icon

Ako zavárať ovocie a zeleninu v rúre?

ukana
19. júl 2007

hladala som nejake recepty na zavaraniny, ale neboli tu. Otec mi zajtra donesie 10litrov cucoriedok, mate nejaky recept? a este potrebujem radu: nemam hrniec na zavaranie a ktosi mi vravel, ze sa da zavarat aj v rúre 😒 Viete ako?
nechce sa mi ten hrniec poziciavat 😒
dik za tipy 🙂

titkovamiriam
19. aug 2011

@stardust nie to nepoznam,ale zavarm plody ciernej bazy s citronom -občas to mam ako nahradu čučoriedok 😀

stardust
19. aug 2011

@titkovamiriam vdaka. Sipkovy lekvar alebo marmeladu z hlohu robievas, ci nie?

titkovamiriam
19. aug 2011

jasne sipkový robievam 🙂 mnam aj sipky susom -to je taka piplacka no potom super cukriky 🙂

stardust
19. aug 2011

@titkovamiriam a podelis sa aj o postup? Na internete som nasla recept z dvoch kg sipok, pol kila cukru a zelirovacieho prostredku. Sipky sa maju udusit v troche vody do zmaknutia, prelisovat, varit do zhustnutia, pridat cukor a zelirovaci prasok, kratko povarit a naplnit do poharov. Myslis, ze je dobry ten postup, alebo aky pomer sipok a cukru davas ty?

titkovamiriam
19. aug 2011

ja som vlani robila tento a bol vynikajuci ,zelirovaci nepouzivam vobec:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21979

stardust
19. aug 2011

@titkovamiriam dakujem za link. uz len treba dockat jesene.Musia vzdy prejst sipky mrazom, aby sa z nich mohol varit lekvar?

titkovamiriam
19. aug 2011

http://www.rajec.com/cz/bylinka/kuchyn/bylinky-... a receptiky na vselico zo sipok 🙂

to šipkove víno je vinikajuce

titkovamiriam
19. aug 2011

@stardust jasne tie zmrznute su sladke a lahka pomoc nazbieraj ak uz zreju a daj do mrazaku,nechaj tak 1-2 dni a potom ich rozloz na plech a pockaj ked rozmrznu 🙂

stardust
19. aug 2011

@titkovamiriam to je teda finta 😀 😀 😀 Dala som do vyhladavaca na tu jarabinu v nemcine, naslo mi to napr. takyto postup, keby si nahodou chcela niekedy vyskusat 🙂

http://www.heilkraeuter.de/kochen/ebereschen-ma...
http://www.suite101.de/content/marmelade-und-ge...

Nam rastu na zahrade dve jarabiny, preto ten zaujem 🙂

titkovamiriam
19. aug 2011

to s jablckami ma super postup nafotený 😉 a aj do druheho idu jablka 🙂

eva7780
25. aug 2011

žienky poradte,možem pokrájané papriky a paradajky zamraziť na zimu?také ako na lečo

katy2
25. aug 2011

@eva7780 mozes a je to super... len to musis pouzivat zamrazene.... a je to dobre aj pod maso, do gulasu a pod...

eva7780
25. aug 2011

@katy2 dik za odpoved,musim tak dať par porcii,zavarať v tomto čase je utrpenie 😝

eva7780
25. aug 2011

@katy2 možem to použiť aj na lečo?

sova33
25. aug 2011

Ahoj, možná se to už někde řešilo, ale radši se zeptám. Jak uchovat červenou řepu pro malého (takže zavařená v nálevu ne)? Uvařit a zamrazit? Nebo by se dala zavařit jenom tak bez nálevu? Možná se ptám úplně hloupě, ale zavařování moc neholduju a nerozumím.

katy2
25. aug 2011

@eva7780 jasne, ze mozes... ked takto robim leco, usmazim cibulu a potom do nej pridam mrazenu papriku a paradajky a ked je to podusene dam vajicko..... je to super... ja leco nikdy nezavaram.....

titkovamiriam
25. aug 2011

@eva7780 jasne ze hej,mozes ich trochu podusit a potom ked vychladnu do mrazaku 😉
@sova33 neviem či ju mas v zahrade,ak hej tak ju tam nechaj co najdlhsie a pouzivaj cerstvu,da sa dobre skladovat v chladnej pivnici,no a potom samozrejme mozes podusit-zamzazit alebo zasterilizovat 😉

eva7780
25. aug 2011

@katy2
@titkovamiriam
dakujem za rady,rano idem na to 😉

katy2
25. aug 2011

@eva7780 @titkovamiriam ja ich ani nedusim, rovno surove krajam a mrazim... a nemam ziadny problem

titkovamiriam
25. aug 2011

@katy2 jasne aj tak sa da ja len koly miestu,ked podusis tak sa lepsie skladuju v mrazaku.

sova33
25. aug 2011

@titkovamiriam Pěstují ji moji rodiče, teď jsem tu, takže bych si ji mohla nějak zpracovat a odvézt domů (máme to 200 km).
A zasterilizovat jak? Omlouvám se, že se ptám jako trouba, ale já řepu nejím (teda kvůli prckovi jsem začala 😖 ), chci ji pro malého.

titkovamiriam
25. aug 2011

no ak to chces pre Prcka tak by som ju uvarila,osupala ,nastruhala a len tak zasterilizovala aj bez nalevu ,alebo klasika,ocot cukor trochu soli, fenilku-prevarit a precedit na cviklu a sterilizovat

sova33
25. aug 2011

@titkovamiriam Moc děkuju, asi to zkusím 🙂 Ale musím se na to psychicky připravit, protože při vaření mi děsivě smrdí. Ale snad si zvyknu 😉

titkovamiriam
25. aug 2011

🙂 😉

ata2003
28. aug 2011

ma niekto skusenost-zavaranie cernic,jednoduchy recept?

mata71
28. aug 2011

@ata2003 ja zavaram černice,oberiem,postupne oplachujem vo vode a davam do poharov 400ml/ od horčice,tatrky/ odstupkujem dam 2 velke lyžičky cukru ak chcem sledšie 3 vl,,,,,,,,zalejem studenou vodou,troška kysileniny sorbovej,,,maju v jednote ,zatvorim pohare ,,tam do hrnca na 75 stupnou,,ked je na teplomery 75,tak vypnem a pockam 35min,vyberieme a zakrijem do handier-deky,necham vychladnut v dekach do dalšieho dna a hotovo. 😝

titkovamiriam
28. aug 2011

@ata2003 ako mata 🙂 len teplotu davam na 90 a 5 min,vyberiem otočím prikryjem,no radsej černice mrazím 😉

tunylyk
5. sep 2011

poradi mi niekto co so slivkami,ktore potrebujem do zajtra spotrebovat,su velmi sladke,tak poprosim receptik na kompotik,nie s velmi velkym mnozstvom cukru.dakujeme 🙂

cajova_lienka
5. sep 2011

Ahojte žienky - snažila som sa dočitat dozadu ale vzhľadom na to že drobcovi idu zuby mam minimum času - prosim poraďťe tie čo zavarate plody Bazy čiernej. čo s nich robite? ako? a od akeho veku drobca je to vhodne? my sme len teraz začali s prikrmami - zatim mrkva a zemiak ale o chvilu sa nam to rozbehne aj s ovocim a zima sa bliži tak nech nemusim všetko kupovať. Pripadne ak mate nejaky recept na zavaranie niečoho pre mimčo s tmaveho hrozna tiež sa potešim 🙂 dik

titkovamiriam
6. sep 2011

@tunylyk tak ich dat len do flase bez nalevu a hotovo 😉 ,zasterilizuj a budu vynikajuce na kolač či ryžový nákyp

@cajova_lienka bazu aj hrozno zavaram ako vsetko ovocie 3,/4 kg cukru na 4 l vody-prevarit,zaliat ovocie a zasterilizovat.K baze davam este kolecko citrona alebo pomaranca a pouzivam to na ,,čucoriedkove,,koláče 😀

odkedy je vhodná netuším 😕 od roku urcite hej.