Ako zavárať ovocie a zeleninu v rúre?
hladala som nejake recepty na zavaraniny, ale neboli tu. Otec mi zajtra donesie 10litrov cucoriedok, mate nejaky recept? a este potrebujem radu: nemam hrniec na zavaranie a ktosi mi vravel, ze sa da zavarat aj v rúre 😒 Viete ako?
nechce sa mi ten hrniec poziciavat 😒
dik za tipy 🙂
Evi, to mi doslo..😀
Hele, je velky pruser, kdyz sjem zavarovala v troube na plechu bez vody???? Prisla jsem na to, az kdyz jsem plech vytahovala z trouby... 😅 Bude to jedle???????????
😀 😀 😀
nie je tam tá voda preto,aby to bolo v pare? 😕 ja osobne sa bojím sterilizovať v rúre,aj ked kmotra to robí a nikdy nemala problémy
Jako vypada to zatim normalne, ale jestli to bude jedle, to nevim... 😅 Jestli ne, tak se jdu obesit na prvni trnku, kterou potkam...😀
ahojte babulky 🙂
pozerám, že zavárate vo velkom 😉 ak možem, pridám vám aj ja jeden velmi jednoduchý recept na uhorky 😉
do 0,7l pohára dáte koliečko cibule, cca 3 koliečka mrkvy, vetvčku kopru a nakladáte uhorky. potom pridáte velkú lyžicu kr.cukru, malú lyžičku Deka, štamperlík octu a do plna dolejete vody. ja to robím v hrnci na šporáku a ked mi začne voda v hrnci vrieť, počítam 20min a hotovo 😉 kto chce, može pridať aj feferonky 😉
aj ja 10 min,,aby neboli mäkké,evina nalev mam približne ako ty,ja dávam veľa kôpru,lebo máme radi,a zavaram takto aj papriku,mm miluje,je tvrdá ako čerstvá,v oleji nam nechutí...máme potom v zime na chlebík
,ikalove ja tiež dávam aj do papriky tento nálev,tiež mi nevyhovuje v oleji 😝 aj baranie rohy to isté,deko mi dosť vadí tou aromou 😉
ahojte
fazulku naparim na 3 min a mrazim
marhule rozmixujem a tak zamrazim
uhorky NIKDY nezalievam horucim nalevom chytia otrasnu farbu
ahojte
z cukety je vyborna aj natierka - podobne ako horcica:
2 tatarky, 2,5 dl oleja, 2 kg cukety, 1 feferonka, 1 kapia, 2 cibule, 1 hlavicka cesnaku, 4 dkg soli, 10 dkg cukru, trocha korenia - vsetko spolu dusit asi 1 hod., potom rozmixovat a pridame 1 dl octu, 4 pol. lyzice horcice a spolu este chvilu povarime. Rozdelime do poharov a zavarime - aby chytilo viecko.
Je to vyborne na hrianky.
zdenallicka, Miriam, vdaka.
Nakoniec som zamrazila odkostkovane polky a aj popucene. 🙂
simasa zaujímavé skúsim
horčicu som už urobila jednu dávku, je super ďakujem za recept 🙂
baby koľko cukru dávate pri zaváraní marhúľ a ako dlho v rúre? Stačí 3-5min nie?
ja robim na marhule stavu do 5 litov vody 850g krystaloveho cukru,zavaram v hrnci 3 min-nechcem ich mat rozvarene-do par poharov davam aj klincek a skoricu
a toto budem robit vecer:
bazovo jablkovo marhulovy dzem-800g popučených bobuľ čiernej bazy
800g nastruhanych jablk
800g marhuľ
500g želirovacieho cukru
500g krystaloveho cukru
štava z dvoch citronov a 4 pomarančov
všetko varit 15 min a horuce do pohara hore dnom
mikalove, ano vsetko sa to spolu vari. nepokazi sa to - je to zavarene. netreba sa toho bat, mam to vyskusane, vydrzi to aj 2 roky 😉
simasa,ja som myslela to že ked sa tatarska varí,preto že mi v teple tatarku moc nejeme,bojíme sa že sa pokazí a ma zarazilo,že ju variť,ale ved verím ti....ked sa dolefetíme tak to zvalím na teba 😀 😀
baby dajte recept na pikant 😉
mikalove, mam pikant, ale nie horcica, ale paprikova pomazanka............asi som ju uz pisala, sorry ak sa opakujem, ale ja sa na nu uz taaaaaaaaaaak tesim 😀
PAPRIKOVA POMAZANKA
2kg kapie
1/2kg cibule
2,5dcl oleja
0,5dcl octu
1/4kg cukru
pol balicka DEKa
1 hlavka cesnaku
5feferoniek , mozu byt aj zavarane, alebo cerstve
povarime, rozmixujeme, sterilizujeme..........papame 🙂
mikalove, paradajky nie..........len kapia.............tie gulicky z deka sa rozvaria a rozmixuju, ale mozes to dat cez sitko, kludne 😉 bez tych vacsich korenin 😉
dnes som zavárala šalát uhorkový
2kg uhoriek,so šupkou postrúhať na kolieska,4 cibule,4 kápie,feferonky podla chuti,pridáme 3 káv. lyž vegety,1,5dcl octu,100g cukru,zamiešane a necháme 2 hod. postáť,potom do pohárov a 10 min do pary,vyšlo m i 15 -3dcl.pohárov.
mikalove, ja robim tuto pomazanku :
1 kg paradajok
2 kg papriky/ked chces pikant, tak das stiplave zelene papriky 🙂 /
8 velkych cibul
1 DEKO
1 dcl octu
1 dcl krys,cukor
1 dcl oleja
feferony podla chuti
cocistit, pokrajat, pomliet...varim to cca 1 hodinu a sterlizujem asi 10 minut.
Baby, poradte mi co z marhul ?Zavarane mam, dzem nechceme...tak neviem 😒 😕
junovka uz teraz,milan mi prisiel z tyzdennej dovolenky na orave a okrem syrovych korbacikov mi doniesol 10l cucoriedok.

Evi, diky..🙂
Zkusim to do par sklenicek... 😉
A tady je nas...
3,75 l vody
1,5 l octa
16 dkg cukru
20 dkg soli
50 tablet umeleho sladidla
mala hrstka pepre celeho
mala hrstka noveho koreni
velka hrst horcicneho seminka
par hrebicku