Ako vysvetliť ľuďom, že musia mať v predajni rúško?
Ahojte som predavačka, cely deň nosím rúško hlavne kvôli kontrolám, ktoré chodia.
Som za to, že všetci máme právo na svoj názor a nikoho ani nesúdim neodsudzujem - sporsto povedané robte si všetci čo chcete, mám vás na háku, ale ak niekde platia pravidlá, tak to je taký problém si to dať na ksicht??? Na 15 min? Robíte tým problém len nám predavačkám. JA musím počúvať tie reči kontroly, ja znášam následky keď vy nemáte rúško…
Ako vysvetliť ľuďom, že rúško musia mat na tých 15 min., počas ktorých sa nachádzajú v predajni? NIE KVÔLI MNE, ale kvôli KONTROLE, ktorá tu už bola x krát.
Tú pokutu budem platiť ja, za to že som ich upozornila a oni má nepočúvli…
Možno by si mala zmeniť prácu...pretože ak toto nezvladaš,tak ja už neviem. Normálne upozorniť a ak neposluchne nepustiť do predajne,prípadne vyhodiť
@zuzanka.zuzu v Nemecku.
ja som bola minule v DMku a zabudla som si penazenku muz cakal vonku pred predajnou aj so synom len som na neho zabavala nech pride ku pokladni nech donesie kartu, a predavacka ho uz ohucala "pane nasadte si rusko". Predavcka rusko stiahnute na pol ust - muz jej na to ze si ho nasadi vtedy ked aj ona. Ani sa nepohla a nechala tak....
Kazdopadne, ruska nosime ALE 90% ludi v obchodoch co si vsimam ho ma stiahnute pod nosom vratane predavacov, taky obi a hronbach predavaci ich ani nenosia... tak o com to potom je...bud ich nosme poriadne, alebo sa na to vyprdnime ...
@zuzanka.zuzu 🙄 akú reakciu očakávaš o tohto čo si napísala? “nechala nablokovať nákup a odišla, nech si ho stornuje a upratuje sám, ja som na materskej, kludne kúpim ešte raz inde...”
@viktorka48
@scorpionflower1
Viem pochopiť na 5 min. dať dole rúško, trochu sa nadýchnuť a dať späť… aj to prehliadnem, ale prípady kedy sa kto ide so mnou hádať ukazovať videá, že sa to uz nemusí, alebo ze má potvrdenie Id lekára, ze nemusí mat rúško a následne miniobor ALE JA VÁM HO NEMUSÍM UKAZOVAŤ!!! 😂🤣 tak si s ním vytrí riť primitív načo ho má 🤣🤦🏼♀️🤷🏼♀️
@viktorka48 tých výkričníkov si tam daj koľko chceš 😘 a ako som napísala, bolo to tesco v petržalke s asi 30 pokladníkmi len tento jeden mal potrebu vychovávať ale ja nie som v škôlke dpče 😀
@zuvelyn tak s reakciou tvojho muža súhlasím… 🙃
@mimi2120 ❤️🙃👍🏼
@zuzanka.zuzu ty si riadne vypatlana. Chudák tvoje dieťa. Bude sa v živote za teba veľakrát hanbiť. Nezávidím mu. A to bude ten lepší prípad. V horšom bude vypatlane ako ty.
@zuzanaam "prvá hlava čl. 2 (3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá." :D
Aha, takze aj vo vlaku chodis bez listka lebo na to nie je zakon? Ani za mestsky odpad neplatis lebo na to nie je zakon? Aj v plavarni skocis do vody oblecena lebo ziadny zakon neprikazuje ze musis byt v plavkach?
Je 1000 pripadov kde ta nutia konat nieco co ziadny zakon neuklada.
@veronikazuko Nenapísala som, že to nedávam a nad zmenou práce neuvažujem, 😊 kolektív sme perfektný aj šéfa mám super… ide tu pár kúskov VIP, ktorí nemusia nič, nikoho rešpektovať 😄
@viktorka48 TOOOP! 😄👍🏼
@viktorka48 ty si na tých výkričníkoch závislá? 😂 strašne sa mi ľúbi ťa nasierať, na ostatné pipiny nereagujem, ale ty mi kludne píš ❤
@zuzanka.zuzu si mega sympoška 👌🏻😂 hneď si ťa idem pridať k obľúbeným 🤣 ešte aj srdiečko ti pošlem... 🤣🤣🤣
Poniektorí by mali nosiť rúško na mozog.
@zuzanaam a preco by to akoze mala riesit ona? akoze nech si o tom rusku myslim cokolvek nebudem sa ako dement odbavovat na predavackach a SBSkaroch, ktori len robia svoju pracu, o ktoru asi nechcu prist...tak si to nasadim na usta a nazor mozem ist vyjadrovat niekde, kde to bude niekoho zaujimat
U nás je to zaužívané že Rusko ľudia majú bežné pod nosom a niekto nič nerieši veď ho má a keď prisla kontrola predavačky mali pokoj. Tak si zákazník stiahol rusko keď ho predavačka už nevidela a majú pokoj. Ľudia sú si vedomí že idú na vlastné riziko a predavačka je krytá
@viestta to ta fyzicky napadol! 😡😡 Toto je vrchol vseho, aby sa predavač bal niečo povedať...moje nervy.
@autorka len aby ste takto neprišli o viacerých zákazníkov. osobne chodím do takých obchodov, kde viem, že si predavačky ani ich vedúci nekladú na zákazníka žiadne podmienky, s čím sa smie alebo nesmie vstúpiť do obchodu. akonáhle sa mi podarí prísť do obchodu, kde hoci aj pri plnom košíku ma niekto z predavačiek upozorní, aby som si nasadila rúško, bez slov sa otáčam na päte a do toho obchodu už viac nejdem, hoci som takto stratila zopár obľúbených obchodov a oni zákazníka. možno keď stratia takto viacerých, tak si aj tí ich vedúci budú vážiť, že do ich obchodu niekto príde.

Niektorí ľudia sú hrozne sebeckí a myslia iba na seba. Ja si vždy v interiéri dám rúško, nielen kvôli sebe ale kvôli tomu že neviem s kým prichádzam do styku. Ja neviem, či nie som nakazená a tiež neviem či ta predavačka, s ktorou sa práve rozprávam nie je tehotná, alebo či sa ten zákazník za ktorým stojím na pokladni nemusí starať o príbuzného, ktorý je onkologicky pacient. Odvolávanie sa na ústavný súd mi príde detinské. V zákone tiež nie je, že keď mám chrípku tak nemôžem ísť na návštevu ku švagrinej s malými deťmi. Ale samozrejme ze to neurobím. Bohužiaľ na Slovensku je veľa ľudí, ktorí sledujú infovojnu, harabina, bukovskeho a podobne a potom im z toho preskakuje.