Ako vás rozčuľuje správanie ľudí v obchode?
Dneska v obchode pri pokladni som sa zamýšľala nad spravím sa ľudí. Napríklad vy si tovar balíte hneď do tašiek alebo počkáte, zaplatíte a potom si ho vezmete? Strašne ma rozčuľuje, keď sú niektorí akoby spomalení. Ako to máte vy? Čo vás v obchode vie vytočiť? Okrem cien
chodím len k samoobslužným pokladniam, tovar dávam do tašiek až v aute
@lina169 Ja by som do tých samoobslužných aj chodila, ak by nerozprávali. Strašne ma znervózňuje keď tam rozpráva šesť pokladní naraz, zvuk na mňa útočí zo všetkých strán a ja sa neviem poriadne sústrediť na to blokovanie.
@zuzitko74 Kto ak by nerozprával? Pokladne, či ľudia? Som si to nevšimla 😁.
@zuzitko74 Kto ak by nerozprával? Pokladne, či ľudia? Som si to nevšimla 😁.
@martinkatinka Stále rozprávajú. V tescu, v lidli aj v kauflande.
@gribka1 Pokladne. Ide mi to na nervy. Ľudia nech sa pokojne vykecávajú, to mi nevadí, ale hentie stroje ma strašne iritujú, sama neviem prečo.
Mne vadi len ked sa tlacia na mna s kosikom v rade, jedna pani mi raz kosikom vytlacala kocik, to som mala ozaj na male a ten kosik by som jej hodila na bok 🤨
Ale inak ked stojim v rade, tak pocitam s casom, ze to moze niekomu trvat, v uzkych ulickach poviem aby sa posunuli, pockam alebo sa tiez zamyslim. Aj mne sa obcas stane, ze sa zahladim a blbo zastavim.
Nie kazdy ide s listkom a zoznamom, niekedy aj windowshopping v rrgaloch treba 😌
@martinkatinka Stále rozprávajú. V tescu, v lidli aj v kauflande.
@gribka1 Pokladne. Ide mi to na nervy. Ľudia nech sa pokojne vykecávajú, to mi nevadí, ale hentie stroje ma strašne iritujú, sama neviem prečo.
@zuzitko74 Ja som si nevšimla, jedine pípanie😂😂
Pre mna je najhorsie, ako sa meni chovanie ludi pred tym, ako je niekolko dni zatvorene. Ci su to Vianoce, Velka noc, statne sviatky. To je nieco priserne, vsade krik, agresivita, predbiehanie, dokonca som zazila aj vytrhavanie si veci z ruk. Mne pred velkou nocou presiel plnym vozikom po nohach agresivny pan, ktory sa ponahlal a vsetci sme boli debili, co stali v rade na pokladnu. Ja viem ze si kazdy chce nakupit, ale preco sa ludia chovaju tak agresivne? Dnes napriklad vynadal jeden chlap pokladnicke, ze co si to dovoluje, ze maju zajtra zatvorene. Co si to dovoluje?!?
Mne raz vulgarne vynadal tiez taky "bard ducha", ked som pustila pri pokladni tehotnu zenu s dvomi vecami. Zacal vyziapavat, ze nech idem na koniec radu a ked som taka uzasna, nech pustim pred seba vsetkych. Hej a bola som ten zensky pohlavny organ napriklad. Odvtedy uz nepustam nikoho.
ja zasnem nad chlapmi, ktori stoja a ich zena naklada na pas a potom tovar do tasiek, a oni len stoja a stoja a cumia. A ludia, ktori rozpravaju do mobilu a pritom im predavacka blokuje, to mi vadi, aj ked sa predavacky cez sluchadla rozpravaju medzi sebou.. a banany v sacku mi vadia 🙂
samoobsluzne mi nevadia, v Bille aj v DM su tiche, nikto tam nie je, nevadi mi nablokovat si tovar sama.
Pre mna je najhorsie, ako sa meni chovanie ludi pred tym, ako je niekolko dni zatvorene. Ci su to Vianoce, Velka noc, statne sviatky. To je nieco priserne, vsade krik, agresivita, predbiehanie, dokonca som zazila aj vytrhavanie si veci z ruk. Mne pred velkou nocou presiel plnym vozikom po nohach agresivny pan, ktory sa ponahlal a vsetci sme boli debili, co stali v rade na pokladnu. Ja viem ze si kazdy chce nakupit, ale preco sa ludia chovaju tak agresivne? Dnes napriklad vynadal jeden chlap pokladnicke, ze co si to dovoluje, ze maju zajtra zatvorene. Co si to dovoluje?!?
Mne raz vulgarne vynadal tiez taky "bard ducha", ked som pustila pri pokladni tehotnu zenu s dvomi vecami. Zacal vyziapavat, ze nech idem na koniec radu a ked som taka uzasna, nech pustim pred seba vsetkych. Hej a bola som ten zensky pohlavny organ napriklad. Odvtedy uz nepustam nikoho.
@muchotrafka298 a ja toto zas nechápem, až agresivitu a nervozitu ľudí, ak musia chvílu čakať v rade....veď keď vidím, že predavačka robí, nesedí a nelakuje si nechty...tak prečo byť protivna. Toľko málo ľudí je dnes ozaj milých a príjemných, je to škoda.
Všade čakáme, u lekára, na úrade, na pumpe, na zastávke....prečo byť hnusný, keď čakám v rade s nákupom?
Keď obrovským kosikom zapracu ďalší meter regálu a obkukuju veci a človek si nemôže danú vec vybrať, alebo keď sa stretnú dvaja zapracu tými obrovskými košmi celú uličku a klabosia o nesmrteľnosti Christa a ani ich nenapadne že aj druhý by chcel prejat
Neznasam spomalenych ludi, a ze si najprv ukladaju pomaly do tašky a nezaplatia predtym , aby mohli kasirovat dalej je pre mna totalne nepochopiteľné! Sak balim , zaplatim a balim dalej ak som to nestihol, alebo este hladaju appku a aktivuju kupony akoby si to nemohli nachystať predtym , vytaca ma to do biela.
@jovka to si asi nezažila radu v roku napr. 1970 desať metrov dlhu na uplne zákl. potraviny, s jednou predavačkou s múkou v 50 kg vreciach a bez pokladne. Ja som pri nakupovaní v pohode, aj muža okríkam nech nesúri a nestresuje. Veď nejde o život ani o umieranie z hladu. Minule som aj takú pani dámičku upozornila, bola nervózna, oprsklo sa správala k veducemu možno smeny. Zbytočne ho stresovala a hlavne kým on jej vysvetľoval problém zdržoval sa. Proste ľudia sú sebeckí protivní. Hrozná doba.
Mna vie vytocit,ked pokladnicka vidi,že clovek nestiha odkladat a ona nadalej rychlo blokuje.
@muchotrafka298 ja teda pustím aj hocijakého robotníka v montérkach, s tromi rožkami šalátom a kofolou predo mňa. Veď ja som dôchodca, on je v práci. Nech uteká. Taká informovanosť je, plná prdel podcastov reklám a brožúriek, no ľudia sa nevedia k sebe správať.
@lina169 Ja by som do tých samoobslužných aj chodila, ak by nerozprávali. Strašne ma znervózňuje keď tam rozpráva šesť pokladní naraz, zvuk na mňa útočí zo všetkých strán a ja sa neviem poriadne sústrediť na to blokovanie.
@zuzitko74 chápem, ale to je otázka zvyku, v kauflande tiež radšej používam skener, v lidli keď to treba vážiť, zas je to iné
@unicornlady áno robím to tak aj ja, ale bežne mi to skĺzne po nablokovaní predavačky kadejako. Ešte keď mám syna so sebou tak učím aj jeho, ako sa ukladajú veci.. no bohužiaľ, nechodím na maratón do obchodu a všeobecne nerada robím veci v zhone, rýchlo a pod tlakom, potom vždy len sama sebe uškodím.
@tairyx A nenapadlo ti, ze v rade za tebou su aj ine matky, ktorych deti dlho neobsedia? Ze zrdzujes prave tie. Su tam stari ludia s barlou, ktori sa sice neponahlaju, ale je im zatazko stat dlho kym ty dietatu poukazujes ako sa uklada nakup? Ze su za tebou ludia, ktori maju len 30 minut pauzu a musia to stihnut? A X dalsich ludi, ktori tam jednoducho nemozu meditovat aj keby chceli?
@muchotrafka298 ja teda pustím aj hocijakého robotníka v montérkach, s tromi rožkami šalátom a kofolou predo mňa. Veď ja som dôchodca, on je v práci. Nech uteká. Taká informovanosť je, plná prdel podcastov reklám a brožúriek, no ľudia sa nevedia k sebe správať.
@hedviga2 vy ste moja krvná skupina 🙂🙂a ďakujem, že sú aj takýto ľudia. Ja som raz jednému pánovi, čo sa rozčuľoval ze už 3 minúty stojí v rade, 3 celé minúty ☝️,... že ak bude o 5 minút skôr doma, ci už bude navždy milý a príjemný pán. Lebo ak áno, rada ho pustím pred seba.
Mna vytaca,ked mi pokladnicka pri pokladni krehkejsi tovar hadze po tych posuvnych valcekoch ako zemiaky, napr. banany su uplne obite,vajcia hodi meter z vysky,a este sa oduje,ked ju poprosim aby to robila opatrnejsie. Ale co ma vie uplne vytocit je na poste, ked je plna posta ludi a baba pri okienku vynukuje zreby,a ked si niekto kupi a hned ho zacne pri okienku zotierat a nebodaj ma malu vyhru,tak mu ponuka dalsi,a aj ten si tam zacne zotierat. A plna posta ludi.To normalne neverim vlastnym ociam,ako moze byt niekto taky tupy,ze takto zdrzuje.
Mna vytaca,ked mi pokladnicka pri pokladni krehkejsi tovar hadze po tych posuvnych valcekoch ako zemiaky, napr. banany su uplne obite,vajcia hodi meter z vysky,a este sa oduje,ked ju poprosim aby to robila opatrnejsie. Ale co ma vie uplne vytocit je na poste, ked je plna posta ludi a baba pri okienku vynukuje zreby,a ked si niekto kupi a hned ho zacne pri okienku zotierat a nebodaj ma malu vyhru,tak mu ponuka dalsi,a aj ten si tam zacne zotierat. A plna posta ludi.To normalne neverim vlastnym ociam,ako moze byt niekto taky tupy,ze takto zdrzuje.
@lubmar gól je keď si niekto natankuje na pumpe, veselo obsadí stojan a ide si dat kávičku pri pult. Toto nikdy nepochopím
@muchotrafka298 a ja toto zas nechápem, až agresivitu a nervozitu ľudí, ak musia chvílu čakať v rade....veď keď vidím, že predavačka robí, nesedí a nelakuje si nechty...tak prečo byť protivna. Toľko málo ľudí je dnes ozaj milých a príjemných, je to škoda.
Všade čakáme, u lekára, na úrade, na pumpe, na zastávke....prečo byť hnusný, keď čakám v rade s nákupom?
@mischy00 ved pisem, ze ma to stve, ze ako sa ludia otrasne spravaju. Hlavne ak ide nejake volno. Toto ja vobec neschvalujem. Pisala som, ze rozumiem, ze si ludia chcu nakupit, ale to spravanie je teda priserne a to v ziadnom pripade neschvalujem.
Už viem čo má hnevá - najviac ma vie napáliť ,že nedosiahnem na tovar a nemá mi kto ani pomôcť 😬 akože ,niekomu je to smiešne , ale ja som si takto nevedela už veľa veci kúpiť.
@tairyx A nenapadlo ti, ze v rade za tebou su aj ine matky, ktorych deti dlho neobsedia? Ze zrdzujes prave tie. Su tam stari ludia s barlou, ktori sa sice neponahlaju, ale je im zatazko stat dlho kym ty dietatu poukazujes ako sa uklada nakup? Ze su za tebou ludia, ktori maju len 30 minut pauzu a musia to stihnut? A X dalsich ludi, ktori tam jednoducho nemozu meditovat aj keby chceli?
@beata_k čo ti budem vysvetľovať.. každý by si to mal zariadiť tak, aby sa v obchode nemusel ponáhľať.. 30minútová pracovná pauza nie je určená na nákupy, tiež som mala malé deti a neobsedeli ale nehromžila som nikdy na pomalších ľudí, všetci sme nejakí... to sú len výhovorky, ako sa nedá byť milším, trpezlivejším.
@hedviga2 ja uz po tom, co som zazila proste nepustim. Bola to moja dobra vola, nie povinnost. Nepotrebujem, aby mi niekto cudzi na cely obchod vulgarne vykrikoval a ludia sa pozerali. Ja nemavam extra velke nakupy.

ja nikdy sama nenakupujem takže je to bez nervov.Vždy ideme dvaja.Jeden nakladá na ten bežiaci pultík a druhý hneď dáva do košíka.Až vonku balíme potom do tašiek priamo.Nikoho zbytočne neblokujeme.Ale ak ide len jeden človek na nákup, tak je to na figu.Preto vždy vyžadujem spoluúčasť😀 ale ak sa už náhodou pritafí že idem sama tak zvládam ako tak.Vtedy možno aj ja zavadziam druhým lebo som spomalenejšia ako vo dvojici🙂