ovocie, zelenina, chlieb pečivo, to musí pokladníčka nájsť na obrazovke a naťukať, mierne ju to spomalí 😉
@done Dávam podľa toho, ako to chcem uložiť do tašky, od najťažších veci. Je to iba jeden obchod. Väčšinou to dávam na samoobslužných 😂
Neznasam spomalenych ludi, a ze si najprv ukladaju pomaly do tašky a nezaplatia predtym , aby mohli kasirovat dalej je pre mna totalne nepochopiteľné! Sak balim , zaplatim a balim dalej ak som to nestihol, alebo este hladaju appku a aktivuju kupony akoby si to nemohli nachystať predtym , vytaca ma to do biela.
Na malinky nakup chodim len rano do jednoty kde zacinam veci balit do tasky uz pocas blokovania.
Na velkom nakupe ideme vzdy do samoobsluznej pokladne, tovar si nablokujeme scenerom pocas nakupu a je. Pocas nakupu ho rovno davame aj do tasiek
@ivik4 ja s mužom to robíme presne tiež tak, perfektne to šetrí čas, keďže to ukladáš priamo do tašiek
Mna ostatne vytocila jedna pani dochodkyna, ktora sa predo mna zacala pchat pri pokladni, normalne som na nu musela zvysit hlas 🤦♀️
Neznasam spomalenych ludi, a ze si najprv ukladaju pomaly do tašky a nezaplatia predtym , aby mohli kasirovat dalej je pre mna totalne nepochopiteľné! Sak balim , zaplatim a balim dalej ak som to nestihol, alebo este hladaju appku a aktivuju kupony akoby si to nemohli nachystať predtym , vytaca ma to do biela.
@jovka ja uklafam, vyplatim a doukladam... Alebo supnem do kosika a potom dobalim pri pulte...
Ja osobne by som veľmi prijala brigádnikov ,ktorí by to balili. Ale nie hocijako . Normálne ,slušne a s rozumom. Lebo predavačky sú bleskové a ja napr fakt nestíham. Viem si predstaviť vysoko/stredoškolakov ,že by si mohli takto zabrigadovat .
@barbie2023 pred vianocami v tescu tak kedysi boli...
Ale este som si spomenula,uplne ma vytaca ked namna v lidl vyhukuje jedna predavacka ze mozem ist na samoobsluznu pokladnu. A ja jej vzdy poviem,ze si pockam. A ona to zas zopakuje,ze je tam volne aby som isla. Tak jej musim vzdy povedat,ze ja zato niesom platena🫣 ze som prisla nakupt nie robit🫣
Ja osobne by som veľmi prijala brigádnikov ,ktorí by to balili. Ale nie hocijako . Normálne ,slušne a s rozumom. Lebo predavačky sú bleskové a ja napr fakt nestíham. Viem si predstaviť vysoko/stredoškolakov ,že by si mohli takto zabrigadovat .
@barbie2023 posledne supermarket COOP Jednota Nové Zámky, pri každej pokladni brigádnik balil tovar
@jovka ja uklafam, vyplatim a doukladam... Alebo supnem do kosika a potom dobalim pri pulte...
@martinkatinka ano aj ja ,logicky , empaticky , nemusi kvoli mne kasa stat.
Mňa spomalený ľudia vôbec nevytacaju, do obchodu nechodím trhnut rekord v behu, idem nakupovať. Ci budem o 2 minúty skôr doma alebo nie ma nezabije.
Co mi ešte vadí keď vkuse prehadzuju tovar, doslova každý mesiac je všetko inde...a keď hľadám blbosť ako napríklad prášok do pečiva a hľadám to ako dilino po celom obchode🫣
Ale este som si spomenula,uplne ma vytaca ked namna v lidl vyhukuje jedna predavacka ze mozem ist na samoobsluznu pokladnu. A ja jej vzdy poviem,ze si pockam. A ona to zas zopakuje,ze je tam volne aby som isla. Tak jej musim vzdy povedat,ze ja zato niesom platena🫣 ze som prisla nakupt nie robit🫣
@gypsomilka to fakt? to ťa ako uráža, že si to máš sama naskenovať?
@martinkatinka ano aj ja ,logicky , empaticky , nemusi kvoli mne kasa stat.
@jovka a presne, mna vytacaju taki agresivni, arogantni jedinci.
@gypsomilka to fakt? to ťa ako uráža, že si to máš sama naskenovať?
@lina169 no a preco by som mala? Ved nato tam lidl plati ludi. Ci
@gypsomilka tak sa na teba aspon nebudu tlacit, v tej samoobsluznej.
Ale občas sa aj pobavim, rozpravam, rozpravam v domnienke ze je to môj manžel, hrabem sa zohnuta v mrazaku, čo budem variť a tam stojí cudzí muž a usmieva sa, že jemu to je jedno 😀😀. Ale raz mi jeden pán zobral omylom moj košík, dobehla som ho až pri mäse...a to na vrchu boli položené aj vložky 😀🤷♀️
už pri vykladaní rovnaké druhy dávam k sebe
a tovar dávam hned po nablokovaní do košíka, zaplatím a v klude v pohode si ho balím , rozdelujem do tašiek .. kym vylezie blok všetok tovar mám v košíku
podakujem ako exot a pozdravím sa 😂
Keď pokladnička blokuje, tak si tovar hneď dávam do košíka alebo tašky, ako nablokuje poslednú položku, ja hneď zaplatím a sa pracem preč.
Škoda že viacero mentálov sa nedrží tohto postupu, hneď by to pri pokladni plynulejšie ubiehalo. A úplne najradšej mám mentálov, čo na dlani majú kopu mincí a prehrábajú sa v nich aby mohli zaplatiť, nevadí však tých 10 ľudí za ním si rado postojí.
@gypsomilka tak sa na teba aspon nebudu tlacit, v tej samoobsluznej.
@martinkatinka nie ja si pockam rada. A uz idem opacne ,ze stojim najskor ja a zamnou kos. Tak aspon nik do mna nenaraza. To si o chvilu pridem do masiarstva kupit maso a budem si ho sama vazit,krajat sunku a blokovat sama. Ako nehovorim ak by som mala jednu,dve veci ok naskenujem si. Ale aj tak v lidl vacsinou vzdy nieco pokladna hlasi zavolajte obsluhu. Takze rychlejsie vybavena niesom,este mam aj pracu naviac.
@martinkatinka nie ja si pockam rada. A uz idem opacne ,ze stojim najskor ja a zamnou kos. Tak aspon nik do mna nenaraza. To si o chvilu pridem do masiarstva kupit maso a budem si ho sama vazit,krajat sunku a blokovat sama. Ako nehovorim ak by som mala jednu,dve veci ok naskenujem si. Ale aj tak v lidl vacsinou vzdy nieco pokladna hlasi zavolajte obsluhu. Takze rychlejsie vybavena niesom,este mam aj pracu naviac.
@gypsomilka ved v pohode, vsak nemusis. Ja ked mam par veci, nablokujem si sama. Nie je to nic navyse. Vsade sa vsetko automatizuje.
Mňa vytáča iba to, keď chodia na nákup celé rodiny s dvoma malými upistanymi deťmi, ktoré behajú kade tade.Aj tak tam chlap stojí ako tlk duchom neprítomný, žena nakupuje tlačí vozík a deti všade a top je, keď plaču, alebo sa handrkuju či nejaku vec zoberú a vykladajú ju z košíka.Alebo si niekto rozbali ďalšiu krabicu banánov zoberie si ich a necha tam to veko pod nohami, alebo na banánoch.
A čo nechápem koľko ľudí stále berie pečivo rukami
@gypsomilka no ale keby viac ľudia využívali samoobslužné pokladne, tak by boli menšie rady pri klasickej pokladni
Takisto predavačky, áno, sú za tú prácu platené, ale to neznamená, že im nie som ochotná uľahčiť prácu, veď vidíš, že tam behajú ako špinavé handry.
Trochu empatie
@barbie2023 toto sme mali kedysi v Kanade. Stal tam človek, ktorý veci balil do tašiek a potom ich takým vozíkom odviezol až k autu a vyložil nákup do kufra. Bolo to super, zvlášť keď boli deti malé. V rámci šetrenia táto služba už takmer zanikla, keď je menej zákazníkov, tak sa predavačky, čo nemajú čo robiť ponúknu, že to zbalia a myslím si, ak ide o staršiu osobu, tak ponúknu aj odvoz do auta.
V súčasnosti v drahších obchodoch balia predavačky, vždy sa spýtajú či chceš, ak nie zbalíš si sama, v lacnejších si zakaznik báli sám, ale tie majú aj takú rozdvojku, že keď skončí s blokovaním jedného zákazníka, prehodí bariéru a tomu druhému idú veci na iný pás, takže sa dá vklude dobaliť aj keď ma človek väčší nákup a nezdržuje tým druhých ľudí.
A k téme - spomalení ľudia ma rozčuľujú nielen v obchode, ale aj v bežnom živote - vadia mi lemraví ľudia, ktorým všetko trvá večnosť a brzdia tým fungovanie v práci alebo aj inde na varejnosti, kde ich lemravosť ovplyvňuje fungovanie druhých ľudí.
@klarissa25 si nejaká premotivovaná. Však Teba neplatia od počtu zákazníkov, ktorých nablokuješ. Prečo by si nemohli svoj nákup kľudne zbaliť. Ja zásadne nezaplatim skôr ako vtedy, keď viem, že už stihnem zabaliť ten nákup a nebude sa na mňa tlačiť druhý zákazník.
@anketkarka ze premotivovana 🤣 no my musime rychlo blokovat. A takito zakaznici zdrzuju…
Mňa vytáča iba to, keď chodia na nákup celé rodiny s dvoma malými upistanymi deťmi, ktoré behajú kade tade.Aj tak tam chlap stojí ako tlk duchom neprítomný, žena nakupuje tlačí vozík a deti všade a top je, keď plaču, alebo sa handrkuju či nejaku vec zoberú a vykladajú ju z košíka.Alebo si niekto rozbali ďalšiu krabicu banánov zoberie si ich a necha tam to veko pod nohami, alebo na banánoch.
A čo nechápem koľko ľudí stále berie pečivo rukami
@luccija Veď....všetci si berú pečivo rukami, aj ty.
Tovar si balim hned do tasky a na pas vykladam najskor najtazsie veci, aby som si ich mohla dat hned do tasky.
@gypsomilka no ale keby viac ľudia využívali samoobslužné pokladne, tak by boli menšie rady pri klasickej pokladni
Takisto predavačky, áno, sú za tú prácu platené, ale to neznamená, že im nie som ochotná uľahčiť prácu, veď vidíš, že tam behajú ako špinavé handry.
Trochu empatie
@lina169 behaju behaju to hej. Mne samoobsluzne vadi,komu nie nech si blokuje.
Mna rozculuje vsetko tu spomenute (blokovanie uliciek, pomale balenie atd) + este ma strasne irituje, ako sa v Lidli predavaci/cky vykecavaju cez tie sluchatka. Blokuje mi a stale sa nieco pyta a rozprava a ja stale myslim, ze mna sa pyta, 10x sa jej spytam, ze co a ona len hlavou kruti.
Alebo ked predavaci/cky nahlas ohovaraju zakaznikov alebo rozoberaju pred zakaznikmi svoje intimne veci.
Chapem, ze si chcu pokecat, ale pride mi to totalne neprofesionalne sa takto spravat. A to pisem ako clovek, ktory celu VS (5 rokov) brigadoval v roznych predajniach na roznych poziciach, takze to naozaj poznam aj z druhej strany.
Trochu empatie
@lina169 Ja by som do tých samoobslužných aj chodila, ak by nerozprávali. Strašne ma znervózňuje keď tam rozpráva šesť pokladní naraz, zvuk na mňa útočí zo všetkých strán a ja sa neviem poriadne sústrediť na to blokovanie.