Ako žiť bez stresu?
Som odjakživa citlivá povaha, všetko vždy riešim, trápim sa. Keď sa niečo stane prežívam obrovský stres. Poraďte mi ako so sebou pracovať, akú knihu si prečítať aby som sa dostala do pohody a nezblaznila sa z toho
Som slobodná, dlhý čas bez partnera. Chcem začať žiť, byť šťastná len neviem ako na to.
@any17 jasne, kludne ti poradim konkretnu zmes Bachovych kvapiek, ak mi strucne popises, ake mas starosti. Univerzalna zmes pomaha "len" na fobie a uzkosti plus netrpezlivost a stres, ale da sa kombinovat aj s roznymi inymi problemami (ziarlivost, sklony k manipulatorstvu, prehnany zapal pre veci, ktore nikdy nedokoncis, syndrom vyhoretia, hlboka depresia so sklonmi k samovrazde, nechut do zivota,nizke sebavedomie, nerozhodnost... ) Tak je dobre vediet, co konkretne chces riesit, aby sa to dalo napasovat na mieru. Ak chces, napis mi sukromnu spravu, ale kludne ti poradim aj tu na fore, ak s tym nemas problem. (A nie, ja ich nepredavam, len mi zachranili zivot, tak citim povinnost sa o to podelit aj s inymi).
Ahoj, ja som mala pred rokmi jednu príhodu, kde som sa musela s pomocou psychológa a psychiatra poskladať nanovo 😃
Vtedy som prečítala desiatky kníh, a jednu by som povinne dala prečítať každému. Aj psychiatricka si ju odo mňa požičala a pochválila ju. Je veľmi malá a kúpiš ju len v českých antikvariátoch/kupovala som 2.v novembri/, ale je v nej všetko, veľmi racionálne vysvetlené a ľahko aplikovatelne, a pochopíš ako zbytočne si vytvárame stres. Mám pocit, že autor bol psychoterapeut.
https://www.trhknih.cz/kniha/9ffh7kh9
ja som bola dlhé roky taká istá, akási životná vyrovnanosť u mňa nastala až v 30tke.. dovtedy som sa dokázala zo všetkého vystresovať, všetko som prežívala, všetko som analyzovala.. mne tieto stavy prinášali dlhodobé zdravotné problémy.. je to však len o hlave, sama som sa zaťala a povedala som si dosť.. vždy, keď sa niečo deje, tak si opakujem, že to chce len čas, alebo že nič nie je také zlé, aby nemohlo byť ešte horšie.. napríklad kvôli práci sa už nestresujem, vždy si poviem, že mám za sebou viac ako 10 rokov praxe a nech by sa stalo čokoľvek, prácu si nájdem a nie je mi cudzia ani manuálna robota, prípadne by som sa pustila do niečo vlastného.. takisto ovládam jazyk na dobrej úrovni, mám dosť skúsenosti, som scestovaná, preto si myslím, že by som sa nestratila.. ak sa deje niečo zlé doma alebo v blízkom okolí, treba si uvedomiť, že každá kauza trvá tri dni a potom ide do zabudnutia...
@evja Ďakujem že máš snahu pomôcť a poradiť. Áno rozpíšem to sem, mam presne ten isty problem ako autorka (dufam nevadi ze to sem pisem) . hned a za vsetko sa furt trapim, mam stale vycitky , nie som roky zo sebou spokojna, neverim si, neverím svojim schopnostiam.... som totál mega negativista, a mne teda nepomahaju zial ziadne knihy, mam uz toho nacitane..hojoj dost. Aj teraz mam jednu rozcitanu, snazim sa to aplikovať do zivot ale zial mam asi malu snahu alebo ako to rozpisať... mam fobie aj uzkosti, casto v noci premylsam,.. premyslam o seba o nasej rodine o detoch o buducnosti.. atd.. Momentalne som sa musela registrovat ako nezamestnana, bojim sa ci si pracu najdem, deti su este male ,3,4 r, musim a chcem sa este im venovat.. atd, takze ma trapia rozne oblasti zivota. a chodim aj ku psychologičke, je to fajn kým som tam a vyrozpravam sa... ale potom si idem dalej svoj zivot 🙂 Ale teda najviac zo všetkého ma trápi, že som taka ze sa za všetko moc trapi, a ze vsetko priliž prežívam, plus tie úzkosti, juj to mi uz fakt nici zivot... a tak. budem rada ak mi poradis. Pekny deň
@any17 kvapky si zasadne kupujem v jednej zvolenskej lekarni, kde mam istotu, ze su v top kvalite. Uz som skusila rozne eshopy a prisla mi smradlava vodicka bez ucinkov za 20 eur. Napis mail na info@avropa.eu v tomto zneni:
Dobry den,
Prosim vas o Bachove kvapky nasledovne:
30ml alcohol free
URGENCY + Pine, Larch, Mimulus, Aspen, Gorse, Red chestnut.
Moje telefonne cislo je xxxxxxx,
Meno, adresa.
Oni ti budu volat, aby sa s tebou dohodli na forme dorucenia a platby (ci kurier, posta, dobierka, prevod...).
Cena aj s postou ta vyjde na okolo 18 eur.
Tie zlozky si mozes podrobne pozriet na tejto stranke https://www.bioterra.sk/magazin/bachove-kvety-p... zmes Urgency je zakladna zmes z 5 zloziek proti fobiam, pri soku, traumach, netrpezlivosti, uzkostiach.
@any17 tie dalsie nazvy su dalsie zlozky (esencie), ktore podla popisu sedia na tvoje problemy, tak ich budes mat v jednej zmesi. Ich podrobne ucinky si mozes pozriet na tej stranke, co som ti napisala link. Verit tomu nemusis, aj tak to zafunguje 😊 nie su to ziadne utlmovaky ani z nich nebudes vyficana, ulavi sa ti tak vnutorne, akokeby ti niekto zlozil z chrbta obrovsky suter. Bachove kvapky daju cloveka naspat do vyrobneho nastavenia doslova. Ja som si to overila na nasom psovi, ktory sa sialene boji burky a ohnostrojov, v lete pocas burky som mu dala 4 kvapky na koliesko salamy a on burku vklude prelezal, aj zaspal nachvilu, inak by sa snazil zaliezt pod gauc (25 kilovy velky pes) a triasol by sa az do zachvatu. Ked to videl moj muz, ktory bol strasne skepticky, tak nechapal. A par dni na to ma poprosil, aby som aj jemu zohnala nieco na stres v praci a nervy a pocit vyhorenia. Pomohli aj jemu. Je kludny, spokojny, v praci nie je taky nasraty vkuse. Ja som mala problemy od detstva, 30 rokov uzkosti a nulovej sebadovery, uzivala som kvapky aktivne 4x denne 3 mesiace, potom uz len 2x denne dalsie 3 mesiace a dnes uz ich mam len pre pripad potreby doma, ked mam pred ms, tak si dam, lebo vtedy som precitlivela a podrazdena, alebo ked sa s muzom pohadame, aby som sa rychlejsie spamatala.. ale moj zivot je o 100% kvalitnejsi a ja som o moc stastnejsia. A k zubarovi sa tesim 😂😂 pred tym som mala fobie take, ze som od strachu aj omdlela, alebo sa mi pustila krv z nosa v cakarni.
Bože, ste úžasní všetci 🙂 ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede. Mam 40, bez partnera, bez deti, nespokojná so životom a mam pocit, že je to čím ďalej horšie. Viem, že som taká povaha. V hlave celú teóriu ovládam, viem čo by som mala robiť len to nejako nedokážem aplikovať do života
@evja No okazite tam idem pisat 😉😉😉😉😘😘😘😘a rovno kupim liter 😘😂👏 dakujem ti za tip.
Nemyslela som tó v zlom...ze ci tomu mozem verit...myslela som tó tak ci to je seriozna stranka.
Ked tó budem mat a budem uzivat hned ti napisem. 👍Dufmam a verim ze mibto pomoze strasne moc to potrebujem. U mna ide o vela...
Inak presne som na tom rovnako.teoriu mam nastudovanu z xy knih ale aplikovat....hajaaaj bej na dlhu trat..
@any17 cbd som chcela skusit, ale uz nemam dovod. A za to, ze nevies, ci tomu verit, sa nemusis ospravedlnovat. Stranka je bezpecna, so zakladatelmi toho eshopu sa poznam osobne, su to dvaja bratia, obidvaja su doktori farmacie a ich laboranti z lekarne su dobri kamosi mojho manzela (ale tych som len parkrat zahliadla v tej lekarni). Platis az po dohode s nimi, kludne na dobierku, teda aspon v minulosti to slo na dobierku, ja ich kupujem osobne, lebo byvam vo Zvolene. Urcite sa mozes spolahnut, ak by ti ich neposlali alebo bol akykolvek problem, tak ti za vlastne tie kvapky kupim osobne a poslem postou, tak velmi tomu verim. A predtym, nez som ich ja skusila prvykrat, som ich mala doma tyzden a bala som sa ich uzit...uz som bola v takej riti, ze som mala paranoje, ze sa z toho otravim alebo daco. Jeden den som potom bola na tom tak zle, ze mi v hlave islo iba, ze bud si volam zachranku a rovno na psychiatriu hospitalizacia alebo vyskocim z okna a ukoncim to. Vtedy som si povedala, ze skusim tie kvapky, ze uz nemam co stratit. Po pol minute od zjedenia 4 kvapiek som pocitila hlboky klud, uzkost zmizla, myslienky sa vyjasnili, citila som sa stastne. Az ma to dojalo a plakala som, ze este nie je vsetko stratene a moze mi byt dobre. Kamosky mi hovoria, ze som chodiaca reklama na bachovky 😂 kde sa da, tam ich odporucam. A postupne jedna po druhej mi tajne pisu, aby ostatne nevedeli ze to chcu skusit 😂 a vsetkym pomohli. Tak sa budem tesit na tvoju skusenost. Ja ju mam overenu na sebe, rodine, psovi, asi 10 kamaratkach a asi 30 cuudzich ludoch z fb a mk. 😘
@any17 pozri, ja mozem ist v piatok pozriet do tej lekarne, ci maju otvorene, lebo mozno len eshop dovolenkuje. Mozem ti ich kupit a poslat postou a potom mi posles peniaze na ucet, nemam s tym problem, nebolo by to prvykrat, co to pre niekoho spravim. Ak chces, tak mi napis adresu do spravy a vyriesime to tak, nech nemusis cakat 2 tyzdne.
@evja tak aj ja by som si prosila info
Urcite odporucam psychologicku.Nemohla som urobit nic lepsie,ako pri jednej velkej zivotnej traume vyhladar psychologicku,ktora mi fakt sadla a kedykolvek citit nejaky emocny alebo psychicky tlak idem si k nej danu situaciu rozdebatovat.Je to na nezaplatenie starat sa o seba aj po tejto stranke,velmi ucinne.Uz si pred sebou netlacim rozne balvany,netvarim sa ze to samo prejde,ze je to blbost,nezanedbavam svoje emocie skratka ich priebezne riesim a citim sa ovela lepsie.

Koľko máš rokov? Mne pomohli rôzne kurzy, kde si sa musela prezentovať, ci si chcela alebo nie. Bolo to formou neformálneho vzdelávania. Teraz uz žiaľ tie kurzy nerobia. Teda, neviem o tom, že by sa to obnovilo...