Ako vysvetliť ľuďom, že musia mať v predajni rúško?
Ahojte som predavačka, cely deň nosím rúško hlavne kvôli kontrolám, ktoré chodia.
Som za to, že všetci máme právo na svoj názor a nikoho ani nesúdim neodsudzujem - sporsto povedané robte si všetci čo chcete, mám vás na háku, ale ak niekde platia pravidlá, tak to je taký problém si to dať na ksicht??? Na 15 min? Robíte tým problém len nám predavačkám. JA musím počúvať tie reči kontroly, ja znášam následky keď vy nemáte rúško…
Ako vysvetliť ľuďom, že rúško musia mat na tých 15 min., počas ktorých sa nachádzajú v predajni? NIE KVÔLI MNE, ale kvôli KONTROLE, ktorá tu už bola x krát.
Tú pokutu budem platiť ja, za to že som ich upozornila a oni má nepočúvli…
@petulda333 sú nariadenia, ktoré zmysel majú a sú nariadenia, ktoré ho nemajú. Kde sú tvoje hranice? Keď nariadia, že do obchodu sa chodi len so zelenou čiapkou na hlave, tak predpokladam, že si ju pôjdeš kúpiť, lebo však nariadenie….
@zuzanaam Môžem sa spýtať, či si právnička?
@viktorka48 nič sem neťahám, si paranoidná?
Poviem ti to, ako sa to tu celé odo mňa zbehlo, ja som písala zoey74 a ty tiež, čo som prehliadla, a keď si jej následne napísala "to nepíšeš tej pravej ..." tak som nesprávne som usúdila, že to píšeš jej voči mne, preto som potom ten príspevok aj vymazala.
@viktorka48 besná si bola aj ty s multipríspevkami, ja som svoju reakciu, preto aby som sa tomu vyhla, hneď aj vymazala
@sisaka a rusko nema zmysel? Odkedy?
@viktorka48 aj ty
@viktorka48 tak prečo keď si taká kľudná, tak opätovne, na mňa reaguješ ty? nereaguj
@viestta ja nerýpem, ale mne to naozaj hlava neberie. nie je to nič proti Tebe, na tejto téme sa nezhodneme, inak sa mi Tvoje názory páčia, čo čítam v diskusiách. len sa zamýšľam nad tým, ako si všetci necháme skákať po hlavách vďaka takýmto nezmyslom. kiež by sme všetci mali viac odvahy, aby sa toto divadlo už skončilo a predavačky by si tiež mohli vydýchnuť.
@zoey74 Ak zo zdravotných dôvodov nemôže niekto mat v obchode rúško, áno, preukáže túto skutočnosť. Ak práve vtedy príde kontrola, tak nie predavacka nebude nič fotiť, ale dotyčný sa preukáže aj kontrole.
Toto už píšem všeobecne do pléna, že nie je to protiústavné, vyjadrovali sa k tomu aj experti na ústavné právo. Nestačí prečítať si jednu (na laicky pohľad jednoduchú) vetu v ústave, tu vetu treba vedieť aj odborne vykladat, rozumiet vzťahu všeobecných a vykonávacich predpisov, aj povahe správnych aktov vydávaných na základe zákona. Keby to bolo také jednoduché, právo ako vedný odbor a na to nadväzujúce povolania by neexistovali.
@viktorka48 neodpíšem, aj tak si stále pôjdeš svoje
@viestta no áno chápem dezinfekciu a podobne ale mali by to mať aj navyše zaplatené, ak musia prísť skôr (chápem že realita je často iná). Ale chcieť po ženách aby sa hádali s nejakým agresívnym chlapom, je podľa mňa cez... Ale tiež som počas školy robila v rôznych obchodoch (nie len brigadne), tak chápem, že veľa veci je tak ako by nemalo byť a aj ako zlí vedia ľudia byť a ako sa vedia správať a už potom chuda predavačka čo má robiť. Preto by za toto nemala byť pokutovaná, nieje sbs
@petulda333 od úplného začiatku
@sisaka tak to som nepostrehla, max to, ze sa neodporuca nosit xy hodin vkuse
@petulda333 to by si postrehla jedine tak v marci, apríli minulého roku. Robím v zdravotníctve, keď začínala panika prišlo nám jasné nariadenie, vypracované na základe odporúčaní WHO, že nič sa nemení na nosení rúšok, potom sa do toho zapojila politika a sme tam, kde sme.
@mimi2120 to len poukazuje na to, že ľudia sú ovce, nedokážu kriticky myslieť, sú brainwashed mediálnou propagandou a politici si s nami môžu robiť čo chcú, lebo 80% ľudí sklopí uši a čiapku si nasadí!
Musíme sa viac ľudí prebrať z tejto letargie, lebo ani sa nenazdáme a prídeme aj o tie zvyšky slobody, ktoré ešte mame.
Mimochodom u nás predavačky nikdy nezodpovedali za konanie zákazníkov a teda ani za to, ci si niekto ruško da, alebo nie a pokutu platil vždy ten, čo rúško nemal a nie predavačka. Čo sa týka pokút, u nás v Kanade sú nevymožiteľné, nemajú žiadnu oporu v zákone, nie sú žiadne vedecké dôkazy, ktoré by podporovali nosenie rúšok u zdravých jedincov, len debil by ich zaplatil
@viestta veru bola som par rokov za kasou,a aj na jurmakoch v "žlobe" rozumej stánok s občerstvením...ludia horší jak zver. Tato corona len odkryla povahy ľudí...alebo vykryštalizovala. Kto bol chuj,je ešte väčší.