icon

Ako vnímate abstinentov?

24. júl 2023

Mam na mysli ludi, ktory bud nepiju vobec alebo extremne sporadicky. Nemyslim abstinujucich alkoholikov.

vespertine
27. júl 2023

Tak podla mňa sa to už aj v tejto diskusii hrotí na dve strany. Buď pijem alebo nepijem vôbec nikdy nič, nechutí mi to. V prvom rade chcem povedat, že nikto z vás nie je lepší ani horší na základe množstva vypiteho alkoholu za rok, akokoľvek si to možno myslíte. V druhom rade je podla mňa oveľa ťažšie (a je to aj môj prípad), odmietnuť alkohol, ak nie ste abstinent. Ja teda abstinent nie som, ale to neznamená, že vždy musím mať chuť na alkohol, a napríklad toto sa ťažko niektorým ľuďom vysvetľuje. Veď si daj, keď minule si si dala...ok, minule som si dala ale teraz nemám chuť. To už abstinenta pochopia viac, než toto. Veď keď piješ, musíš chcieť vždy, nie?

tamitamitami
27. júl 2023

Nijako to nevnímam....Ak som hostiteľ tak ponúknem, keď človek povie že nechce rešpektujem to, nevyšetrujem prečo nechce, ani ho nebudem presviedčať aby si dal. Keď hostiteľ nie som tak väčšinou ani neviem či si niekto prípitok dal alebo nedal, či mal pohár vína alebo nemal.
Na druhú stranu ak viem že niekto vôbec nepije tak na to beriem ohľad a alkohol mu ponúkať nebudem (predsa len je to otravné niekomu niečo nútiť keď odpoveď poznám). Ale tak isto by som konala aj v prípade keby viem že niekto je vegetarián, tak logicky mu nebudem nútiť mäso.
Ja osobne pijem málo keď už tak si dám rada pohár dobrého vína alebo drink pár krát do roka, takže aj keď sme niekde kde sa alkohol podáva (oslava, posedenie) tak sa často stáva že si proste nedám. Nikto nikdy nerieši.

misenka88
27. júl 2023

Som jedna z nich.. 🙂 Alkohol mi nikdy nechutil.

elenka.k
27. júl 2023

Rešpektovať ich

nikayla
27. júl 2023

Vnímam sa normálne 😁

elenka.k
27. júl 2023

@nikayla ty si abstinent? Seba sa nepočíta, iba druhých...

zeldia
27. júl 2023

Mna by skôr zaujímalo či existuje niekto komu alkohol “chuti”. Alkohol je droga spôsobujúca závislosť, ktorú bez rozbehnutej závislosti nepotrebujeme k prežitiu ani k dobrému pocitu. Alkohol otupí zmysly, ziadne benefity nema.
Osobne od určitého veku nepijem z dôvodu že chlap je abstinent a ja sa nebudem sama pri ňom spíjat, nepijem tiež koli postave a pleti, a je mi smiešne aby žena po 40tke 50tke sa ozierala niekde sama a už vôbec si to neviem predstaviť v spoločnosti. Beriem aj lieky. Ako ma budú vnímať na svadbe na ktorú idem som zvedavá, som pripravená aj na alternatívu že jednoducho pôjdem prec ak sa to tam nebude dať vydržať.

elenka.k
27. júl 2023

@zeldia čo? To čo je otázka, veď chutí všetkým alkoholikom...

zeldia
27. júl 2023

@elenka.k ale doslova “chuti” že mnam mnam alebo som hladna tak by som si dala hranolky a teraz mám chut na pol litra vodky? Ja si myslim že alkohol nechuti dobre, bud je to len póza alebo závislosť.

mamusa123456789
27. júl 2023

@janai1 ja som sa teda stretla len z blbymi komentármi od ludi, ktorí aljoholu holdovali nad mieru, inak, keď sa niekto opýta a poviem, ze nepijem, tak s tým nikto nemal problém

petrofka
28. júl 2023

Ja nepijem. A to sa napocuvam vsade mozne, ze preco a co som taká a hentaka. Ani moja rodina, ani v praci kolegovia to nechapu (ked ideme na chatu a pod. ). Ale mne je veselo aj bez toho. Neviem, co to tak ludi serie. Všetci si chcu potykat len s alkoholom. Štrngať len s alkoholom. Co nas nenechaju napokoji.

domka_sviecky
28. júl 2023

Úplne v pohode, sama veľmi nepijem a v podstate ani opiť sa neviem, ja mám totiž v sebe nejakú brzdu ( možno som to ja 😀) že jednoducho sa stopnem v pití a viac pohárikov si nedám a už potom iba vodu pijem. Je to každého slodobná voľba. 🙂

zenulkaaa
28. júl 2023

Absulutne normalne. Kazdeho vec, ja sa skor cudujuem ludom, ktori pri kazdej moznej prilezitosti sa nalievaju. Nechapem, co v tom alkohole vidia.. ja si dam, ale ziadne opiase, a popravde nevyhladavam to.

17alexis
28. júl 2023

@janai1 úplne s tebou súhlasím. Ja, ako človek, ktorý nepije lebo mu to nechutí a nevidí v tom zmysel, sa cítim ako z inej planéty. Už na strednej som si musela vymýšľať, že beriem lieky a preto nepijem, aby ma ľudia neotravovali.

valeria_h
28. júl 2023

@17alexis Aj ja tak, doslova sa ma pýtali, citujem, či mi "neje*e". Ako keby sa nedalo zabaviť bez alkoholu.

17alexis
28. júl 2023

@valeria_h a potom ťa na druhý deň chvália ako "panenkumáriu", ako sa vieš parádne zabaviť, napr. na svadbe, oslave, chate atď. bez alkoholu. Ale v ten deň D si strašne divná a strašne nechápu, že si ledva namočíš jazyk do prípitku.

sticker
7miriam77
28. júl 2023

Ako ľudí, ktorí majú nejaký dôvod nepiť vôbec. Buď majú zlú skúsenosť z rodiny, alebo inú zlú skúsenosť. No takých ľudí beriem pozitívne.

lalilla
28. júl 2023

Vobec nechapem naco ich potrebujes vnimat? To je to iste ako keby sa pytat ako abstinenti vnimaju ludi co kazdy vecer si otvoria flasu vina…
Nikdy ale fakt ze nikdy ma nenapadla tato otazka, je mi to uplne jedno co niekto pije nepije, pokial to nezasahuje do mojho zivota.
Alkohol si dam prilezitostne, to je tak 3-4x rocne a mam v okoli ludi co nepiju absolutne, co piju prilezitostne a co piju skoro denne pohar dva vina a flasu cez vikend. A vsetci su to super ludia

mabose
28. júl 2023

Normálne, nemám rada ľudí čo si musia dať za každú cenu a pri každej príležitosti a potom nevedia prestať plus majú blbé reči, ja si dám Max jedno pivko aj to až večer. Mám deti nemôžem si dovoliť piť ,pri deťoch nikdy nevieš

pimpulienka
28. júl 2023

Som absolútny abstinent, moje dobrovoľné rozhodnutie.

paulita
28. júl 2023

@pribinak 😀😅 kiežby bolo abstinentov viac! Opitý človek nemá úroveň (a hlavne pred deťmi)

pribinak
28. júl 2023

@paulita keď je opitý muž tak otras, des, hnus, ale opitá žena to je tragédia

zuzana76
28. júl 2023

@h2 ja si myslim, ze to bolo ako ironia od jany, ja som nikdy nezazila, aby ma niekto nutil pit, v lete si dam urcite viac alkohol, lebo sem-tam nejaky drink na dovolenke a tak, ale to skor koktajloveho typu, ale v zime takmer nic a nikdy ma nikto nenutil, celkovo ludia okolo mna takmer vobec nepiju, naozaj vynimocne, ked je prilezitost. Ja absolutne neriesim, ani mi nenapadlo pozastavit sa nad tym, preco niekto nepije.

zdenin
28. júl 2023

@pribinak to bolo ironicky že sú čudaci?

daniela2202
28. júl 2023

Ako správnych ľudí 👉

dada7701
28. júl 2023

Pozývam všetkých na oddelenie psychiatrie...a to tam nepracujem priamo, ale navštevujem ju často 😒

pribinak
28. júl 2023

@zdenin no nie …..dobrý bože

ouwecka
28. júl 2023

Ze su to normalni ludia,a ti co ich nevedia pochopiť su cudni
A ti čo nevedia si nevypit ako alkoholikov
My mame kopec grilovaciek a navstev bez alkoholu

nikayla
28. júl 2023

@elenka.k áno, lebo vôbec nepijem alko. Ostatní ma nezaujímajú, keď pijú, pijú, keď nepijú, tak nepijú, každého slobodné rozhodnutie a aj im môže byť jedno, čo si ja o tom myslím 😉

mojmacik
28. júl 2023

U nás doma je bar extrémne preplneny😂😂😂😂.. Lebo to nemá kto piť. Raz do roka mávame opekacku rodičia z triedy aj s deťmi.. Tam sa co to popije tam to aj ponosím a opäť donesiem domov, len cerstve😂😂😂😂 lebo my obaja máme vtedy narodky, tak nám tam aj donesú.... Koľkokrát aj na Silvestra ani sampus neotvoríme.. Pripijeme si s deťmi detským.... Ale na vianoce robím vajciak (paradoxne bez vajec, karamelový) tak ten pochlipkavame... No tohtocny ešte kúsoček mame v chladničke... A to robím z pollitra alkoholu.... Mne napr. radler chuti viac nealko (v lete si tento nápoj proste od smädu v horúčavách doprajem)